Země původu: Nizozemsko a Velká Británie
Rok založení: 1907
Web: https://www.shell.co.uk/
Nabízený sortiment: Shell

 

Shell | Výrobce prémiových olejů a paliv

Shell je výrobce prémiových olejů a paliv, jimiž si získal poměrně velké jméno po celém světě. Společnost působí na trhu více než 100 let a vznikla jako tehdejší konkurence pro téměř monopolní Standard Oil ze Spojených států. Hlavním předmětem činnosti bylo rovněž zpracování ropy, zejména výroba benzínu a hned zpočátku prémiových maziv. Dnes patří k největším firmám ve svém oboru, provozuje rozsáhlou síť čerpacích stanic, vyrábí paliva a oleje, jaké jsou používané v běžných osobních autech, tak v těch luxusních a nákladních.

Oleje a maziva Shell jsou prokazatelně účinné

Výrobce podrobuje své oleje důkladnému vývoji a následnému testování v jednom z nejmodernějších středisek na světě, díky čemuž dosahují tak skvělých výsledků. V praxi jsou pak zkoušeny v nejlepších závodních vozech s velmi výkonnými motory a častou změnou otáček. Oleje Shell prokazatelně zvyšují akceleraci vozu, snižují spotřebu paliva a mechanické opotřebení, lépe odvádí teplo a zabraňují tvorbě i usazování nečistot. Hnací jednotky s mazivy Shell vyžadují méně oprav než některé konkurenční, a řidičům tak oplácí pořízení prémiového maziva hned několikrát.

Motorové oleje Shell

Motorové oleje Shell se vyznačují vysokou kvalitou a účinností, díky čemuž jsou klasifikovány jako prémiová maziva, která snižují mechanické opotřebení motoru, spotřebu paliva, zanášení agregátu, a zároveň tím redukují emise vypouštěné do ovzduší. Zejména syntetické motorové oleje Shell reálně prodlužují životnost motorů a podporují jejich optimální chod, což dokládá i řada získaných certifikací a doporučení od samotných výrobců vozů. Společnost má v nabídce maziva pro osobní, užitkové i nákladní vozy, motorky a těžkou techniku.

Motorové oleje Shell pro osobní auta

Motorové oleje Shell pro osobní auta jsou navrženy pro maximální výkon motoru při nízkém mechanickém opotřebení. V nabídce jsou zastoupeny varianty pro různé motorizace i stáří agregátů, takže si vybere téměř každý. Značnou část tvoří syntetické oleje, ovšem nechybí ani ty minerální pro stará vozidla. Motorové oleje Shell nesou označení Helix, přičemž top produktem jsou Shell Helix Ultra s technologiemi PurePlus a ECT, které vychází z testování v závodních supersportech. Ty nejlepší vlastnosti pak přenáší pro použití i v běžných osobních automobilech.

  • Minerální oleje jsou vhodné pro starší a lehká užitková auta, kterým poskytují potřebnou ochranu s minimem přidaných aditiv. I přes prémiovou kvalitu mívají velmi nízkou cenu.
  • Plně syntetické oleje nabízí naopak tu nejlepší ochranu motoru u výkonných vozů. Přidaná aditiva navíc snižují spotřebu paliva, zabraňuje vzniku nečistot a nadměrně odvádí teplo.
  • Polosyntetické oleje kombinují to nejlepší z minerálních i syntetických olejů a obsahují pouze vybrané množství aditiv. Nabízí vyladěnou viskozitu a skvělou ochranu pro méně i více výkonné motory.

Oleje Shell Helix

Oleje Shell Helix jsou základním produktem společnosti a nachází využití jak v benzinových, tak v naftových motorech. Navrženy jsou k optimalizaci výkonu a snížení mechanického opotřebení, a dle určení mají buď plně syntetickou, nebo polosyntetickou strukturu. Od té se potom odvíjí další vlastnosti a množství přidaných aditiv, která pročišťují motor, snižují spotřebu paliva, nebo pomáhají lépe snášet teplotní extrémy. Top prémiová maziva Shell Helix pak obsahují například technologie ECT pro snížení emisí, nebo PurePlus, která zbavuje motor všech nečistot a zabraňuje tvorbě kalu.

