BERNER

Země původu: Německo (Künzelsau)
Rok založení: 1957
Web: https://www.berner-group.com/
Nabízený sortiment: BERNER

 

Berner – německý expert na autochemii

Společnost Berner patří k čelním přímým prodejcům spotřebního materiálu a nářadí nejen pro automobilový průmysl. Se svou více než 60letou historií, německým smyslem pro pořádek a vysokou kvalitu a s moderními technologickými procesy, které při výrobě uplatňuje, se stal neodmyslitelnou součástí dnešního trhu s doplňky pro automechaniky i majitele menších i větších autodílen, pro autorizované servisů i koncové zákazníky.
 

Historie značky Berner


Společnost založil v německém městě Künzelsau 1. dubna1957 Albert Berner, jemuž v té době nebylo více než 21 let. Malý obchod se šrouby a dalším spojovacím materiálem se postupem času rozrostl do koncernu s mezinárodním přesahem. Velkých úspěchů dosáhl již na přelomu 60. a 70. let 20. století, kdy se mu z mateřského Německa podařilo expandovat na další důležité evropské trhy: do Rakouska, Francie a Švýcarska, záhy poté i do Dánska, Nizozemí a Itálie. V roce 1976 vstupuje Berner na asijský kontinent, když na Tchaj-wanu kupuje podnik na výrobu šroubů a upevňovacích součástek.
Po změnách, které nastaly ve střední a východní Evropě po pádu komunistického režimu, firma obrací pozornost i tímto směrem a zakládá pobočky v Maďarsku (1990) a České republice (1995). Česká dceřiná společnost aktuálně zaměstnává přibližně 200 lidí. V roce 2012 skupina Berner poprvé ve své historii překonává obrat ve výši jedné miliardy EUR.
Podle zakladatele nese značka dodnes své jméno. Přestože Albert Berner již nestojí v čele společnosti, firma dále zůstává pevně v rukou nastupujících generací rodiny Bernerových.
 

Služby a portfolio koncernu Berner


Berner vlastní 98 % celého sortimentu skladem; je tedy okamžitě k dispozici a také proto doručení konkrétního zboží zpravidla trvá jen něco mezi 24 až 48 hodinami. Záruka na nabízené komponenty činí vždy minimálně 12 měsíců.
V rámci mnoha průmyslových oblastí se společnost Berner může pochlubit velmi pestrou nabídkou a bohatým sortimentem: zaměřuje se na spojovací materiál, regálové systémy, kontejnerová řešení, příslušenství pro tlakové a brzdné systémy, ale také na výstražná značení, na autochemii a celou řadu dalších výrobků.
 

Rozpouštědla


V kategorii rozpouštědel Berner nabízí velký výběr odrezovačů, což jsou kapalné směsi používané pro vázání rzi. Jejich základ tvoří organické látky (například kyselina fosforečná, minerální oleje) a slouží k uvolnění silně zkorodovaných či zoxidovaných spojů. Výrobky ze sortimentu německé firmy dokážou očistit a odmastit i např. slepené, špatně pohyblivé kloubové závěsy; rovněž vytěsňují vlhkost a zabraňují skřípání a vrzání a opětovnému návratu koroze. Některé produkty ze segmentu rozpouštědel zvyšují svou účinnost extrémním podchlazením (až na -39 °C) a enormní silou kapilárního působení, jiné spoléhají na působení grafitových přísad nebo částic PTFE.
Berner navíc v segmentu rozpouštědel zákazníkům přináší univerzální sprej či uvolňovač zapalovacích svíček a vstřikovačů.
 

UNIVERZÁLNÍ SPREJ SUPER 6+ 400ML BERNER 14195

Maziva


Maziva mají za úkol zejména snížit tření mezi povrchy styčných ploch u pohyblivých částí vozidla, slouží tedy převážně k mazání kluzných a valivých prvků. Díky této své mazací a ochranné funkci nacházejí své využití ve spalovacích motorech automobilů, motocyklů a průmyslových strojů. Používají se při péči o gumová těsnění, plasty, závěsy, zámky atd. Zabraňují a odstraňují skřípání, vrzání, pískání a další nepříjemné zvuky, které vznikají v důsledku tření.
Berner nabízí mj. mazivo na ocelová lana, ozubená kola a řetězy, které vykazuje vysokou přilnavost a odolnost proti studené i teplé vodě.
Dalším žádaným výrobkem v tomto segmentu je silikonové mazivo určené pro ochranu, ošetření a izolaci dílů pryžových a kovových. V sortimentu německého výrobce nechybějí ani oleje a maziva určená pro ochranu relé a kabelových spojení, pólů akumulátorů a elektrických motorů. Mazací a ochranné vlastnosti sprejů a past, které jsou vyrobené na bázi čisté mědi, pak vynikají zejména při extrémních teplotách.
 

