Země původu: Česká republika
Rok založení: 1998
Web: https://www.prolong.cz/
Nabízený sortiment: Pro-long

 

Pro-long | Aditiva do paliva a oleje

Pro-long je výrobce mimořádně účinných maziv, která lze využít na motory i jiné mechanické stroje. Nabídku doplňují aditiva do olejů a pohonných hmot, s nimiž motoristé ušetří nejenom benzín a naftu, ale rovněž olej. Pozitivní účinky zásadně snižují mechanické tření, díky čemuž vydrží jednotlivé komponenty déle. Složení přípravků Pro-long proniká až do mezikrystalických míst kovového povrchu a ustojí tak vysoké teploty i tlaky. Kovové mechanismy tak mají dokonalou ochranu i za extrémních podmínek.

Výrobky Pro-long nachází nejčastěji uplatnění v osobních vozech, stejně jako v užitkových a nákladních, ať se jedná o starší nebo moderní agregáty. Výrobce své přísady přizpůsobil pro dvoudobé i čtyřdobé motory, které jsou vybaveny vstřikováním nebo turbodmychadlem. Další využití mají v převodovkách, diferenciálech, kompresorech, hydraulikách, i ve velkých lodních a letadlových motorech a obráběcích strojích.

Oil-Plus: Aditivum do oleje

Oil-Plus představuje vysoce účinné aditivum do oleje, které vyhlazuje a zpevňuje povrch třetích ploch. Vlastnosti olejů jsou přitom zachovány, Pro-long se soustředí zejména na zlepšení provozních podmínek a snížení mechanického tření. Povrchy ošetřené přípravkem Oil-Plus mají výrazně nižší opotřebení, teplotu i hlučnost. Protože neobsahuje žádné pevné částice, můžete ho přilít do jakýchkoliv minerálních a syntetických olejů. Vůči katalyzátoru je aditivum Pro-long neutrální a nevytváří žádnou reakci s mazacím olejem ani jeho přísadami.

PRO-LONG OIL plus 500 ml – přísada do oleje PRO-LONG 02OIL500ML

Diesel-Plus: Aditivum do nafty

Diesel-Plus byl navržen pro celoroční použití v motorové naftě, díky níž je zajištěno dokonalé mazání a čištění palivové i spalovací soustavy. Výsledky jsou patrné už po prvním použití, kdy dochází k pozvolnému rozpuštění usazenin. Naftové aditivum Pro-long zároveň odstraňuje vodu z celé vstřikovací soustavy, když naruší její povrchové napětí a tlačí ji do spalovaní. Ventily vstřikovacího čerpadla jsou tak chráněna před mechanickým poškozením, což motoristovi ušetří nákladné opravy a palivo, a předejde se snižování výkonu motoru nebo dokonce jeho poškozením.

PRO-LONG DIESEL plus 500 ml – Celoroční přísada do nafty PRO-LONG 03DIESEL500ML

Sám výrobce uvádí, že je nutné používat pouze kvalitní pohonné hmoty, nejsou však potřeba již obohacená přímo z čerpacích stanic. Používáním aditiva Pro-long v celoročním provozu má motor dlouhodobě vhodné podmínky pro fungování a nedochází k jeho zanášení. V ideálním případě tak slouží stejně dobře i po 10 a více letech denního provozu. Při řádném užívání budou komponenty sací i spalovací soustavy krásně čisté, jako by auto zrovna sjelo z linky.

Petrol-Plus: Aditivum do benzínu

Petrol-Plus představuje přísadu do všech druhů benzínu a je rovněž vhodný pro celoroční použití. Svou účinností odbourává karbonové a lakové usazeniny ze vstřikovací i spalovací soustavy, udržuje ji krásně čistou a zabraňuje zamrzání paliva. Jakmile dojde ke spálení nečistot, nezůstávají po žádné stopy popela, který by mohl škodit katalyzátoru. Samotná vstřikovací soustava je navíc chráněna před vodou, kterou aditivum Pro-long rozpouští a vhání do spalovací oblasti.

PRO-LONG PETROL plus 500 ml – Celoroční přísada do benzínu PRO-LONG 03PETROL500ML

Benzínové motory jsou tak výkonnější, respektive v průběhu neztrácí výkon, a dochází k prodloužení jejich životnosti o vyšší jednotky procent. Ačkoliv záleží na celkovém opotřebení vozu a odkdy aditivum užíváte, spotřeba paliva klesá a dlouhodobě se udržuje u limitu, jako by bylo auto nové. Dokonce i vodní znečištěné komponenty získávají po prvních jízdách své někdejší vlastnosti, když aditivum Pro-long zajišťuje rozpuštění usazenin a uvolnění cest, jimiž prochází palivo.

Info: Přísady do benzínu, nafty a oleje od Pro-long znamenají dokonalé spalování, vyšší výkon a akceleraci, nižší hlučnost, delší životnost, nižší spotřebu a klidnější chod.

