Země původu: Polsko
Rok založení: 2005
Web: https://kamoka.pl/
Nabízený sortiment: Kamoka

Kamoka | Náhradní díly s kompromisem

Kamoka patří ke známým výrobcům automobilových dílů, které dodává zejména pro evropský trh. Svým pokrytím zasahuje do nejméně 80 oblastí a nové stále přidává. Známé jsou například filtry, brzdové a chladící systémy, díly zavěšení kol nebo motorové rozvody. Mezi spotřebiteli i mechaniky je značka známá velmi dobrým poměrem ceny a výkonu, takže instalací náhradních dílů Kamoka získáte spolehlivou náhradu. Vedle trhu s náhradními díly dodává společnost některé komponenty i do prvovýroby evropských automobilek, splňuje tak nejpřísnější kritéria jakosti i účinnosti. Výrobní procesy i používané materiály kladou rovněž důraz na ekologii.

Filtry Kamoka

Filtry Kamoka mají velmi obsáhlou nabídku, jíž pokrývají všechny druhy u osobních i nákladních vozidel. Jedná se třeba o vzduchové filtry k ochraně motoru, olejové filtry, aby zůstalo mazivo čisté a plnilo svou funkci na výbornou, nebo plynové filtry vhodné do vozidel s alternativním nebo hybridním pohonem (LPG, CNG). Na zlepšování účinnosti Kamoka neustále pracuje a využívá i vlastní filtrační média, která zachytí i nejmenší nečistoty. Vybrané druhy jsou k dostání v základní a vylepšené verzi, rozdíl v ceně však bývá minimální.

Vzduchové filtry Kamoka

Vzduchové filtry Kamoka ochrání motor vozidla před velkými i malými částicemi, a zároveň zachovají potřebné proudění vzduchu důležité pro optimální výkon. O to se zasluhují lisovaná média s impregnací, což dlouhodobě zajistí udržení stejného tvaru, aniž by došlo k pokřivení nebo vytvoření nechtěného záhybu, který by mohl způsobit ucpání. Vzduchové filtry Kamoka mají rovněž řadu výztuží a spolehlivých těsnění, aby nedocházelo k propouštění vzduchu po okrajích. Naprostá většina mechanických částic tak zůstane zachycena ve vzduchovém filtru Kamoka a výkon automobilu tak nebude omezen.

Kamoka vzduchove filtry

Olejové filtry Kamoka

Olejové filtry Kamoka jsou dlouhodobě oblíbené produkty, které šetří opotřebení vozu i spotřebu maziva, a tím snižují také produkci emisí. Výrobce využívá vlastní médium se schopností zachytávat i ty nejmenší částice a kal, takže je olej dlouhodobě čistý. Velká pozornost je během výroby věnována ventilům a těsnění, aby byla zajištěna dokonalá vnitřní i vnější těsnost. Olejové filtry Kamoka tak zabraňují poškození motoru a umožňují z něj dostávat maximum.

Kamoka olejove filtry

Palivové filtry Kamoka

Palivové filtry Kamoka mají schopnost zachytávat i velmi malé částice o velikosti 3 - 5 μm, aniž by docházelo ke snížení tlaku. Nároky na přesnost filtrace vychází z originálních komponentů, jaké tento výrobce v některých případech dodává přímo automobilkám do prvovýroby. V systémech s elektronicky řízenými jednotkami jsou tak palivové filtry Kamoka spolehlivou volbou jak pro benzinové, tak pro naftové vozy.

Kamoka palivove filtry

Plynové filtry Kamoka

Plynové filtry Kamoka se vyznačují vysokou spolehlivostí, na níž sází automechanici i samotní motoristé. Médium je založeno na 100% bavlně, skrze níž neproniknou téměř žádné cizí částice. Stále je však zachován dobrý průtok, takže není nijak omezen výkon sání ani auta. Plynové filtry Kamoka jsou vhodné jak pro vozidla s plně alternativním pohonem, tak pro hybridní, která kombinují benzín / naftu s LPG nebo CNG. Jejich instalací poskytnete skvělou ochranu, aniž byste museli příliš investovat.

