BREMBO

Brembo – skvělé brzdy pro závodní i normální ježdění

Země původu: Itálie (Bergamo)
Rok Založení: 1961
Web: http://www.brembo.de
Nabízený sortiment: BREMBO

 

V oblasti vývoje a produkce brzdových systémů značka BREMBO nemá konkurenci.

Slovo, které spojuje veškeré produkty, které BREMBO ve svém bohatém portfoliu nabízí, ať už jsou to brzdy, celé brzdové sady, kotouče, destičky, pakny, bubny nebo válečky, třmeny, brzdové a spojkové válce či bezpečnostní pásy pro závodní použití, je naprosto výstižné: bezpečnost. Na výrobky značky BREMBO se spoléhají milióny řidičů, kteří řídí vozy všech významných automobilek. Reference z prvovýroby hovoří za vše: BREMBO dodává své součástky více než čtyřiceti světovým výrobcům aut. Za všechny jmenujme aspoň Alfa Romeo, Acura, Aston Martin, Audi, Bentley, BMW, Bugatti, Cadillac, Chrysler, Dodge, Ferrari, Ford, General Motors, Honda, Jaguar, Jeep, Lamborghini, Land Rover, Lexus, Maserati, Mazda, Mercedes-Benz, Porsche, Subaru, Toyota, Volkswagen a další

Karbon-keramické brzdy BREMBO můžete najít například v exkluzivním crossoveru Aston Martin Vulcan, ve sporťáku Volvo 850 Estate, který v sezóně 1994 soutěžil v rámci britského mistrovství cestovních aut, nebo v jiném sportovním dravci jménem Ferrari F430 Challenge. Také řidiči Chevroletu Corvette nebo Dodge Viper spoléhají na italské autodíly.

Poctivou práci brzdové sady BREMBO odvádějí také v obrněných vozidlech Land Rover Defender, které při svých nebezpečných misích v zahraničí používají příslušníci české armády.

Ale patrně nejznámější disciplínou, která italskou značku nejvíce přibližuje zákazníkům, jsou právě automobilové a motocyklové závody, v nichž společnost BREMBO sbírá četné vavříny. Více než 200 titulů mistrů světa zůstane už navždy spojeno se značkou BREMBO, ať již jde o závody třídy Superbike, Enduro, seriál Formule 1, Indy Racing League (IRL), mistrovství světa Rally (WRC), NASCAR nebo mistrovství světa silničních motocyklů Moto GP.

Splněné garážové sny

A jak a kdy celý příběh společnosti BREMBO vlastně začal? V roce 1961, když Emilio Bombassei a jeho společník Italo Breda otevřeli v městečku Curno, nedaleko italského Bergama, malou dílnu. Již brzy oba partneři spatřili příležitost v oblasti výroby kotoučových brzd. Firma vsadila na zdokonalení výrobních a kontrolních procesů ve vlastních slévárnách, jimiž disponuje dodnes. To jí - společně s vlastním kompletním výzkumem a vývojem - v současnosti dává obrovský náskok před konkurencí.

Významným milníkem se stal rok 1964, kdy firma podepsala smlouvu o spolupráci s italskou automobilkou Alfa Romeo. Další úspěchy na sebe nenechaly dlouho čekat. Nejprve v roce 1970 firmu oslovil Enzo Ferrari, kdysi známý italský automobilový závodník s přezdívkou Il Commendatore. Ale Ferarri byl v 60. a 70. letech 20. století především proslulým zakladatelem závodního týmu Scuderia Ferrari a automobilky Ferrari. Byl to on, kdo se nebál pověřit tehdy malou, ale dynamicky se rozvíjející firmu vývojem a výrobou brzd pro vozy s logem vzpínajícího se hřebce, které jezdily v seriálu závodů F1. To byl převratný moment, kdy výrobce BREMBO poprvé vstoupil do světa automobilových závodů.

O dva roky později (1972) se firma BREMBO stala exkluzivním dodavatelem brzdového systému pro renomovanou značku motocyklů - Moto Guzzi.

S jídlem roste chuť, a tak v roce 2000 BREMBO zakoupilo svého konkurenta, britského výrobce brzdových a spojkových dílů AP Racing.

V roce 2011 zahájil italský koncern své výrobní aktivity i u nás, když se rozhodl investovat cca 35 milionů eur do svého nového závodu, postaveného v Ostravě. V severomoravském integrovaném průmyslovém středisku se vyvíjejí a produkují brzdové destičky a hliníkové komponenty.

