GRAF

Země původu: Itálie (Rovato, provincie Brescia)
Rok Založení: 1920
Web: http://www.graf.it
Nabízený sortiment: Graf

 

Italská společnost Metelli Group je dobře známá jako spolehlivý dodavatel automobilového příslušenství a majitel šesti různých výrobních značek, které pod celý koncern spadají: Trusting, KWP, Fri.Tech, Metelli, Cifam a Graf. A právě posledně jmenovaná značka si zasluhuje vaši pozornost.

Společnost byla založena v roce 1920 v Turíně. Tehdy ještě nesla původní název Graf. Z malé dílny se postupem času rozrostla a záhy si vybudovala významnou pozici na trhu s automobilovými komponenty.

Na konci roku 1960 dochází ke změně vlastníka: Graf kupuje skupina podnikatelů, která rozhoduje o přesunutí výroby do malého města jménem Rovato, ležícího v provincii Brescia. Na přání nového managementu se veškerý potenciál firmy koncentruje na produkci a distribuci brzdových kotoučů a vodních čerpadel. Graf se tak postupně proměňuje, modernizuje a stává se z něj přední nezávislý výrobce vodních čerpadel v Evropě.

Velké změny nastávají v červenci 2001, kdy 100% podíl ve firmě Graf získává společnost Metelli Co., dosavadní výrobce dílů motorů, hydraulických brzd a spojek. V roce 2003 dochází ke spojení s Metelli S.p.A., čímž se uzavírá kapitola samostatné existence firmy Graf.

Nicméně značka zůstává i nadále součástí portfolia italské skupiny Metelli. Vodní čerpadla Graf nacházejí široké uplatnění v evropských vozech střední a vyšší třídy; najít je můžeme pod kapotami řady modelů automobilek jako BMW, Mercedes, Audi, Volvo, Porsche nebo LandRover. Metelli vyváží veškerý svůj sortiment, který zahrnuje přibližně 13 000 různých druhů autodílů, do více než 90 zemí celého světa. K dodání cílovým zákazníkům Metelli využívá jak vlastních prodejních kanálů, tak řadu distributorů. Mezi ty nejvýznamnější patří například irská společnost Serfac.

Výrobky značky Graf - certifikát úspěchu

Dlouhá životnost a bezpečnost produktů značky Graf je zajištěna použitím vysoce kvalitních surovin, nejmodernějších technologií a přísnou kontrolou v průběhu celého výrobního procesu. Další stupeň kontroly představují postprodukční testy spolehlivosti.

Že nejde jen o laciné reklamní triky a prázdná slova, tak o tom vás přesvědčí návštěva našeho e-shopu. Najdete v něm řadu výrobků italské značky Graf, o nichž jsme přesvědčeni, že splní i ty nejvyšší nároky na ně kladené.

Vodní pumpy a čerpadla Graf

Firma Graf vyvíjí mnoho druhů vodních pump; jsou natolik specifické, že na ochranu jejich technických řešení společnost Metelli často uplatňuje patenty nebo užitné vzory. Ložiska těchto vodních pump mohou být kuličková nebo válečková, vždy záleží na tom, pro jaké použití byla konstruována. Tělo pumpy je nejčastěji zhotoveno z hliníkové slitiny, což představuje obrovskou výhodu, kterou je nízká hmotnost celého výrobku. Graf jde s dobou, a proto již na trhu najdeme vodní pumpy s oběžnými koly nejen z plechu nebo mosazi, jak je typické, ale i z nejmodernějších technických plastů. Stejně odvážně si Graf počíná i u mechanických ucpávek, kde se nebojí použít pokročilé materiály, např. karbid křemíku. Řemenice pump Graf jsou vytvarovány tak, aby vydržely i silné napětí pásu při mechanické práci. Není se tedy třeba obávat, že pumpa přestane fungovat již pár měsíců po zakoupení.