MOTOROVÝ OLEJ SHELL HELIX 10W40 HX7 4L

Oleje Shell Helix Diesel

Oleje Shell Helix Diesel jsou navržen speciálně pro naftové motory, které jsou každým rokem výkonnější a přenáší na jednotlivé komponenty vyšší zátěže. Ty moderní navíc prochází v důsledku snižování emisí downsizingem, což vyžaduje maximálně kvalitní mazivo – Shell Helix Diesel nejenom snižuje mechanické opotřebení, ale také spotřebu paliva, lépe odvádí teplo a čistí motor. Stejně jako výše zmíněné základní oleje jsou vyráběny s technologiemi ECT pro snížení emisí a PurePlus, která motor čistí.

MOTOROVÝ OLEJ SHELL HELIX 10W40 HX7 DIESEL 4L

Olej Shell Helix Ultra

Oleje Shell Helix Ultra jsou kombinací toho nejlepšího, co může výrobce nabídnout pro benzinové i naftové motory. Obsahují technologii PurePlus, která definuje nízké třené a optimální viskozitu, díky čemuž sníží spotřebu paliva až o 3 % a také množství produkovaných emisí. Přidaná aditiva současně pročišťují hnací jednotku a zajišťují o 32 % vyšší odolnost oleje proti degradaci. Shell Helix Ultra je navržen i pro zvládnutí extrémních teplot, takže bez problémů funguje jak při -40 °C, tak při motoru zahřátém na tisíc stupňů. To usnadní nejenom jízdu v zimě, nebo naopak v létě, ale také samotné studené starty, protože olej Shell Helix protéká až 3krát rychleji než jiné oleje.

MOTOROVÝ OLEJ SHELL HELIX ULTRA ECT 5W30 C3 4L - Viskózní třída 5W-30

Motorové oleje Shell pro nákladní auta

Motorové oleje Shell pro nákladní auta nesou označení Rimula a splňují nejnáročnější požadavky zákazníků i samotných vozidel. Důraz je kladen na snížení mechanického tření při nízkých i vysokých otáčkách, což prodlužuje životnost hnací jednotky a optimalizuje její výkon. Přidaná aditiva pak šetří až 2 % paliva, což je v měřítkách nákladních vozidel znatelná úspora. Součástí olejů Shell jsou také silné antioxidační látky pro chemickou neutralizaci kyselin dříve, než dojde k poškození. Top produktem je olej Shell Rimula Ultra, který snižuje opotřebení motoru až o 56 %.

  • Minerální oleje jsou vhodné pro starší a méně výkonná vozidla, v nichž nedochází k tak zásadním tlakům a teplotním změnám. Shell přidává i do minerálních olejů jistou dávku aditiv, čímž je optimalizuje pro dnešní potřeby.
  • Plně syntetické oleje mají využití u nejtěžších strojů, v jejichž motorech dochází k extrémním zátěžím a teplotám. Skvělé mazací vlastnosti doplňuje řada aditiv, která ještě více snižuje mechanické opotřebení, spotřebu paliva a produkci emisí.
  • Polosyntetické oleje kombinují obě výše zmíněné složky, přičemž se hodí jak pro spoustu starších, tak i novějších strojů. Podporují nejenom optimální činnost motoru, ale přidaná aditiva zároveň snižují spotřebu paliva a produkci emisí.
MOTOROVÝ OLEJ SHELL RIMULA 10W40 R6 M 4L - viskózní třída 10W-40 SHELL

Motorové oleje Shell pro motorky

Motorové oleje Shell pro motorky jsou vyráběny jak pro dvoutaktní, tak čtyřtaktní motory, a zvláštní skupinu pak tvoří oleje pro skútry. Nabídka je velmi obsáhlá a zahrnuje jak minerální, tak polosyntetické a plně syntetické, jimiž pokrývá takřka všechny dostupné motorizace a výkonnostních třídy. Všechny oleje Shell obsahují technologii Fuel Economy, která zajišťuje úsporu několikaprocentní úsporu paliva už po 5 km jízdy. U syntetických olejů pro motorky je pak zpravidla delší interval pro výměnu oleje až o 6 000 km, zatímco Shell Advance Ultra nabídne až dvojnásobek.