Kamoka LPG CNG filtry

Kabinové filtry Kamoka

Kabinové filtry Kamoka ochrání na běžném i velmi prašném místě a vytváří bezpečné prostředí pro alergiky. Využívají médium, které dokáže zachytit i velmi malé částice, obohacené o aktivní uhlí si navíc poradí také s bakteriemi a plyny, z nichž neutralizuje všechny částice větší jak 0,5 um. Výhodou kabinových filtrů Kamoka s aktivním uhlím je také schopnost zachytit pachy zvenčí, takže zůstane vzduch v kabině auta pro všechny cestující komfortní. Top produktem je pak "ultra čistý filtr 9v1", v němž byly použity tři progresivní vrstvy. Ty filtrují veškerý vzduch vícenásobně, takže dokáží odfiltrovat různě velké částice v několika krocích, aniž by se spoléhalo na jednu jedinou.

Kamoka kabinove filtry

Olejové filtry automatické převodovky Kamoka

Olejové filtry automatické převodovky Kamoka vynikají spolehlivostí a dlouhou životností, jaká je pro tento citlivý komponent potřebná. Mazivo udržují mimořádně čisté, čímž je minimalizováno mechanické tření ozubených koleček a dalších částí, a současně zajištěn odvod tepla. V nabídce Kamoka se nachází olejové filtry pro klasické hydraulické převodovky, CVT nebo pro ty s dvojitou spojkou.

Kamoka filtry automatické převodovky

Systém chlazení motoru Kamoka

Systém chlazení motoru Kamoka zahrnuje několik důležitých součástí jako jsou vodní čerpadla, termostaty, příruby chladící kapaliny nebo spojky ventilátorů. Jednotlivé díly jsou většinou vyráběny ve stejné továrně, aby byla zajištěna 100% součinnost a neustálá kontrola ve všech úrovních procesů. Ke zhotovení náhradních dílů využívá Kamoka pouze dlouhodobě osvědčených materiálů, jejichž vlastnosti se v některých případech přibližují originálním komponentům. Nabízí tak dlouhou životnost a stejný průtok chladiva jako původní díly, cenově jsou však mnohem dostupnější.

Vodní pumpy Kamoka

Vodní pumpy Kamoka jsou schopny spolehlivě nahradit originální díl, který je v chladícím systému označován za srdce. Rozhánění chladiva je nezbytné pro správné fungování vozu, a i když je tento výrobce cenově dostupný, nic to neubírá na kvalitě odváděné práce. Portfolio tvoří vodní čerpadla mechanická i elektrická a při jejich výrobě je kladen vysoký důraz na používané materiály, aby byla zajištěna co možná nejdelší životnost a průtok vody. To se značce Kamoka daří, pročež jsou její náhradní díly dlouhodobě vyhledávané.

Kamoka vodní pumpa

Termostaty Kamoka

Termostaty Kamoka mají v praxi více než přijatelnou cenu a dobrou spolehlivost, za což vděčí moderním výrobním postupům i ověřeným materiálům. Ve vozidle se postarají o správnou regulaci chladící kapaliny, v nabídce jsou přitom jak klasické mechanické, tak elektronicky řízené pro nejnovější vozidla. Kamoka se věnuje výrobě termostatů dlouhodobě a patří k vyhledávaným náhradním dílům, jejichž vlastnosti jsou kompromisem vůči ceně.

Kamoka termostaty

Díly zavěšení kol Kamoka

Díly zavěšení kol Kamoka odráží dlouholeté zkušenosti, které z nich dělají spolehlivou alternativu za originální komponenty. Důraz je kladen na zpracování i použité materiály, aby došlo k maximální shodě se standardy původního výrobce, jakož i prodloužení životnosti. Jelikož Kamoka pracuje na neustálé inovaci, mohou tak získat některá starší auta efektivnější náhradní díly, než byly použity v prvovýrobě. Nabídka zahrnuje například tlumiče nárazů, spirálové pružiny, kulové klouby nebo ovládací ramena, a to jak jednotlivě, tak v cenově dostupnějších sadách.

Tlumiče nárazů Kamoka

Tlumiče nárazů Kamoka se osvědčují jako spolehlivé náhrady za originální komponenty, ať jezdíte po silnicích nebo v terénu. Jejich výroba probíhá dle přísných standardů, pozornost je tak věnována každé jednotlivé části jako jsou vložky, olejová těsnění, pístní kroužky, kompresní ventily nebo pochromované tyče. Dohromady tvoří díly tlumiče nárazů s dlouhou životností a odolností vůči mechanickému opotřebení.

