Země původu: Španělsko
Rok založení: 1958
Web: https://www.amc.es/
Nabízený sortiment: AMC

AMC | Automobilové hlavy válců a jejich díly

AMC je značka zaměřená primárně na výrobu motorových hlav válců, které umí produkovat pro sériovou i zakázkovou výrobu, čímž si získala uznání automobilek i koncových zákazníků. V segmentu má 50 let zkušeností, během nichž vypilovala výrobní procesy natolik, že dnes navrhuje, odlévá i obrábí náhradní díly v OE, OEM i OES kvalitě. Jelikož je úzce specializovaná a disponuje vlastním vývojovým týmem, spolupracuje mnohdy se samotnými automobilkami z celého světa. Za kvalitou hlav válců AMC stojí řada certifikací jako ISO 9001: 2015, IATF 16949, ISO 14001: 2015 nebo ISO 27001, které jsou zárukou splnění mezinárodních standardů. V nabídce jsou také sady vačkového hřídele, filtry pevných částic nebo různý spojovací materiál.

Hlavy válců AMC pro benzinová i naftová auta

Hlavy válců AMC se vyznačují opravdu vysokou kvalitou, za níž stojí jak vybrané materiály, tak pokročilé výrobní procesy, díky nimž si produkty získaly řadu mezinárodních certifikací. Svou výrobu společnost zaměřuje na hliníkové hlavy válců pro benzinové i naftové motory, a na litinové hlavy válců určené do nákladních vozidel a autobusů. V celosvětovém měřítku je AMC považováno za leadera ve svém oboru, jehož produkty využívají automechanici i automobilky ze všech kontinentů. I přes mimořádné vlastnosti, které lze s klidem srovnávat s originálními díly, si udržuje AMC konkurenceschopné ceny. Jedná se také o jediného výrobce hlav válců pro aftermarket původem z Evropy.

Hliníkové hlavy válců pro benzinové motory AMC

Hlavy válců pro benzinové motory AMC dosahují mimořádné kvality, jaká mnohdy předčí i vlastnosti originálních komponentů. O to se zasluhuje tvrzený hliník s velmi přesným profilováním, jakož i obrábění na nejpokročilejších CNC strojích. To zajišťuje jak bezproblémový chod motoru, tak velmi dlouhou životnost. Z výrobních linek sjíždí samostatná těla s otvory pro vedení ventilů a jejich sedla, případně je lze zakoupit s již namontovanými vačkovými hřídelemi a ventily. Každý produkt je před odesláním podroben řadě testů a opatřen unikátním identifikačním číslem, takže lze snadno ověřit jeho originalitu.

AMC hlava válce benzínové motory

Hliníkové hlavy válců pro naftové motory AMC

Hliníkové hlavy válců pro naftové motory AMC jsou celosvětovým leaderem v oblasti lehkých vozidel evropského i asijského původu. K jejich odlévání je využíván vysoce odolný hliník, který prochází řízeným tvrdnutím a následným obráběním na automatizovaných CNC strojích. Dokonale vyprofilované odlitky se zasluhují o bezproblémový provoz hnacího agregátu a dlouhou životnost. K zakoupení jsou jak samostatná těla hlav válců AMC, tak včetně namontovaných vačkových hřídelů a ventilů. Všechny komponenty jsou průběžně testovány a na konci jsou celky podrobeny testování, aby byla ověřena perfektní těsnost a funkčnost. Všechny pak obsahují unikátní sériové číslo, takže lze ověřit, že skutečně pochází z produkce této španělské firmy.

AMC hliníková hlava válce naftové motory

Železné hlavy válců pro naftové motory AMC

Železné hlavy válců pro naftové motory AMC mají přední postavení v aplikaci do nákladních vozidel a autobusů s benzinovými i naftovými motory. Firma vyrábí prémiové produkty ze speciální litiny, která má vylepšené metalurgické vlastnosti, takže jsou pevnější a odolnější vůči tepelnému zatížení. V menší míře se AMC specializuje na výrobu litinových hlav válců pro lodní, stacionární a off-road motory, kde obvykle dochází k ještě většímu zatěžování. Také v tomto případě je každý produkt řádně otestován a opatřen sériovým číslem.