MOTOCYKLOVÝ OLEJ SHELL ADVANCE 4T AX7 10W40 1L - Viskózní třída 10W-40 SHELL

Převodové oleje Shell

Převodové oleje Shell nesou označení Spirax a jsou vyvíjeny pro osobní, užitkové i nákladní vozy, průmyslové stroje a těžkou techniku. S cílem podpořit efektivní fungování převodovky a snížit její mechanické opotřebení podrobuje výrobce svá maziva důkladným testům v závodních vozech s vysoce výkonnými motory, v nichž dochází k častému řazení. To nejlepší pak přenáší do osobních vozů, pro něž vznikají oleje s vysokou tekutostí a skvělou ochranou, při níž je minimalizována ztráta energie. I starší převodovky mohou s těmito prémiovými oleji fungovat o poznání lépe než s nejlevnějšími mazivy na trhu.

PŘEVODOVÝ OLEJ SHELL SPIRAX S3 AX 80W90 1L - Viskózní třída 80W-90 SHELL

Hydraulické oleje Shell

V nabídce Shell nechybí ani hydraulické oleje s označením Tellus, které pozitivně ovlivňují činnost podvozku. Vyrobeny jsou pomocí technologie GTL (Gas-to-Liquid), kdy dochází k přeměně zemního plynu na vysoce kvalitní kapaliny. Ty jsou v praxi účinnější až o 6 % oproti běžným kapalinám, takže je tlak v hydraulické soustavě stabilnější a méně náchylný na tvorbu vzduchových bublin. Zároveň je zredukována energetická ztráta čerpadel až o 21 %, a vypouštění vzduchu ze soustavy je rychlejší dokonce o 27%.

Historie Shell, výrobce prémiových olejů a paliv

Shell je zkrácené označení pro firmu Royal Dutch Shell, která vznikla v roce 1907 s cílem konkurovat americkému Standard Oil, svého času největší ropné společnosti na světě. Právě její velikost téměř děsila malinké výrobce na evropském kontinentu, jejichž business mohla při větší expanzi zcela pohltit. Začátkem 20. století se proto sloučila nizozemská Royal Dutch Petroleum (založena 1890) s britskou Shell Transport and Trading Compamy (založena 1897).

Nadále tak vystupovali jako jedna firma, ačkoliv nizozemská složka nadále zajišťovala těžbu a zpracování ropy, zatímco britská část firmy měla na starosti její přepravu,, skladování a distribuci hotových výrobků. Během První světové války Shell zásoboval britskou armádu a zajišťoval výrobu TNT, konflikt však firmu zásadně nepoškodil. V roce 1919 pak rozšířila své působení do Mexika, když převzala tamní Eagle Petroleum Company a stala se jednou z největších společností na světě, která v celosvětovém měřítku zajišťovala produkci 11 % ropy.

Pod novým názvem Shell-Mex Limited se roku 1932 spojila s British Petroleum a opět se přejmenovala, tentokrát na Shell-Mex & BP. Významnou roli sehrál Shell i při Druhé světové válce, když patřil mezi hlavní dodavatele maziv a paliva pro vojenskou techniku. Současný název Royal Dutch Shell získala firma až v roce 2004, když se "provalilo", že své ropné zásoby uměle nadhodnocovala, aby zvýšila cenu ropy, ačkoliv jí byl přebytek.



Máte zájem o sortiment značky Shell? Můžete ho nalézt pomocí hledácího pole na našem e-shopu.
 
Autor článku
Jaroslav Peremský
Jsem manažer prodeje a marketingu s mnohaletou praxí v různých firmách a odvětvích. V roce 2016 jsem se rozhodl plně zaměřit svoji pozornost na automobilový průmysl a prodej autodílů. Využil jsem svých zkušeností, které jsem spojil se svými zájmy a koníčky. Mým cílem je posunout laťku v oblasti prodeje autodílů na vyšší úroveň. V praxi jsem více jak 7 let a své nově nabyté znalosti v oblasti prodeje autodílů a spotřebního zboží pro auto-moto mohu díky blogu publikovat a sdílet s Vámi.
AKČNÍ NABÍDKA DUBEN 2024 ATE, SKV, ABS, BREMBO, AUTOROZVODY
KOMPRESORY VALEO AKCE AUTOROZVODY
POKLICE KOL, NOVINKA V NABÍDCE, AUTOROZVODY
VYHODNA DOPRAVA PPL CENA AUTOROZVODY
ČIŠTĚNÍ DPF! BEZ MECHANICKÉHO ZÁSAHU, ŠETRNĚ, EKOLOGICKY! DPFHOLICE