MĚDĚNÝ MAZACÍ SPREJ 400ML BERNER 147707

Čištění


Sortiment čisticích prostředků obsahuje jednak čisticí spreje pro interiér (na čištění čalounění), jednak další čističe pro některé z vnitřních zařízení automobilu, například pro klimatizaci. Do prvně uvedené kategorie patří např. multi čisticí pěna, což je univerzální prostředek, který lze aplikovat na více typů výrobků zhotovených z odlišných materiálů. Např. na sedadla, koberce, střešní obložení, ale také na sklo, zrcadla či obrazovky. Výjimkou nejsou ani speciální čisticí přípravky, které jsou určeny k čištění nerezových povrchů, brzd, dílen a provozů, odmašťovače povrchu, odstraňovače dehtu, dále také nástroje a doplňky jako např. kartáče, utěrky z mikrovlákna či kůže, zásobníky, pytle na odpad, sběrné vany, prachovky i košťata.
Další položku z bohaté nabídky firmy Berner představují čisticí prostředky určené nikoli pro samotný automobil, ale pro ty, kteří přímo pracují s chemickými produkty. Berner nabízí pastu na mytí rukou, tekutá mýdla, gel na ochranu rukou a jiné výrobky určené k péči o pokožku.
 

AKTIVNÍ ČISTIČ INTERIÉRŮ 500ML BERNER 14784

Utěsňování


Berner pamatuje se svou nabídkou i na ty, kteří potřebují například pastu na utěsňování závitových spojů. Jiný produkt, který bychom našli v tomto segmentu, je utěsňovací páska, která slouží k překrytí spojů blatníků a karoserie, popř. ke spojení plechů.
 

Lepení


Portfolio lepidel Berner obsahuje produkty určené ke spojování stejných nebo odlišných povrchů za pomoci působení chemické látky. Najdeme v něm lepidla na sklo či na kov, ale také lepidla určená k lepení gumy atd.
 

Laky


V tomto odvětví Berner přináší velmi širokou nabídkou laků ve spreji a značkovacích sprejů. K ochraně kovových ploch využijete například akrylátový lak, majitelé autoservisů a autoklempířských dílen jistě najdou uplatnění pro lak na výfuky, který zajišťuje ochranu výfukových systémů proti korozi.
 

Ochrana podvozku a konzervace


Zklamaní nebudou ani uživatelé, kterým Berner nabízí ochranu podvozku proti odlétávajícím kamínkům či voskovou ochranu podvozku. Tyto prostředky vyrobené na bázi kaučuku a umělé hmoty jsou odolné vůči vodě a posypové soli a rovněž účinně tlumí případné nárazy. 
Sortiment tradičního dodavatele ošetřujících přípravků zahrnuje i ochranný vosk či konzervační prostředek na dutiny, případně také nástřikový ochranný vosk.
 

OCHANA PODVOZKU PROTI ODLÉTÁVAJÍCÍM KAMÍNKŮM 2001 ČERNÝ 500 ML BERNER 42911

Technická chemie


V rámci odvětví technické chemie zájemci z řad automobilistů, ale i domácích kutilů uvítají například zmrazovací sprej, hledač netěsností, případně kontrastní kapalinu. Nabízeny jsou v této sekci také užitečné nástroje, mezi nimi injektorové pistole s kontrastní látkou, ruční pumpy, přístroje pro čištění klimatizací a interiérů osobních a užitkových automobilů atd. Většina běžných řidičů nejspíše využije ochranný sprej proti kunám a hlodavcům, který dokáže účinně snížit riziko poškození měkkých částí vozu, které v motorovém prostoru mohou tato zvířata způsobit.

 



Máte zájem o sortiment značky BERNER? Můžete ho nalézt pomocí hledácího pole na našem e-shopu.

Autor článku
Jaroslav Peremský
Jsem manažer prodeje a marketingu s mnohaletou praxí v různých firmách a odvětvích. V roce 2016 jsem se rozhodl plně zaměřit svoji pozornost na automobilový průmysl a prodej autodílů. Využil jsem svých zkušeností, které jsem spojil se svými zájmy a koníčky. Mým cílem je posunout laťku v oblasti prodeje autodílů na vyšší úroveň. V praxi jsem více jak 7 let a své nově nabyté znalosti v oblasti prodeje autodílů a spotřebního zboží pro auto-moto mohu díky blogu publikovat a sdílet s Vámi.
AKČNÍ NABÍDKA DUBEN 2024 ATE, SKV, ABS, BREMBO, AUTOROZVODY
KOMPRESORY VALEO AKCE AUTOROZVODY
POKLICE KOL, NOVINKA V NABÍDCE, AUTOROZVODY
VYHODNA DOPRAVA PPL CENA AUTOROZVODY
ČIŠTĚNÍ DPF! BEZ MECHANICKÉHO ZÁSAHU, ŠETRNĚ, EKOLOGICKY! DPFHOLICE