AMC železná hlava válce

Vačkové hřídele AMC

Vačkové hřídele AMC prochází moderními procesy výroby za použití kvalitních materiálů, které zajišťují jejich nízké opotřebení a 100% kompatibilitu s konkrétní motorizací. Společnost je dodává buď samostatně, nebo jako součást hlav válců, kde jsou již zkalibrovány a připraveny k instalaci do vozidla. Navrhovány jsou v souladu s originálními díly, od nichž kompletně přebírají design, ačkoliv materiál používají vlastní, neboť dosahuje stejných výsledků jako ten u originálních komponentů. Jejich funkčnost následně AMC testuje ve spolupráci s automobilkami, které si sami jejich produkty objednávají pro účely aftermarketu.

AMC vačková hřídel

Sady vačkového hřídele AMC

Sady vačkového hřídele AMC jsou dostupné pro vznětové i zážehové motory nejznámějších značek automobilů a počítají také s výměnou souvisejících komponentů. Vždy proto obsahují jak vačkový hřídel, tak vahadlo, olejové těsnění, šrouby a valivá ložiska. Při opravě je vždy dobré vyměnit všechny komponenty najednou, aby docházelo ke správnému a včasnému otevírání / zavírání sacích a výfukových ventilů. Zároveň bude zajištěno perfektní těsnění a upevnění vačkového hřídele, které by při použití starých dílů nemuselo být 100%.

Filtry pevných částic AMC

Filtry pevných částic AMC v sobě spojují to nejlepší, co dnešní trh nabízí. V těle s designem podle OE standardů je keramická vložka s karbidem křemíku a kordieritu, což je více než adekvátní náhrada za originální komponent. Účinnost filtrace je více než 95 %, zatímco pouzdro z nerezové oceli spolehlivě odolává vysokým teplotám a díky unikátní povrchové úpravě také agresivním látkám a vnějším vlivům. Výroba filtrů pevných částic AMC využívá nejmodernější technologie s automatizovanou robotikou k dosažení vyšší přesnosti.

AMC filtry DPF

Utahovací šrouby a svorky AMC

Utahovací šrouby AMC jsou dodávány rovnou s hlavami válců, ale lze je zakoupit i samostatně. Jedná se o de facto originální příslušenství, které je zárukou 100% kompatibility a funkčnosti, takže nebude docházet k uvolňování těles nebo netěsnosti. V nabídce se pak nachází i svorky pro autobaterie a startovací kabely, jejichž hodnocení je mezi spotřebiteli dlouhodobě příznivé.

AMC utahovací šrouby hlavy válců

Historie AMC, výrobce hlav válců

Počátky sahají do roku 1958, kdy byla založena firma Amadeo Martí Carnobell SA se zaměřením na vývoj a výrobu hliníkových a železných komponentů. Do automobilového průmyslu se však pustila teprve v 70. letech 20. století, kdy započala stavba slévárny a obráběcího centra pro hlavy válců. Od počátku je výroba zaměřena na aftermarket, kde si poměrně rychle získala uznání automechaniků i automobilek po celém světě. Věhlas si získala také díky odlévání a obrábění vysoce komplikovaných hliníkových dílů, jejichž kvalita je na top úrovni při udržení příznivé ceny.



Máte zájem o sortiment značky AMC? Můžete ho nalézt pomocí hledácího pole na našem e-shopu.

Autor článku
Jaroslav Peremský
Jsem manažer prodeje a marketingu s mnohaletou praxí v různých firmách a odvětvích. V roce 2016 jsem se rozhodl plně zaměřit svoji pozornost na automobilový průmysl a prodej autodílů. Využil jsem svých zkušeností, které jsem spojil se svými zájmy a koníčky. Mým cílem je posunout laťku v oblasti prodeje autodílů na vyšší úroveň. V praxi jsem více jak 7 let a své nově nabyté znalosti v oblasti prodeje autodílů a spotřebního zboží pro auto-moto mohu díky blogu publikovat a sdílet s Vámi.
AKČNÍ NABÍDKA DUBEN 2024 ATE, SKV, ABS, BREMBO, AUTOROZVODY
KOMPRESORY VALEO AKCE AUTOROZVODY
POKLICE KOL, NOVINKA V NABÍDCE, AUTOROZVODY
VYHODNA DOPRAVA PPL CENA AUTOROZVODY
ČIŠTĚNÍ DPF! BEZ MECHANICKÉHO ZÁSAHU, ŠETRNĚ, EKOLOGICKY! DPFHOLICE