Hlavní stránka MAGNETI MARELLI

Země původu:
Rok Založení:
1919 (1891)
Web: https://www.magnetimarelli-parts-and-services.com/
Nabízený sortiment: Magneti Marelli

Magneti Marelli | Náhradní díly pro automobily

Magneti Marelli je obrovská nadnárodní společnost, která se zabývá vývojem a výrobou komponentů pro automobilový průmysl. A to pod svojí značkou i několika dalšími, které postupem času pohltila a připojila do svého impéria. Původem italská společnost byla velmi úspěšná v celosvětovém měřítku, a v roce 2018 ji zakoupil americký fond, aby ji z hlediska konkurenčního boje sloučil s japonským gigantem Calsonic Kensei. Tím vznikl jeden z největších výrobců automobilových dílů vůbec, jehož produkty odebírají automobilky po celém světě. Vedle prvovýroby dodává také na aftermarket, kde si je mohou zakoupit koncoví zákazníci.

Svým portfoliem pokrývá Magneti Marelli v podstatě všechny trhy a to ve stejné míře, i když je hlavní úsilí stále soustředěno na území Evropy. Mezi klíčové oblasti vývoje i výroby patří automobilové osvětlení, ať se jedná o přední světlomety, zadní světla nebo blikačky. Ve velké míře se firma podílí rovněž na zdokonalování a výrobě komponentů hnacích agregátů, podvozku a elektronických autodílů všeho druhu. Jedná se na příklad o elektrické pohonné a klimatizační jednotky, interaktivní panely, nebo ekologické systémy pro čistější budoucnost.

Automobilové osvětlení Magneti Marelli

Automobilové osvětlení Magneti Marelli představuje obrovský segment, v němž zaujímá místo předního dodavatele pro velké automobilky v Evropě. Většina těchto komponentů je kompletována pod značkou Automotive Lightning, který má pobočku mj. v Jihlavě, kde zaměstnává přes 2 000 lidí. Jednotlivé komponenty vyrábí jak do prvovýroby, tak na trh s náhradními díly, pro nějž je určeno přes 4 500 druhů světlometů, zadních světel, blinkrů a jiného osvětlení. V tomto segmentu se řadí mezi absolutní špičku s obrovskou působností a vedoucím postavením zejména v Evropě.

Kromě výroby se věnuje také samotnému vývoji na základě požadavků zákazníka, jemuž pomáhá plnit vize designu, účinnosti a energetické úspory. Některé světlomety mají například síťový lesklý povrch, čímž znásobují svítivost, aniž by vyžadovaly více elektřiny. Světla od Magneti Marelli mohou využít osobní, užitkové i nákladní vozy značek jako BMW, Mercedes-Benz, Fiat, Renault, Alfa Romeo, Volvo, Volkswagen atd. Protože se jedná prakticky o stejné produkty, jaké jsou dodávány do automobilek, využívají také technologií jako DRL, Xenon, LED, SFS (Static Frontlight System), AFS (Adaptive Frontlight System), ILS (Intelligent Light System), InfraRed, nebo světelného průvodce, kdy světlomety "vidí do zatáčky" a lépe ji tak osvětlí.

Součástí tohoto segmentu jsou i samotné žárovky pro auta, jakých se užívá například v zadních, nebo u starých modelů v předních světlech. Z produkce Magneti Marelli pochází 12V žárovky pro motocykly, osobní a lehká užitková vozidla, a stejně tak 24V žárovky určené pro nákladní a "těžkou techniku". V systému osvětlení zastanou funkci potkávacích, dálkových, mlhových, brzdových i dalších světel. Nabídka skýtá také speciální žárovky, které dosahují o 50 % větší svítivosti, vydrží až o polovinu déle, a mají speciálně vyvinuté "lehké bílé" světlo, jehož odstín i vlastnosti vychází z xenonových světlometů. Kvalitou jsou všechny žárovky Magneti Marelli na stejné úrovni jako originální a rovněž splňují regulaci R-37 z hlediska životnosti, designu a barvy / teploty světla.

Karoserie a interiér Magneti Marelli

Karoserie Magneti Marelli zahrnuje několik dalších komponentů, jako jsou nárazníky, zpětná zrcátka a kliky dveří. Výrobce tím využívá svých zkušeností při výrobě plastových částí a lesklých povrchů, na něž se částečně specializuje jihlavský Automotive Lightning, ale významné středisko se nachází také v Itálii. Jednotlivé komponenty jsou opět dodávány jak do prvovýroby některých automobilek, tak na trh s náhradními díly, kde si mohou koncoví spotřebitelé zakoupit odolné díly.

