Země původu: Německo
Rok Založení: 1977
Web: http://www.vemo.de/
Nabízený sortiment: VEMO

VEMO | Elektrodíly pro automobily

VEMO vyrábí dlouhodobě uznávané elektrodíly do automobilů největších značek, a nabízí adekvátní náhradu za originální komponenty, neboť v téměř 100 % přebírají jejich vlastnosti. To dokládá i získání ocenění kvality Q+, jaké je udělováno výhradně OE producentům. Největší zastoupení mají v nabídce senzory (snímače) dostupné prakticky pro jakoukoliv část vozidel, ať jde o motorový, výfukový a brzdový systém, klimatizaci nebo řízení. VEMO nepatří k nejlevnějším na trhu, za top kvalitu nicméně požaduje zcela adekvátní cenu, která bývá oproti konkurenci i originálním dílům výrazně nižší. Na aftermarketu jsou tak k dostání opravdu dobré alternativy, přičemž většina z nich nese zmíněnou certifikaci Q+. Společnost VEMO se ve velkém angažuje také v dodávkách do prvovýroby, což jenom umocňuje vlastnosti komponentů.

Senzory a snímače VEMO

Senzory a snímače VEMO mají v portfoliu výrobce zdaleka největší zastoupení ať jde o evropské, asijské nebo americké automobily, a jednou z nejrozsáhlejších je nabídka také v celosvětovém měřítku. Většina přitom splňuje přísné mezinárodní normy a nese pečeť kvality Q+, takže jsou adekvátní náhradou za originální díly, jakou uznávají i samotné automobilky. Portfolio zahrnuje například VEMO senzory klikového a vačkového hřídele, měřiče hmotnosti vzduchu spínače sloupku řízení, lambda sondy, senzory venkovní a vnitřní teploty, snímače hladiny motorového oleje, pohonných hmot nebo senzory rychlosti kol. Ke spoustě náhradních dílů existují i opravné sady, čímž chce VEMO ušetřit životní prostředí i finance motoristů, kterým zůstane ve voze z části originální díl.

Měřiče hmotnosti vzduchu VEMO

Měřiče hmotnosti vzduchu VEMO, známé rovněž jako váhy vzduchu, jsou mimořádně přesné a pomáhají tak dosahovat správného poměru směsování jak u moderních, tak u starších automobilů.
 

V20-72-5176_snimac_vahy_vzduchu_vemo

Lambda sondy VEMO

Lambda sondy VEMO umožňují měřit přesné hodnoty výfukových plynů, aby je řídíc jednotka porovnala s referenčními hodnotami. Jsou odolné vůči vysokým teplotám a opláštěné tak, aby jim neublížily ani agresivní látky.

V10-76-0155 lambda sonda vemo

Snímače tlaku v posilovači brzd VEMO

Snímače tlaku v posilovači brzd VEMO zvyšují ovladatelnost vozu i reakce pedálu, který dle míry stlačení kapaliny v potrubí přizpůsobí míru a rozsah brzdění. Vyrobeny po vzoru originálních komponentů nabízí 100% kooperaci s ostatními systémy.

Snímače teploty interiéru VEMO

Snímače teploty interiéru VEMO zachytávají celkové hodnoty uvnitř kabiny, ať dochází k topení nebo naopak chlazení, a pomáhají uzpůsobit teplotu vzduchu vháněného dovnitř. Díky vysoké přesnosti pomáhají senzory šetřit opotřebení systému i spotřebu paliva a elektřiny.

Snímače teploty nasávaného vzduchu VEMO

Snímače teploty nasávaného vzduchu VEMO umožňují řídící jednotce vyhodnocovat jeho hustotu a upravovat na základě údajů množství paliva dopravovaného do spalovacího prostoru.

Snímače polohy škrtící klapky VEMO

Snímače polohy škrtící klapky VEMO nabízí bezproblémovou spolupráci s různě starými vozidly, v nichž je využíván karburátor. V nabídce společnosti se nachází zejména elektronické komponenty řízené ECU pomocí technologie ETC.

V20-72-0410_snimac_polohy_skrtici_klapky_vemo

Snímače hladiny motorového oleje VEMO

Snímače hladiny motorového oleje VEMO dokáží s maximální přesností vyhodnocovat, zda-li hnací jednotka potřebuje doplnit olej, nebo ještě vystačí na správné promazávání všech částí.

