Hlavní stránka Van Wezel

Země původu: Belgie
Rok Založení: 1950
Web: http://www.vanwezel.be/
Nabízený sortiment: Van Wezel

Van Wezel | ověřené náhradní autodíly

Van Wezel patří mezi známé značky náhradní dílů pro automobily, které vyrábí s důrazem na kvalitu a ekonomickou stránku. Na svědomí má zejména komponenty karoserie, ať jde o nárazníky, blatníky nebo kapoty, a stejně tak světla a zrcátka. Ačkoliv je Van Wezel belgickou společností, patří dnes do silné mezinárodní skupiny Unipart Group původem z Velké Británie, a má oficiální zastoupení také v České republice. Na trhu už firma působí desítky let a má pod sebou také značky jako Equipart, Hagus nebo International Radiators. Náhradní díly Van Wezel jsou dlouhodobě oblíbené mezi automechaniky i koncovými zákazníka, kteří oceňují kvalitu za adekvátní cenu.

Všechny autodíly Van Wezel jsou testovány „doma“

Aby si výrobce mohl být 100% jistý kvalitou svých komponentů, postavil v roce 1996 moderní testovací centrum, v němž má k dispozici na 150 automobilů různých značek. Jednotlivé náhradní díly karoserie jsou tak opakovaně testovány, aby Van Wezel splňoval standardy těch originálních. Z výrobních linek tak sjíždí pouze ověřené kusy, díky čemuž se nemusí zákazníci obávat, že by byly komponenty karoserie nějak „ošizené“ na užitých materiálech či výsledných vlastnostech. Van Wezel je podrobuje jak vizuálnímu testu, tak zkoušce materiálu, testu barvy, bezpečnosti a následně také montáži na automobil. A je-li vše bezchybné, zamíří náhradní autodíly na balení.

Náhradní díly karoserie Van Wezel

Náhradní díly karoserie Van Wezel jsou hlavním důvodem, proč je značka vyhlášená zejména na evropském kontinentu, kde pokrývá značnou část vozového parku. V portfoliu má kupříkladu přední i zadní nárazníky, blatníky, vložky podběhů, fascie nárazníků, ale i samotné kapoty. Vzhledem k velmi přesné výrobě na základě originálních dílů jsou náhradní komponenty Van Wezel adekvátní alternativou v případě, že potřebuje vaše vozidlo výměnu. Oproti původním částem karoserie přitom nepoznáte žádný rozdíl, a to ani z hlediska barevného odstínu.

0340577_naraznik_van_wezel

Náhradní zrcátka pro auta Van Wezel

Náhradní zrcátka pro auta Van Wezel doplňují zaměření společnosti, která se soustředí na naprostou většinu „rizikových dílů“, k jejichž poškození může dojít třeba v důsledku havárie. Nabídka obsahuje elektrická boční zrcátka pro osobní, užitkové i nákladní automobily, ale stejně tak klasická mechanická pro některé starší vozy. Také v tomto případě mohou zákazníci očekávat vysokou kvalitu, neboť Van Wezel vyrábí zrcátka na základě přesně zjištěných vlastností originálních komponentů. Tomu odpovídají užité materiály i barevný odstín, stejně jako bezproblémové napojení na elektrický systém vozidla, aby šla správně ovládat a dobře reagovala třeba na funkci vyhřívání. Náhradní zrcátka Van Wezel jsou pro svou kvalitu materiálů a precizní zpracování opět s oblibou využívána jak automechaniky, tak koncovými zákazníky.

0325818_zpetne_zrcatko_audi_van_wezel

Díly chladícího systému Van Wezel

Díly chladícího systém Van Wezel zahrnují řadu náhradních komponentů jako radiátory, kompresory nebo vysoušeče vzduchu, a stejně tak výparníky nebo spojky ventilátoru. Všechny jsou vyráběny na základě vlastností originálních dílů, díky čemuž dosahují tyto OEM vysokých standardů. Kvalita užitých dílů odpovídá potřebným mezinárodním normám, zatímco výsledné komponenty nesou řadu standardních i nadstandardních certifikací. Van Wezel navrhuje své výrobky tak, aby nejenom splňovaly kvalitativní normy, ale také perfektně pasovaly na automobily, co vyžadují jejich výměnu.