Zpětná zrcátka Magneti Marelli

Zpětná zrcátka Magneti Marelli pokrývají v podstatě celý evropský trh, pro nějž udržuje v portfoliu více jak 1 300 položek. Mezi ně patří jak venkovní zpětná zrcátka umístěná nejčastěji na dveřích auta, tak vnitřní pro sledování skrze zadní okno. S využitím pokročilých směsí získávají všechny zrcátka Magneti Marelli odolnost vůči mechanickému poškození i vnějším vlivům, zatímco zrcátka si konstantně udržují vysoký lesk. Jejich instalace bývá maximálně usnadněna, dodávají se totiž smontovaná a včetně úchytných prvků.

Nárazníky Magneti Marelli

Nárazníky Magneti Marelli jsou produkovány pro desítky značek automobilů ze všech koutů světa. Plnění přísných standardů samotných výrobců udělalo z firmy mj. výhradního dodavatele náhradních dílů pro Fiat, Alfa Romeo a Lancia. Nárazníky vynikají odolným zpracováním a povrchovou úpravou, která odolá všem nepříznivým vlivům a do jisté míry také odření. Vedle předních a zadních nárazníků vyrábí Magneti Marelli pro auta rovněž mřížky, masky chladičů, spoilery pod nárazníky a poklice na kola.

Kliky dveří Magneti Marelli

Kliky dveří Magneti Marelli jsou v portfoliu firmy novinkou, hned od začátku však přejímají detailní zpracování z vybraných materiálů, aby mohly být adekvátní náhradou za originální díly vozu. Všechny jsou vyráběny výhradně v Itálii pomocí nejmodernějších přístrojů a pod dohledem designérského týmu, což jenom podtrhává jejich kvalitu.

Plynové pružiny (vzpěry dveří) Magneti Marelli

Plynové pružiny (vzpěry dveří) Magneti Marelli se vyznačují vysokou pevností a dlouhou životností, díky níž vydrží až desítky let při uchování původních vlastností. O to se zasluhují nejenom ověřené materiály s vysokou mírou odolnosti, ale také propracované výrobní procesy a efektivní testování. Portfolio Magneti Marelli zahrnuje dva typy vzpěr dveří, a sice dynamické a hydraulické, které nachází využití při držení dveří kufru a kapoty vozidla, ať se jedná o "osobák", dodávku, nebo autobus. Ve srovnání s originálními díly jsou výrazně levnější, a přitom odvedou stejnou službu.

Filtrace Magneti Marelli

Filtrace Magneti Marelli jde ruku v ruce s oblastí komfortu posádky a ekologickým provozem vozidla, na nějž se firma rovněž zaměřuje. Portfolio zahrnuje v podstatě všechny druhy, jimiž pokrývá značnou část evropského trhu včetně amerických a asijských značek. Pro jednotlivé filtry vyvíjí Magneti Marelli i vlastní filtrační média, vylepšuje je a zvyšuje tak ochranu auta i posádky. Vedle vzduchových filtrů se výroba zaměřuje na kabinové, olejové a palivové pro benzinové i naftové motory. U všech jsou dodržovány nejvyšší standardy kvality stanovené výrobci vozidel i směrnicemi mezinárodních institutů.

Vzduchové filtry Magneti Marelli

Vzduchové filtry Magneti Marelli jsou dalším úkazem italské kvality v tomto segmentu, podobně jako u Clean Filters. Základem je unikátní médium a pokročilý design, což zajišťuje nízký odpor proudění vzduchu a optimální účinnost odlučování nečistot. Tato kombinace je klíčová pro účinnou ochranu hnací jednotky a navýšení jejího výkonu. Vzhled vzduchových filtrů si Magneti Marelli navrhlo samo a oproti běžným má ve středu záhyby, které umožňují maximální proudění vzduchu, aniž by došlo ke snížení účinnosti filtrace. Správně vybrané materiály jsou odolné vůči vysokým teplotám, vlhkosti, mechanickému zatížení i působení oleje. K netěsnosti ani úniku kapalin by nemělo docházet ani po dlouhodobém užívání, neboť jsou vybaveny precizním těsněním.

Filtry kabiny Magneti Marelli

Filtry kabiny Magneti Marelli nabízí rovnou nejvyšší kvalitu, jaké dosahují pouze prémiové produkty. Čistící médium s obsahem aktivního uhlí dokáže totiž zachytit až 99,9 % nečistot, pachů, plynů a dalších látek, čímž zajišťují posádce vozu maximální pohodlí. Samozřejmostí je přesné uložení díky výrobě dle kritérií výrobců aut, a dokonalé utěsnění. Magneti Marelli dodává kabinové filtry do prvovýroby vybraných automobilek, a stejně tak na aftermarket. Na trhu má sice řadu konkurentů, ve srovnání ceny a poskytnuté ochrany však vychází tyto produkty velmi dobře.