V20-72-0468_snimac_hladiny_motoroveho_oleje

Snímače tlaku oleje VEMO

Snímače tlaku oleje VEMO kontrolují, jestli mazivo správně proudí celým systémem a nedochází například k přerušovaným dodávkám. Jejich předností je přesnost snímání a včasné vyhodnocení, má-li dojít k problémům.

V25-72-1239_snimac_tlaku_oleje

Senzory tlaku v pneumatikách VEMO

Senzory tlaku v pneumatikách VEMO umí se značným předstihem rozpoznat, pokud jsou kola špatně nahuštěna, nebo pokud došlo na defekt pláště, který ještě není při jízdě poznat. S centrální řídící jednotkou spolupracují velmi dobře a dochází k měření se stejnou přesností jako u originálních komponentů.

V30-72-0224_senzor_tlaku_v_pneumatikach

Snímače počtu otáček kol VEMO

Snímače počtu otáček kol VEMO, známé také jako čidla ABS, adekvátně zastoupí tento bezpečnostní prvek, jehož funkcí je sbírat data pro ECU, aby mohla při brzdění efektivně využívat automatický brzdový systém a nedošlo k zablokování kol.

V38-72-0221_snimac_poctu_otacek_kol

Počítadla kilometrů VEMO

Počítadla kilometrů VEMO spolehlivě započítávají ujetou vzdálenost vždy, kdy se točí kola. V nabídce značky se nachází spolehlivé náhrady za originální díly.

V10-72-1140_senzor_pocitadlo_kilometru

Snímače otáček automatické převodovky VEMO

Snímače otáček automatické převodovky VEMO zajišťují s přesností sběr dat o rotaci velkého centrálního kola a pomáhají řídící jednotce v porovnání o otáčkách motoru s rychlostí jízdy.

V38-72-0192_senzor_otacky_automaticka_prevodovka

Generátory impulsů klikového hřídele VEMO

Generátory impulsů klikového hřídele VEMO zajišťují spolehlivý sběr dat o poloze a rychlosti hřídele, díky čemuž je možné správné časování zapalování a vstřikování paliva. V porovnání s originálními autodíly se jedná o více než srovnatelnou náhradu.

V95-72-0021_generator_impulzu_klikova_hridel

Senzory xenonových světel VEMO

Senzory xenonových světel pro regulaci sklonu světlometu vychází z originální předlohy, díky čemuž plní svou funkci i jako náhradní díly skvěle. Komunikace s elektronikou vozidla nepůsobí žádné problémy a dochází ke správnému nastavení.

V20-72-0545-1_senzor_sklonu_xenonovych_svetel

Snímače paliva v nádrži VEMO

Snímače paliva v nádrži VEMO jsou ve srovnání s originály zcela totožné, neboť sjíždí ze stejných linek jako OE díly dodávané automobilkám. Do řídící jednotky odesílají informace o stavu pohonných hmot s vysokou přesností, nedochází k odchylkám.

Senzory úhlu natočení volantu VEMO

Senzory úhlu natočení volantu VEMO zcela bez problémů zapadají do určeného systému ve vozidle a komunikují s řídící jednotkou, jak mají. Stejně jako původní, i tyto náhradní autodíly jsou schopny snímat úhel od -720 do +720 stupňů, což odpovídá čtyřem otočením volantu.

V24-72-0123_snimac_uhlu_rizeni

Senzory polohy plynového pedálu VEMO

Senzory polohy plynového pedálu VEMO spolehlivě snímají, jakou sílu řidič vyvíjí, a podle toho se otevírá nebo zavírá škrtící klapka a dochází ke vstřikování upravené palivové směsi. Komponent je důležitý zejména pro akceleraci, pročež výrobce používá pouze osvědčené materiály a postupy.

V30-82-0018_senzor_polohy_plynoveho_pedalu

Snímače klepání motoru VEMO

Snímače klepání motoru VEMO dokáží s vysokou přesností indikovat otřesy odesílat je do ECU, která je vyhodnocuje. Díky tomu je hnací jednotka chráněna, jak dochází k redukci spalování paliva.

V32-72-0025_snimac_klepani_motoru

Senzory tlaku výfukových plynů VEMO

Senzory výfukových plynů VEMO snímající hodnoty z přívodního potrubí plní odpovídající funkci jako originální díly. V nabídce jsou v provedení po starší atmosferické motory i pro moderní, kde dochází k měření hodnot před a za filtrem. Protože tyto díly bývají častým důvodem pro selhání řízení regenerace, vyrábí je VEMO z vysoce kvalitních materiálů, aby nedocházelo k předčasnému opotřebení.

