Hlavní stránka ET ENGINETEAM

Země původu: Česká republika (Chlumec)
Rok založení: 2007
Web: https://www.engineteam.com/
Nabízený sortiment: ET Engineteam
 

ET Engineteam | Kvalitní motorové díly

ET Engineteam je dnes poměrně velkým výrobcem motorových součástí jako jsou vačkové hřídele, písty, hlavy válců nebo vahadla. Jedná se o mladou společnost, která vstoupila na trh teprve roku 2007 s cílem přinášet kvalitu a vysoký standard na trh s náhradními díly pro automobily, jaký bude srovnatelný s originálem. Z prvotních dodávek hlav válců a klikových hřídelí od EO výrobců pro vozy Škoda a Volkswagen rozšířilo ET Engineteam sortiment o sady těsnění pro nákladní vozy MAN, IVECO a RVI. Jak spokojenost zákazníků s kvalitními autodíly stoupala, rozšiřovala se nabídka o další komponenty, a dnes je ET Engineteam jedním z velkých výrobců i dodavatelů zároveň.

Obsáhlá nabídka autodílů ET Engineteam

Za necelých 15 let existence se podařilo společnosti ET Engineteam obsadit velkou část trhu s oblasti motorových komponentů. Jedná se o sofistikované odlitky a kompletní systémy jako jsou vačkové hřídele, válce, hlavy válců, olejové pumpy, písty, vahadla, kliky nebo zdvihátka, ojnice, rozvodové sady, těsnění, kroužky, elektrodíly atd. Vedle původní Škody a VW dnes dodává komponenty také pro vozidla značek Audi, BMW, Renault, Mitsubishi, Nissan, Suzuki, Opel, Fiat, Chevrolet a řadu dalších.

Motorové díly od ET Engineteam

Nabídka je velmi obsáhlá, portfolio tvoří tisíce druhů různých komponentů pro motor. Jejich společnými znaky jsou kvalita, efektivita a dlouhá životnost, na níž si ET Engineteam zakládá. Držet vysoký standard je nezbytné i z hlediska zákazníků, protože například Audi, BMW nebo Mercedes-Benz jsou luxusnější vozy, jejichž majitelé očekávají to nejlepší. Náhradní díly OE kvality dokáží plnohodnotně nahradit originály za výrazně nižší cenu, aniž by byla negativně ovlivněna součinnost s ostatními komponenty.

Vačkové hřídele ET Engineteam

Vačkové hřídele ET Engineteam jsou vyráběny z vysoce kvalitních odlitků se speciální povrchovou úpravou, která zajišťuje nízké tření a vysokou efektivitu. Nabídku tvoří téměř 200 samostatných vaček s zhruba 50 sad vačkových hřídelí pro vozidla různých značek. Po aplikaci namísto originálního dílu se bude motor chovat jako nový (v závislosti na opotřebení dalších součástí), bude docházet ke zdvihání ventilů ve správný čas, a dojde ke snížení spotřeby paliva až o několik procent. Protože jsou vyráběny po vzoru originálních, budou vždy 100% kooperovat s ostatními díly, včetně klikové hřídele.

ET ENGINETEAM VAČKOVÝ HŘÍDEL HV0011

Zdvihátka ventilů ET Engineteam

Zdvihátka ventilů ET Engineteam lze použít v kombinaci s originálními i OE díly, protože jsou vyráběny jako adekvátní náhrada za původní díl. I za extrémních teplot mají skvělou odezvu a velmi nízké mechanické tření, což umožňuje správné časování vstřiku paliva. Aby bylo dosaženo ideální kombinaci kvality, efektivity a životnosti, vyvíjí ET Engineteam vlastní architekturu zdvihátek ventilů se zvláštní povrchovou úpravou. V nabídce má přitom kolem 80 druhů, které lze použít pro různé motorizace napříč značkami.

ET ENGINETEAM Zdvihátko ventilu ZH0004

Olejová čerpadla ET Engineteam

Olejová čerpadla ET Engineteam zajišťují dokonalé promazávání všech motorových komponentů jako jsou vačkové hřídele, písty nebo ložiska. Včasnou distribucí dostatečného množství maziva je sníženo mechanické tření na minimum, čímž zároveň dochází ke snížení spotřeby paliva. Portfolio zahrnuje téměř 100 olejových čerpadel, od úplně jednoduchých pro slabší a starší motory, po ty moderní a sofistikované, která musí zvládat výrazně vyšší tlaky.