Brembo - brzdové systémy ověřené dlouholetou praxí

Brzdový systém a jeho jednotlivé součásti jednoznačně patří k nejdůležitějším komponentům jakékoliv automobilu, ať už jde o monopost vozu stáje F1 nebo o běžný dopravní prostředek. Spolehlivost, dlouhá životnost a bezpečnost - to není žádné italské manželství. Dnes tyto vlastnosti zastřešuje jediná značka: BREMBO.

Přesvědčte se o tom sami nákupem v našem e-shopu. Abychom vám výrobky ještě více přiblížili, přinášíme vám jejich základní rozdělení do jednotlivých kategorií:

Brzdové kotouče BREMBO

Italská firma má pro své klienty připraveny brzdové kotouče hned v několika výkonnostních kategoriích. V nich zákazníci najdou standardní typ Brembo Standard, dále populární tradiční produkt Brembo Max, vrtané nebo drážkované brzdové kotouče s označením Brembo Sport či dvojdílné brzdové kotouče Brembo Turismo.

Brembo standard

Jak již název napovídá, Brembo touto svou řadou originálních brzdových kotoučů oslovuje přes 90 % majitelů, kteří používají auta z běžného vozového parku, ať jsou to starší nebo novější modely. Tyto komponenty vykazují vysokou odolnost vůči častým teplotním výkyvům, odolnost vůči deformacím, vibracím i korozi. Dlouhá životnost a maximální komfort jsou v tomto případě samozřejmostí.

Brembo MAX

je pomyslným esem v rukávu italského elegána. Při výrobě autodílů s označením Brembo Max se používá materiál (litina) se silnou antikorozní ochranou a s vyšším obsahu uhlíku (HC - High Carbon). Technologie HC se uplatňuje mj. na výrobcích určených pro automobily vyšší třídy. Kombinace výborné tepelné vodivosti a perfektní schopnosti chlazení má za cíl jediné: dodat součástce nadprůměrnou odolnost vůči vysokým teplotám. Další pozitivní vlastností je snížená hlučnost při brzdění.

Brzdy Brembo Max se mohou pyšnit velmi dobrou odolností proti deformacím, způsobeným nadměrným zatížením.

Nástup brzdného účinku je u brzd řady Brembo Max okamžitý a impozantní, takže se na něj mohou řidiči spolehnout v jakékoliv mimořádné situaci. Toho bylo dosaženo jednak pomocí vyššího koeficientu tření, jednak speciální patentovanou technologií drážkování. Drážky pomáhají odvádět jak přebytečnou vlhkost, tak plyny vznikající zejména při intenzivním brzdění. Za dlouhou životností a stálým brzdným výkonem stojí i tzv. micro shave efekt drážek, který má na starost neustálé vytváření ideálního povrchu destiček.

Opotřebení drážek máte vždy pod kontrolou - při sjetí kterékoliv z nich je nutná výměna brzdového kotouče okamžitě signalizována.

Dalšími trumfy, které hovoří ve prospěch produktů s označením Brembo Max, jsou sportovní design i maximálně vstřícná cena.

Brembo Sport

Řada Brembo Sport nabízí plnohodnotné řešení pro všechny příznivce rychlé jízdy a fanoušky automobilového sportu. Vrtané nebo drážkované brzdové kotouče kategorie Brembo Sport disponují stejnými výhodami jako řada Brembo Max: použitím kvalitní oceli s obohaceným obsahem uhlíku, inovativní technologií vrtaných děr (drážek) pro zvýšenou odolnost proti tepelným deformacím při velkém zatížení. I u těchto výrobku je zajištěn rychlý a bezproblémový odvod vody během všech ročních období. A také plynů vzniklých při brzdění, kdy dochází ke spalování směsi destiček, což vede k tzv. vadnutí brzd.

Brzdové kotouče Brembo Sport mají totožné rozměry jako originální OE díly, skvělý brzdný výkon a nadčasový vzhled. Prostě vše, co byste mohli čekat od největšího profesionála v oboru.

Brembo Turismo

jsou špičkové produkty, které se skládají ze dvou kusů brzdových kotoučů s originálními (OE) nebo o něco většími rozměry (až 405 mm). Zákazník má možnost volby vrtané nebo drážkované varianty.