Olejové filtry Magneti Marelli

Olejové filtry Magneti Marelli zajišťují optimální ochranu motoru, když jej zbavují veškerých nečistot a předchází tvorbě kalu. Účinné filtrační médium vzniklo ve vývojových laboratořích v Itálii, kde jsou také vyráběny. Nabídka pokrývá většinu evropského trhu, primárně pak opět italské značky jako Fiat nebo Alfa Romeo. Uzpůsobeny jsou vždy konkrétnímu vozidlu, a to včetně obtokových ventilů a ventilů proti zpětnému toku, pokud to OE aplikace vyžadují. Jejich význam je velký, protože v chladném počasí usnadňují startování.

Palivové filtry Magneti Marelli

Palivové filtry Magneti Marelli jsou v otázce čištění nekompromisní a zachytávají drtivou většinu nečistot a usazenin. Zároveň optimalizují spotřebu paliva, čímž přispívají ke snižování emisí. Pokročilé filtrační médium z laboratoří Magneti Marelli obsahuje syntetické látky a celulózu, pročež jsou díky výborným vlastnostem schvalovány většinou automobilek. Na aftermarketu patří tyto palivové filtry k nejúčinnějším, když zachytávají 95 % a více nečistot a oddělují z paliva zbytky vody.

Ovládání a údržba Magneti Marelli

Ovládání a údržba Magneti Marelli zahrnuje jen několik produktů, které slouží k obsluze některých funkcí. Jedná se například o přepínače pod volant, odkud řidič zapíná / vypíná řadu funkcí jako dálková světla, blinkry, stěrače, obstřikování oken atp., nebo o samotné stěrače. K obsluze oken jsou zase k dispozici elektrické zvedáky v několika verzích, s nimiž je možné opravit jak starší, tak úplně nová vozidla.

Stěrače Magneti Marelli

Stěrače Magneti Marelli splňují standardy kvality předních výrobců automobilů a řadu certifikací na mezinárodní úrovni. Ty získaly zejména díky použitým materiálům, které jsou velmi houževnaté, odolají i extrémním teplotám, a zároveň tolik nezatěžují životní prostředí. Nabídku tvoří přední a zadní stěrače klasické i moderní konstrukce pro většinu vozového parku na území Evropy. Pro úplnost jsou veškeré druhy dodávány včetně prvků důležitých pro montáž.

Elektrické zvedáky oken Magneti Marelli

Elektrické zvedáky oken Magneti Marelli mají dlouhou životnost a zcela minimální poruchovost, ať se jedná o aplikaci v osobních, užitkových, nebo nákladních vozech. Portfolio tvoří jednoduché mechanismy i kompletní systémy, které mohou mít podobu spirálového kabelu, jednoduchého kabelu (Bowden), nebo třeba kabelu dvojitého (Double Bowden). Jedná-li se o pokročilé mechanismy, jsou zároveň vybaveny funkcemi ochrany proti přivření, a dostupné i do nejlevnějších sériově vyráběných vozů. Nabídka zahrnuje přes 1 200 druhů elektrických zvedáků oken Magneti Marelli, jimiž výrobce pokrývá celosvětový trh.

Přepínače / ovládací páčky Magneti Marelli

Přepínače, nebo také ovládací páčky, Magneti Marelli zahrnují kompletní systémy i jednotlivé díly, jako jsou pákové spínače, ovládání světel, stěračů, tempomatu apod. Staví na pokročilý postupech, která jim umožňují ovládat i nejmodernějších technologie, jaké jsou implementovány do dnešních vozů. Na jejich zhotovení jsou využívány prémiové materiály s dlouhou životností a vysokou odolností vůči odření, takže vypadají přepínače Magneti Marelli i po letech jako nové.

Díly chlazení a klimatizace Magneti Marelli

Díly chlazení a klimatizace Magneti Marelli mají pověst spolehlivých komponentů, které adekvátně nahradí originální vybavení. Při vývoji je kladen důraz na dlouhou životnost a maximální účinnost, čehož se dostává i starším vozidlům. Nabídka obsahuje například chladiče motoru, kondenzátory, termostaty nebo vodní čerpadla, a zároveň i řadu souvisejících dílů. Zejména u evropského trhu má Magneti Marelli v segmentu chlazení a klimatizace velké pokrytí pro většinu vozidel, ať se jedná o osobní, užitkové, nákladní, případně speciální, jaká jezdí například na stavbách nebo v dolech.