Kamoka tlumiče

Spirálové pružiny Kamoka

Spirálové pružiny Kamoka mají mezi spotřebiteli dobrou pověst, ať už z hlediska ceny, tak výdrže. K výrobě těch běžných je nejčastěji využívána pružinová ocel, u prémiových zase zvláštní slitina. Spirálové pružiny jsou vinuty za studena, čímž se zvyšuje jejich integrita a odolnost vůči zatížení. Celkové vlastnosti ještě zlepšuje zvláštní povrchová úprava, která se nanáší tzv. horkým peeningem (otryskáváním). Pružiny Kamoka tak odolají nepříznivým vlivům i mechanickému poškození (např. nárazy kamínků) a samozřejmě také korozi.

Kamoka spirálové pružiny

Kulové klouby Kamoka

Kulové klouby Kamoka se v provozu ukazují jako adekvátní náhrada za původní díly, které už dosloužily nebo byly poškozeny. Protože přímo ovlivňují bezpečnost a ovladatelnost vozu, nešetří se na materiálu ani zpracování. Ložiska se vyznačují vysokou tuhostí, tvarovou stabilitou a mimořádně nízkým třením, o což se zasluhuje slitina zvaná polyoxymethylen. Za zvládání různým teplotám a odporům zase vděčí kulové klouby Kamoka chloroprenové pryži a tvrzenému kuličkovému čepu. Na trhu patří tyto kulové čepy k cenově dostupným a žádaným alternativám.

Kamoka kulové klouby

 

Ovládací ramena Kamoka

Ovládací ramena Kamoka zaujmou perfektní výdrží a přesností, díky čemuž je zavěšení kol stabilní i po dlouhých nájezdech. Pro spojení náboje kola (nebo zavěšení) a podvozku lze použít kulové klouby nebo vyměnitelná pouzdra, v případě poškození tak není třeba měnit celý komponent. Ramena vyrábí Kamoka ze zvláštní litiny nebo slitiny hliníku a jejich kvalitu ihned po odlití kontroluje pomocí rentgenu. Ten je schopný odhalit všechny nedokonalosti, praskliny, nebo dutá místa.

Kamoka ramena

Tyče stabilizátoru Kamoka

Tyče stabilizátoru Kamoka jsou dosti přesné a pomáhají tak držet vozidlo při průjezdu zatáčkou optimálně vyrovnané, čímž zvyšují bezpečnost a ovladatelnost také v prudkých zatáčkách. O vysokou pevnost se zasluhuje použití kovu a slitiny hliníku v kombinaci s vysoce kvalitními pouzdry a kulovými klouby. Všechny součásti stabilizačních tyčí si přitom Kamoka vyrábí sama, takže dochází k několikanásobné kontrole všech dílů. Tyče jsou nakonec vybaveny šroubovými spoji pro snadnou instalaci, takže není třeba doobjednávat nic dalšího.

Kamoka tyče stabilizátoru

Brzdový systém Kamoka

Brzdový systém Kamoka zahrnuje většinu "hlavních" komponentů, mezi něž patří destičky, kotouče, čelisti, bubny, třmeny nebo brzda hlavních válců. Dodávány jsou buď samostatně nebo v sadách, a protože je dobré měnit tyto díly vždy na obou stranách, vychází sety finančně velmi dobře. Kamoka vyrábí výhradně základní verze, které se hodí pro starší a levnější vozidla s klidnými řidiči. Přesto však dosahují výrobní procesy vysoké úrovně a z linek tak sjíždí velmi účinné brzdové komponenty s řadou certifikací.

Brzdové kotouče Kamoka

Brzdové kotouče Kamoka mají poměrně úzké zastoupení, neboť z výrobních linek sjíždí výhradně základní verze. Ty jsou vhodné spíše pro starší vozy, i když jsou dostupné i pro některé novější. Na kvalitě jim to však neubírá, zhotovovány jsou z vysoce kvalitní litiny s multikovovým a antikorozním nátěrem, který je následně vytvrzován a temperovám. Všechny brzdové kotouče Kamoka využívají žebrované konstrukce, které odvádí teplo a snižují hmotnost.

Kamoka brzdové kotouče

Brzdové destičky Kamoka

Brzdové destičky Kamoka využívají speciálně navržené třecí směsi, která je ekologická a velmi účinná, takže je dosaženo spojení dvou zásadních cílů této firmy. U komponentů je zajištěn konstantní brzdný účinek, což zvyšuje bezpečnost řidiče i zbytku posádky. Tato směs je aplikována u všech brzdových destiček Kamoka a důraz na šetrnost k životnímu prostředí podporují i "zelené" výrobní procesy. V praxi patří tyto díly k průměrným, pro klidné jezdce tak zcela postačí.