Nejdůležitější součástí brzdových kotoučů TURISMO je odlehčený náboj o vysoké pevnosti, vyrobený z hliníkové slitiny. Náboj je sešroubován tzv. plovoucím uložením dohromady s vlastním ocelovým kotoučem (věncem), opět zhotoveným ze zušlechtěné legované oceli s vysokým obsahem uhlíku. Výrobky založené na této revoluční technologii aplikované na použitý prvotřídní materiál dokážou čelit i extrémně vysokým teplotám i značným deformacím, které právě v důsledku vysokých teplot a namáhání vznikají.

Revoluční inovace

BREMBO je v oboru vývoje, konstrukce a výroby brzdových kotoučů na slovo vzatým odborníkem, a tak většinu výrobků charakterizují moderní technologie. V jeho sortimentu najdeme např. lakované kotouče s antikorozní vrstvou, která vzniká aplikací speciálního nástřiku za pomoci UV záření.

Nemusíte být odborníky ze specializovaných autoservisů, abyste mohli plně využít výhod systému rychlé kontroly opotřebení kotoučů (Easy Check).

Dalšími lahůdkami z dílny BREMBO je patentovaná technologie vnitřního chlazení (Pilar Venting), zvyšující celkovou účinnost chlazení až o 40 % nebo kotouče s integrovaným ložiskem usnadňující demontáž bez jakéhokoliv poškození.

Brzdové sady Brembo

Brzdové kotouče Brembo Turismo můžete koupit samostatně nebo v rámci kompletního brzdového kitu Brembo GT (GRAN TURISMO), který obsahuje 4 až 8 pístkových třmenů spojené v jeden kompaktní kus, tzv.monoblock. Výsledky testování na závodních okruzích opakovaně potvrzují, že takto konstruovaný autodíl účinně zabraňuje deformacím materiálu, které v důsledku nadměrného zatížení a vysokých teplot vznikají.

Obsahem balení jsou dále brzdové destičky určené pro vysoký výkon, pancéřové hadice, speciální adaptéry se zvýšenou pevností pro uchycení třmenů a montážní materiál. Sada Brembo GT je určena všem nadšencům, kterým proudí adrenalin v žilách a kteří neskrývají nadšení z extrémních rychlostí a z opakovaného brzdění s okamžitým nástupem a razantní odezvou. Zákazníky potěší i možnost vybrat si ze tří barevných provedení třmenů - červená, černá, stříbrná.

Brembo GRAN TURISMO - to je sázka na exkluzivní vzhled a extrémní výkon.

Kompletní brzdová sada GT-R (GRAN TURISMO - RACING)

V prosinci roku 2008 se na automobilovém trhu objevila další novinka, která vzešla ze spolupráce konstruktérů z oddělení Brembo High Performance a vývojářů z divize Racing.

Jedná se kompletní brzdový kit s označením GT-R (GRAN TURISMO - RACING), který představuje vrcholný produkt sortimentu italské značky. Obsahuje tytéž komponenty jako sada Brembo GRAN TURISMO s jedním zásadním rozdílem. Jeho součástí jsou skutečné závodní třmeny ze speciální, lehké vysokopevnostní hliníkové slitiny, vyrobené z jednoho kusu. Stejná exkluzivní brzdová sada se montuje do závodních továrních rallyeových speciálů kategorie WRC.

Kompletní brzdová sad CLUB RACING

Posledním výkřikem revolučních technologií, které vzešly ze spolupráce odborníků ve vývojovém středisku italské firmy BREMBO, jsou kity Brembo CLUB RACING. Na automobilový trh zamířily v roce 2012. Výrobky původně určené profesionálním závodním jezdcům jsou nyní k dostání i běžným smrtelníkům!

Majitelé vozů jako např. Dodge Viper, Ford Mustang, Mitsubishi Lancer Evo VIII / IX, Scion FR-S a většiny modelů značky Porsche již nyní mohou vytáhnout svůj hot-hatch někam na okruh a bezpečně s ním začít „brousit“ zatáčky i rovinky.

Prémiová edice CLUB RACING byla poprvé veřejnosti představena na SEMA Show in Las Vegas v roce 2012 a přináší opravdu velkou porci zábavy.

Základním komponentem brzdové sady CLUB RACING jsou dvoudílné plovoucí kotouče s vysokou tepelnou kapacitou o velikosti 332 až 355mm. Jejich speciální drážkování (typ III nebo IV) bylo vyvinuto za účelem za účelem poskytnout závodníkům maximální možnou úroveň bezpečí. Proto výborně odvádí přebytečné teplo, které při brzdění vzniká.

