ČIŠTĚNÍ DPF FILTRŮ EURO6 U AUTOBUSŮ, NÁKLADNÍCH VOZIDEL A STAVEBNÍCH STROJŮ



Tento typ DPF filtru byl v Evropě zaveden relativně nedávno s příchodem emisní normy EURO 6, na rozdíl od USA kde je používají již od začátku roku 2000.
Filtr DPF emisní normy Euro 6 se vyznačuje tím, že jeho keramické jádro je zcela odkryté z obou stran, to umožňuje poměrně snadnou kontrolu případného poškození od strany motoru i výfuku.

Na rozdíl od americké verze, mají ocelová pouzdra evropských filtrů DPF emisní normy EURO 6 nepravidelné hrany, ocelové svorky, různé příruby, nebo kovové rukojeti, což znesnadňuje upnutí ke standartním adaptérům při čištění. 

  příklady DPF EURO6 příruby, svorky, uchycení - DPF čištění dpf_dpfholice  

Jaké komlikace jsou spojeny s čištěním DPF flitrů EURO 6?



Velkým problémem při klasickém upnutí je proud kapaliny během čištění, který není rovnoměrný a nepůsobí stejnou silou po celé délce a průřezu částicového filtru. V důsledku toho nejsou vnější bloky filtru umístěné u okraje DPF filtru tak důkladně vyčištěny jako vnitřní část filtru, kde pracovní kapalina prochází s největší silou.

příklady filtru pevných částic EURO6 - DPF čištění dpf_dpfholice
 

Máme efektivní řešení! - Adaptér na DPF filtry EURO 6


Všechny tyto problémy řeší námi používaný inovativní EURO 6 adaptér. Speciální konstrukce umožňuje dokonalé utěsnění DPF filtru při kterém nemůže dojít ke znečištění výfukové části nebo poškození filtru a zároveň zachovat třífázový postup nutný k úplnému a rovnoměrnému vyčištění. Další výhodou je rovnoměrné sušení které zaručuje že zákazník bude montovat filtr 100% suchý což je nutné pro jeho správnou funkci.


Adaptér uchycení filtru EURO6 DPF dpfholice
Autor článku
Jaroslav Peremský
Jsem manažer prodeje a marketingu s mnohaletou praxí v různých firmách a odvětvích. V roce 2016 jsem se rozhodl plně zaměřit svoji pozornost na automobilový průmysl a prodej autodílů. Využil jsem svých zkušeností, které jsem spojil se svými zájmy a koníčky. Mým cílem je posunout laťku v oblasti prodeje autodílů na vyšší úroveň. V praxi jsem více jak 7 let a své nově nabyté znalosti v oblasti prodeje autodílů a spotřebního zboží pro auto-moto mohu díky blogu publikovat a sdílet s Vámi.
AKČNÍ NABÍDKA DUBEN 2024 ATE, SKV, ABS, BREMBO, AUTOROZVODY
KOMPRESORY VALEO AKCE AUTOROZVODY
POKLICE KOL, NOVINKA V NABÍDCE, AUTOROZVODY
VYHODNA DOPRAVA PPL CENA AUTOROZVODY
ČIŠTĚNÍ DPF! BEZ MECHANICKÉHO ZÁSAHU, ŠETRNĚ, EKOLOGICKY! DPFHOLICE