Země původu: Taiwan
Rok Založení: 1986
Web: https://www.tyceuropeonline.com/
Nabízený sortiment: TYC

TYC – kvalitní světlomety, světla a zrcátka

TYC patří k největším výrobcům světlometů i ostatních světel v automobilovém průmyslu. Své výrobky dodává do prvovýroby největších světových automobilek, poměrně široce však operuje také na aftermarketu s náhradními díly. Společnost TYC lze v mnoha směrech považovat za průkopníka, který mimo jiné umožnil, aby se LED světlomety staly standardním vybavením i levnějších vozů. TYC se rovněž věnuje výrobě zpětných zrcátek, chladících ventilátorů, a chladičů. Hlavním zaměřením společnosti však zůstávají „světelné systémy“, a kromě světlometů to jsou blikače, zadní světla, a mlhovky. Produkty TYC jsou dlouhodobě vyhledávány nejenom u výrobců aut, ale rovněž u koncových zákazníků a mechaniků, a to zejména pro svou cenu při zachování vysoké kvality.

Světlomety TYC šetří 76 % spotřeby energie

Světlomety TYC vychází z desítek let zkušeností a neustálého vývoje, díky němuž vznikají stále efektivnější řešení. Ta vysokou měrou přispívají nejenom k dobré viditelnosti na blízko i na dálku, a tím k celkové bezpečnosti provozu. Ve srovnání s halogenovými ušetří LED světlomety TYC zhruba 76 % energie, a vydrží 10krát déle. Vždy jsou vyráběny tak, aby poskytovaly nadstandardní viditelnost, aniž by nějakým způsobem řidiče omezovaly, nebo dokonce oslňovaly protijedoucí auta. K výrobě světlometů používá TYC recyklovatelné a lehké materiály, které drží krok s ekologickými i energetickými trendy.

Díky TYC jsou LED světlomety pro každého

Až do roku 2008 měly největší zastoupení světlomety s halogenovými žárovkami, které byly zejména u „lidových“ vozů nižší třídy. Mnohem výkonnější LED světlomety dostávaly pouze vybrané vozy – typicky se jednalo o luxusnější značky jako BMW, Mercedes a Audi. I přes jejich vyšší cenu se společnosti TYC podařilo postupně optimalizovat procesy a snížit náklady na výrobu, aniž by došlo k omezení vysoké kvality. LED světlomety jsou díky tomu dostupnější, pročež je výrobci instalují i do levnějších automobilů stále častěji.

Své produkty dodává TYC do osobních, užitkových i nákladních aut, a v menší míře do autobusů a motorek. K hlavním odběratelům v prvovýrobě patří velké značky jako Ford, General Motors, HSV, Isuzu, BMW, Daimler Truck (Mercedes) nebo Chrysler. Aby mohla firma TYC uspokojit poptávku výrobců i veřejnosti, má v nabídce jak světlomety klasické (halogenové), tak LED a xenonové.

TYC - LED světlomety TYC

LED světlomety TYC jako vysoký standard kvality

Když trhu i výrobě dominovaly světlomety s halogenovými žárovkami, byly mnohokrát oceněny výrazně výkonnější xenonová světla. Jejich cena byla ovšem mnohem vysoká, takže si je nechával do auta instalovat málokdo. Společnost TYC nicméně pokračovala s vývojem LED světlometů, až začaly přebírat referenční hodnotu xenonových, zatímco výrobní náklady výrazně klesly. Navíc mají ve srovnání s xenony několik výhod – jsou levnější, vyžadují méně energie, a vytváří přirozené denní světlo. To je mnohem příjemnější na sledování a neoslňuje protijedoucí řidiče ani při přímém nasvícení.

Zájem si rychle získaly také u konstruktérů, protože LED světlomety lze snáze přizpůsobit tvaru karoserie, aniž by došlo k omezení jejich funkčnosti. Obrovským plusem je pak odolnosti proti chemickému stárnutí, a mnohonásobně delší životnost – běžné halogenové světlomety vydrží 500 – 1 000 hodin, zatímco LED světlomety TYC budou čistě a jasně svítit přes 10 000 hodin – čímž překračují průměrnou životnost vozidel. Vyvinutím speciálního modulu s dolním paprskem byl také TYC první na světě, kdo vyráběl přídavná světla 100% v souladu se zákony.

