Země původu: Japonsko
Rok založení: 1895
Web: https://www.yuasabatteries.com
Nabízený sortiment: Yuasa

Yuasa | Kvalitní baterie pro auta, motorky, náklaďáky

Yuasa se řadí mezi nejkvalitnější výrobce baterií, jimiž je známý po celém světě. Kromě zpracování prorazil také nízkou cenou a dlouhou životností, která je o poznání delší než u řady konkurenčních výrobků. Původem japonská společnost během svého působení expandovala po celé Evropě a později rozšířila své aktivity také na světovém trhu. Dnes je předním výrobcem startovacích baterií pro osobní, užitková a nákladní auta, motorky, zemědělské stroje, obytné přívěsy, ale i větrné elektrárny a průmyslové instalace. V nabídce jsou autobaterie pro vozidla s moderními systémy, ale i "základní" akumulátory pro starší auta.

Info: Všechny baterie Yuasa jsou vždy dodávány připravené k okamžité instalaci, bez nutnosti dokupování dílů, nabíjení apod.

Baterie Yuasa pro osobní vozidla

Baterie Yuasa pro osobní vozidla tvoří největší segment společnosti - vyznačují se vysokou spolehlivostí a životností, na jakou sází automechanici, řidiči i samotné automobilky. Svou kvalitou a zcela bezproblémovým chodem jsou autobaterie Yuasa velmi oblíbené u moderních automobilů i veteránů, nabídka pokrývá téměř celý evropský a asijský trh, včetně vozů amerických značek u nás. Společnost Yuasa své baterie neustále vyvíjí, vedle konvenčních olovnatých tak nabízí výkonnější olovo-vápníkové, které nastartují motor s minimálním odběrem elektrické energie i paliva. Prémiové, ale i některé "běžné" autobaterie mají technologie pro snížení symovybíjení a naopak rychlejší dobíjení během jízdy, stejně jako optimální hranici DOD.

Baterie AGM YMX9000 Yuasa

Baterie YMX9000 AGM Yuasa jsou navrženy pro vozidla s pokročilými technologiemi jako je Start-Stop nebo regenerativní brzdění. Konstruovány jsou až na 360 000 nastartování, při správné údržbě však mohou vydržet i déle. U vozu snižují spotřebu paliva během startování a zajišťují pomalejší samovybíjení, stejně jako maximální bezpečnost, jaká se od kvalitních OE baterií do auta očekává.

Baterie EFB YBX7000 Yuasa

Baterie YBX7000 EFB Yuasa jsou stejně jako výše zmíněné konstruovány pro automobily s technologiemi jako je Start-Stop. Vhodné jsou pro běžná auta často využívaná na krátké vzdálenosti, typicky ve městě. Motor umožňují nastartovat až 270 000krát, stále ale platí, že při správní péči o akumulátor může vydržet déle. Autobaterie Yuasa má snížené samovybíjení a efektivnější příjem energie z jízdy.

Baterie EFB YBX7000 Yuasa

Baterie SMF Silver High Performance YBX5000 Yuasa

Baterie YBX5000 Silver High Performance Yuasa byly navrženy speciálně pro vysoce výkonná vozidla, která vyžadují vyšší odběr energie během startování. Konstruovány jsou až na 50 000 nastartování, což je u tohoto typu autobaterií velmi dobré. Protože jsou často využívány ve vozech při "zběsilé jízdě", jsou opatřeny bezpečnostním víkem proti převrácení a ohni. Po instalaci jsou zcela bezúdržbové a vhodné také do chladného počasí.

Baterie SMF Silver High Performance YBX5000 Yuasa

Baterie SMF YBX3000 Yuasa

Baterie YBX3000 SMF jsou dostupným řešením pro běžná vozidla s průměrným výkonem, jaký je typický pro většinu osobních automobilů na evropském trhu. Disponují vysokou odolností proti vibracím, uzavřeným dvojitým víkem a systémem pro odsávání plynů. Stavěny až na 30 000 nastartování, samovybíjení je velmi nízké a nechybí ani ochrana proti ohni.

Baterie SMF YBX3000 Yuasa

Baterie CaCa YBX1000 Yuasa

Baterie CaCa YBX1000 Yuasa jsou jedny z "nižších" akumulátorů, které se využívají zejména ve starších vozech. Konstruovány jsou až na 20 000 nastartování, což je při pořizování do staršího vozu zcela dostačující. I tyto autobaterie jsou vyráběny v OE kvalitě jako plně bezúdržbové a s pojistkou proti ohni.

Baterie CaCa YBX1000 Yuasa

Baterie Yuasa pro veterány

V nabídce Yuasa nechybí ani akumulátory pro velmi staré vozy a veterány, které mají zcela odlišné nároky od dnešních automobilů. Zvládá i hluboké cykly (velké vybíjení kapacity před opětovným nabitím) a je usazena v odolném gumovém pouzdře pro snížení vibrací.

