Země původu: Dánsko
Rok Založení: 1921
Web: https://nissens.com/
Nabízený sortiment: Nissens

Nissens | Chladiče, kompresory, kondenzátory, díly klimatizace

Nissens patří k největším výrobcům klimatizačních a chladících dílů pro automobilový průmysl, v němž působí více než 100 let. Zpočátku dodával originální komponenty do prvovýroby několika evropských automobilek, po neustálém růstu dnes spolupracuje se všemi velkými výrobci na několika kontinentech. Získané zkušenosti zúročil Nissens při výrobě autodílů v OE kvalitě, které jsou adekvátní náhradou za originální, a zároveň se staly cenově dostupné. V portfoliu má například chladiče motoru, vodní čerpadla, kompresory, odpařovače, EGR ventily, turbodmychadla a řadu dalších. Kromě automotive má Nissens významné postavení v jiných oblastech průmyslu, například ve výrobě vlaků, hornických vozidel nebo armádní techniky.

Nahradí díl OE kvality spolehlivě ten originální?

Chcete-li pro svůj automobil to nejlepší, nemusí se vždy jednat o originální komponenty. Ty jsou sice zárukou 100% kompatibility, zároveň však bývají výrazně dražší a může dojít k ukončení jejich výroby. Pro některé starší vozy tedy nezbude jiná varianta, než zvolit neoriginální díl. To nutně neznamená nekvalitní, komponenty Nissens jsou vyráběny dle požadavků samotných automobilek, získávají certifikace, ocenění apod. Nabídka zahrnuje jak přesně padnoucí autodíly, tak některé univerzální vhodné pro užší okruh vozidel. Na trhu s náhradními díly je Nissens jeden z nejlepších ve svém segmentu a cena za pořízení je oproti originálu výrazně příjemnější.

Díly chlazení motoru Nissens

Pro správný chod motoru je chlazení nezbytné, bez něj by docházelo k přehřívání, ztrátě výkonu a poškození řady komponentů, čemuž společnost se svými produkty předchází. Aby řidiči nebyli po nahrazení původního dílu jakkoliv limitováni, navrhuje je Nissens všechny po vzoru originálních. Neustálým vývojem však dostávají vybrané díly nové designy pro zvýšení účinnosti až o několik procent, což je posouvá ještě o kus dál. Mezi mechaniky i řidiči je rovněž velmi oceňována dlouhá životnost a odolnost vůči korozi a dalším vnějším vlivům.

Chladiče motoru Nissens

Chladiče motoru Nissens jsou známy svou kvalitou, životností a vysokým výkonem. Ve vozidlech se spalovacím motorem plní stěžejní roli při ochlazování motoru, jíž zajišťuje při klidné jízdě i vysokých otáčkách. Navrhovány jsou vždy po vzoru originálních dílů, které plnohodnotně zastoupí, ať se jedná o výkon, odolnost vůči korozi, vibracím nebo tlaku. Konstrukci nejčastěji tvoří nádrže ze zesíleného plastu se skleněnými vlákny a hliníková jádra, díky čemuž jsou chladiče Nissens lehké a mají ty nejlepší vlastnosti.

K tomu dopomáhají kromě materiálů také moderní technologie jako je pájení hliníku při regulované atmosféře (CAB), takže jsou jádra tvořena spájenými kusy bez nutnosti těsnění nebo plastových dílů. V nabídce Nissens je přes 3 000 modelů chladičů, s nimiž výrobce pokrývá více jak 13 000 vozidel na evropském trhu.

Olejové chladiče Nissens

Olejové chladiče Nissens mají vysokou účinnost a odolnost i při častých extrémních podmínkách. K těm dochází jak u výkonných vozů, tak u automobilů s motorem po downsizingu, v nichž dochází k velkým tlakům. Olejový chladič je často využíván pro chlazení maziva v automatické převodovce nebo v motoru samotném, a udržuje ho v optimální teplotě. Nissens vyrábí olejové chladiče v OE kvalitě, jsou tedy adekvátní náhradou za původní díly.