Tepelné systémy Magneti Marelli

Tepelné systémy Magneti Marelli zahrnují několik komponentů, které jsou součástí chladícího okruhu a upravují provozní teplotu vozidla. Jedná se například o chladiče (radiátory), ohřívače a kondenzátory nejvyšší OE kvality označené eQual Quality, jíž prakticky nerozeznáte od originálních dílů, zatímco pod značkou Magneti Marelli najdete navíc elektrické ventilátory nebo mezichladiče. Ke zhotovení některý autodílů se používají pokročilé slitiny hliníku, díky čemuž odolávají mechanickému opotřebení i korozi.

Termostaty Magneti Marelli

Termostaty Magneti Marelli vynikají přesným měřením, resp. udržováním optimální provozní teploty po celou dobu jízdy. Reagují okamžitě, takže nedochází k přehřátí ani příliš velkému chlazení motoru. Zpravidla platí, že do teploty okolo 90 °C zůstává termostat zavřený a přispívá tak k rychlejšímu zahřátí motoru. Poté dochází k pozvolnému otevírání dle zatížení, tedy teploty agregátu. Nabídka Magneti Marelli zahrnuje více než 300 produktů pro osobní i nákladní automobily, ať se jedná o klasické mechanické užívané ve starších a levnějších vozech, nebo o technologicky vyspělé díly.

Vodní čerpadla (pumpy) Magneti Marelli

Vodní čerpadla Magneti Marelli nabízí perfektní zpracování a dlouhou životnost, s jakou se může rovnat jen několik dalších společností. K jejich zhotovování užívá lehčeného těla z jednoho odlitku a řady dalších, ověřených materiálů. Ty jsou vybírány tak, aby co nejdéle odolaly mechanickému zatížení a zanášení, což se dlouhodobě velmi dobře daří. Nabídka vodních pump Magneti Marelli zahrnuje přes 450 položek pro všechny světové značky automobilů, pro něž je dodává do prvovýroby i na trhu s náhradními díly. V porovnání s neznačkovými mají kromě prodloužené životnosti i zvýšeno odolnost a vynikající chladící výkon za všech okolností. Výrobce vždy dodává vodní čerpadla pro auta v OEM provedení včetně komponentů důležitých k montáži, což jsou ložiska, rotory apod.

Díly pohonných jednotek Magneti Marelli

Díly pohonných jednotek Magneti Marelli jsou známé pro svou kvalitu a dlouhou životnost, kterou někdy překonají i originální komponenty, ovšem stále si drží dobrou cenu. Toho výrobce dosahuje díky vlastním vývojovým centrům i využívání linek, z nichž běžně sjíždí díly právě pro automobilky. Portfolio obsahuje zejména elektronické součásti pohonné jednotky aut, jako jsou startéry, alternátory, žhavící a zapalovací svíčky, rozvody, palivová čerpadla apod. Díky aktualizovaným výrobním postupům a implementaci moderních technologií dosahují srovnatelných, někdy i lepších vlastností jako originální komponenty. To nejenom zvyšuje výkon motoru a prodlužuje životnost, ale zároveň snižuje spotřebu paliva a dělá svět čistějším.

Startéry Magneti Marelli

Startéry Magneti Marelli zajišťují rozpohybování klikové hřídele a souvisejících částí motoru, aniž by došlo k většímu zatížení, než je nezbytné. O to se zasluhují pokročilé technologie a téměř shodné vlastnosti s originálními komponenty, které Magneti Marelli rovněž řadě automobilek dodává. Nabídka zahrnuje vedle nových startérů i repasované, v nichž byly poškozené díly nahrazeny novými a 100% otestována funkčnost celého systému. Výrobce tím garantuje vysoký standard kvality a v porovnání s některou konkurencí vydrží jeho komponenty výrazně déle. To platí nejenom pro volnoběžku, pastorek nebo rotor, stejný důraz je v Magneti Marelli kladen na každou součást startéru.

Alternátory Magneti Marelli

Alternátory Magneti Marelli zefektivňují využívání elektrického proudu v automobilu, kde kromě napájení řídící jednotky, světel, rádia, klimatizace apod. také ukládá přebytečnou energii do akumulátoru (baterie). V podání italského výrobce dochází k neustálému vývoji technologií a využívání ověřených materiálů, které odolají mechanickému opotřebení déle než je obvyklé. Také v tomto případě se nachází v nabídce Magneti Marelli alternátory nové, které se shodují s parametry originálních, a repasované, kde došlo k nahrazení poškozených dílů a 100% otestování funkčnosti.

