Země původu: Polsko
Rok založení: 2008
Web: https://www.caffaro.pl/
Nabízený sortiment: Caffaro

Caffaro | Kladky a napínáky do automobilů

Caffaro je polský výrobce kladek a napínáků v OEM kvalitě, které jsou využívány zejména na evropském trhu. Sortiment pokrývá nejpoužívanější vozidla z řad osobních i užitkových, ať se jedná o nejnovější modely nebo starší auta. Počátek všeho je soustavně udržován v domovském Polsku, kde probíhá veškerá výroba a vývoj, a ze stejného místa rovnou i expedice až k zákazníkům. Ti sice nejsou z řad automobilek, protože Caffaro do prvovýroby vůbec nedodává, často ovšem míří na náročné trhy jako je Německo, Itálie a Španělsko. Rozsahem prakticky pokrývají nejznámější značky v Evropě, včetně těch asijského a amerického původu. Jednotlivé díly jsou vždy zhotoveny do detailu na základě originálních komponentů, a využitím stejných materiálů i výrobních postupů mají srovnatelné vlastnosti.

 

Napínací kladky Caffaro

 

Napínací kladky Caffaro jsou známé svou nízkou cenou a vysokou odolností vůči mechanickému poškození i působení vnějších vlivů. Díky tomu se těší velmi dlouhé životnosti a bez nutnosti nějakých zásahů udržují klínový řemen v požadovaném stavu. V nabídce polského výrobce se nachází napínací kladky pro osobní i nákladní automobily na evropském trhu. Vyráběny jsou vždy na základě parametrů originálních dílů a stávají se tak zcela adekvátní náhradou.

NAPÍNACÍ KLADKA CAFFARO

To ocení zejména majitelé u ne zcela nových aut, protože nebudou muset kupovat originální a násobně dražší komponent. Dík kvalitním materiálům a zvláštní povrchové úpravě navíc nedochází ke korodování ani reznutí, a také dobře snáší vysoké teploty. Všechny napínací kladky Caffaro jsou zkontrolovány a řádně otestovány, takže se k zákazníkům dostávají pouze bezvadné kusy. Výrobce vytváří řešení jak pro klasické "hladké" řemeny, tak pro žebrované.

 

Vodící kladky Caffaro

 

Vodící kladky Caffaro nabízí alternativu v případě poškození původních komponentů, kvůli jejichž poškození je řemen špatně veden, případně zpomalován. Právě porucha těchto autodílů patří k nejčastějším příčinám výměny rozvodů a vždy by měly být měněny všechny najednou. Aby vodící kladky vydržely po výměně co nejdéle, zhotovuje je Caffaro z vysoce odolných materiálů, které odolávají mechanickému tření a vysokým teplotám. Nabídka obsahuje díly pro klasické klínové řemeny, i pro ty žebrované, ať jde o rozvody osobních nebo nákladních vozidel.

VRATNÁ VODÍCÍ KLADKA CAFFARO

 

Napínací ramena Caffaro

 

Napínací ramena Caffaro představují neméně důležité komponenty v soustavě rozvodů, resp. napínání řemene. Aby fungoval efektivně, nesmí být ani volný, ani příliš utažený, což může být v některých případech problém. K upravení vůle se používají právě napínací ramena, jejichž výrobě se Caffaro rovněž věnuje. I tady využívá ověřených materiálů s vysokou pevností a odolností vůči mechanické zátěži, aby nedošlo k povolení řemene. Vzhledem k ceně se jedná i vítanou alternativu automechaniků i samotných majitelů aut.

 

Historie Caffaro, výrobce kladek a napínáků

 

Společnost Caffaro začala své podnikání v roce 2008 v duchu rodinné firmy, která operovala v prostorách o velikosti 60 metrů čtverečních. V těch se nacházel pouze jediný vstřikovací lis, k jehož obsluze stačil jeden zaměstnanec. Zájem o produkty však rychle vzrostl, díky čemuž se firma v následujících dvou letech přestěhovala do násobně větších prostor a zakoupila několik výrobních strojů. Hned v následujícím roce si musela pronajmout druhou halu podobné velikosti a rozdělit procesy do více míst. V jedné tak probíhala výroba na jednotlivých strojích, zatímco druhá sloužila k uskladnění a expedici komponentů.

Operování na dvou místech bylo však omezující a vyžadovalo zbytečné náklady na logistiku. To vedlo mezi lety 2012 a 2013 k přesunu do obrovské výrobní haly o rozloze 1 000 metrů čtverečních, k níž náležely i kanceláře s méně než poloviční velikostí. Hned následující zakoupilo Caffaro budovu bývalých jatek a přetvořilo ji ve výrobní a logistické centrum na jednom místě. S rozvojem šla ruku v ruce stále rostoucí poptávka po kladkách, napínácích a další produktech, které v mnoha směrech válcovaly konkurenci. Kvalitu potvrdilo i získání mezinárodně uznávané certifikace ISO 9001.

V průběhu roku 2015 začalo stěhování do vlastních zrenovovaných prostor, v nichž jenom výrobní hala dosahovala 800 metrů čtverečních. Brzy k ní však přibyla další hala a v následujícím roce ještě jedna, tentokrát o rozloze 3 000 čtverečních metrů. Mezi tím došlo k nakoupení moderních vstřikovacích lisů, rozšíření nástrojárny a k nákupu dvou CNC středisek Haas a Nomura, což dalo základ vlastnímu CNC oddělení. I to vedlo k dalšímu prudkému rozvoji výroby a rozšiřování portfolia o nové komponenty.

Kvalitu opět potvrdilo získání certifikátů, tentokrát IATF 16949 a TUV SUD. Výroba byla rozšířena o další vstřikovací lisy a CNC stroje, což pochopitelně vedlo k náboru vyšších desítek nových zaměstnanců. Tou dobou začalo Caffaro plánovat expanzi na sousední pozemky enormní rozlohy. Rok 2019 se nesl ve znamení vývoje inovativního způsobu pro odvádění tepla z řemenic, který byl prvním projektem v nově zřízeném vývojářském centru. Tou dobou už pracuje pro Caffaro více než stovka zaměstnanců a výroba stále roste.



Máte zájem o sortiment značky Caffaro? Můžete ho nalézt pomocí hledácího pole na našem e-shopu.

Autor článku
Jaroslav Peremský
Jsem manažer prodeje a marketingu s mnohaletou praxí v různých firmách a odvětvích. V roce 2016 jsem se rozhodl plně zaměřit svoji pozornost na automobilový průmysl a prodej autodílů. Využil jsem svých zkušeností, které jsem spojil se svými zájmy a koníčky. Mým cílem je posunout laťku v oblasti prodeje autodílů na vyšší úroveň. V praxi jsem více jak 7 let a své nově nabyté znalosti v oblasti prodeje autodílů a spotřebního zboží pro auto-moto mohu díky blogu publikovat a sdílet s Vámi.
AKČNÍ NABÍDKA DUBEN 2024 ATE, SKV, ABS, BREMBO, AUTOROZVODY
KOMPRESORY VALEO AKCE AUTOROZVODY
POKLICE KOL, NOVINKA V NABÍDCE, AUTOROZVODY
VYHODNA DOPRAVA PPL CENA AUTOROZVODY
ČIŠTĚNÍ DPF! BEZ MECHANICKÉHO ZÁSAHU, ŠETRNĚ, EKOLOGICKY! DPFHOLICE