Zkouškový proces testuje čerpadla na 100 tisíc tlakových impulsů při zátěži až 10 barů, zatímco teplotní rozpínání odolává kolísání teplot mezi 10 a 90 °C. Skvělé vlastnosti zajišťují vhodně zvolené materiály na tělo olejového chladiče Nissens i těsnění, a moderní technologie pájení. V nabídce jich má přes 1 200 a pokrývá s nimi více jak 8 500 vozidel.

Olejové chladiče Nissens

Expanzní nádrže Nissens

Expanzní nádrže Nissens mají velmi dobré vlastnosti, které lze srovnávat s originálními autodíly největších výrobců vozů. Jejich výroba je prováděna pomocí moderního způsobu svařování spodní a horní části, z nichž jsou obě z kvalitního PA66GF33 nebo PP plastu. S jistotou tak expanzní nádrž Nissens vydrží vysoké tlaky, odolají teplu a spolehlivě ochlazují kapalinu. Okruh si udržuje zvyšování tlaku na minimální hranici a motor je chráněn proti přehřátí. V nabídce Nissens je téměř 30 druhů expanzních nádob, které odpovídají zhruba 110 originálním dílům a pokrývají tak přes 360 nákladních automobilů.

Expanzní nádrže Nissens

Vodní čerpadla / pumpy Nissens

Vodní čerpadla Nissens, někdy označované jako pumpy, jsou srdcem chladícího systému ve voze. Zajišťují cirkulaci kapaliny a starají se o její distribuci, čímž pomáhají udržovat motor v optimální teplotě. Protože se jedná o extrémně namáhaný komponent, vyrábí je Nissens pouze z kvalitní materiálů vysoké jakosti, díky nimž jsou srovnatelné s originálními díly. Sortiment Nissens zahrnuje desítky provedení vodních pump, včetně elektrických a pomocných technologií. Ve výbavě jim nechybí ani pojistka, která zabrání přehřátí v případě zablokování oběžného kola, nebo konektory s odpovídajícím těsněním.

Elektrické vodní pumpy Nissens

Spojky ventilátoru Nissens

Spojky ventilátoru Nissens jsou vyráběny ve více provedeních, takže mohou být poháněny řemenem a kladkou, nebo samotným motorem. Jde-li pouze o aktivaci, jsou instalovány spojky s bimetalickým termostatickým snímačem, ačkoliv efektivnější je senzor řízený elektronicky centrální jednotkou. Hlavními parametry pro rychlost otáčení je přitom teplota motoru, převodového oleje, chladící kapaliny, okolního vzduchu a tlak v systému klimatizace.

Společnost Nissens vyrábí spojky ventilátoru po vzoru originálních dílů, respektive v OE kvalitě, a nabízí přes stovku položek, s nimiž nahrazuje více jak 400 druhů originálních dílů. Vysokou spolehlivost udává i splnění normy ISO 16750, která je zárukou maximálního výkonu a optimální modulace, což navíc snižuje spotřebu paliva, hluk a zatížení motoru. Za prodlouženou životnost se zasluhuje kuličkové ložisko se zvýšenou odolností vůči teplotě, stejně jako kompatibilní silikonový olej nejvyšší kvality.

Díly klimatizace Nissens

Aby vám v létě proudil do kabiny vozu chladný vzduch a v zimě naopak teplý, zaměřuje se Nissens na výrobu a zlepšování klíčových součástí klimatizace. Jedná se například o velmi namáhané kompresory, vysoušeče nebo ohřívače, s nimiž je v celém okruhu zajištěna cirkulace a čištění vzduchu za optimálních podmínek. Nabídkou pokrývá Nissens až 98 % aut na evropském trhu, bez ohledu jestli se jedná o místní, americké či asijské značky. Zákazníci přitom získají jedny z nejkvalitnějších komponentů na trhu s náhradními díly, které spolehlivě zastoupí původní originál. Zákazníci oceňují nejenom vysokou kvalitu, dlouhou životnost a férovou cenu.