Zapalovací svíčky Magneti Marelli

Zapalovací svíčky Magneti Marelli posouvají kvalitu o level výše, když vydrží výrazně déle než některé konkurenční při zachování perfektní funkčnosti po celou dobu životnosti. Za to vděčí zejména elektrodám, které zlepšuji tepelnou vodivost, snižují elektromagnetické rušení a optimalizují spolehlivost benzinového motoru, respektive zapalování směsi paliva a vzduchu ve správný čas. Tím dosahuje Magneti Marelli se svými svíčkami také nižší spotřeby paliva a redukce emisí vypouštěných do ovzduší.

Žhavící svíčky Magneti Marelli

Žhavící svíčky Magneti Marelli se vyznačují maximální spolehlivostí a funkčností při extrémních zátěžích i při studeném startu. Jsou speciálně navrženy tak, aby po nastartování došlo k rychlému zahřívání spalovací komory, a naftový agregát tak mohl ihned po startu správně fungovat. Všechny žhavící svíčky Magneti Marelli využívají dvouřetězcového osazení, díky němuž jsou spolehlivé, dlouho vydrží, a dochází k okamžitému zapalování. Díky využití nejlepších materiálů se stávají žhavící svíčky odolné proti elektrickému, mechanickému a chemickému přetížení.

Zapalovací kabely Magneti Marelli

Zapalovací kabely Magneti Marelli se zasluhují o přesné reakce, jaké jsou k optimálnímu chodu motoru potřeba. Jejich předností je vynikající izolace a spolehlivé, pevné připojení ke svíčkám. Odolávají tak povětrnostním vlivům, korozi i vibracím hnací jednotky. Pro své vynikající vlastnosti splňují specifikace OE dílů do auta a certifikace ISO 9001, ISO 3808 a ISO 6856.

Zapalovací cívky Magneti Marelli

Zapalovací cívky Magneti Marelli zajišťují zapalování ve správnou chvíli, čímž do značné míry přispívají k optimálnímu chodu motoru. Italský výrobce je zhotovuje z houževnatých materiálů, díky nimž zvládají i vysoké teploty a vibrace motoru bez omezení funkčnosti. Nabízeny jsou v OEM i ekvivalentní kvalitě, která je cenově dostupnější. Nabídka Magneti Marelli zahrnuje zapalovací cívky s jednoduchým i vícenásobným výstupem s elektronickým modulem nebo bez něj.

Rozvody motorů Magneti Marelli

Rozvody motorů Magneti Marelli zahrnují prakticky všechny dostupná řešení, která spojuje vysoká kvalita zpracování, dlouhá životnost a funkčnost po celou dobu fungování. V portfoliu se nachází ozubené řemeny zhotovené ze směsi vyztuženého kaučuku, aby lépe odolávaly teplotním extrémům, vlhkosti, mastnotě a samozřejmě opotřebení. V sadách pak Magneti Marelli dodává klasické klínové řemeny i řetězy, které mají rovněž prodlouženou životnost a vysokou odolnost vůči opotřebení i působení vnějších vlivů.

Palivová čerpadla Magneti Marelli

Palivová čerpadla Magneti Marelli patří mezi historické produkty této společnosti, která se specializuje na jejich výrobu část téměř od počátku své existence. I díky tomu zaujímá významné postavení v tomto segmentu, implementuje do nich nejmodernější technologie, a nabízí v OEM provedení takřka totožné vlastnosti s originálními díly. Nabídka Magneti Marelli zahrnuje vedle palivových čerpadel také související produkty jako indikátory hladiny a kompletní moduly včetně filtru a regulátoru tlaku. Letité zkušenosti v kombinaci s vybranými materiály jsou zárukou dlouhé trvanlivosti a skvělého výkonu i v těch nejextrémnějších podmínkách.

Autobaterie Magneti Marelli

Autobaterie Magneti Marelli zahrnují kompletní řadu olověných startovacích zdrojů, které vynikají dlouhou životností a precizním zpracováním. Výrobce je neustále zdokonaluje, pročež se pyšní až výjimečnou výdrží, jaká se vyrovná některým světovým špičkám. Nabídka obsahuje kupříkladu autobaterii SST EFB nebo AGM se skleněnými vlákny a dvojitým ventilem s regulovaným uzávěrem pro vozidla se systémem start-stop. Pro náročná vozidla jsou pak k dispozici baterie Magneti Marelli ETS, které nabízí startovací sílu navýšenou o 15 %, nebo RUN s navýšením o 30 %. Nechybí však ani Základní autobaterie ES, nebo skupiny Cargo EVR, SHD a HD navržené pro snášení extrémních vibrací. Italská společnost je zároveň distributorem autobaterií značky Weber.