Další součástí kitu jsou nové odlévané závodní třmeny s tvrdě anodizovanou povrchovou úpravou. Poskytují zvýšenou odolnost vůči tepelnému a mechanickému namáhání, které jsou nedílnými průvodci všech disciplín profesionálního motosportu. Ve fázi vývoje třmenů bylo cílem konstruktérů nalézt co možná nejlepší poměr mezi tuhostí třmenů a úsporou hmotnosti. Toho bylo nakonec dosaženo použitím speciálních technik obrábění. Třmeny jsou opatřeny termopáskou, která indikuje jejich aktuální teplotu. V sadě dále najdeme adaptéry brzdových třemenů a pancéřové hadice.

Brzdové destičky BREMBO

O tom, že Brembo je tradičně spolehlivý výrobce brzdových kotoučů, dnes nepochybuje vůbec nikdo. Další produktovou řadou, v níž je značka Brembo synonymem pro kvalitu a spolehlivost, jsou brzdové destičky. Dokladem tohoto tvrzení jsou ty nejlepší reference od všech důležitých světových hráčů, kteří na poli automobilového sportu opravdu něco znamenají: Ferrari, Lamborghini, Aston Martin a mnozí další.

Brzdové destičky Brembo OE

Originální náhradní díly (OE) od firmy Brembo jsou zárukou toho, že s jejich koupí získáváte přesně takový komponent, jaký používají samotní výrobci motocyklů či automobilů. Neboli: že kvalita brzdových destiček Brembo je stejná v prvovýrobě i druhovýrobě. Tyto destičky ze slinutých nebo karbon-keramických materiálů byly vyvinuty podle nejpřísnějších kritérií a na základě mnohaletých zkušeností.

Brzdové destičky Sport

nabízejí excelentní brzdné vlastnosti za každých podmínek, o čemž svědčí i udělení homologace ECE - R90. Brzdové destičky Sport s integrovaným snímačem opotřebeni spolu s brzdovými kotouči téže řady přinášejí řidičům vysoký výkon celého brzdového systému a maximální bezpečnost.

Závodní brzdové destičky Brembo - RACING RC/SC

Jak již název napovídá, tyto autodíly jsou určeny především do prostředí závodních okruhů. Jsou konstruovány tak, aby během závodů obstály i v těch nejtěžších podmínkách. Závodní brzdové destičky mají menší účinnost při nižších okolních teplotách, nehodí se tedy do běžných silničních podmínek. Naopak excelují, když jsou vystaveny extrémním teplotám disků. Pro jejich výrobu se používají materiály, které vynikají vysokým koeficientem tření a dlouhodobou účinností.

RC - kompozit speciálně vyvinutý pro závodní účely

Brzdové destička zhotovené z materiálu, který nezklame na žádné závodní dráze.

Poskytuje vynikající koeficient tření, konstantní brzdný účinek a skvělou stabilitu i při vysokých teplotách. Šampióni závodních okruhů těmto destičkám plně důvěřují; věřte jim také!

SC - slinutý kompozit pro závodní dráhu i běžný silniční provoz

Přepravu těch vám nejdražších pasažérů můžete svěřit vozům vybaveným destičkami ze slinutého kompozitu. Jde o špičkový materiál, který zůstává velmi stabilní v jakýchkoliv provozních podmínkách. Díky vysokému koeficientu tření za studena i za tepla je přímo stvořený do silničního provozu.

Silniční brzdové destičky Brembo - ROAD SA/CC/SP

Trvalý, vysoký a stabilní koeficientem tření, při všech myslitelných provozních podmínek, za horka i v chladu - tak přesně takové jsou silniční brzdové destičky Brembo.

Vyrobeny jsou z těchto materiálů:

SA - slinutý kompozit

je vhodný zejména pro destičky na předních brzdách; má vysokou účinnost vždy a všude. Osvědčená varianta k brzdovým destičkám OE.

CC - karbon-keramický kompozit

je organický kompozit, který co slíbí, to také dodrží. Tento třecí materiál se zvýšeným obsahem uhlíku nabízí dlouhou trvanlivost i při enormním kilometrovém nájezdu, skvělý výkon za tepla i za studena, za mokra i za sucha.

SP - slinutý kompozit

nachází uplatnění na především destičkách pro zadní brzdy.

Brzdové destičky Brembo Off-Road

Do extrémních podmínek jen to nejlepší! Vozy opatřenýmé brzdovými destičkami Brembo Off-Road doslova trhají náročný terén na kusy. Skvěle zvládnou chlad i horko, necouvnou nikde tam, kde je písek, voda, bláto, sníh, led, štěrk či kamení. Materiál, z něhož jsou vyrobeny, byl navržen pro maximální výkon pro jízdu v divočině.

