EIBACH



Země původu:
Německo (Finnentrop)
Rok Založení: 1951
Web: http://www.eibach.com/
Nabízený sortiment: Eibach

 

Eibach – pružně reaguje na zvyšující se nároky zákazníků


Pod značkou Eibach se skrývá široká nabídku autodílů, určená nejen pro sériově vyráběné vozy, ale i pro sportovně laděné modely. Tradiční poctivá ruční práce v kombinaci s používáním nejmodernějších výrobních metod a prvotřídních materiálů dovedla původně německou firmu až na výsluní. Její výrobky jsou natolik kvalitní, že na ně spoléhají i jezdci ikonických monopostů známých z okruhů F1. Co ještě víme o historii této společnosti a jejích produktech?
 

Eibach – z vlakového nádraží až na kraj světa


Historie značky se začala odvíjet v Německu v roce 1951. Jméno získala podle svého zakladatele Heinricha Eibacha, který si na vlakovém nádraží obce Rönkhausen ležící nedaleko města Finnentrop pronajal malý obchod. Záhy jej přetvořil na kutilskou dílnu a v ní začal vyrábět pružiny. Život zakladatele firmy však nebyl tak dlouhý, jak by si asi přál, a když v roce 1967 zemřel jako majitel již prosperujícího rodinného podniku, vedení firmy se ujal jeho syn Wilfried. Právě za jeho působení se společnost Eibach vypracovala na vrchol a stala se špičkou nejen ve svém oboru, ale rovněž renomovaným partnerem světového motorsportu.
V rukou rodiny Eibachů se podnik udržel dodnes, nyní v jeho čele působí již třetí generace, kterou představují dva Wilfriedovi potomci - syn Ralph a dcera Swantje.
Svoje výrobní závody má Eibach v současné době rozmístěné na pěti kontinentech a výrobky prostřednictvím husté sítě prodejních partnerů nabízí zákazníkům ve více než 80 zemích celého světa. Malým zázrakem je i to, že původní dílna ve Finnentropu je pořád v provozu a že i v 21. století významný podíl na výrobě pružin stále tvoří ruční práce. To se týká zejména malosériové produkce. Nechybí ovšem ani moderní velkovýroba na lince odpovídající technologicky vyspělému provozu, podnik v Šanghaji nebo výzkumné a vývojové pracoviště v kalifornském městě Corona.
 

Eibach – nezdolná touha po vítězství 


Společnost se řadí mezi lídry v oblasti výroby podvozkových komponentů. Produktové portfolio značky Eibach dnes tvoří přibližně 2 000 položek. V jejím sortimentu převažují zejména vinuté pružiny, které mají využití například v lodních motorech. Firma rovněž zajišťuje dodávku hi-tech průmyslových pružin, které našly uplatnění v široké řadě oborů.
Současná filosofie značky Eibach je založená na snaze poskytnout komplexní servis a dosáhnout maximálního vyladění jednotlivých prvků vozidla tak, aby došlo k harmonii mezi řidičem, jeho automobilem a vozovkou. Samozřejmostí je homologace a podrobné testování výrobků v konkrétních aplikacích. Špičkovou úroveň komponentů Eibach dokazuje i fakt, že se objevují na závodních speciálech v těch nejprestižnějších soutěžích – Formule 1, NASCAR, WRC, WRC 2 nebo DTM. Slogan „The will to win“ („Vůle vítězit“) hovoří za vše.
 

Pružiny


Pružiny podvozku se nacházejí mezi rámem karoserie a nápravou. Odpružení slouží ke zmírnění rázů, které vznikají nerovností vozovky a jsou přenášeny koly vozidla. Pružiny, tyto nepostradatelné komponenty každého automobilu, tedy zvyšují bezpečnost posádky i její jízdní komfort.
Veškeré pružiny s logem společnosti Eibach jsou opatřeny TÜV certifikací. Pro větší přehlednost je výrobce rozdělil do několika produktových řad. Charakterizuje je dlouhá životnost a perfektní funkčnost, která je jednou ze základních předpokladů výborné ovladatelnosti vozu. Pružiny Eibach se rovněž mohou pochlubit vysokou odolností proti únavě materiálu, neboť právě mechanické poškození pružin je jednou z nejčastějších závad. Budoucnost v tomto směru slibuje významné změny: od značky Eibach by se zákazníci mohli dočkat pružin z kompozitních materiálů. Je to další způsob, jak předejít poruchám způsobeným nadměrným zatěžováním těchto komponentů. O spokojenosti klientů s produkty německého výrobce není třeba pochybovat, ostatně čtenáři magazínu “Sport Auto” značku Eibach vybrali jako “Best Brand” 2016 v kategorii pružiny.
 

Pružiny PRO KIT

 
Pružiny ze série Eibach Pro-Kit (sada 2 až 4 pružin), které zákazníci poznají díky charakteristickému černému laku, se vyznačují větší tuhostí. Výrazně zlepšují jízdní vlastnosti vozidla, zejména jeho ovladatelnost a stabilitu. Jejich montáží mj. dochází ke snížení náklonů až o  40 mm.
Ideální řešení pro všechny sériově vyráběné vozy. PRO-KIT nabízí osvědčený a precizně vyvinutý systém odpružení. Zaručuje vylepšení jízdních vlastností a sportovní vzhled.
Aplikací pružin PRO-KIT snížíte zbytečné mezery mezi kolem a podběhem, čímž vozu dodáte sportovní vzhled. Veškeré produkty EIBACH jsou navrhovány a vyráběny odborníky s bohatými zkušenostmi v oboru. Díky PRO KITu bude design a výkon vašeho vozidla sportovnější, ovšem bez narušení kvality jízudních vlastností, či bezpečnosti.



