Země původu: Nizozemí
Rok založení: 1927
Web: http://www.federalmogul.com/
Nabízený sortiment: Nüral

 

Nüral – kvalitní písty pro osobní i nákladní auta

Nüral je přední výrobce pístů, jejichž historie se píše od roku 1927. Značka nejdříve prorazila na evropském trhu, později však získala obchodní kontakty po celém světě, když ji koupila americká skupina Federal-Mogul. Neustálé inovace udělaly z pístů Nüral velmi žádané komponenty, které automobilky osazují do "řadových" i luxusních vozů. Rozsáhlé portfolio poskytuje 1 500 druhů pístů pro více jak 4 500 typů motorů. Ať se jedná o městské automobily s nízkým objemem a benzínovým pohonem, nebo vysoce výkonné dieselové motory nákladních vozidel. Všechny výrobky jsou vyráběny pro prvovýrobu jako OE, tedy ve značkové kvalitě.

Písty Nüral pro každé auto

Díky kvalitním materiálům a neustálému vývoji může Nüral reagovat na stále přísnější legislativní změny i vyšší nároky zákazníků. Písty této značky zvyšují efektivitu motoru, když maximálně optimalizují jeho výkon. Některé jsou navrženy i pro ty nejtěžší provozní podmínky a extrémní zátěž, jaká je typická u užitkových vozů a těžkých nákladních strojů. Při výrobě používá Nüral unikátní technologie odlévání a konečného opracování, čímž tyto písty dosahují dlouhé životnosti a odolnosti vůči mechanickému opotřebení.

NURAL píst 87-427400-20

Jejich kvalita je následně testována v nejlepších světových střediscích, kde se měří nejenom jejich těsnost, ale i výkon a efektivita, a prováděny jsou rovněž zátěžové testy. Značka Nüral má ve své nabídce oceněný píst Monosteel Federal-Mogul, což je průmyslový standard pro vysoce náročné aplikace dieselových vozidel.

Durabowl píst Nüral pro downsizing motory

Zejména v Evropě je stále větší trendem tzv. downsizing motorů, který pomáhá snižovat spotřebu motoru (a zároveň emise) a reagovat automobilkám na legislativní změny od vedení Evropské unie. Právě ty výrobcům nařizují každoročně výrazné snížení emisí, které jejich auta produkují. Zejména dieselové motory tak mají velmi nejistou budoucnost. Určitým řešením je právě downsizing, tedy zmenšení motoru, který tak spotřebuje méně paliva při zachování stejného výkonu. Jenomže v důsledku toho vzniká v motoru podstatně vyšší tlak, který musí veškeré komponenty vydržet, a stále si zachovávat 100% efektivitu.

NURAL DuraBowl

Nüral proto vyvinul píst DuraBowl, v němž je slitina na dně pístu několikrát tavena, čímž se zvyšuje jeho pevnost v místě, kde to je nejvíce potřeba. Píst jako komplet je pak podstatně odolnější proti únavě a mechanickému opotřebení. Jeho instalace je přitom stejně jednoduchá jako u jiných pístů, takže nijak neomezuje výrobu. Přínos pístu DuraBowl byl mj. oceněn v kategorii "Inovace výrobku" prestižní cenou Automotive News PACE. Výrobní proces těchto pístů je patentově chráněn firmou Federal-Mogul, která má jako jediná právo písty touto technologií vyrábět – na trhu se proto nemůžete setkat s jinou než značkovou kvalitou, jakou užívají při výrobě automobilky.

EcoTough píst Nüral pro snížené tření

EcoTough píst Nüral je dalším prostředkem ke snížení spotřeby paliva a zvýšení odolnosti vůči mechanickému poškození. Jejich povrch obsahuje pevná maziva typu grafit a disulfid molybdenu s karbonovým vláknem, což snižuje tření až o 18 %. Spotřeba paliva je tak nižší, zatímco výdrž pístu výrazně delší. Řada výrobců proto osazuje písty EcoTough Nüral do většiny vozů jako rychlé opatření, jehož cílem je splnit nejenom legislativní nároky, ale zejména snížit spotřebu a prodloužit životnost pístu, jakož i celého motoru, ať je vystavován jakékoliv zátěži.

NURAL EcoTough

Monosteel píst Nüral jako vysoký standard

Monosteel píst Nüral má ve výrobě největší zastoupení. Jeho kvalitní kovaná konstrukce zajišťuje vysokou mechanickou odolnost a nadstandardní chlazení, které je potřebné jak u dieselových motorů nákladních vozů, tak u „zmenšených“ motorů (downsizing). Odolná konstrukce vydrží i vysoký spalovací tlak u nejnovějších motorů, které jsou vyráběny dle přísných emisních norem. Díky unikátní konstrukci je také snížena teplota drážky horního kroužku o 20 – 60 °C, zatímco teplota okraje spalovacího prostoru o 50 – 100 °C. Písty Monosteel Nüral jsou svařovány třením, kdy se jednotlivé části a materiály promísí v důsledku tlaku ve stavu plasticity. Díky tomu je snížena deformace drážek a zlepšen mazací proces, jakož i plynotěsnost pístu.

 

NURALL osazeno kroužky Goetze



Máte zájem o sortiment značky Nüral? Můžete ho nalézt pomocí hledácího pole na našem e-shopu.

Autor článku
Jaroslav Peremský
Jsem manažer prodeje a marketingu s mnohaletou praxí v různých firmách a odvětvích. V roce 2016 jsem se rozhodl plně zaměřit svoji pozornost na automobilový průmysl a prodej autodílů. Využil jsem svých zkušeností, které jsem spojil se svými zájmy a koníčky. Mým cílem je posunout laťku v oblasti prodeje autodílů na vyšší úroveň. V praxi jsem více jak 7 let a své nově nabyté znalosti v oblasti prodeje autodílů a spotřebního zboží pro auto-moto mohu díky blogu publikovat a sdílet s Vámi.
AKČNÍ NABÍDKA DUBEN 2024 ATE, SKV, ABS, BREMBO, AUTOROZVODY
KOMPRESORY VALEO AKCE AUTOROZVODY
POKLICE KOL, NOVINKA V NABÍDCE, AUTOROZVODY
VYHODNA DOPRAVA PPL CENA AUTOROZVODY
ČIŠTĚNÍ DPF! BEZ MECHANICKÉHO ZÁSAHU, ŠETRNĚ, EKOLOGICKY! DPFHOLICE