Baterie Yuasa pro nákladní vozidla

Baterie Yuasa pro nákladní vozidla mají uplatnění jak u kamionů a jiných těžkých náklaďáků, tak u lehkých užitkových vozidel. Oproti autobateriím pro osobní auta mají vyšší výkon pro nastartování silnějšího motoru, i tady ovšem platí, že využívají pouze nezbytné minimum elektrické energie i paliva. Pro svou kvalitu a dlouhou životnost jsou velmi oblíbené u automobilek, mechaniků i koncových zákazníků, například logistických firem, které vyžadují spolehlivé díly s dlouhou životnosti. Yuasa má v nabídce autobaterie jak konvenční s plně olovnatým základem pro starší vozy a veterány, tak olovo-vápníkové pro výkonnější motory. Téměř všechny autobaterie Yuasa jsou zkonstruovány pro nízké samovybíjení a rychlé nabíjení i během pomalé jízdy.

Baterie YBX 1000 SHD Yuasa

Baterie YBX 1000SHD Yuasa jsou sestrojeny pro vozidla se základními nároky, typicky se jedná o lehká užitková auta, a zěmědělské aplikace. V praxi zvládají zhruba 80 cyklů při 50% DOD (hloubka vybití), jsou zcela bezúdržbové a vysoce odolné proti vibracím.

Baterie YBX 1000 SHD Yuasa

Baterie YBX 3000 SHD Yuasa

Baterie YBX 3000 SHD Yuasa byly stvořeny pro "běžná užitková vozidla" jako jsou dodávky nebo některé zemědělské stroje. Vyznačují se vysokou odolností proti vibracím a zvládají až 150 cyklů při 50% DOD (hloubka vybití). Samozřejmostí je bezúdržbové provedení, odsávání plynů a nízká míra samovybíjení.

Baterie YBX 5000 SHD Yuasa

Baterie YBX 5000 SHD Yuasa jsou určeny pro vysoce výkonná vozidla, typicky se jedná o nákladní vozy, kamiony a zemědělské stroje. Jedná se o velmi kvalitní produkty s DOD 17,5 % při více jak 765 cyklech a extrémní odolností proti vibracím. Tyto baterie Yuasa pro nákladní vozidla mají také pokročilé bezpečnostní funkce, pojistku pro plamenu a odvětrávání plynů. Zpracování podtrhuje velmi nízká míra samovybíjení pro delší životnost autobaterie.

Baterie YBX 5000 SHD Yuasa

Baterie YBX 7000 EFB Yuasa

Baterie YBX 7000 EFB Yuasa byly navrženy pro nejmodernější stroje a náročné zákazníky, kteří chtějí pro nákladní vůz top produkt na trhu. Akumulátory mají vylepšenou technologii zaplavování a jsou určeny pro vysoce výkonné stroje, včetně těch s moderními systémy Start-Stop. Disponují zvýšenou protekcí proti vibracím, DOD 17,5 % při více jak 765 cyklech a nejnižší možnou míro samovybíjení na trhu.

Baterie YBX 7000 EFB Yuasa

Tyto autobaterie Yuasa jsou zcela bezúdržbové a mají vestavěné zařízení na míchání elektrolytu, což ještě více prodlužuje jejich životnost. Optimalizovány pro časté rozjíždění a zastavování, takže nechybí ani systém pro rychlejší dobíjení během jízdy. Samozřejmostí jsou bezpečnostní opatření včetně pojistky proti plamenu a odsávání plynů.

Baterie Yuasa pro staré nákladní vozy

V portfoliu Yuasa nechybí ani baterie pro staré nákladní vozy a veterány, jejichž nároky jsou zcela odlišné od dnešních aplikací. Konstrukce je navržena pro zvládání hlubokého vybíjení, zatímco robustní gumové pouzdro snižuje vibrace během jízdy.

Startovací baterie Yuasa pro motorky

Startovací baterie Yuasa pro motorky jsou konstruovány pomocí moderních technologií, které zvyšují jejich výkon i životnost a minimalizují samovybíjení. V nabídce společnosti jsou tradiční konvenční akumulátory i olovo-vápníkové určené pro vysoce výkonné stroje. Yuasa navrhuje startovací baterie do motorek, které odpovídají požadavkům výrobců. Tím se rozumí nejenom splnění technických parametrů, ale rovněž snížení odběru paliva a elektrické energie při nastartování a zcela bezúdržbový chod po celou dobu fungování.

Startovací baterie Yuasa High Performance

Startovací baterie Yuasa High Performance se vyznačují vysokou kvalitou, výkonem a dlouhou životností, stejně jako zcela bezúdržbovým provozem. Kromě motorek se hodí některé modely také pro čtyřkolky, skútry, malá plavidla nebo užitková vozidla.

Startovací baterie Yuasa High Performance

Startovací baterie Yuasa VRLA

Startovací baterie Yuasa VRLA nevyžadují žádnou údržbu, stačí je pouze dobíjet. Obsahují kombinaci olova a vápníku, což zvyšuje jejich výkon při startování, a technologii pro snížení sulfataci destiček. Navrženy pro dlouhou životnost, efektivní pohlcování vibrací, a velmi nízkou míru samovybíjení během skladování.