Senzory NOx VEMO

Senzory NOx VEMO působí ve výfukovým ústrojí s vysokou přesností, takže dochází ke správnému rozdělování na dusík a kyslík za pomoc katalyticky aktivní elektrody.

V20-72-0900_senzor_nox

Značka VEMO má ve své nabídce mnoho dalších typů snímačů, které se užívají v motorovém, brzdovém nebo výfukovém ústrojí, stejně jako pro ovládání světel, ostřikovačů, hladiny kapalin apod. Ať jsou důležité více či méně, získává s nimi VEMO pravidelně ocenění za kvalitu a precizní zpracování, což umocňuje i výroba na stejných linkách jako pro automobilky.

Spínače a přepínače VEMO

Spínače a přepínače VEMO zahrnují celou řadu ovládacích prvků, jako jsou spínače zamykání dveří, střešního okna, tlaku paliva, zapalování (startéru), tlakový spínač klimatizace, řadící ventil automatické převodovky, spínač tlaku oleje nebo hydraulického brzdového okruhu. V podání VEMO se jedná o precizně zpracované produkty s řadou certifikací a splněním výrobních prostupů, jaké odpovídají nárokům automobilek. Využívány jsou jak zvláštně vyvinuté plastové směsi, tak zušlechtěné kovy, které prochází automatizovanými nebo poloautomatizovanými linkami.

EGR ústrojí VEMO

EGR ústrojí VEMO zahrnuje prakticky všechny důležité komponenty, které produkuje ve vysoké kvalitě a se shodnými nebo lepšími vlastnostmi, než mají originální. Toho dosahuje jak neustálým vývojem pod vlastní střechou, tak užíváním materiálů a postupů, podle nichž dodává do prvovýroby automobilek. Naftové motory tak mohou i s náhradními díly dosahovat stejných výsledků jako dříve, a to za mnohem nižší cenu. V portfoliu se nachází EGR ventily, chladiče výfukových plynů a jejich snímače, nebo čerpadlo sekundárního vzduchu.

EGR ventily VEMO

EGR ventily VEMO si vybudovaly velmi dobrou pověst mezi automechaniky i výrobci vozidel, neboť se stále častěji osvědčují jako dobrá alternativa k originálním komponentům. V nabídce se navíc často nachází i verze pro starší auta, a motoristé tak nemusí volit neznačkové náhrady. Recirkulace výfukových plynů probíhá správně a jsou měřeny prakticky shodné hodnoty jako u originálu. Maximální životnost je zajištěna díky kvalitním materiálům a precizním odlitkům, takže ve voze vydrží i dvakrát déle než některé "noname" produkty. V důsledku dosažení co nejvyšší kvality si VEMO vyrábí rovněž chladiče, snímače a další komponenty výfukového ústrojí.

V10-63-0012_agr_ventil_vemo

Chladiče výfukových plynů (EGR) VEMO

Chladiče výfukových plynů (EGR) VEMO jsou v praxi osvědčené díly, jejichž funkce ochlazování spalin před vstupem do sacího traktu je stejně spolehlivá jako u původního vybavení. Vyrobeny jsou vždy dle přesných parametrů konkrétního automobilu, aby docházelo k co nejpřesnějšímu zvýšení objemu spalin a dalším přesným reakcím.

Čerpadlo sekundárního vzduchu VEMO

Čerpadlo sekundárního vzduchu VEMO dokáže adekvátně nahradit původní komponent, aniž by došlo ke ztrátě jeho výkonu. Po výměně tak bude při studeném startu i nadále docházet k dostatečné oxidaci škodlivých látek na oxid uhličitý a vodu.

Palivová čerpadla VEMO

Palivová čerpadla VEMO jsou plnohodnotnou náhradou za originální, od nichž přebírají vlastnosti i výrobní postupy, a jsou tak garancí bezchybného dodávání paliva do okruhu. Nikdy se nejedná o univerzální modely, jsou konstruovány pro konkrétní automobil tak, aby správně kooperovaly s elektronikou i souvisejícími komponenty. Nabídka VEMO zahrnuje čerpadla pro naftová i benzinová auta, která je pohání přes vačkový hřídel nebo vlastním pohonem ve skříni. Protože výrobce postupuje dle přísných pravidel, dochází k zaplavování vstřikovací jednotky ve správný čas a v potřebné míře.