O čerpadlech Graf můžeme směle prohlásit, že jde o špičková zařízení, která s převahou splňují stupeň ochrany krytem IP44. Jejich základní skříň je zhotovena z nerezové oceli, což výrobku dodává na dlouhé životnosti.

Konstruktéři, kteří jejich podobu navrhovali, brali ohled na koncové uživatele:

  • Chod čerpadel je velmi tichý a navzdory svému vysokému výkonu přístroje nezatěžují nadměrným hlukem své okolí.
  • Díky propracovanému motoru vícestupňových nasávacích čerpadel Graf je jejich účinnost vysoká a čerpadla ztrácejí jen velmi málo energie.
  • V motoru je integrován ochranný spínač pro nouzové vypnutí v případě poruchy.
  • Tomu napomáhá i neustálý monitoring tlaku, který sleduje chování čerpadla i ve chvíli, kdy se čerpadlo zapíná a vypíná. Výrobce tím předchází možnému poškození nebo dokonce úplnému zničení celého zařízení.

Na konci roku 2008 společnost Metelli představila na trhu s autodíly novinku, která vznikla díky součinnosti vysoké míry inovací a nejmodernějších technologií: vodní čerpadla Graf s oběžnými koly z technopolymerů.

Není žádným překvapením, že vodní čerpadla Graf podléhají přísným zkušebním normám a jsou certifikována podle ISO/TS 16949:2009. Tato certifikace definuje požadavky na systém řízení jakosti pro návrh, vývoj, výrobu a případnou montáž a údržbu produktů pro celý automobilový průmysl.

Společnost Metelli se rovněž zavázala k systematické podpoře výzkumu a vývoje, čímž si udržuje vysokou míru konkurenceschopnosti na celosvětovém trhu s náhradními díly. Vodní čerpadla Graf jsou využívána v automobilovém průmyslu na trzích v Evropě, USA a Asii, přičemž italská firma přináší každý rok velké množství nových modelů.

Rozvodové sady Graf

Nezbytným předpokladem k tomu, aby se každý řidič mohl plně spolehnout na motor svého vozu, je mj. to, aby byla pohonná jednotka časovaná kvalitní sadou rozvodového řemene se všemi jejími jednotlivými díly. Sady od firmy Graf používají dva řemeny. Čtyři kladky a dvě ozubená kolečka mají dostatek zubů na to, aby pohyb řemenů byl plynulý, aby nic nebránilo jeho kultivovanému chodu a aby se motor nezadřel. Řemeny těchto rozvodových sad také vykazují zvýšenou pevnost v tahu a při dodržení pravidelných servisních intervalů odvedou majiteli takto vybavených vozů poctivý kus práce.



Máte zájem o sortiment značky GRAF? Můžete ho nalézt pomocí hledácího pole na našem e-shopu.
 
Autor článku
Jaroslav Peremský
Jsem manažer prodeje a marketingu s mnohaletou praxí v různých firmách a odvětvích. V roce 2016 jsem se rozhodl plně zaměřit svoji pozornost na automobilový průmysl a prodej autodílů. Využil jsem svých zkušeností, které jsem spojil se svými zájmy a koníčky. Mým cílem je posunout laťku v oblasti prodeje autodílů na vyšší úroveň. V praxi jsem více jak 7 let a své nově nabyté znalosti v oblasti prodeje autodílů a spotřebního zboží pro auto-moto mohu díky blogu publikovat a sdílet s Vámi.
AKČNÍ NABÍDKA DUBEN 2024 ATE, SKV, ABS, BREMBO, AUTOROZVODY
KOMPRESORY VALEO AKCE AUTOROZVODY
POKLICE KOL, NOVINKA V NABÍDCE, AUTOROZVODY
VYHODNA DOPRAVA PPL CENA AUTOROZVODY
ČIŠTĚNÍ DPF! BEZ MECHANICKÉHO ZÁSAHU, ŠETRNĚ, EKOLOGICKY! DPFHOLICE