Kondenzátory Nissens

Kondenzátory Nissens jsou obzvláště účinné, když přeměňují plynné skupenství chladiva na kapalné - ve většině případů jsou umístěny v přední části vozu a přímo spojeny s chladičem. Pro delší životnost jsou opatřeny speciální povrchovou úpravou, která odolává korozi, zatímco spojované hliníkové materiály jsou schopné snášet i velké teplotní výkyvy a odráží povrchové znečišťování. Stejně jako ostatní autodíly, i kondenzátory Nissens jsou navrhovány v souladu s originálními komponenty. Portfolio tvoří přes 1 200 modelů kondenzátorů pro téměř 98 % vozů na evropském trhu.

Kompresory Nissens

Kompresory Nissens se vyznačují dlouhou životností a skvělým výkonem, který zajišťuje potřebnou distribuci chladiva po okruhu klimatizace. Navrhovány jsou v OE kvalitě jako plnohodnotná náhrada za originální komponenty, v některých případech však mají vylepšený design vybraných součástí. Jedná se o kladku, spojku náboje, ložisko nebo vibrační desku, která lépe snáší vysoké zatěžování a vibrace. V kombinaci s detailními postupy výroby a pevnými materiály vydrží znatelně déle než řada neznačkových autodílů. Nabídka Nissens zahrnuje přes 600 druhů kompresorů pro osobní, užitková i nákladní auta, čímž nahrazuje téměř 4 500 originálních dílů.

kompresor klimatizace Nissens

Interiérová dmychadla Nissens

Interiérová dmychadla Nissens, nebo také ventilátory, zajišťují pravidelné proudění vzduchu do kabiny vozu, ať se jedná o teplý nebo studený. V klimatizačním systému hraje významnou roli, bez něj totiž topení i chlazení postrádalo potřebný výkon a většina tepelně upraveného vzduchu by unikala zpět do prostoru motoru. Ačkoliv se jedná o plastový komponent, vyrábí ho Nissens z tvrdých (avšak lehkých) materiálů vysoké kvality.

Díky tomu je zajištěn potřebný výkon i při nejvyšším zatížení, a zároveň skvělá odolnost vůči opotřebení. OE kvalitu, která je plnohodnotnou náhradou za originální díly, podtrhují normy ISO 7637 a ISO 16750. Nabídka interiérových ventilátorů Nissens obsahuje přes 220 položek s pokrytím téměř 850 originálních dílů.

Odpařovače Nissens

Odpařovače Nissens jsou jedním z poslední dílů klimatizačního systému, který zajišťuje odpařování, respektive oddělování chladiva od okolního vzduchu, a zároveň ho zbavuje vlhkosti. Do kabiny vozu tak proudí pouze tepelně upravený vzduch (ať už teplý nebo studený) zbavený všech nežádoucích složek. V nabídce Nissens najdeme přes 100 druhů odpařovačů, které nahrazují více než 350 originálních komponentů. Všechny jsou vyráběny v OE kvalitě z kvalitních a ověřených materiálů tak, aby ve voze vydržely co nejdéle i za extrémních podmínek.

Vysoušeče vzduchu / sušárny Nissens

Vysoušeče vzduchu Nissens, někdy nazývané sušárny, pohlcují jakoukoliv vlhkost v klimatizačním okruhu, kde zároveň funguje jako filtr pevných nečistot a zabraňuje ucpání expanzního ventilu. Jedná se o poměrně namáhanou součást, která odolává velkým tlakům a částečně v sobě ukládá chladivo a olej. Nissens je vyrábí v téměř 300 úpravách, s nimiž nahrazuje přes tisícovku originálních autodílů v osobních i nákladních vozech.

