Země původu: Polsko (Kališ)
Rok založení: 1994
Web: https://jmj.com.pl/
Nabízený sortiment: JMJ

JMJ – katalyzátory, filtry pevných částic a tlumiče

JMJ patří k největším výrobcům katalyzátorů na evropském trhu, na kterém působí už více jak 25 let. Společnost původně dovážela výfukové komponenty, velmi rychle je však začala vyrábět sama. V největší míře ale produkuje katalyzátory pro benzinové i dieselové motory různých kategorií. Cílem JMJ je neustálé zvyšování kvality při zachování příznivé ceny, a stálé rozšiřování nabídky. V té najdeme kromě katalyzátorů také výfukové tlumiče, tenkostěnné trubky a vlnité trubky, nebo filtry pevných částic. Svými výrobky zásobuje nejenom Evropu, ale i zbytek světa, zejména pak USA a východní Asii.

Katalyzátory JMJ odfiltrují maximum nečistot

Cílem JMJ je neustálé zdokonalování katalyzátorů, aby dokázaly odfiltrovat co největší množství škodlivých látek, ale zároveň neubíraly motoru na výkonu. Současné katalyzátory plní všechny předepsané normy, a jsou tak maximálně šetrné k životnímu prostředí, o čemž svědčí i splnění norem ISO 9001:2000 a homologace dle směrnice R-103R. Firma se zabývá rovněž výrobou tlumičů a výfukového potrubí (single i svodů), které v některých případech rovnou navařuje ke katalyzátoru.

JMJ katalyzátor

Na těchto komponentech není vhodné šetřit – špatně zvolený objem nebo celý díl značně ovlivní výkon motoru, a později může dojít k jeho poškození. V portfoliu výrobce jsou rovněž katalyzátory různých konstrukcí, které se zasluhují o vyladění výkonu motoru. Vnitřek typicky tvoří perforovaná, respektive děrovaná, trubka, a v některých případech je činnost katalyzátoru řízena elektronicky.

JMJ kovové a keramické katalyzátory

JMJ vyrábí katalyzátory keramické s hustotou kanálů 200 nebo 400 cpsi, u nichž zaujme zejména nižší cena; a kovové s hustotou kanálů 100, 200 nebo 400 cpsi, které jsou stavěny i pro velkou zátěž, respektive pro vysokoobjemové motory. Zatímco katalyzátory s keramickou vložkou jsou využívány u benzinových, kovové se nachází také u dieselových a alternativních (LPG, CNG apod.) pohonů. Firma JMJ vyrábí katalyzátory jak pro osobní, tak pro užitkové a nákladní vozy.

JMJ univerzální katalyzátory

JMJ univerzální katalyzátory jsou určeny pro motory s různým objemem, a lze je tedy zařadit do výfukového potrubí různých automobilů. Univerzální katalyzátory jsou obvykle stavěny pro větší objemy - kde působí vyšší odpor výfukovým plynům - JMJ nicméně nabízí univerzální katalyzátory v mnoha provedeních a pro různě velké objemy benzinových, dieselových, i alternativních pohonů. Standardně se jedná o katalyzátory pro motory s objemem do 1 800ccm, do 3 000 ccm, a od 3 000 do 5 000 ccm. V naprosté většině případů mají univerzální katalyzátory JMJ keramickou vložku, která nepůsobí tak velký odpor jako kovová.

JMJ filtry pevných částic

JMJ filtry pevných částic patří k velmi žádaným komponentům u výrobců nejenom v Evropě a Asii, ale zejména ve Spojených státech amerických. Navrženy jsou pro běžné osobní automobily, i velká nákladní vozidla, která vytváří extrémní výkon. Filtr pevných částic (DPF) od JMJ odstraní z výfukových plynů naftových aut maximum nečistot, včetně velmi jemného prachu. Zejména pro evropský trh jsou některé filtry kombinovány s technologií EGR, kdy se část plynů vrací zpět do motoru, a snižuje se tak množství škodlivin vypouštěných do ovzduší.

JMJ DPF filtr, filtr pevných částic

I přesto, že tento filtr vytváří ve výfukovém ústrojí jistou překážku, snaží se JMJ o maximální zachování výkonu hnacích jednotky. Vyráběny jsou z velmi kvalitních a pevných materiálů, čímž mnohdy překonají standardní životnost 100 - 150 tisíc kilometrů nájezdu. Unikátní konstrukce filtru pevných částic JMJ pak přispívá ke snížení spotřeby nafty, ačkoliv některé neznačkové filtry její spotřebu znatelně zvyšují.



Máte zájem o sortiment značky JMJ? Můžete ho nalézt pomocí hledácího pole na našem e-shopu.

Autor článku
Jaroslav Peremský
Jsem manažer prodeje a marketingu s mnohaletou praxí v různých firmách a odvětvích. V roce 2016 jsem se rozhodl plně zaměřit svoji pozornost na automobilový průmysl a prodej autodílů. Využil jsem svých zkušeností, které jsem spojil se svými zájmy a koníčky. Mým cílem je posunout laťku v oblasti prodeje autodílů na vyšší úroveň. V praxi jsem více jak 7 let a své nově nabyté znalosti v oblasti prodeje autodílů a spotřebního zboží pro auto-moto mohu díky blogu publikovat a sdílet s Vámi.
AKČNÍ NABÍDKA DUBEN 2024 ATE, SKV, ABS, BREMBO, AUTOROZVODY
KOMPRESORY VALEO AKCE AUTOROZVODY
POKLICE KOL, NOVINKA V NABÍDCE, AUTOROZVODY
VYHODNA DOPRAVA PPL CENA AUTOROZVODY
ČIŠTĚNÍ DPF! BEZ MECHANICKÉHO ZÁSAHU, ŠETRNĚ, EKOLOGICKY! DPFHOLICE