MEYLE

Země původu: Německo (Hamburg)
Rok Založení: 1958
Web: http://www.meyle.com/
Nabízený sortiment: MEYLE

Meyle - MeyleHD

Značka MEYLE je v automobilovém průmyslu opravdovým pojmem. Mateřský podnik, dnešní nadnárodní společnost Wulf Gaertner Autoparts AG, který MEYLE vlastní, vznikl postupně z malé firmy, vedené obchodníkem Wulfem Gaertnerem. Ten na počátku 50. let minulého století rozjížděl svůj byznys s autopříslušenstvím v zemích Jižní Ameriky. Vysoká kvalita vyráběných produktů stála za počátečními úspěchy, které umožnily expanzi na vysoce konkurenční trhy Severní Ameriky a odtud pak dále do Evropy a Asie.

Dnes Wulf Gaertner Autoparts AG působí ve 120 zemích na všech kontinentech a ve svých pobočkách zaměstnává více než 1 200 lidí. Spolehlivých zaměstnanců, hrdých na to, že se mohou podílet na vývoji, výrobě a distribuci více než 17 000 výrobků, které značka MEYLE zákazníkům nabízí.

Její sortiment zahrnuje dlouhou řadu spolehlivých výrobků od kulových čepů, ramen, kloubů, uložení tlumičů, silentbloků přes manžety, spínače, čidla až po těsnění, filtry, termostaty, vodní pumpy, svíčky, cívky, tlumiče, brzdové hadice, kotouče , destičky a stěrače. Jejich kvalitu dokazuje také fakt, že na ně spoléhají významní výrobci osobních vozů (FORD, OPEL, RENAULT, , SAAB, SEAT, SUZUKI, VOLVO) i nákladních automobilů (MAN, MB, IVECO, SCANIA,VOLVO).

V současnosti jsou součástí značky MEYLE také divize MEYLE-ORIGINAL, MEYLE-PD a MEYLE-HD. Právě posledně jmenovaná, prémiová značka MEYLE HD (Heavy Duty neboli vysoká odolnost) je synonymem pro prvotřídní, konstrukčně inovované, náhradní díly. Tyto špičkové komponenty najdou uplatnění především na jednom z nejvíce namáhaných míst auta - na nápravách. Testy, provedené německou centrálou, potvrzují, že životností často předčí i originální díly z prvovýroby.

Výměna poškozených částí podvozku

Jak již bylo uvedeno, nápravy, kola a pneumatiky patří k nejvíce namáhaným součástem automobilů. Jejich funkci negativně ovlivňují prudké otřesy od nerovností na silnici, hlubokých výmolů, případně nárazy do obrubníků a jiných překážek. Tím se zvyšuje riziko poškození čepů, tlumičů, závěsů, disků a pneumatik, což se časem projeví na snížené přesnosti geometrie kol a nerovnoměrném opotřebení běhounů pneumatik. Výsledkem jsou horší jízdní vlastnosti vozidla jako je ovladatelnost, komfort řízení a delší brzdná dráha. Vzrůstá nejen spotřeba, ale především nebezpečí vážných dopravních nehod.

Až budete na svém autě měnit poškozené podvozkové komponenty, myslete na to, že nejen tyto, ale i další vysoce kvalitní produkty značky MEYLE najdete v našem e-shopu. Těšíme se na vaši návštěvu.

Ještě předtím, než nás navštívíte, bychom Vám rádi představili základní rozdělení produktů značky MEYLE:

Brzdové kotouče, destičky a čelisti, brzdové hadice

Divize MEYLE-PD (Platinum Disc) soustředila svou pozornost na vývoj kvalitních brzdových kotoučů a destiček. Díky použití těch nejkvalitnějších materiálů s antikorozní povrchovou úpravou a moderním technologiím jako je např. křížové broušení (lapování) vznikl dokonalý výrobek, na který se mohou všichni řidiči spoléhat i v těch nejnáročnějších situacích. Brzdové kotouče MEYLE-PD chrání posádku dlouho a spolehlivě, o čemž svědčí i splnění všech podmínek pro získání kvalitativního standardu normy ECE R90.