ET ENGINETEAM Olejové čerpadlo PU0022

Rozvodové sady ET Engineteam

Rozvodové sady ET Engineteam jsou v porovnání s originálním příslušenstvím výrazně levnější, a přitom nabízí 100% shodu, kvalitu i životnost. Nabídka zahrnuje přes 90 druhů sad, přičemž největší zastoupení mají sady rozvodového řetězu. V menší míře pak sady napínací lišty a žebrovaných klínových řemenů. I v tomto případě obsazuje ET Engineteam různé motorizace, včetně nejmodernějších vozidel. Sady jsou vždy kompletní včetně řetězu (nebo řemene), ozubených koleček (nebo kladek) a dalších dílů pro snadnou instalaci bez nutnosti dokupovat cokoliv zvlášť.

ET ENGINETEAM Sada rozvodového řetězu RS0007

Hlavy válců ET Engineteam

Hlavy válců ET Engineteam představují odolné odlitky, obvykle tvořené kalenou ocelí. Ve spalovacím motoru se jedná o jednu z největších a nejdražších částí a obvykle je velmi těžké a nákladné sehnat originální. Adekvátní alternativou jsou proto hlavy válců od ET Engineteam, které 100% korespondují se všemi ostatními díly, a není potřeba je jakkoliv upravovat. Vyrobeny jsou s přesností setin milimetrů stejně, jako je tomu u originálu. Nabídka tvoří přes stovku hlav válců různých konstrukcí a velikostí pro většinu známých značek vozidel.

ET ENGINETEAM Hlava válce  HL0037

Klikové hřídele ET Engineteam

Klikové hřídele ET Engineteam mají vysokou odolnost vůči mechanickému tření a skvělou kluznost, čímž podporují efektivitu motoru a staví se na úroveň originálních komponentů. Nabídku tvoří kolem 70 druhů hřídelí pro osobní, užitková i nákladní auta z řad "běžných" značek jako Hyundai, Renault, Fiat, Škoda nebo Volkswagen, i luxusnějších značek Mercedes-Benz, Iveco, Man atd. Protože pochází z dílny ET Engineteam také ojnice, vačkové hřídele a další motorové komponenty, je zajištěna dokonalá souhra celého mechanismu.

ET ENGINETEAM Klikovy hridel HK0023

Těsnění ET Engineteam

Těsnění ET Engineteam zcela nahrazuje původní, které už vypovědělo službu. V nabídce jsou nejvíce zastoupena těsnění pro hlavy válců, v malé míře pak těsnění pro olejové vany a hřídele. V každém případě jsou tyto autodíly vyráběny s nejvyšší přesností dle nároků automobilek, aby nedocházelo například k protékání oleje, prasknutí pod tlakem nebo vysokou teplotou. Portfolio zahrnuje přes 200 druhů těsnění pro různé značky osobních, užitkových i nákladních vozidel. Spolu s těsněním je možné zakoupit i samotné hlavy válců, které ET Engineteam také vyrábí.

ET ENGINETEAM Kompletní sada těsnění, motor ET ENGINETEAM TS0007

Pístní kroužky ET Engineteam

Pístní kroužky ET Engineteam zajišťují dokonalé těsnění v různě velkých pístech osobní i nákladních automobilů. Vyráběny jsou z kvalitních materiálů jako je ocel nebo speciální litina, vždy po vzoru originálních dílů. S těmi 100% korespondují, a tak není vždy nutné měnit celý píst, ale pouze jeho těsnění. Samotní výrobci vozů však prodávají náhradní díly draze, a na starší vozy vůbec. Plnohodnotným řešením jsou pak pístní kroužky ET Engineteam, který je dodává vždy v sadě. V portfoliu jsou jak pro běžné vozy, tak pro luxusní značku typu Mercedes-Benz.

ET ENGINETEAM Sada pistnich krouzku ET ENGINETEAM R1001050

Ložiska ET Engineteam

Ložiska ET Engineteam nastupují jako adekvátní náhrada za původní originální díly, které už dosloužily. Vyznačují se vysokou odolností proti mechanickému tření a skvělým kluzným efektem, což jim zajišťuje dlouhou životnost. Správně zvolené materiály navíc velmi dobře snáší teplotní extrémy, což jenom podtrhuje kvalitu dílů ET Engineteam. Nabídku společnosti tvoří přes 270 druhů ložisek, největší zastoupení přitom mají ložiska ojniční a hlavní ložiska klikového hřídele. Ta jsou vyráběny jak pro osobní vozy, tak pro užitkové a nákladní, s jakými se můžete setkat na evropském trhu.