V10-09-1336_palivove_cerpadlo

Náhradní díly klimatizace VEMO

Náhradní díly klimatizace VEMO jsou použitelné jako odpovídající náhrada za originál, z něhož přejímají vlastnosti i materiály použité během výroby. V portfoliu se nachází například regulační ventily kompresoru a jejich magnetické spojky, výparníky klimatizačního okruhu, expanzní ventily, sušičky, těsnění nebo vysokotlaké a nízkotlaké potrubí. Součástí nabídky jsou i kompresory klimatizace, u nichž klade VEMO obzvláště velký důraz na výrobní procesy a používané materiály, aby nedocházelo k předčasnému vypovězení služby.

Kompresory VEMO

Kompresory VEMO představují velmi výkonné komponenty, které pomáhají jak s navýšením výkonu automobilu, tak s plněním emisních norem. Vyrábí se na základě originálních komponentů, s jejichž vývojem firma často také pomáhá a snižuje tak náklady automobilkám. Tomu tedy odpovídají zvolené materiály a výrobní postupy, při nichž dochází k velice přesnému obrábění a následné montáži, po níž následuje důsledná kontrola a testování. Kompresory VEMO jsou více než adekvátní náhradou, neboť s nimi přeplňovaný motor dosáhne stejných výsledků, avšak za nesrovnatelně nižší cenu oproti OE dílům.

V10-52-0002_kompresor_klimatizace

Kondenzátory VEMO

Kondenzátory VEMO hrají v systému klimatizace důležitou roli, což vedlo k nastavení stejných výrobních procesů jako u OE dílů. Výsledkem jsou účinné jednotky ochlazující přiváděné médium o vysoké teplotě a následná kondenzace. Aby nedocházelo ke snížení účinnosti nebo snad mechanickému poškození (únavě materiálů), volí VEMO do kondenzátorů pouze ověřené součásti a stále pracuje na nových možnostech, jak zvýšit jejich výkon při snížení výrobních nákladů. I při nižší ceně jsou v porovnání s originálními komponenty více než adekvátní náhradou.

Sušičky VEMO

Sušičky VEMO mají za cíl odvádět stejnou práci jako originál, což se daří na výbornou a v klimatizačním okruhu nezůstává ani vlhkost, ani nežádoucí částice. Při správné montáži náhradního dílu mezi kondenzátor a expanzní ventil dojde k naprosté součinnosti a bezproblémovému fungování i za extrémních podmínek. Filtr i průtok média je totiž uzpůsoben na maximální zatížení tak, aby neztrácel výkon a zachoval si stejné vlastnosti, jako kdyby byl vytěžován jen z 20 %.

Expanzní ventily VEMO

Expanzní ventily VEMO, vyrobené z tvrdých materiálů odolných proti mechanickému opotřebení, přejímají vlastnosti původního vybavení a mohou tak zajistit stejnou službu. Chladící médium tak bude propouštěno v dostatečném množství a přeměňováno na studený nízkotlaký plyn při současné regulaci toku chladiva. Protože VEMO vyrábí také výparníky a další komponenty, je zajištěna správná součinnost v celém systému chlazení.

Regulační ventily VEMO

Regulační ventily VEMO nabízí vysokou spolehlivost a přesné řízení průtoku kapalin, stejně jako je tomu u originálních komponentů. Díky přesnému řízení jsou schopny do jisté míry předcházet ztrátě výkonu chlazení, stejně jako zamezit zbytečně velkému, a rovněž udrží tlak v optimální úrovni. To platí také v případě, kdy je vyvíjena dlouhodobě nadměrná zátěž, pod níž by řada jiných regulačních ventilů rychle selhala. V podání VEMO je tak regulace průtoku kapalin maximálně pod kontrolou, což dokazuje i získaná certifikace Q+.

Potrubí VEMO

Potrubí VEMO je zhotovováno ze speciálních směsí, které lépe odolávají mechanickému poškození i působení vnějších vlivů. Nabídka zahrnuje jak vysoko, tak nízkotlaké hadice, jimiž lze osadit všechny části chladícího systému. Díky těmto materiálům a přísné kontrole těsnosti a funkčnosti jsou stavěny na mnohem vyšší zátěže, než jakých je možné dosáhnout i při maximálním zatěžování motoru. VEMO je v oblasti chladícího potrubí respektovanou značkou, jejíž produkty se staly synonymem německé kvality.

