INA

Země původu: Německo (Herzogenaurach)
Rok Založení: 1946
Web: http://www.schaeffler.cz/
Nabízený sortiment: INA

Nadnárodní koncern Schaeffler Group, který se etabloval z malé rodinné, původně německé firmy bratrů Schäfflerových, ve svém portfoliu zastřešuje tři silné značky - INA, LuK a FAG. Všechny tři jsou nedílně spjaty s působením v automobilovém průmyslu a letectví. V těchto oblastech představuje Schaeffler Group naprostou špičku zejména díky své produkci sériově vyráběných prvotřídních komponentů, součástek a náhradních dílů pro většinu modelů současných vozidel.

Značka INA je renomovaným výrobcem, jehož sortiment tvoří především ložiska a celé rozvodové sady, jakož i jednotlivé součásti rozvodu. INA vyrábí napínací a vodicí kladky, ozubené řemeny, vodní pumpy, napínací ramena, řemenice aj. Komponenty značky INA najdete všude tam, kde vládnou moderní vozy značek jako jsou např. Audi, BMW, Citroën, Daimler, Fiat, Ford, General Motors, Mazda, Nissan, Porsche, Škoda, Toyota, Volkswagen nebo Volvo.

Veškeré výše uvedené a ještě mnohé další výrobky značky INA si můžete rychle a pohodlně objednat v našem e-shopu.

Rozvody motoru

Každý typ motoru má různě stanovenou lhůtu pro výměnu rozvodů a každá automobilka doporučuje jiné intervaly. Výrobci aut udávají předpokládaný nájezd kilometrů, který by měly tyto namáhané díly spolehlivě vydržet. Při výměně rozvodů se držte pokynů výrobce, popř. doporučením vašeho servisního technika. A lépe je provést výměnu rozvodů vždy dříve než později - podcenění jejich aktuálního stavu může znamenat vážné poškození motoru (zlomení vačkové hřídele, ohnutí ventilů, poškození bloku motoru atd.) a s tím spojené vysoké investice do opravy.

Ať již vybíráte celou rozvodovou sadu nebo jen její jednotlivé díly, dáme vám jednu dobrou radu: nesnažte se ušetřit nákupem neznačkového zboží nebo zboží neznámého původu. Nevyplatí se to! Dejte přednost ověřenému výrobci INA, u nějž máte jistotu, že při výrobě jednotlivých součástí rozvodového systému použil jen ten nejkvalitnější materiál.

Rádi bychom Vám přinesli více informací o produktech značky INA. Zkusme se tedy nejprve zaměřit na jejich základní rozdělení:

Rozvodové sady INA

Výrobce INA nabízí kompletní rozvodové sady pro velkou řadu automobilů různých značek, to vše s označením OEM (Original Equipment Manufacturer). Tzn., že u rozvodových sad INA se můžete plně spolehnout na prvotřídní kvalitu, neboť tyto díly jsou dodávány také do prvovýroby mnoha světových automobilek.

Vybrat si můžete ze dvou základních variant:

  • sada INA KIT obsahuje napínací kladku pro ozubený řemen, vodicí a vratnou kladku, ozubený řemen a montážní materiál (šrouby, podložky a krytky)

 

 

  • sada INA WP KIT obsahuje tytéž komponenty jako INA KIT a navíc ještě vodní pumpu (vodní čerpadlo)

Ještě doplníme, že počet kladek a rozvodových řemenů se může lišit v závislosti na konkrétní motorizaci a modelu auta.

Alternátorové volnoběžky (OAP)

INA Schaeffler se přímo specializuje na výrobu alternátorových volnoběžek a je jejich největším světovým producentem. Volnoběžka alternátoru je v podstatě řemenice, která eliminuje a pohlcuje torzní kmity motoru přenášené na řemen, snižuje zatěžování ložisek, drážkového řemene, napínáků i celkovou hlučnost. Tím se značně prodlužuje životnost kompletního rozvodového systému.

