Hlavní stránka AUTOFREN

Autofren Seinsa – komponenty pohonného ústrojí a brzdové systémy

Země původu: Španělsko
Rok založení: 1972
Web: http://www.seinsa.es/
Nabízený sortiment: Autofren

Autofren | Ochranné díly podvozku a motoru

Autofren Seinsa produkuje opravné sady k ochraně převodovek a některých oblastí podvozku jako jsou brzdy, tlumiče nebo zavěšení kol. Za 50letou historii posunul výrobní procesy na mezinárodní úroveň a pokrývá více než 500 000 aplikací u 83 výrobců vozidel. Vedle kovových dílů zaměřuje výrobu převážně na gumové a termoplastické ochranné prvky, respektive manžety, těsnění a kryty. Díky vlastní směsi dosahují vlastností originálních, spolehlivě ochrání před mechanickým poškozením i vnikáním nečistot, a bez obtíží zvládají teplotní zátěže. Inovací ve výrobním procesu je vytvrzení materiálu mikrovlnami, které zlepšují už tak vynikající vlastnosti.

Sady k opravě kotoučových a bubnových brzd Autofren

Sady k opravě kotoučových a bubnových brzd Autofren představují východisko v případě, kdy dojde k poruše některé z drobných částí mechanismu. Aby nebylo nutné ho celý nahrazovat, produkuje výrobce většinu drobných dílů, které vždy odpovídají konkrétní aplikaci vozidla. Jedná se o různé pružiny, brzdové válečky, propoje, vodící manžety, těsnění atd. K jejich zhotovení je využíváno pouze prověřených materiálů a vlastních směsí, jejichž vlastnosti se vyrovnají originálním dílům.

Sady na opravu brzdových třmenů Autofren

Sady na opravu brzdových třmenů Autofren obsahují různé komponenty pro osobní i nákladní auta desítek značek. Jedná se o písty jednoduché i s mechanismem, těsnění, vodící manžety nebo svorky. Jednotlivé díly jsou kompletovány v sadách dle využití tak, aby nebylo nutné kupovat vše najednou, ale zároveň jste dostali např. párové komponenty v jedné objednávce. Některé opravné sady třmenů Autofren jsou kompletní včetně protiprachových krytů, odvzdušňovače a maziva. Obvykle se prodávají samostatně pro jedno kolo, obvykle je však lepší měnit alespoň vybrané části na obou stranách zároveň.

Opravné sady pro disky a bubny Autofren

Opravné sady pro disky a bubny Autofren mohou vyřešit řadu problémů, které by jinak vyžadovaly výměnu celého brzdového mechanismu. Obsahují všechny malé komponenty jako pružiny, vratné pružiny, brzdové válečky nebo propoje. V závislosti na typu dílu používá Autofren k jejich zhotovení nejčastěji ocel, což zajišťuje jejich odolnost vůči mechanickému opotřebení i teplotním projevům. Opravné sady pro kotoučové a bubnové brzdy vždy přesně odpovídají konkrétní aplikaci v automobilu.

Opravné sady pro snímače ABS Autofren

Opravné sady pro snímače ABS vAutofren podstatě obsahují propojovací kabely s magnetickými kroužky, případně krycími víčky. Pokud tedy dojde k poškození, je možné vyměnit pouze samotný vodič, který obnoví spojení mezi snímačem rychlosti kola a řídící jednotkou. Správně zaznamenávaná rychlost kola je nezbytný pro vypočítávání brzdné síly a celkovému komfortu během řízení.

Sady na opravu válců Autofren

Sady na opravu válců Autofren nabízí jak komponenty k ochraně před mechanickým poškozením a vnikáním nečistot, tak těsnění zamezující ztrátě oleje a tlaku. Jde kupříkladu o vnitřní těsnící kroužky hlavních válců, vnější těsnění čerpadlové skříně, válců spojky apod. Obsahem jednotlivých sad jsou dle použití kovové i gumové díly, vždy vyrobené pro konkrétní aplikaci vozidla. Předností opravných sad válců Autofren je robustní provedení a využívání kvalitních materiálů, jimiž se kopírují vlastnosti originálních dílů.