Universal-Plus: Mazací olej

Universal-Plus je jemný mazací olej s antizáděrovou složkou na molekulární bázi, což zajišťuje hladký chod kovových částí bez rizika jejich zadření nebo zatuhnutí. Vysoká účinnost snižuje mechanické tření a hlučnost mechanismů a současně z něj odvádí teplo, vytlačuje vodu a rozpouští rez. Olej Uvniersal-Plus od Pro-long působí dlouhodobě a udržuje na povrchu kovů celistvý film.

PRO-LONG UNIVERSAL plus 500 ml butelka– vysoce prolínavý jemný olej PRO-LONG 09UNIOIL500ML

Mazací tuk Pro-long Universal Grease EP 2

Mazací tuk Pro-long Universal Grease EP 2 byl vyvinutý jako plastické mazivo pro vysoké tlaky, v nichž ostatní typy neobstojí. Vyznačuje se vysokou přilnavostí k různým povrchům, zejména k těm kovovým, a vytváří tak perfektní podmínky pro tření bez výrazných následků mechanického poškození. Obsahuje patentovanou molekulární složku pro ochranu kovů, díky níž se na povrchu třených ploch prakticky okamžitě vytvoří vysoce kluzná vrstva s velkou nosností bez jakéhokoliv porušení.

PRO-LONG UNIVERSAL GREASE 0,5 kg – mazací tuk EP 2. PRO-LONG 05UNIG500ML

Nachází tak časté uplatnění při mazání kluzných i valivých ložisek, kloubů, soukolí nebo čepů. K ochraně i optimálnímu chodu svých strojů volí mazací tuk Pro-long pracovníci v zemědělském, dopravním nebo stavebním průmyslu, protože potřebují vysoce účinné a spolehlivé mazivo s odolností vůči vodě, tlakům i teplotám do 250 °C. Opotřebení je výrazně sníženo a dokáže zmírnit následky již poškozených komponentů.

Spray Grease: Plastické mazivo Pro-long ve spreji

Spray Grease: Plastické mazivo Pro-long ve spreji nabízí snadnou aplikaci mazacího tuku do těžko přístupných míst. Nachází tak uplatnění v automobilovém průmyslu a vlastně všude, kde dochází k opravám strojů. Aplikace sprejem je velmi rychlá a snadná, mazivo Pro-long prakticky okamžitě přilne ke kovovým povrchům, takže se nemusíte obávat, že odkape nebo se přelije do jednoho místa. Součástí tuku ve spreji je antizáděrová složka, díky níž nedojde k zatuhnuté ozubených kol, řetězů, ložisek ani dalších dílů. Předností je rovněž odolnost vůči teplotním extrémům od -30 ° do 124 °C, při nichž si zachovává 100% antikorozní účinky, snižuje tření a odvádí teplotu.

SPRAY grease – mazací tuk ve spreji do těžko přístupných míst PRO-LONG 06SPRAYG400ML

Pro-Nano: Speciální spreje Pro-long

Pro-Nano představují speciální spreje Pro-long s nanočásticemi, které pronikají do struktury materiálu a poskytují vysokou ochranou. V nabídce je například nano-impregnace k ochraně textilií proti hydrofobním a oleofobním skvrnám, takže je chráněna před vodou, mastnotou, plísní i znečištění. Nano-impregnace od Pro-long nachází využití v interiéru i exteriéru, lze ji použít třeba k ochraně sedaček ve voze, plachty na přikrytí, stanu apod. K dosažení 100% účinnosti je nutné, aby byl povrch nejdříve očištěn od prachu, mastnoty, vlhkosti i detergentů jako jsou mýdla, šampony a aviváže.



Máte zájem o sortiment značky Pro-long? Můžete ho nalézt pomocí hledácího pole na našem e-shopu.

Autor článku
Jaroslav Peremský
Jsem manažer prodeje a marketingu s mnohaletou praxí v různých firmách a odvětvích. V roce 2016 jsem se rozhodl plně zaměřit svoji pozornost na automobilový průmysl a prodej autodílů. Využil jsem svých zkušeností, které jsem spojil se svými zájmy a koníčky. Mým cílem je posunout laťku v oblasti prodeje autodílů na vyšší úroveň. V praxi jsem více jak 7 let a své nově nabyté znalosti v oblasti prodeje autodílů a spotřebního zboží pro auto-moto mohu díky blogu publikovat a sdílet s Vámi.
AKČNÍ NABÍDKA DUBEN 2024 ATE, SKV, ABS, BREMBO, AUTOROZVODY
KOMPRESORY VALEO AKCE AUTOROZVODY
POKLICE KOL, NOVINKA V NABÍDCE, AUTOROZVODY
VYHODNA DOPRAVA PPL CENA AUTOROZVODY
ČIŠTĚNÍ DPF! BEZ MECHANICKÉHO ZÁSAHU, ŠETRNĚ, EKOLOGICKY! DPFHOLICE