Senzory Magneti Marelli

Senzory Magneti Marelli zahrnují kompletní řadu komponentů pro měření teploty, tlaku a kyslíku u různých typů motoru. Jejich předností je precizní zpracování a použití kvalitních materiálů, což znamená detailní měření za všech okolností i odolnost vůči teplotním extrémům a vnějším vlivům. Fungování je navrženo ke snižování paliva a emisí vypouštěných do ovzduší, takže jsou vozidla vybavená senzory Magneti Marelli ekologičtější a jejich chod celkově optimalizován.

Jízdní dynamika a podvozek Magneti Marelli

Jízdní dynamika a podvozek v podání Magneti Marelli zásadně zvyšuje bezpečnost automobilů na silnicích i mimo ně. Nabídka obsahuje celou řadu komponentů, jako tlumiče nárazů, řídící ramena, nebo kotoučové brzdy s pokročilou technologií. Jejich výroba probíhá vždy v souladu s vysokými standardy automobilek, jimž Magnete Marelli v mnoha oblastech dodává přímo do prvovýroby. Vlastní vývojové centrum navíc posouvá vlastnosti všech komponentů neustále dopředu, ať už technologiemi výroby, nebo materiálovým složením. Autodíly jsou produkovány pro vozidla evropských, amerických i asijských značek osobních, užitkových a nákladních vozidel.

Kotoučové a bubnové brzdy Magneti Marelli

Kotoučové a bubnové brzdy Magneti Marelli přináší mimořádnou bezpečnost a kvalitu, jaké využívají přední světové automobilky i motoristé. Na vývoji jednotlivých komponentů se intenzivně pracuje, aby zajistily efektivní brzdění a komfort pro posádku vozu. V nabídce jsou jak brzdy vlastní značky, tak prémiové, které jsou vyvíjeny ve spolupráci s Brembo. To se týká jak kotoučových brzd, tak brzdových destiček, zatímco čelisti pro bubnové brzdy a součásti hydrauliky si Magneti Marelli vyvíjí samo.

Brzdové kotouče Magneti Marelli

Brzdové kotouče Magneti Marelli jsou určeny pouze pro aftermarket, ačkoliv je výrobce dodává i do prvovýroby mnohých automobilek. Zákazníkům nabízí dva druhy, a sice kotouče vlastní výroby, které pokrývají přes 95 % evropského trhu s automobily, a jsou vyráběny z pokročilých materiálů při zachování příznivé ceny. Zbytek nabídky tvoří značkové kotoučové brzdy Magneti Marelli-Brembo, kdy došlo spojením těchto výrobců ke stvoření nejmodernějších řešení za pomoci inovativních technologií.

To znamená kupříkladu využití vysokého obsahu uhlíku, odvětrávání disků, speciální UV povlak apod. Zvláštní třídu pak tvoří sportovní řady Max a Xtra, kdy jsou kotoučové brzdy Magneti Marelli-Brembo zhotoveny z kompozitních materiálů. I v tomto případě pokrývá italský gigant přes 95 % vozidel na evropském trhu, takže si mohou dopřát prémiovou kvalitu téměř všichni motoristé.

Brzdové destičky Magneti Marelli

Brzdové destičky Magneti Marelli mají stejný scénář jako kotoučové brzdy, kdy jsou dodávány do prvovýroby, a stejně tak na aftermarket ve dvou provedeních. Tím prvním je opět vlastní značka značkových destiček, jimiž výrobce pokrývá více než 90 % vozidel na evropském trhu. Základními aspekty je vysoká kvalita, odolnosti vůči mechanickému opotřebení, a dobrá cenová dostupnost. V nabídce je přes 750 položek brzdových destiček Magneti Marelli, a to včetně indikátorů opotřebení, sad šroubů a pružin pro správné uchycení.

Vedle toho jsou v nabídce prémiové brzdové destičky Magneti Marelli-Brembo, kdy dochází ke komplexnímu vývoji společně s výše zmíněnými disky. Díky tomu je zaručen perfektní soulad obou komponentů a dosaženo mimořádných vlastností. Mezi ně se řadí mechanická odolnost a minimální opotřebení, skvělé snášení vysokých teplot, a minimální tvorba nečistot. K jejich výrobě slouží více než 100 směsí materiálů, což umožňuje pokrýt přes 97 % automobilů v Evropě.