Kombinované světlomety TYC s funkcemi v jednom

Kromě klasických světlometů se TYC zabývá také zakázkovou výrobou a přijímá výzvy v podobě sloučení několika funkcí. Například pro Irizar, španělského výrobce autobusů, navrhl a vyrobil světlomety Full LED Coach Lamp, které kombinují potkávací světla, DRL světla pro denní svícení, ukazatele směru a poziční světla v jediném předním světlometu. K výrobě byla použita patentovaná optická technologie mřížkového vzoru, čímž došlo ke snížení počtu LED žárovek, a zároveň o 50 % klesla spotřeba energie ve srovnání s klasickou halogenovou žárovkou. Konstrukčně je navíc kombinovaný LED světlomet TYC navržen tak, že se přirozeně ochlazuje vzduchem, a nevyžaduje tedy chladič.

TYC světlomety Full LED Coach Lamp

Unikátní zadní světla TYC s 3D efektem

Pro zúročení svých zkušeností nepřestává TYC pracovat také na vývoji zadních světel. Stále vyšší nároky zákazníků vedly ke vzniku kombinovaného světla s tunelovým 3D efektem. Ten v sobě spojuje výše zmíněný mřížkový vzor a technologii optického designu s úplným odrazem. Energeticky úsporný design pak snižuje počet LED žárovek při zachování svítivosti, čímž klesá spotřeba energie zadních světel o 52 % ve srovnání s halogenovými žárovkami. Vnější konstrukci zase tvoří poloprůhledné materiály se speciální povrchovou úpravou, která zásadně zamezuje znečištění světel.

TYC - zadní světla TYC s 3D efektem

Nikdy neutichající vývoj s cílem poskytovat stále lepší a efektivnější řešení dělá ze světlometů TYC žádané komponenty. Při jejich vývoji spolupracuje firma přímo s výrobci automobilů, aby společně sladili potřeby a dosáhli správné aerodynamiky. Všechny díly jsou ve výrobě průběžně kontrolovány nejenom lidmi, ale také roboty a senzory, takže na trh proudí pouze zcela bezchybná světla. Kvalitu závěrem podtrhují získaná ocenění jako EAC, iCAT, FOCWA, capa, a rovněž splnění norem ISO.

Zpětná zrcátka TYC pro automobily

Zrcátka TYC jsou dalším produktem výrobce, který tak může zúročit své zkušenosti s výrobou lesklých a zrcadlových povrchů, jaké aplikuje zejména u předních světlometů. Výrobu zaměřuje na zhotovení celého zrcátka – tedy včetně modulu – nejenom samotné „lesklé plochy“. Ta jsou navrhována pro maximální aerodynamiku s téměř nulovým odporem i při vysoké rychlosti. Díky zajištění kompletní výroby jsou řádně uzpůsobeny také úchyty zrcátek a konektory. Zpětná zrcátka TYC jsou opět využívána u osobních, užitkových i nákladních automobilů, a také u supersportů.

TYC - zpětné zrcátko

Vedle standardních zrcátek vyrábí TYC rovněž kombinovaná, která spojují samotný modul, zrcátko, a postranní blikač pro přehlednější signalizaci. Kvalita světel pro změnu směru jízdy jsou vyráběny v souladu s vysokými standardy firmy – ať se jedná o technologii LED, kvalitu provedení, nebo ekologičnost materiálů. TYC se nezastavuje ani při vývoji zpětných zrcátek, s nimiž splňuje ty nejpřísnější požadavky, jako je dohled pomocí zrcátka nebo výběr materiálů.



Máte zájem o sortiment značky TYC? Můžete ho nalézt pomocí hledácího pole na našem e-shopu.

Autor článku
Jaroslav Peremský
Jsem manažer prodeje a marketingu s mnohaletou praxí v různých firmách a odvětvích. V roce 2016 jsem se rozhodl plně zaměřit svoji pozornost na automobilový průmysl a prodej autodílů. Využil jsem svých zkušeností, které jsem spojil se svými zájmy a koníčky. Mým cílem je posunout laťku v oblasti prodeje autodílů na vyšší úroveň. V praxi jsem více jak 7 let a své nově nabyté znalosti v oblasti prodeje autodílů a spotřebního zboží pro auto-moto mohu díky blogu publikovat a sdílet s Vámi.
AKČNÍ NABÍDKA DUBEN 2024 ATE, SKV, ABS, BREMBO, AUTOROZVODY
KOMPRESORY VALEO AKCE AUTOROZVODY
POKLICE KOL, NOVINKA V NABÍDCE, AUTOROZVODY
VYHODNA DOPRAVA PPL CENA AUTOROZVODY
ČIŠTĚNÍ DPF! BEZ MECHANICKÉHO ZÁSAHU, ŠETRNĚ, EKOLOGICKY! DPFHOLICE