AISIN


Země původu:
Rok založení:
Web:
www.aisinaftermarket.jp
Nabízený sortiment: AISIN

Aisin se řadí celosvětově mezi největší výrobce motorových částí, které dodává automobilkám v Evropě, Asii i ve Spojených státech. U těchto komponentů tak můžete očekávat originální kvalitu, ale zároveň férovou cenu. Sama společnost se od počátku řídí pravidlem "kvalita na prvním místě", což dlouhodobě dokazují i spolupráce s výrobci jako je Toyota, Ford, Volno, Nissan atd. Portfolio Aisin je poměrně obsáhlé, hlavními produkty jsou kryty hlav válců, kryty vačkových hřídelí, olejové pánve, vodní čerpadla, sací potrubí a mnoho dalšího.

Mezi zákazníky Aisin patří největší automobilky světa i menší společnosti z automotive průmyslu. Jedná se například o značky jako japonská Toyota, Mazda, Suzuki, Isuzu, Honda, Mitsubishi, Kawasaki, Yamaha, korejské Hyundai, americké General Motors, Ford, evropské Volvo, Daimler AG (Mercedes-Benz), BMW, koncern FIAT, nebo indické Tata Motors,

Vodní čerpadla Aisin

Vodní čerpadla Aisin se vyznačují velmi vysokou kvalitou, díky níž se stala firma největším dodavatelem japonských automobilek. Pumpa je srdcem celého chladícího systému, v němž zajišťuje správnou cirkulaci chladícího média, a zabraňuje tak nadměrnému zatěžování motoru. Aisin vyvinul pokročilou technologii lití, čímž snižuje velikost i hmotnost vodního čerpadla při zachování stejného výkonu. Použité materiály zajišťují vysokou odolnost vůči korozi a mechanickému opotřebení, zatímco technologicky vyladění design umožňuje přímé proudění kapaliny bez zbytečných překážek. Všechny součástí vodních pump Aisin jsou vyráběny z uhlíkové keramiky, což zajišťuje popsané výhody a dlouhou životnost.

AISIN vodní čerpadlo

Olejová čerpadla Aisin

Olejová čerpadla Aisin jsou vyráběny jak v originální kvalitě přímo pro automobilky, ak v OE provedení pro trh s náhradními díly. Pro zajištění správné cirkulace oleje je pumpa nezbytná a závisí na ní důkladné promazávání agregátu. Na trhu prorazila tradičně svou kvalitou za přijatelnou cenu, která zaručuje dlouhou životnost, spolehlivé fungování i odolnost vůči korozi. Také v tomto případě došlo k jistému zmenšení celého komponentu a využití pevnějších materiálů, díky čemuž je snížena hmotnost olejového čerpadla při zachování jeho výkonu.

AISIN olejové čerpadlo

Setrvačníky Aisin

Setrvačníky Aisin mají perfektní vlastnosti a dlouhou životnost, díky čemuž je firma jejich největším dodavatelem po celém světě. Funkce setrvačníků je zcela zásadní. Vyrábí kinetickou energii, jíž zabraňují převodu vibrací z nerovnoměrně fungujícího motoru na převodovku, která díky tomu vydrží podstatně déle. Aisin používá k výrobě OE dílů stejné technologie jako v případě originálních, na jejich účinnost se proto můžete spolehnout.

AISIN setrvačník

Spojkové díly Aisin

Spojkové díly Aisin představují další z kvalitních produktů, v nichž je firma největším dodavatelem japonské Toyoty, mj. největšího výrobce automobilů na světě. Díly proudící na aftermarket jsou OE kvality, která odpovídá stejné kvalitě a spolehlivosti jako ty originální. Společnost Aisin má ve své nabídce kompletní řešení pro spojkový systémy - na trhu je proto možné zakoupit celé sady nebo jen vybrané náhradní díly.

Jednou z největších inovací v historii automobilového průmyslu byla Aisin NVR spojka (Noise Vibration Reduction), která zásadně snižuje spotřebu paliva a prodlužuje životnost spojkového mechanismu. Toho je dosaženo nejenom odolnými materiály, ale také menším počtem součástí oproti jiným spojkám. Přednostmi jsou zvýšená odolnost vůči mechanickému opotřebení a tepelným extrémům, lepší třecí vlastnosti a redukce otřesů, které proudí z klikové hřídele až ke spojce. To poskytuje řidiči komfortnější jízdu, hladší řazení i dosažení vyššího točivého momentu.

Spojkové sady Aisin

Spojkové sady Aisin obsahují nejčastěji tři komponenty, a to hmotový setrvačník pro eliminaci vibrací vycházejících z klikové hřídele, kryt spojky se spojkovou lamelou a přítlačným kotoučem, a nakonec vypínací ložisko pro aktivaci vypínacích pružin.

AISIN spojková sada KY-057

Kryt spojky Aisin

Kryt spojky Aisin sestává z přítlačného talíře, membránové pružiny a krytu samotného. Takový komplet je spjatý se setrvačníkem motoru, jehož funkcí je tlumit vibrace přenášené z klikové hřídele na spojku. Spolupráce talíře, kotouče a ložiska zajišťuje rozpojování a opětovné spojování ozubených koleček, respektive hnacího a hnaného hřídele.

Kotouče a lamely spojky Aisin

Kotouče spojky Aisin slouží k přitlačování k přenášení kroutícího momentu, zatímco lamely jsou součástí hnanou, která je umístěna mezi třecí plochou setrvačníku a přítlačným kotoučem.