Startovací baterie Yuasa VRLA

Startovací baterie Yuasa YuMicron CX

Startovací baterie Yuasa YuMicron CX mají olovo-vápníkový základ a jsou navrženy pro moderní vysoce výkonné motorky. Oproti klasickým bateriím je sníženo samovybíjení a ztrácí vodu až o 66 % pomaleji.

Startovací baterie Yuasa YuMicron CX

Startovací baterie Yuasa YuMicron

Startovací baterie Yuasa YuMicron jsou vhodné pro skútry a čtyřkolky, které vyžadují výkonnější napájení. Mají velmi dobrou odolnost vůči vibracím a až o 30 % vyšší startovací sílu oproti běžným akumulátorům do motorek. Vnitřní odpor je minimalizován a naopak zvýšen výkon, zatímco technologie Sulphate Stop zabraňuje sulfataci destiček a prodlužuje tak životnost baterií.

Startovací baterie Yuasa YuMicron

Konvenční 12V baterie Yuasa

Konvenční 12V baterie Yuasa jsou tradiční zdroje napájení pro motocykly nebo zahradní traktorové sekačky. Navrženy jsou proti prosakování a korozi, dobře snáší vibrace, a použité odlučovače zajišťují vysoký výkon.

Konvenční 6V baterie Yuasa

Konvenční 6V baterie Yuasa jsou založeny na olovnaté bázi stejně jako výše zmíněné 12V, poskytují však poloviční sílu. Určeny jsou pro slabší motorky a traktorové sekačky, disponují konstrukcí proti prosakování a korozi, obsahují odlučovače pro vyšší výkon.

Ostatní startovací baterie Yuasa

Nabídka firmy Yuasa je opravdu široká a kromě startovacích baterií pro auta a motorky zahrnuje rovněž zdroje napájení pro řadu jiných vozidel a strojů. Jedná se například o zahradní techniku jako jsou traktorové sekačky, golfové vozíky, karavany, ale i malé lodě, čluny, zdvihací vozíky, kamerové systémy, různé zemědělské aplikace atd. Nechybí ani velké akumulátory pro průmyslové budovy nebo nemocnice, které obsahují nano-uhlíkovou desku pro efektivní nabíjení. sPro všechny startovací baterie Yuasa je typická kvalita, jakou si firma získala jméno po celém světě.

Historie Yuasa, výrobce baterií

Historie Yuasa se datuje do roku 1895, kdy vznikla v Japonsku jako výrobce olověných baterií a rychle si na domácím trhu získala vedoucí postavení. V roce 1917 získala technologie pro výrobu baterií pro automotive, v němž působí od roku 1919 až dodnes. Poměrně rychlá expanze vedla ke stavbě nových výrobních závodů v Japonsku a distribučních center mimo něj, později však vznikaly výrobny také v USA a od roku 1981 v Evropě. A to konkrétně v Anglii, kde byla Yuasa založena jako společnost pro distribuci a prodej průmyslových baterií ve Velké Británii a Irsku.

Ještě téhož roku založila v tuzemsku vlastní závod na výrobu baterií a o rok později další v Německu, který měl sloužit pro zásobování Evropy. Roku 1988 koupil japonská Yuasa 50% podíl v Lucas Batteries, což byl anglický výrobce baterií. V roce 1997 začíná s distribucí autobaterií v Evropě a rychle se z Velké Británie rozšiřuje do zemí, v nichž probíhá výroba automobilů - Francie, Itálie, nebo Španělsko. Za své působení pohltila několik menších výrobců, vyvinula moderní baterie a získala si pevné postavení na evropském i celosvětovém trhu.



Máte zájem o sortiment značky Yuasa? Můžete ho nalézt pomocí hledácího pole na našem e-shopu.

Autor článku
Jaroslav Peremský
Jsem manažer prodeje a marketingu s mnohaletou praxí v různých firmách a odvětvích. V roce 2016 jsem se rozhodl plně zaměřit svoji pozornost na automobilový průmysl a prodej autodílů. Využil jsem svých zkušeností, které jsem spojil se svými zájmy a koníčky. Mým cílem je posunout laťku v oblasti prodeje autodílů na vyšší úroveň. V praxi jsem více jak 7 let a své nově nabyté znalosti v oblasti prodeje autodílů a spotřebního zboží pro auto-moto mohu díky blogu publikovat a sdílet s Vámi.
AKČNÍ NABÍDKA DUBEN 2024 ATE, SKV, ABS, BREMBO, AUTOROZVODY
KOMPRESORY VALEO AKCE AUTOROZVODY
POKLICE KOL, NOVINKA V NABÍDCE, AUTOROZVODY
VYHODNA DOPRAVA PPL CENA AUTOROZVODY
ČIŠTĚNÍ DPF! BEZ MECHANICKÉHO ZÁSAHU, ŠETRNĚ, EKOLOGICKY! DPFHOLICE