Hlavní stránka GENERAL RICAMBI

GENERAL RICAMBI

Země původu: Itálie (Milán)
Rok Založení: 1984
Web: http://www.generalricambi.it/
Nabízený sortiment: GENERAL RICAMBI

 

General Ricambi patří mezi přední firmy v oboru repasování automobilových dílů. Firma s více než 150 zaměstnanci má ve své nabídce produkty pro většinu modelů, které s vyleštěnou značkou na masce opouštějí výrobní areály světových automobilek. Pokud mezi nimi najdete i ten svůj, můžete se těšit na vysokou kvalitu za rozumnou cenu.
 

Historie a firemní filosofie General Ricambi


General Ricambi je společnost s více než 30 let trvající tradicí v oboru repasování. Založena byla v Itálii, z domácího trhu se však brzy vypracovala v jednoho z celosvětových lídrů.
Dnes firma disponuje vlastním závodem o rozloze více než 30 000 metrů čtverečních, který se nachází v blízkosti Milána. Díky neustálým inovacím dynamicky roste, vylepšuje a modernizuje používané technologie a rozšiřuje svou infrastrukturu i prodejní síť, která se v současnosti může spoléhat na zastoupení ve více než 70 zemích. Jen tak je možné, že General Ricambi garantuje doručení objednávky od jejího přijetí do 2 pracovních dnů.
Firma rovněž zaujímá společensky odpovědný přístup a pro svou činnost primárně využívá energii produkovanou fotovoltaickými elektrárnami. Rovněž spoléhá na ekologicky šetrné obaly a pokročilý systém úpravy vody. Cílem firmy je snaha minimalizovat dopady lidské činnosti na přírodu.
 

Sortiment General Ricambi


Největší část sortimentu italského výrobce tvoří poloosy. V jeho nabídce se v současné době nachází přibližně 2500 různých typů. Ročně firma zvládne na trh dodat přibližně 350 000 kusů těchto nepostradatelných autodílů. Z 80 % jsou tyto poloosy, zhotovené ve vlastním výrobním závodě, osazeny novými klouby. Dále firma nabízí převodky řízení. A díky vlastní automatické lince vyprodukuje také až 800 kusů hřídelí za den. V jejím portfoliu zákazníci rovněž najdou kulové klouby či brzdové třmeny. Mezi dalšími výrobky, které vznikají pod rukama profesionálů nedaleko Milána a které můžete najít v sortimentu italského dodavatele, můžeme uvést řídicí mechanizmy, posilovače a sloupky řízení, hydraulická čerpadla řízení atd.

Výrobky italského koncernu jsou schopny pokrýt potřebu většiny majitelů asijských, japonských a evropských modelů vozů. Společnost General Ricambi aktuálně působí nejen na aftermarketu, ale také dodává díly do prvovýroby. Vysokou úroveň výrobků taktéž dokládá i řada certifikací jakosti, jimiž jsou autodíly této značky opatřeny.
 

Repasované díly


Se snahou o ekologicky šetrné fungování souvisí i celý proces repasování, který General Ricambi uplatňuje. Tento postup nabízí zákazníkům srovnatelně kvalitní díly za výrazně nižší ceny. Opětovným využitím starších součástí zároveň šetří jak materiál, tak i energii nutnou k výrobě.
Samotnému repasování předchází pečlivá kontrola, roztřídění a výběr takových součástí, které jsou k tomuto účelu vyhodnoceny jako nejvhodnější. Samozřejmostí je očištění vybraných dílů vysokotlakým mytím a nahrazení starých drobných opotřebovaných částí novými.
Před prodejem koncovým zákazníkům jsou veškeré komponenty podrobeny důkladnému testování, například u převodek se testování provádí vodou i vzduchem. Jednotlivé výrobky musejí splňovat přísné nároky jak z hlediska vysoké kvality a specifických vlastností použitého materiálu, tak z hlediska funkčnosti a dlouhé životnosti. 
 

Převodky řízení


Převodka řízení slouží pro zajištění převodu rotačního pohybu volantu a hřídele volantu, a tedy k natočení kol a tím ke změně směru jízdy vozu. Převodka kol navíc umožňuje zvýšení točivého momentu.
 

Podle druhu převodů se rozlišují tři typy převodek:


- hřebenové,
- maticové,
- šnekové.
 


 

U některých automobilů (např. u značek VW nebo Ford) se můžeme setkat se systémy proměnného převodu řízení, který závisí na úhlu natočení volantu (respektive kol). Toho se dosahuje odlišnou roztečí zubů na hřebenové tyči. 
 

Poloosy


Poloosa je součástí podvozku. Jedná se o hnací hřídel, která převádí otáčivý pohyb z převodovky na náboj kola a rameno. Jejím úkolem je zajistit dostatečnou pohyblivost a kontrolu pohybu vozidla. Najdeme ji na každém automobilu, může mít ale různou konstrukci. Na hnací nápravě se nacházejí vždy dvě spojovací hřídele.
Poloosa je zakončena homokinetickými klouby, případně se mohou použít také kardany. U některých vozidel se můžeme také setkat s tím, že na zadní hnací nápravě se nachází hřídel bez kloubů. U vnějšího i vnitřního kloubu může dojít k poškození. To se pak projevuje v závislosti na tom, o který kloub se jedná, charakteristickým zvukem (křupáním) nebo chvěním.
 

Homokinetické klouby


Tento typ kloubu je určen k přenosu otáček mezi hřídeli v různém úhlu a při zachování konstantní úhlové rychlosti. Na rozdíl od kardanového kloubu se jedná o kloub stejnoběžný.
 

 



Máte zájem o sortiment značky GENERAL RICAMBI? Můžete ho nalézt pomocí hledácího pole na našem e-shopu.

Autor článku
Jaroslav Peremský
Jsem manažer prodeje a marketingu s mnohaletou praxí v různých firmách a odvětvích. V roce 2016 jsem se rozhodl plně zaměřit svoji pozornost na automobilový průmysl a prodej autodílů. Využil jsem svých zkušeností, které jsem spojil se svými zájmy a koníčky. Mým cílem je posunout laťku v oblasti prodeje autodílů na vyšší úroveň. V praxi jsem více jak 7 let a své nově nabyté znalosti v oblasti prodeje autodílů a spotřebního zboží pro auto-moto mohu díky blogu publikovat a sdílet s Vámi.
AKČNÍ NABÍDKA DUBEN 2024 ATE, SKV, ABS, BREMBO, AUTOROZVODY
KOMPRESORY VALEO AKCE AUTOROZVODY
POKLICE KOL, NOVINKA V NABÍDCE, AUTOROZVODY
VYHODNA DOPRAVA PPL CENA AUTOROZVODY
ČIŠTĚNÍ DPF! BEZ MECHANICKÉHO ZÁSAHU, ŠETRNĚ, EKOLOGICKY! DPFHOLICE