Sady k opravě převodovek a řízení Autofren

Sady k opravě převodovek a řízení Autofren obsahují manžety, které zakryjí citlivé komponenty a ochrání je před působením vnějších vlivů i mechanickým poškozením. Prakticky všechny se prodávají v sadách i zvlášť po jednom kusu, takže můžete měnit pouze na jedné straně. Manžety se těší dlouhé životnosti a nedochází například k popraskání materiálu. Ten je léty prověřený z různých oblastí vozidel, pro každou aplikaci se však vyrábí přesně odpovídající díly.

Opravné sady k ochraně řízení Autofren

Opravné sady řízení Autofren ochrání klouby a další pohyblivé části, které jsou mechanicky namáhány a je nezbytné udržet je čisté a bez poškození. Obsahem balení jsou manžety vyráběné z robustní gumy, takže dlouhodobě odolají agresivním látkám, teplotním extrémům (včetně mrazu), i toku času. V nabídce Autofren jsou jak univerzální manžety k použití v různých aplikacích, tak dělané na míru konkrétnímu vozidlu. Součástí jsou i stahovací pásky a podobné opravné sady lze použít také pro posilovač řízení.

Sady k ochraně převodovek Autofren

Sady k ochraně převodovek Autofren zajišťují protekci ozubených částí v tomto citlivém systému, do něhož se nesmí dostat nečistoty, ani dojít k jeho poškození. Součástí těchto setů bývají vždy manžety z odolného materiálu včetně maziva a stahovací pásky, aby došlo k úplnému utěsnění po obvodu tyčí. Díky správně zvolenému materiálu odolávají mechanickému opotřebení, vnikání nečistot i teplotám, jaké v důsledku činnosti převodovky vznikají. Portfolio Autofren zahrnuje opravné sady převodovek vyrobené z neoprenu nebo termoplastického materiálu, ale lze je koupit i jednotlivě. Vybrané modely jsou univerzální, jiné přesně odpovídají specifikacím originálních komponentů.

Sady na ochranu tlumiče Autofren

Sady na ochranu tlumiče Autofren obsahují vedle klasických manžet ještě tzv. prachovky, které zamezují vnikání drobných částic do mazaného ústrojí. V naprosté většině případů se jedná o dvojici ochranných prvků, po jednom na každou stranu. Vyrobeny jsou tradičně z robustní gumy nebo termoplastického materiálu, a to pro konkrétní aplikaci podvozku.

Historie Autofren, výrobce opravných sad

Vznik společnosti Autofren se datuje do roku 1972, kdy byla založena ve městě Eugi na severu Španělska. Zprvu se zabývala výrobou pryžových dílů pro automobilové brzdy, v čemž pokračuje až dodnes. Během 50 let přinesla spousta řešení, aplikovala moderní technologie a posunula výrobní procesy na vysokou úroveň. Mezi nedávné úspěchy patří vytvrzování materiálů pomocí mikrovln, které posilují původní vlastnosti dílů a v některých případech tak dokonce předčí kvalitu těch originálních. Ve 4 výrobních závodech dnes Autofren Seinsa zaměstnává přes 300 výrobních dělníků, vývojové pracovníky a spoustu dalších. Výrobky firmy je dnes možné použít u více než půl milionu aplikací a zhruba 85 výrobců automobilů.

Autofren produkty

 

Sada vodících pouzder brzdového třmenu

 

Pístek brzdového třmenu

 



Máte zájem o sortiment značky Autofren? Můžete ho nalézt pomocí hledácího pole na našem e-shopu.

Autor článku
Jaroslav Peremský
Jsem manažer prodeje a marketingu s mnohaletou praxí v různých firmách a odvětvích. V roce 2016 jsem se rozhodl plně zaměřit svoji pozornost na automobilový průmysl a prodej autodílů. Využil jsem svých zkušeností, které jsem spojil se svými zájmy a koníčky. Mým cílem je posunout laťku v oblasti prodeje autodílů na vyšší úroveň. V praxi jsem více jak 7 let a své nově nabyté znalosti v oblasti prodeje autodílů a spotřebního zboží pro auto-moto mohu díky blogu publikovat a sdílet s Vámi.
AKČNÍ NABÍDKA DUBEN 2024 ATE, SKV, ABS, BREMBO, AUTOROZVODY
KOMPRESORY VALEO AKCE AUTOROZVODY
POKLICE KOL, NOVINKA V NABÍDCE, AUTOROZVODY
VYHODNA DOPRAVA PPL CENA AUTOROZVODY
ČIŠTĚNÍ DPF! BEZ MECHANICKÉHO ZÁSAHU, ŠETRNĚ, EKOLOGICKY! DPFHOLICE