V naší nabídce najdete alternátorové volnoběžky pro většinu vozidel. Jen dodáváme, že pro jejich montáž budete potřebovat speciální nářadí.

 

Napínací a vodící kladky klínových a drážkových řemenů

INA Schaeffler je přímým dodavatelem těchto komponentů pro řemenové pohony určeným k rozvodu motoru a pohonu vedlejších agregátů. Již dlouhou řadu let INA tyto dvouřadé konstrukční jednotky se silnostěnnými vnějšími kroužky nejen vyrábí, ale také vyvíjí a neustále vylepšuje. Jejich účelem je optimalizace uspořádání řemenového pohonu a jeho stabilizace v kritických místech, čímž se předchází možné kolizi s okolními součástkami.

INA nyní nabízí vodicí kladky řady LR52 a LR53 i v prémiové kvalitě, kterou označuje jako X-life. Jde o revoluční výrobky, které oproti svým předchůdcům nabízejí vyšší zatížitelnost, vylepšenou ochranu před znečištěním, nižší hlučnost i velký zásobník na mazivo, a to vše při zůstávajících vnějších rozměrech, což umožňuje případné snadné nahrazení starších a opotřebených kusů.

Vyjádřeno v číslech: tyto inovované výrobky dosahují až o 10 % vyšší dynamické únosnosti Cr a až o 15 % vyšší statickou únosnost C0.
Vodicí kladky jsou běžně vybaveny těsněním typu HRS, popř. lze je volitelně zakoupit s vylepšeným ocelovým krytem těsnění typu Z.

Obě varianty poskytují vysoký těsnicí účinek i při nízké teplotě ložisek.

Valivá, kluzná a jehlová ložiska

Sortiment skupiny INA Schaeffler také zahrnuje valivá a kluzná ložiska, nicméně byl to především vynález jehlového ložiska s klecí, díky němuž Georg Schäffler v roce 1949 odstartoval skutečnou revoluci nejen v automobilovém průmyslu, ale víceméně i dalších hospodářských odvětvích. V současné době nabízíme velmi pestrou škálu výrobků, ve které si zcela jistě vyberou jak profesionální mechanici, majitelé autoservisů, tak i drobní odběratelé a opraváři.

Vybrat si mohou z těchto typů ložisek značky INA a jejich doplňků: jehlové válečky, jehlové klece, jehlová pouzdra otevřená i uzavřená, axiální jehlové klece i jehlová ložiska. Dále v našem e-shopu můžete zakoupit vnitřní kroužky, těsnicí kroužky, samozřejmě také válečková ložiska, kombinovaná radiální a axiální ložiska, přesná kuličková ložiska a mnohé další.



Máte zájem o sortiment značky INA? Můžete ho nalézt pomocí hledácího pole na našem e-shopu.

Autor článku
Jaroslav Peremský
Jsem manažer prodeje a marketingu s mnohaletou praxí v různých firmách a odvětvích. V roce 2016 jsem se rozhodl plně zaměřit svoji pozornost na automobilový průmysl a prodej autodílů. Využil jsem svých zkušeností, které jsem spojil se svými zájmy a koníčky. Mým cílem je posunout laťku v oblasti prodeje autodílů na vyšší úroveň. V praxi jsem více jak 7 let a své nově nabyté znalosti v oblasti prodeje autodílů a spotřebního zboží pro auto-moto mohu díky blogu publikovat a sdílet s Vámi.
AKČNÍ NABÍDKA DUBEN 2024 ATE, SKV, ABS, BREMBO, AUTOROZVODY
KOMPRESORY VALEO AKCE AUTOROZVODY
POKLICE KOL, NOVINKA V NABÍDCE, AUTOROZVODY
VYHODNA DOPRAVA PPL CENA AUTOROZVODY
ČIŠTĚNÍ DPF! BEZ MECHANICKÉHO ZÁSAHU, ŠETRNĚ, EKOLOGICKY! DPFHOLICE