Komponenty chladícího systému VEMO

Komponenty chladícího systému VEMO si vybudovaly uznání u koncových spotřebitelů i automechaniků, kteří oceňují kvalitu zpracování a dlouhou životnost. Ta je oproti některé konkurenci i násobně vyšší, jedná se přitom o velmi namáhané části, jejichž služba mnohdy končí předčasně právě kvůli laciným materiálům. Tomu se snaží VEMO zabránit a věnuje se každému komponentu naplno, ať jde o výběr materiálů, vývoj nebo počítačem řízenou výrobu. V nabídce jsou vodní čerpadla, termostaty i náhradní těsnění pro jednotlivé díly, výměníky tepla, chladiče, ventilátory nebo přídavná vodní čerpadla.

Vodní čerpadla VEMO

Vodní čerpadla VEMO splňují přísné požadavky automobilek, ačkoliv se jedná o náhradní díly OEM kvality. Při vývoji se inženýři zaměřují na maximalizaci životnosti jednotlivých součástek i celku, aby nedocházelo ke zbytečnému mechanickému opotřebení. Také z tohoto důvodu si vyrábí sám všechny potřebné komponenty, ať jde o ložiska, těsnění, vrtulky nebo tělo vodního čerpadla VEMO. Náhradní srdce chladícího systému dokáže zajistit dostatečný výkon celému ústrojí za horkých letních dnů i během chladného počasí, a ve srovnání s originálními díly jsou na stejné nebo velmi podobné úrovni.

V10-50091_vodni_cerpadlo vemo

Přídavná vodní čerpadla VEMO

Přídavná vodní čerpadla VEMO mají dobré vlastnosti odpovídající požadavkům výkonných a závodních vozidel, v nichž jsou také nejčastěji využívána. I při vypnutém motoru nebo na volnoběhu, kdy nedochází k využívání mechanického (hlavního) čerpadla, dokáže motor spolehlivě uchladit přídavná elektrická pumpa. S využitím ověřených materiálů vysoké tvrdosti je zajištěna životnost odpovídající originálním komponentům, i v tomto případě sjíždí většina produktů VEMO ze stejných linek jako OE díly.

V10-16-0034_pridavne_vodni_cerpadlo vemo

Termostaty VEMO

Termostaty VEMO si získaly dobrou pověst pro svou životnost a přesnost i při dlouhodobě vysokém zatěžování. Ani po letech služby nedochází k nežádoucímu utlumení či naopak navýšení průtoku chladící kapaliny a motor si tak udržuje optimální pracovní teplotu. Konstrukce je vždy navržena tak, aby nedocházelo k zaseknutí, neboť termostatický ventil vychází z nároků automobilek, kde jsou dodržovány přísné výrobní standardy, čemuž se VEMO přizpůsobuje.

V15-99-2098_termostat_vemo

Výměníky tepla VEMO

Výměníky tepla VEMO spolehlivě plní funkci rychlejšího ohřívání interiéru, a to i během silných mrazů. Vyráběny jsou z odolných materiálů s dobrou izolací proti ztrátě během přepravování tepla chladící kapaliny do kabiny vozu, což vychází z OE komponentů. Jelikož si VEMO vyrábí i další související komponenty, dokáže sladit jejich funkčnost a podchytit problémy, jaké nemusí být na první pohled patrné.

Chladiče VEMO

Chladiče VEMO jsou dostupné pro osobní i nákladní automobily, pro něž německá společnost vyrábí náhradní díly dle parametrů OE, ale navrhuje i vlastní řešení. Tím je zajištěno proudění vzduchu a ochlazování v potřebné míře, a to i během vysokého a častého zatěžování. Chladící kapalina se tak může vracet do bloku motoru v optimální teplotě a udržovat ho v dobré provozní kondici. Ke zhotovení chladičů VEMO slouží tradičně hliník, ale používána je také měď nebo kovové prvky. Také v tomto případě si firma navrhuje a vyrábí spoustu souvisejících komponentů, a může tak zajistit jejich perfektní součinnost.