Pružiny SPORT LINE


Řadu Eibach Sportline mají motoristé spojenou s typicky červeně lakovanými pružinami a s jejich poněkud tvrdším, sportovně laděným nastavením, což přibližuje jízdní vlastnosti jejich automobilů závodním strojům.
Pružiny s extrémním výkonem, určené pro fanoušky motosportu. Lze od nich očekávat špičkový výkon a zároveň neslevit z vlastního komfortu a pohodlí. Sportovní pružiny EIBACH SPORT LINE se vyrábí se stejnou péčí a důsledností, jako pružiny PRO KIT. Díky nim budete dosahovat dynamické jízdy, snadnějšího ovládání vozidla a zlepšeníé jízdních vlastností.
Vzhledem k výraznému snížení těžiště je také minimalizován odpor během jízdy - tím je kratší doba zrychlení, minimální náklon vozu v zatáčkách a zkracuje se brzdná dráha.


Pružiny B12 PRO KIT


Sportovní sada pružin a tlumičů, navržena týmem závodních inženýrů, pro dosažení maximálního výkonu bez ohrožení jízdních vlastností. B12 PRO KIT je kombinací vysoce výkonných plynových tlumičů BILSTEIN B6 nebo B8 a pružin PRO KIT. EIBACH B12 PRO KIT vítězí v testech ve své třídě, protože zajišťuje špičkový výkon a dokonalé jízdní vlastnosti.



Pružiny B12 SPORT LINE



Řada pružin a tlumičů navržena a vyrobena týmem předních světových odborníků tak, aby dosahovala nekompromisně agresivního vzhledu a zároveň co nejlepšího výkonu na silnicích. Jde o harmonicky vyladěnou kombinaci sportovních pružin EINBACH SPORT LINE a plynových tlumičů BILSTEIN B6 nebo B8. Kombinace těchto společně tvoří nekompromě dokonalou souhru pro progresivní jízdu. Sportovní podvozek zaručuje dokonale přesné vedení vozu dle pohybu volantu a snižuje náklon karoserie vozidla při průjezdu zatáčkou. Model Eibach B12 Sportline je určen pro skutečně dynamickou jízdu.


Zkrutné stabilizátory


Stabilizátor (rovněž se můžeme setkat s termíny odpružení či pérování) je jednoduché zařízení, které propojuje kola téže nápravy a omezuje náklon karoserie vozu. Ten může být způsoben najetím na překážku, popř. k němu dochází v zatáčkách. Stabilizátory se využívají na nápravě přední i zadní, respektive na obou nápravách.
V praxi se nejčastěji můžeme setkat se zkrutnými stabilizátory. Jde o ocelovou torzní tyč ve tvaru písmene U, která se upevňuje k nápravě nebo k ramenům nápravy pomocí dvojice vodicích pryžových lůžek.
Pod hlavičkou Eibach vznikají za studena tvářené zkrutné stabilizátory Eibach Anti-Roll Kit. Ty jednak pomáhají ovládat boční a odstředivé síly působící na vozidlo při průjezdu zatáčkou, jednak slouží ke zmírnění houpání vozu a snižují rozdíly mezi zatížením vnitřních a vnějších kol.
 

Distanční podložky 


Distanční (vymezovací) podložky slouží nejen ke stabilnímu upevnění kola na náboj brzdového kotouče, ale především se mají podílet na originálním vzhledu automobilu. Montují se mezi náboj kola a hliníkový disk jako alternativa excentrických šroubů. 
Podložky pro rozšíření kol Eibach Pro-Spacer jsou vyrobeny z vysokopevnostní hliníkové slitiny s tloušťkou 5 až 30 mm. Speciální povrchová úprava dodává podložkám kvalitní antikorozní ochranu
 

 

 



Máte zájem o sortiment značky Eibach? Můžete ho nalézt pomocí hledácího pole na našem e-shopu.

Autor článku
Jaroslav Peremský
Jsem manažer prodeje a marketingu s mnohaletou praxí v různých firmách a odvětvích. V roce 2016 jsem se rozhodl plně zaměřit svoji pozornost na automobilový průmysl a prodej autodílů. Využil jsem svých zkušeností, které jsem spojil se svými zájmy a koníčky. Mým cílem je posunout laťku v oblasti prodeje autodílů na vyšší úroveň. V praxi jsem více jak 7 let a své nově nabyté znalosti v oblasti prodeje autodílů a spotřebního zboží pro auto-moto mohu díky blogu publikovat a sdílet s Vámi.
AKČNÍ NABÍDKA DUBEN 2024 ATE, SKV, ABS, BREMBO, AUTOROZVODY
KOMPRESORY VALEO AKCE AUTOROZVODY
POKLICE KOL, NOVINKA V NABÍDCE, AUTOROZVODY
VYHODNA DOPRAVA PPL CENA AUTOROZVODY
ČIŠTĚNÍ DPF! BEZ MECHANICKÉHO ZÁSAHU, ŠETRNĚ, EKOLOGICKY! DPFHOLICE