Jedním z nejnovějších produktů, které německý výrobce nabízí, jsou MEYLE-PD brzdové destičky s třecí směsí a trojitými antivibračními plechy. Jde o dokonalé řešení nabízející vyšší brzdný účinek, nižší opotřebení a delší životnost. Nové brzdové destičky MEYLE-PD udělají radost majitelům dodávek a užitkových vozů značky VW, Ford, Opel, Renault, Mercedes a dalších.

Až začnete uvažovat o tom, že si váš vůz zaslouží kompletní servis brzdného systému, nezapomeňte navštívit náš e-shop: najdete tam vše, co budete potřebovat: brzdové čelisti, brzdové válečky a bubny (je-li váš vůz vybaven bubnovými brzdami).

Kulové čepy a pouzdra čepů MEYLE

Za pečlivého dozoru odborníků a s pomocí nejmodernějších technologií a simulací vznikají kulové čepy s označením MEYLE-HD. Vyznačují se vysokou stabilitou a dlouhou životností, k čemuž přispívají jejich optimální rozměry, geometrie a také zvětšení opotřebovatelné plochy tím, že byl zvýšen celkový průměr čepu. Jedním z příkladů dokonalé práce mohou být např. velmi oblíbené celokovové čepy pro vozy BMW E36 a BMW E46. Dalším takovým výrobkem jsou čepy se speciálním pouzdrem z polymeru, které vzniklo spoluprací s technickým oddělením letecké společnosti Lufthansa. Dobře odolává jak dynamickému namáhání, které je důsledkem brzdění a razantní jízdy v zatáčkách, tak náročným silničním podmínkám.

Poloosy a klouby

Veškeré díly, které mají spojovat chod převodovky s kolem, jsou zahrnuty do kategorie pohon kol. Také v této oblasti má MEYLE zákazníkům co nabídnout: spolehlivé poloosy s nadstandardní životností, pohony náprav, sady kloubů, které obsahují hnací hřídel (s ABS kroužkem i bez), těsnicí kroužky s různým průměrem, ochranné manžety atd. V našem e-shopu máte na výběr z více než 60 druhů kloubů a jsme si jisti, že mezi nimi najdete i ten správný pro váš automobil.

Ramena zavěšení kol, kompletní sady, řízení

Zdokonalené provedení produktů MEYLE HD našlo uplatnění také u dalších namáhaných prvků: ramen řízení. Oproti některým originálním dílům jsou zesílená v místě uchycení stabilizátoru a poskytují pevnější uchycení silentbloků spodních ramen. V naší nabídce najdete nejen jednotlivá ramena v provedení HD, ale i kompletní sadu (rovněž HD), to vše se 4letou zárukou.

Sada vždy obsahuje: uložení příčného zavěšení, držák a dvě ramena nápravy (levé, pravé), popř. axiální táhla a čepy řízení. Záleží vždy na konkrétním modelu. Ještě dodejme, že veškeré tyto díly byly důsledně testovány v německých laboratořích TÜV.

Silentbloky

Celogumové silentbloky MEYLE-HD jsou vhodnou alternativou k tomu, jak překonat nedostatky v těsnění, které jsou charakteristické pro hydraulické silentbloky.

Jde o osvědčené řešení, které se uplatňuje jak v prvovýrobě, tak na trhu náhradních dílů. Tím, že odstraňuje častý problém s vůlí ramen nápravy, přináší maximální jízdní komfort.

Tyčky kosti a vzpěry stabilizátorů

Skupina MEYLE-HD nabízí zcela nové provedení tyček stabilizátorů. Prodloužená životnost výrobku v zesíleném provedení vychází jednak z vlastností tzv. Clip-on sedla, které je uchyceno v ocelovém těle držáku pomocí plastových západek, jednak zvětšeného průměru koule (22 mm).

Náhradní díly Meyle podstupují vícestupňovou kontrolu, aby pří výstupu splnily přísné standardy kvality. V tomto případě navíc nezávislé testy proběhly na Univerzitě Helmuta Schmidta v Hamburku.