Ventilátory klimatizace Nissens

Ventilátory klimatizace Nissens vynikají svou životností a účinností i při častém a dlouhém užívání. Správně zvolené materiály umožňují dostatečný výkon, jaký lze srovnávat s originálními díly, což podtrhuje i splnění norem ISO 7637 a ISO 16750. Kondenzátor tak bude fungovat bezchybně i po výměně za ventilátor Nissens, který zajistí dostatečně rychlou výměnu tepla. Nabídka zahrnuje kolem 500 položek, které jsou náhradou za téměř 1 900 originálních ventilátorů.

Ohřívače Nissens

Ohřívače Nissens nabízí velmi dlouhou životnost a skvělý výkon i po dlouhých letech fungování. To zajišťuje například lepší odolnost vůči mechanickému opotřebení díky nádržím z kvalitních plastů, a až o 15 % vyšší tepelnou účinnost díky turbulátorům uvnitř trubkových jader. Některé modely mají pak konstrukci navrženou pro lepší proudění vzduchu a rovněž zvýšenou účinnost proti teplotnímu namáhání. Funkčnost klimatizace i ohřev vzduchu tak zůstává stejná jako s originálním dílem. Ohřívače Nissens pomáhají také v zimních dnech, kdy snáze odmlží okna. V nabídce je přes 350 druhů v OE kvalitě, které spolehlivě nahradí téměř 1 100 originálních dílů u osobních, užitkových i nákladních vozidel.

Díly motoru Nissens

Pokud jde o proudění vzduchu, angažuje se Nissens rovněž ve vývoji a výrobě některých komponentů v motorové oblasti. Nabídka je tu ze všech segmentů nejmenší, na kvalitě však neztrácí. Využívány jsou často turbodmychadla a EGR ventily, které patří v dieselových motorech k nejzatěžovanějším komponentům, a kupujete-li auto „napořád“, pravděpodobně si alespoň jednou jejich výměnu vyžádá.

Obecně se jedná o drahou záležitost, kterou díly Nissens v OE kvalitě zásadně zpříjemňují. Za nižší cenu přitom získáte produkt téměř totožné kvality vyrobený ze stejných materiálů jako ten původní. Nabídka je i v tomto případě obsáhlá a zahrnuje přesně padnoucí díly pro konkrétní modely vozů.

Mezichladiče Nissens

Mezichladiče Nissens mají důležitou roli ve spalovacích motorech s turbo pohonem, kde zásadní měrou přispívají k vyššímu výkonu. Jeho role spočívá ve snižování teploty horkého vzduchu, který je stlačován turbodmychadlem - ochlazen musí být dříve, než se dostane ke spalovací komoře motoru. Aby probíhalo plnění palivem správně, navrhuje Nissens pro mezichladiče speciální konstrukci s deskami jádra, která minimalizuje působení mechanického zatížení. Plastové nádoby s 30 - 35% podílem skleněných vláken pak mají zesílené vnitřní příčky, vstupy a vývody, díky nimž je nádrž chráněna proti vysokým teplotám a tlakům. Nabídka Nissens tvoří téměř 550 položek s pokrytím více jak 1 700 originálních dílů, což odpovídá téměř 90 % evropského trhu.

Mezichladiče Nissens

Turbodmychadla Nissens

Turbodmychadla Nissens sestávají z materiálů nejvyšší jakosti a vnitřní části jsou optimálně zkalibrovány, čímž plnohodnotně zastoupí originální díly. Protože se jedná o velmi namáhaný a na opotřebení náchylný komponent, bude ho třeba vyměnit alespoň jednou za životnost auta (některé zdroje uvádí první problémy asi po 150 000 km nájezdu). Právě alternativní turbodmychadlo Nissens vám ušetří nemalou částku na jeho pořízení při zachování perfektních vlastností. Nabídka výrobce obsahuje přes 100 modelů turbodmychadel a další stále přibývají. Na trh s náhradními díly se dostanou pouze komponenty 100% otestované na odolnost, výkon, úsporu paliva a navýšení výkonu motoru.