ET ENGINETEAM Loziska klikove hridele ET ENGINETEAM LH000325

Ventily ET Engineteam

Ventily ET Engineteam jsou určeny pro starší i novější vozy, u nichž je oprava náhradními díly ekonomicky nevýhodná. Kvalitou jsou přitom srovnatelné a zajišťují stejný komfort, jako by ve voze byly díly přímo z prvovýroby. Nabídka ET Engineteam obsahuje ventily sací a výfukové, v menší míře pak tzv. vodítka ventilů. V každém případě je zajištěna vysoká kvalita a 100% kompatibilita s ostatními komponenty, ať už využijete originální nebo ekonomicky výhodnější od OE výrobců.

ET ENGINETEAM Výfukový ventil ET ENGINETEAM VE0009

Ojnice ET Engineteam

Ojnice ET Engineteam vynikají svou vysokou odolností proti mechanickému tření i teplotním extrémům, jakým jsou v oblasti pístů vystavované. K jejich zhotovení je užívání vysoce kvalitních materiálů, z nichž vznikají houževnaté odlitky pro osobní automobily, dodávky i další užitková a nákladní auta typu IVECO, MAN, Fiat apod. Stejně jako u jiných komponentů, i tady ET Engineteam garantuje přesnou shodu s originálními díly co do velikosti, a srovnatelné jsou také celkové vlastnosti a životnost produktů.

ET ENGINETEAM Ojnice OM0001

Válce ET Engineteam

Válce ET Engineteam musí zvládat vysoké tlaky, teploty a mechanické tření, takže není prostor na jakékoliv kompromisy. To si výrobce velmi dobře uvědomuje a volí proto k jejich výrobě pouze nejlepší materiály po vzoru originálních dílů. Písty tak mohou ve válcích správně pracovat a přispívat k preciznímu časování. Nabídka ET Engineteam zahrnuje zhruba 30 válců, které jsou vhodné pro některá osobní auta značky Škoda, Fiat, Renault nebo Opel, a pro řadu užitkových a nákladních vozů IVECO, Fiat či MAN.

ET ENGINETEAM Válcové pouzdro VA0008

Ostatní produkty ET Engineteam

Ostatní produkty ET Engineteam představují menší skupiny komponentů, které nejsou tak často měněny. Jedná se například o generátory elektrického proudu, které jsou nezbytné k dobíjení autobaterie, stejně jako k napájení všech elektrických systémů po nastartování vozidla. Nechybí ani sady šroubů k montáži vstřikovacích čerpadel, hřídelí, ojnic nebo hlavy válců. Nabídka zahrnuje také řídíc ventily pro seřizování vačkového hřídele, vodící lišty pro rozvodový řetěz, vodní a vysokotlaká čerpadla, řemenice klikového hřídele apod.

Historie ET Engineteam

Společnost ET Engineteam je poměrně mladá, na trhu působí teprve od roku 2007 jako dodavatel kvalitních autodílů od OE výrobců pro značky Škoda a Volkswagen. Později se přeorientovala na samotného výrobce autodílů jako jsou vačkové hřídele, hlavy válců, těsnění, řemenice klikového hřídele apod. Ty dnes dodává do prvovýroby předních evropských automobilek i jako náhradní díly na aftermarket, kde si je mohou zakoupit motoristé i mechanici.



Máte zájem o sortiment značky ET Engineteam? Můžete ho nalézt pomocí hledácího pole na našem e-shopu.

Autor článku
Jaroslav Peremský
Jsem manažer prodeje a marketingu s mnohaletou praxí v různých firmách a odvětvích. V roce 2016 jsem se rozhodl plně zaměřit svoji pozornost na automobilový průmysl a prodej autodílů. Využil jsem svých zkušeností, které jsem spojil se svými zájmy a koníčky. Mým cílem je posunout laťku v oblasti prodeje autodílů na vyšší úroveň. V praxi jsem více jak 7 let a své nově nabyté znalosti v oblasti prodeje autodílů a spotřebního zboží pro auto-moto mohu díky blogu publikovat a sdílet s Vámi.
AKČNÍ NABÍDKA DUBEN 2024 ATE, SKV, ABS, BREMBO, AUTOROZVODY
KOMPRESORY VALEO AKCE AUTOROZVODY
POKLICE KOL, NOVINKA V NABÍDCE, AUTOROZVODY
VYHODNA DOPRAVA PPL CENA AUTOROZVODY
ČIŠTĚNÍ DPF! BEZ MECHANICKÉHO ZÁSAHU, ŠETRNĚ, EKOLOGICKY! DPFHOLICE