SX - slinutý kompozit pro terénní motocykly a třídu supermoto (motard)

S těmito spolehlivými brzdovými destičkami se naučíte driftovat jedna báseň! Hravě zvládají vysoké teploty a garantují stabilní výkonnost. Vyzkoušejte je: pro motokros a Supermotard nenajdete nic lepšího.

SD - slinutý kompozit pro terénní motocykly

Mimořádná účinnost, vysoká stabilita a dlouhodobá odolnost proti opotřebení - to jsou hlavní trumfy brzdových destiček ze slinutého kompozitu. Jsou sice méně razantní než předchozí typ, nicméně umožňují pružnější kontrolu brzdění.

TT - karbon-keramický (polokovový) kompozit

Další paráda pro jízdu v drsném terénu: ať je sucho či mokro, žár či mráz, vy budete mít svůj stroj plně pod kontrolou. I při špatné přilnavosti, kdy se musíte spoléhat na pružnou odezvu brzd, je to volba číslo 1.

Brzdové destičky Brembo pro skútry

Na skútru celou Evropu hravě zvládnete projet (a to několikrát, křížem krážem, tam a zase zpět) s těmito speciálně navrženými produkty. Dlouhá kilometrová výdrž je u nich samozřejmostí, provozní stabilita za zhoršených povětrnostních podmínek standardem. Ale je to především městský provoz, kde se budou cítit jako doma. Co z brzdových destiček Brembo dělá mistra nad mistry je jejich materiál.

XS - slinutý kompozit

byl vyvinutý speciálně pro maxi skútry, které poskytují dostatek místa pro spolujezdce a hodí se k překonávání velkých vzdáleností. Na prvním místě jsou vlastnosti jako vysoký brzdný účinek, stabilita a výkon, na které se během dlouhých cest musejí jejich majitelé spoléhat. Brzdové destičky Brembo ze slinutého kompozitu v tomto směru nemají protivníka; v jejich prospěch navíc hovoří snadná montáž a velmi dlouhá životnost.

Karbon-keramický kompozit - organická brzdová destička pro skútry

Pro majitele dvoustopých miláčků Brembo přichystalo další lahůdku - brzdové destičky z karbon-keramického kompozitu. Oblíbené jsou zejména pro vyvážený poměr kvalita / cena, trvanlivost a spolehlivost ve všech situacích.

Brzdové bubny Brembo

Brzdové bubny Brembo jsou dalším skvělým výrobkem, který pochází z vývojových laboratoří italských odborníků. V továrnách a slévárnách koncernu BREMBO jsou nejen vyráběny, ale také testovány, a to tak, aby byla permanentně zaručena nejvyšší možná kvalita použitých materiálů, technologií a výrobních postupů.

Brzdové bubny Brembo, jakož i celý sortiment, najdete v našem e-shopu - pro různé modely vozů, s různými rozměry, s různou vnitřní výškou, s různými průměry zapuštění a s různým počtem děr.

Co však zůstává vždy stejné je jejich prvotřídní kvalita.

Přesvědčte se i vy!

 



Máte zájem o sortiment značky BREMBO? Můžete ho nalézt pomocí hledácího pole na našem e-shopu.

Autor článku
Jaroslav Peremský
Jsem manažer prodeje a marketingu s mnohaletou praxí v různých firmách a odvětvích. V roce 2016 jsem se rozhodl plně zaměřit svoji pozornost na automobilový průmysl a prodej autodílů. Využil jsem svých zkušeností, které jsem spojil se svými zájmy a koníčky. Mým cílem je posunout laťku v oblasti prodeje autodílů na vyšší úroveň. V praxi jsem více jak 7 let a své nově nabyté znalosti v oblasti prodeje autodílů a spotřebního zboží pro auto-moto mohu díky blogu publikovat a sdílet s Vámi.
AKČNÍ NABÍDKA DUBEN 2024 ATE, SKV, ABS, BREMBO, AUTOROZVODY
KOMPRESORY VALEO AKCE AUTOROZVODY
POKLICE KOL, NOVINKA V NABÍDCE, AUTOROZVODY
VYHODNA DOPRAVA PPL CENA AUTOROZVODY
ČIŠTĚNÍ DPF! BEZ MECHANICKÉHO ZÁSAHU, ŠETRNĚ, EKOLOGICKY! DPFHOLICE