V nabídce výrobce Aisin se nachází řada dalších spojkových komponentů, které jsou pro trh s náhradními díly vždy vyráběny v OE kvalitě srovnatelné s originálem. Dlouhá životnost a skvělé vlastnosti jsou samozřejmostí, právě Aisin je většinou dominantním dodavatelem některým automobilkám, a někdy dokonce největším na globálním trhu.

AISIN lamela spojky DD-021U

Hydraulické spojky Aisin

Hydraulické spojky Aisin jsou zdaleka nejvyužívanější v japonských automobilech, do nichž výrobce dodává kompletní mechanismy. Ty je potom možné zakoupit také na trhu s náhradními díly v OE kvalitě, stejně jako jednotlivé komponenty. Mezi zásadní patří hlavní válec a pomocný válec, které jsou známé také jako CMC a CRC. Náhradní díly Aisin splňují přísné normy, jaké jsou u náhradních dílů vyžadovány. Dlouhá životnost a nízké mechanické opotřebení je proto samozřejmostí. Výrobce navíc vyvinul důmyslný postup, jak snížit prokluz spojky i spotřebu paliva, a zvýšit ochranu při zařazení špatného rychlostního stupně.

AISIN hlavní válec spojky CMT-150

Spojky větráku chladiče Aisin

Spojky větráku chladiče Aisin slouží k optimalizaci rychlosti ventilátoru a umožňují motoru volnoběh při nízkých otáčkách, aniž by docházelo k aktivaci chladícího okruhu. V momentě, kdy se motor nestíhá chladit pouze proudícím vzduchem, aktivuje se větrák poháněný výkonem motoru, jehož rychlost upravuje právě spojka v závislosti na otáčkách motoru. Aisin vyrábí spojky z materiálů, které jsou odolné vůči vysokým teplotám i mechanickému opotřebení, čímž vydrží i velmi vysoké zátěže.

Historie Aisin, předního výrobce autodílů

Historie společnosti Aisin sahá do roku 1949. kdy byla založena k výrobě motorů, karoserie, podvozků a dalších dílů v automobilovém průmyslu. Od počátku se věnovala komponentům ve značkové kvalitě, které dodávala zejména domácí Toyotě. Některé zdroje uvádí vznik společnosti o 6 let dříve, kdy byla založena dnešní Aisin Group jako výrobce letadlových motorů v Druhé světové válce. Od počátku svého působení vyvíjela stále nové způsoby, jak posunout kvalitu a účinnost komponentů. První velkou inovací byla unikátní převodovka pro Toyotu Prius, dodnes velmi oblíbeným vozem vyráběným už v několikáté generaci.

Oblíbenost kvalitních komponentů Aisin stále rostla, což vedlo k rozšiřování nabídky o další díly. Mezi první patřily spojkové kotouče, olejová čerpadla, dveřní západky a nárazníky, později přibyla dvourychlostní poloautomatická převodovka, písty, sací potrubí atd. Velmi rychlá expanze automobilového průmyslu v Japonsku i zbytku východní Asie vedla ke stavbě závodů na jiných kontinentech, konkrétně v USA. Za velkou louží našel Aisin odběratele jako americký General Motors, ale také domácí automobilky Honda, Mitsubishi a Nissan.

Společnost Aisin byla prvním výrobcem na světě, který postavil speciální zařízení k testování kvality motorů. Už v roce 1972 mu stálé inovace pomohly vyhrát Demingovu cenu za kvalitu, což je součást uznávané Automotive Hall of Fame. Od roku 1977 provozuje Aisin vlastní odbornou školu, v níž připravuje studenty pro odborné pozice ve svých závodech. V roce 1982 přišla celá řada ocenění jako TQC a TPM, čímž se stal Aisin první japonskou firmou, které se podařilo získat hned čtyři prestižní ocenění v automotive. O několik let později vyvinula Stirlingův motor, což je vysoce výkonný pohon na principu roztažnosti plynu.

V roce 1986 založil Aisin první zahraniční výzkumnou společnost s názvem IMRA, která se zabývala vývojem nejmodernějších technologií na celosvětové úrovni. Před koncem 2. tisíciletí získala celosvětově uznávanou certifikaci ISO9001 a ISO14001 za kvalitu. Hned začátkem nového milénia přichází se systémem posuvných dveří, elektrickou parkovací brzdou a RWD osmistupňovou automatickou převodovkou. V roce 2007 firma vytvořila "manuál" Aisin Way, který popisuje, jak by měli zaměstnanci pracovat a přemýšlet, aby dosahovaly co možná nejlepších výsledků.



Máte zájem o sortiment značky AISIN? Můžete ho nalézt pomocí hledácího pole na našem e-shopu.

Autor článku
Jaroslav Peremský
Jsem manažer prodeje a marketingu s mnohaletou praxí v různých firmách a odvětvích. V roce 2016 jsem se rozhodl plně zaměřit svoji pozornost na automobilový průmysl a prodej autodílů. Využil jsem svých zkušeností, které jsem spojil se svými zájmy a koníčky. Mým cílem je posunout laťku v oblasti prodeje autodílů na vyšší úroveň. V praxi jsem více jak 7 let a své nově nabyté znalosti v oblasti prodeje autodílů a spotřebního zboží pro auto-moto mohu díky blogu publikovat a sdílet s Vámi.
AKČNÍ NABÍDKA DUBEN 2024 ATE, SKV, ABS, BREMBO, AUTOROZVODY
KOMPRESORY VALEO AKCE AUTOROZVODY
POKLICE KOL, NOVINKA V NABÍDCE, AUTOROZVODY
VYHODNA DOPRAVA PPL CENA AUTOROZVODY
ČIŠTĚNÍ DPF! BEZ MECHANICKÉHO ZÁSAHU, ŠETRNĚ, EKOLOGICKY! DPFHOLICE