Meyle-HD vodní pumpy

MEYLE ve svém portfoliu nabízí také vodní pumpy (čerpadla) v HD kvalitě. Použití robustních součástek předchází případnému poškození motorů.

Vodní pumpy MEYLE-HD určené modelům koncernu VW jsou opatřeny vyspělým kuličko-válečkovým dvouřadým ložiskem, které obstojí i při vyšším zatížení. Pro komponenty určené k těsnění těla pumpy, byl zvolen prvotřídní materiál, který garantuje odolnost vůči vysokým teplotám. Velmi lehká oběžná kola vodních pump byla zhotovena z pevné umělé hmoty na bázi polypropylénu PPS a jako mazivo slouží mazací tuk od japonské firmy Kyoda Yushi. Má antikorozní účinky a snižuje hlučnost.

MEYLE více než zdvojnásobilo svůj sortiment vodních pump MEYLE HD pro vozy VW a Porsche. v současné době mohou i nezávislé servisy používat více než 18 položek pro různé aplikace vozů. Tímto můžete využít zároveň i výhody inovativních ucpávek SiC/SiC použitých v těchto vodních pumpách.
Poškozená vodní pumpa velmi rychle vede k poškození motoru. Tím také k dalším enormním nákladům na opravu.

Předejít takovým komplikacím lze velmi pohodlně aplikací vodní pumpy Meyle-HD. Pumpy jsou vybaveny otěruvzdornými ucpávkami obou třecích ploch z karbidu křemíku (SiC/SiC). Tento typ ucpávek již používají i přední výrobci automobilů v prvovýrobě.

 

 

Autoelektrika (žhavicí svíčky, cívky, čidla, termostaty, ventilátory)

Dalším z produktů, které MEYLE nabízí ve své prémiové třídě HD, jsou vysoce spolehlivé žhavicí svíčky. Díky speciální technologii žhavení (nejprve na špičce) a použitému materiálu (kanthalový drát) si můžete být jistí, že nastartujete i v tom největším mrazu.

Na kvalitu značku MEYLE se můžete spolehnout i při nákupu cívek, ať již jde o cívky pro auta s plně elektronickým zapalováním (VZ), s tranzistorovým zapalováním (TZ), s konektorem typu SAE, DIN nebo zub pily, vždy budete s výsledkem spokojení.

Totéž platí o dlouhé řadě snímačů, sond, senzorů a čidel, z nichž má každý svou specifickou funkci (např. snímač venkovní nebo vnitřní teploty, snímač počtu otáček kol, čidlo oleje atd.).

Vynechat nemůžeme ani termostaty a ventilátory v OEM kvalitě.



Máte zájem o sortiment značky MEYLE? Můžete ho nalézt pomocí hledácího pole na našem e-shopu.

Autor článku
Jaroslav Peremský
Jsem manažer prodeje a marketingu s mnohaletou praxí v různých firmách a odvětvích. V roce 2016 jsem se rozhodl plně zaměřit svoji pozornost na automobilový průmysl a prodej autodílů. Využil jsem svých zkušeností, které jsem spojil se svými zájmy a koníčky. Mým cílem je posunout laťku v oblasti prodeje autodílů na vyšší úroveň. V praxi jsem více jak 7 let a své nově nabyté znalosti v oblasti prodeje autodílů a spotřebního zboží pro auto-moto mohu díky blogu publikovat a sdílet s Vámi.
AKČNÍ NABÍDKA DUBEN 2024 ATE, SKV, ABS, BREMBO, AUTOROZVODY
KOMPRESORY VALEO AKCE AUTOROZVODY
POKLICE KOL, NOVINKA V NABÍDCE, AUTOROZVODY
VYHODNA DOPRAVA PPL CENA AUTOROZVODY
ČIŠTĚNÍ DPF! BEZ MECHANICKÉHO ZÁSAHU, ŠETRNĚ, EKOLOGICKY! DPFHOLICE