Brzdová hydraulika a čelisti Magneti Marelli

Brzdová hydraulika a čelisti Magneti Marelli zahrnují celou řadu komponentů, jejichž kvalita je v podání italského výrobce na top úrovni. Za využití kvalitních materiálů vznikají regulátory brzd, spojkové válce, spojková čerpadla, hlavní a brzdové válce, brzdová čerpadla a čelisti. Všechny autodíly splňují vysoké standardy a mezinárodní bezpečnostní certifikáty. Magneti Marelli dodává řadu komponentů brzdové hydrauliky v předmontovaném stavu, což ušetří mechanikům zhruba 50 % času pro instalaci.

Tlumiče nárazů Magneti Marelli

Tlumiče nárazů Magneti Marelli vystupují jako velmi účinné komponenty, které proudí do prvovýroby mnohých automobilek i na trh s náhradními díly. Ročně jich opustí závody italské firmy více než 25 milionů kusů vyráběných v 6 specializovaných závodech. Návrhy konstrukce a podněty ke zlepšení pak pochází z vlastních center pro výzkum a vývoj a centra aplikací. Magneti Marelli díky tomu nemá problém s vývojem řešení pro jakoukoliv výkonnostní ani bezpečnostní třídu. V portfoliu se nachází tlumiče nárazů pro auta v OEM, a stejně tak v ekvivalentní kvalitě za nižší cenu. Hluk je v každém případě snížen na minimum a tlumení vibrací maximálně účinné, takže je zajištěn tichý provoz a komfort po celou dobu jízdy.

Ramena pro zavěšení nápravy Magneti Marelli

Ramena pro zavěšení nápravy Magneti Marelli splňují nejpřísnější požadavky samotných automobilek a jsou tak adekvátní náhradou. Vyráběna jsou v každém případě dle vlastností konkrétní aplikace, čímž je dosaženo maximální bezpečnosti a jízdního komfortu. Výrobce je držitelem mnoha mezinárodních patentů a vývoji zavěšení kol se věnuje dlouhodobě. I proto jsou ramena nápravy Magneti Marelli uznávána mezi automechaniky, výrobci vozidel i koncovými spotřebiteli, kteří oceňují bez přehánění vynikající kvalitu, odolnost a houževnatost. Perfektní zpracování komponentů pro aftermarket umocňuje i výroba v továrnách, kde se rodí originální díly pro automobilky.

Ekologické technologie Magneti Marelli

Ekologické technologie Magneti Marelli jsou oblasti, v nichž se firma angažuje stále častěji napříč celým segmentem. Protože je v důsledku zpřísňování emisních i dalších norem kladen větší důraz na ekologičnost benzinových, naftových i hybridních aut, vstupuje Magneti Marelli do role vývojáře u mnoha komponentů. Tím přímo pomáhá mnohým automobilkám a zároveň dosahuje shodných vlastností u dílů pro aftermarket. Snaha o snížení energetické náročnosti a škodlivých emisí se odráží v každém výrobku, ať jsou určeny pro moderní nebo starší vozy.

Design interiéru Magneti Marelli

Záběr této skupiny je obrovský, a tak zajišťuje také návrh interiérů ve vozidlech s důrazem na moderní dobu a pohodlí posádky. To se týká jak klasických aut se spalovacím motorem, tak elektrických nebo hybridních s "normálním" i futuristickým vzhledem. Magneti Marelli umí navrhnout každý detail sedaček, palubové desky, volantu, ovládacích panelů, tvarování dveří apod. V souvislosti s designem navrhuje vedle tvaru také konkrétní materiály a jednotlivé systémy pro zajištění komfortu celé posádky.

Top díly pro motorsport Magneti Marelli

Magneti Marelli se ve velké míře věnuje rovněž vývoji a výrobě jak dílů, tak celých řešení pro závodní vozidla. Ta díky tomu dosahují mnohem lepších výsledků a výrobce tím zároveň testuje některé novinky, které pak implementuje do prémiových aut. Globální skupina Marelli Motorsport patří mezi největší na světě a její produkty nechybí prakticky na žádné významné události. Elektronické i elektromechanické systémy jsou vkládány do aut a motorek největších značek z Evropy, Ameriky i Asie.

Historie Magneti Marelli, výrobce autodílů

Ačkoliv byla společnost Magneti Marelli založena v roce 1919, její historie sahá až do roku 1891, kdy Ercole Marelli založil stejnojmennou firmu zaměřenou na výrobu elektrických přístrojů a motorů. Úspěchy vedly roku 1915 k testování startovacích magnetů pro spalovací motory v autech a letadlech. Vysoká poptávka vedla k expanzi a založení společnosti Magneti Marelli, která vznikla za pomoci peněz automobilky FIAT a původní firmy Società Anonima Ercole Marelli. O deset let později dochází ke spuštění výroby autobaterií, a později je rozšířena o akumulátory do vlaků, letadel a ponorek. Během dalších let se angažovala v mnoha oblastech, mj. také ve výrobě katodových trubic pro budoucí televizní přijímače a elektrických rádiových ventilů. I to vedlo ke spuštění výroby televizí a rádií, jejichž obliba na domácím trhu prudce stoupala. V roce 1935 se rozjela také produkce zapalovacích svíček, které zajistily Magneti Marelli věhlas na dalších 50 let, z něhož těží dodnes.