Turbodmychadlo Nissens

Ventil recirkulace spalin (EGR) Nissens

Ventil recirkulace spalin Nissens, známý také jako EGR, zajišťuje vracení části výfukových plynů zpět do motoru, čímž šetří spotřebu paliva a snižuje emise vypouštěné do ovzduší. V praxi trpí častým zanášením a opotřebením, zejména u moderních motorů po downsizingu, a je tedy nanejvýš nutné volit jako náhradu kvalitní komponenty. EGR ventily Nissens jsou vyráběny po vzoru originálních, prochází důkladným testováním a splňují přísné emisní normy, nejčastěji pak EURO IV a EURO V. Tělo ventilu recirkulace spalin je vyrobeno z odolné slitiny s podílem niklu, která skvěle snáší tepelné extrémy. Výfukové plyny tak mohou spolehlivě cirkulovat v potřebném množství i za vysoké zátěže motoru.

Historie autodílů Nissens

Společnost Nissens byla založena v roce 1921 k výrobě klimatizace a chlazení, s čímž prorazila nejdříve na evropském trhu, a později také ve světě. Zprvu se jednalo o rodinnou firmu, v níž se vedení předávalo na své potomky až do roku 1969, kdy se moci chopil Knud Nissen, v řadě třetí "následovník". Během svého rozvoje navázala firma řadu spoluprací s předními výrobci automobilů a dalších dopravních prostředků v Evropě i mimo ni, jmenovitě se jedná například o Ford, Mazdu, Scaniu, PSA… Originální komponenty jsou nejčastěji využívány pro autobusy, užitková vozidla, osobní vozy a některá luxusní auta jako je Lamborghini, Porsche nebo Aston Martin.

Velké zastoupení měla firma rovněž v jiných odvětvích, jako je železniční doprava, hornictví nebo armáda, kam dodávala zejména své systémy klimatizace a chlazení. Další samostatnou divizí jsou potom větrné turbíny pro elektrárny na pevnině i na moři, a solární panely, jejichž výrobu a instalaci Nissens realizuje. S rozmachem automobilového velmi rychle reagovala na poptávku neoriginálních, stále však kvalitních autodílů, jaké by se daly za dobrou cenu použít k nahrazení těch původních. Díky neustálému vývoji a rozšiřování nabídky dnes pokrývá Nissens až 97 % vozového parku v Evropě z řad evropských, amerických i asijských vozů.

U svých výrobků dbá na mimořádnou kvalitu, bezpečnost a funkčnost, díky čemuž se může společnost pochlubit produkty s výrazně delší životností než u řady neznačkových náhražek. To dokazuje nejenom stálý růst, ale rovněž získané certifikace ISO 14001 nebo Ford Q1. Z původního rodinného podniku se během desetiletí stala společnost s celosvětovou působnosti. Dnes má pobočky v Dánsku, USA, Číně a v sousedním Slovensku.

Produkty Nissens



Máte zájem o sortiment značky Nissens? Můžete ho nalézt pomocí hledácího pole na našem e-shopu.

Autor článku
Jaroslav Peremský
Jsem manažer prodeje a marketingu s mnohaletou praxí v různých firmách a odvětvích. V roce 2016 jsem se rozhodl plně zaměřit svoji pozornost na automobilový průmysl a prodej autodílů. Využil jsem svých zkušeností, které jsem spojil se svými zájmy a koníčky. Mým cílem je posunout laťku v oblasti prodeje autodílů na vyšší úroveň. V praxi jsem více jak 7 let a své nově nabyté znalosti v oblasti prodeje autodílů a spotřebního zboží pro auto-moto mohu díky blogu publikovat a sdílet s Vámi.
AKČNÍ NABÍDKA DUBEN 2024 ATE, SKV, ABS, BREMBO, AUTOROZVODY
KOMPRESORY VALEO AKCE AUTOROZVODY
POKLICE KOL, NOVINKA V NABÍDCE, AUTOROZVODY
VYHODNA DOPRAVA PPL CENA AUTOROZVODY
ČIŠTĚNÍ DPF! BEZ MECHANICKÉHO ZÁSAHU, ŠETRNĚ, EKOLOGICKY! DPFHOLICE