V15-60-1200_chladic_turba

Ventilátory chladiče VEMO

Ventilátory chladiče VEMO zajišťují správné proudění vzduchu v momentě, kdy zahřátý motor jede na volnoběh a dosahuje vysoké teploty, aniž by byl dostatečně chlazen. Ve srovnání s původními komponenty se jedná o zcela adekvátní náhradu za méně peněz, avšak při zachování vlastností i materiálů. Portfolio zahrnuje díly pro osobní i nákladní vozidla a vždy jsou určeny pro jeden konkrétní model, nikdy se nejedná o univerzální komponent.

Chladiče oleje VEMO

Chladiče oleje VEMO nabízí účinné snižování teploty maziva po celou dobu jízdy. Volbou správných materiálů a odpovídajících výrobních postupů dosahují vlastností jako originální díly, ačkoliv v některých případech si společnost navrhuje i vlastní designy, jimiž jim dokáže konkurovat. O desítky stupňů nižší teplota oleje zajišťuje klidný chod motoru bez zadrhávání, tedy ochranu komponentů před mechanickým poškozením a hnací jednotku před ztrátou výkonu, V nabídce VEMO se nachází také chladiče oleje v převodovce a diferenciálu, ačkoliv hlavním zájmem je ten motorový.

V10-60-0008_chladic_oleje_vemo

Filtry VEMO

Filtry VEMO obsahují jen několik druhů, které sice nejsou měněny často, plní však neméně důležitou roli jako ostatní. Výrobce u nich proto dodržuje přísné postupy a využívá pouze materiálů po vzoru OE komponentů, čímž je zajištěna správná funkčnost, tedy těsnost a zachytávání i těch nejmenších nečistot. Nabídka zahrnuje filtry automatické převodovky VEMO, aby docházelo k ochránění citlivé soustavy ozubených koleček, filtry palivových čerpadel, s nimiž zůstanou pohonné hmoty čisté a nezanesou sací potrubí, nebo filtry pylové (známé také jako kabinové).

Historie značky VEMO

VEMO je součástí společnosti Vierol, pod níž spadají také značky VAICO a ACKOJA. I přes svou velikost si stále zachovává rodinnou atmosféru a je vlastněna potomky zakladatele, zatímco jiné firmy obvykle spadají pod nadnárodní giganty a investiční fondy. Zpočátku se Vierol zaměřoval na kusovou výrobu v malých objemech, což sice nebylo dlouhodobého hlediska tak výnosné, ale položilo to základy kvality, jaké dnes firma dosahuje. Krátce po svém vzniku v roce 1977 začala vypomáhat jiným výrobcům automobilových dílů s pokrytím poptávky, což zahrnovalo nejenom výrobu, ale i balení a odesílání k zákazníkům.

Vznik obchodní značky VEMO se však datuje do roku 1998, kdy už měla společnost vybudované pevné postavení na domácím i mezinárodním trhu. Pod vedením VIEROL Aktiengesellschaft byla o rok později založena značka VAICO a roku 2001 se celá firma stává akciovou společností. V následujících letech probíhá velká expanze do Singapuru a Číny, a následně také do sousední Indie. Všechny značky byly prosazovány společně, přičemž se každý zaměřuje na výrobu jiných komponentů. V nabídce VEMO je dnes přes 15 000 položek dodávaných do prvovýroby i na trh s náhradními díly ve 130 zemích světa.



Máte zájem o sortiment značky VEMO? Můžete ho nalézt pomocí hledácího pole na našem e-shopu.

Autor článku
Jaroslav Peremský
Jsem manažer prodeje a marketingu s mnohaletou praxí v různých firmách a odvětvích. V roce 2016 jsem se rozhodl plně zaměřit svoji pozornost na automobilový průmysl a prodej autodílů. Využil jsem svých zkušeností, které jsem spojil se svými zájmy a koníčky. Mým cílem je posunout laťku v oblasti prodeje autodílů na vyšší úroveň. V praxi jsem více jak 7 let a své nově nabyté znalosti v oblasti prodeje autodílů a spotřebního zboží pro auto-moto mohu díky blogu publikovat a sdílet s Vámi.
AKČNÍ NABÍDKA DUBEN 2024 ATE, SKV, ABS, BREMBO, AUTOROZVODY
KOMPRESORY VALEO AKCE AUTOROZVODY
POKLICE KOL, NOVINKA V NABÍDCE, AUTOROZVODY
VYHODNA DOPRAVA PPL CENA AUTOROZVODY
ČIŠTĚNÍ DPF! BEZ MECHANICKÉHO ZÁSAHU, ŠETRNĚ, EKOLOGICKY! DPFHOLICE