0300K029_kompresor_klimatizace_van_wezel

Ostatní náhradní autodíly Van Wezel

Nabídka náhradních autodílů Van Wezel zasahuje i do řady dalších oblastí, a to například do motoru, brzdového a výfukového ústrojí, ale i samotného řízení. K dispozici je také chladič převodovky Van Wezel, palivová nebo olejová vana, chladič vody a oleje, ale i různá těsnění, a i když se výrobce na tyto „doplňkové“ náhradní díly pro auta nespecializuje, přikládá jim stejnou váhu jako ostatním. Zákazníci tak mohou mít jistotu, že do svých vozů instalují ověřené komponenty z kvalitních materiálů, jejichž životnost i ostatní vlastnosti jsou srovnatelné s originály.

Historie Van Wezel, výrobce náhradních autodílů

Ačkoliv výrobce o své historii příliš neuvádí, jeho počátky sahají zhruba do poloviny 20. století, kdy automobilový průmysl v poválečné Evropě výrazně posiloval. Poptávka po náhradních dílech byla tou dobou vysoká a mnohá konkurence nabízela pouze méně kvalitní komponenty. Myšlenka belgického Van Wezel byla jasná, dát trhu kvalitní alternativu za originál, který byl – stejně jako – buď drahý, nebo po několika letech od výroby nedostupný.

Van Wezel působil jen krátce na domácím trhu a poměrně rychle expandoval do Německa a odtud i do dalších zemí Evropy. Zaměřoval se na produkci náhradních dílů pro „lidová auta“, ale nechyběly ani pro dražší modely. Postupem času pod sebe připojil další výrobce autodílů a zaregistroval i vlastní ochranné známky, s nimiž Van Wezel prorazil jak na evropském, tak celosvětovém trhu.

Sílící expanze vedla k otevření logistických center po celé Evropě, a to kupříkladu v Německu, Nizozemsku, Itálii, ale také v České republice. Ačkoliv dělal Van Wezel svou práci dobře, byl později pohlcen konkurencí, a sice britskou firmou Unipart, která patří obecně k největším distributorům náhradních dílů pro automobilový průmysl v Evropě. Na poslání firmy to však nic nezměnilo a pověstnou kvalitu komponentů si uschovává dodnes.



Máte zájem o sortiment značky Van Wezel? Můžete ho nalézt pomocí hledácího pole na našem e-shopu.

Autor článku
Jaroslav Peremský
Jsem manažer prodeje a marketingu s mnohaletou praxí v různých firmách a odvětvích. V roce 2016 jsem se rozhodl plně zaměřit svoji pozornost na automobilový průmysl a prodej autodílů. Využil jsem svých zkušeností, které jsem spojil se svými zájmy a koníčky. Mým cílem je posunout laťku v oblasti prodeje autodílů na vyšší úroveň. V praxi jsem více jak 7 let a své nově nabyté znalosti v oblasti prodeje autodílů a spotřebního zboží pro auto-moto mohu díky blogu publikovat a sdílet s Vámi.
AKČNÍ NABÍDKA DUBEN 2024 ATE, SKV, ABS, BREMBO, AUTOROZVODY
KOMPRESORY VALEO AKCE AUTOROZVODY
POKLICE KOL, NOVINKA V NABÍDCE, AUTOROZVODY
VYHODNA DOPRAVA PPL CENA AUTOROZVODY
ČIŠTĚNÍ DPF! BEZ MECHANICKÉHO ZÁSAHU, ŠETRNĚ, EKOLOGICKY! DPFHOLICE