Další roky se společnost ve velké míře podílí na budování radiového mostu, televizních přijímačů a lodního průmyslu. Rok 1947 byl zásadní, neboť firma vstoupila na akciové trhy. V dalších letech Magneti Marelli postavilo rádiové mosty pro italskou státní televizi a meteorologickou síť. V roce 1956 dostala pověření od ženevského CERNu k vybudování akceleračních jednotek největšího protonového synchronu na světě. Firma se ukázala jako jedna z nejoblíbenějších na domácím trhu, kde měla zhruba čtvrtina domácností televizi nebo rádio právě od Magneti Marelli. Roku 1967 koupil Fiat 100 % akcií a začlenil do Magneti Marelli obchodní společnost MABO spoluvlastněnou německým Boschem. Následovala expanze do Turecka a do Brazílie, která je dnes druhým největším centrem výroby této firmy. Roku 1979 se stává součástí uskupení, jehož cílem byl výzkum a výroba elektronicky řízeného zapalování, vstřikování a celkové distribuce paliva.

To vedlo v roce 1983 ke spuštění sériové výroby elektronicky řízeného zapalování Digiplex, který byl zpočátku využíván primárně ve vozidlech Fiat. Současně došlo k modernizaci systému Cityplex, což bylo automatické vypínání a opětovné zapínání motoru při zastavení vozidla. Rok 1987 byl v duchu restrukturalizace a spojování s jinými značkami, zejména se jednalo o Weber, Veglia Borletti, Carello, Siem, Solex nebo Jaeger. V roce 1994 došlo k fúzi s firmou Gilardini a vznikl tak kolos na poli výroby automobilových komponentů. O dva roky později firma expandovala do Číny, kde v průběhu let otevřela hned několik závodů. Roku 2000 byl do vozu Alfa Romeo 147 instalován první satelitní navigační systém Magneti Marelli.

Hned z kraje 21. století došlo k odchodu z akciových trhů, neboť se automobilka Fiat rozhodla odprodat některá odvětví jako elektronické systémy, segment klimatizace a kompletně zrušit výrobu náhradních dílů. K tomu nakonec nedošlo a všechny oblasti si Magneti Marelli udržuje dodnes. V průběhu roku 2001 převzalo plnou kontrolu nad výrobou automobilového osvětlení ve společném podniku s BOSCH GmbH. O dva roky později spouští výrobu vícepalivových systémů, díky nimž mohou auta jezdit na ethanol a benzín nebo naftu. Dnešní trh s náhradními díly nabral na obrátkách v roce 2005, kdy stanul v čele Fiatu nový ředitel a oproti plánům předchůdce zásadně rozšířil působení. Roku 2007 došlo také k vývoji úplně prvního full-LED světlometu na světě pro sériovou výrobu, a byl montován do Audi R8.



Máte zájem o sortiment značky Magneti Marelli? Můžete ho nalézt pomocí hledácího pole na našem e-shopu.

Autor článku
Jaroslav Peremský
Jsem manažer prodeje a marketingu s mnohaletou praxí v různých firmách a odvětvích. V roce 2016 jsem se rozhodl plně zaměřit svoji pozornost na automobilový průmysl a prodej autodílů. Využil jsem svých zkušeností, které jsem spojil se svými zájmy a koníčky. Mým cílem je posunout laťku v oblasti prodeje autodílů na vyšší úroveň. V praxi jsem více jak 7 let a své nově nabyté znalosti v oblasti prodeje autodílů a spotřebního zboží pro auto-moto mohu díky blogu publikovat a sdílet s Vámi.
AKČNÍ NABÍDKA DUBEN 2024 ATE, SKV, ABS, BREMBO, AUTOROZVODY
KOMPRESORY VALEO AKCE AUTOROZVODY
POKLICE KOL, NOVINKA V NABÍDCE, AUTOROZVODY
VYHODNA DOPRAVA PPL CENA AUTOROZVODY
ČIŠTĚNÍ DPF! BEZ MECHANICKÉHO ZÁSAHU, ŠETRNĚ, EKOLOGICKY! DPFHOLICE