Kamoka brzdové destičky

Brzdové bubny Kamoka

Brzdové bubny Kamoka jsou vyráběny s ohledem na bezpečnost při zachování příznivé ceny. Třecí plochy sestávají z ekologických materiálů, jaké se využívají u nejnovějších vozidel. I starší modely tak dostanou účinnější bubny, které fungují dobře ve spolupráci s čelistmi Kamoka, ale dle preferencí lze použít i jiné.

Brzdové čelisti Kamoka

Brzdové čelisty Kamoka přebírají třecí materiály od destiček, jsou tak vhodnou volbou pro klidné jezdce, kteří vedle účinnosti preferují i přijatelnou cenu. Vzhledem ke starší technologii bubnových brzd jsou čelisti na ústupu, ačkoliv pro starší vozy se v nabídce stále udržují. Využíváním ekologických směsí jsou třecí plochy šetrné k životnímu prostředí, což platí pro výrobu i prach, jaký během brzdění vytváří.

Brzdové třmeny Kamoka

Brzdové třmeny Kamoka nabízí stejnou kvalitu zpracování jako ostatní části brzdového systému. K jejich zhotovování je využívána kvalitní slitina s vysokou pevností a odolností vůči tepelným extrémům i mechanické zátěži. Jedná se o cenově dostupné komponenty, do nichž lze vložit brzdové destičky stejné značky, nebo jiné výkonnější.

Kamoka brzdové třmeny

Systém zapalování Kamoka

Systém zapalování Kamoka toho neobsahuje příliš, produkty jsou však v odpovídající kvalitě, takže mohou být adekvátní alternativou. Nabídku tvoří zapalovací cívky pro převod nízkého napětí na vysoké, aby docházelo k vytváření jiskry na zapalovací svíčce. Těm se však Kamoka nevěnuje a paradoxně produkuje svíčky žhavící, jakých se užívá v dieselových agregátech. Dostupné jsou pro osobní vozy i dodávky, kde sklízí úspěch díky nízké pořizovací ceně a dlouhé životnosti.

Kamoka zapalovací cívky

Motorové rozvody Kamoka

Motorové rozvody Kamoka představují velmi dostupnou alternativu za původní komponenty. V nabídce se nachází výhradně sady rozvodových řemenů včetně všech potřebných prvků jako řemenice, napínací kladka, matice nebo šrouby, které spolu 100% kooperují. Není tak potřeba dokupovat nic dalšího a instalace bude maximálně usnadněna.

Kamoka rozvodové sady

Výfukový systém Kamoka

Výfukový systém Kamoka zahrnuje jen několik komponentů jako EGR ventily, filtry pevných částic a čerpadla AdBlue. K jejich výrobě slouží moderní technologie a ověřené materiály, jakých využívají i samotné automobilky. Protože se jedná o díly, které mají přímý vliv na spotřebu paliva i snižování emisí, vyrábí je Kamoka po vzoru originálu. To zajišťuje nejenom 100% kooperaci s ostatními částmi vozu, ale také splnění přísných emisních norem. V porovnání s původním vybavením navíc někdy nabízí i delší životnost.

EGR ventily Kamoka

EGR ventily Kamoka vynikají dlouhou životností a kvalitním zpracováním, jímž se přibližují originálním dílům. Jedná se o velmi důležitou součást výfukového systému, jehož smyslem je zejména snižovat emise, pročež není místo na ústupky. Přesto jsou však EGR ventily Kamoka kompromisem mezi cenou a účinností podložené certifikáty a zejména u starších vozidel budou vysokým standardem. Nabídku tvoří jak mechanické, tak elektronické ventily recirkulace výfukových plynů, oba druhy jsou přitom vyráběny s důrazem na ekologii a optimální průtok plynů. Povrch výrobce upravuje tak, aby byl odolný vůči agresivním látkám zevnitř i zvenčí.

Kamoka EGR ventily

Filtry pevných částic Kamoka

Filtry pevných částic Kamoka mají velmi dobré zachytávací vlastnosti, takže do systémy neproklouznou žádné nežádoucí nečistoty. V portfoliu se nachází i filtry pro mnoho osobních i dodávkových vozidel, zejména evropské výroby. Vlastnosti jsou vždy nastaveny tak, aby co nejvěrněji odpovídaly originálním komponentům, ať jde o objem nebo schopnost regenerace. Kamoka produkuje všechny filtry pevných částic ve 100% shodě s původním vybavením, což po výměně zaručuje bezchybnou funkčnost.

Kamoka filtry pevných částic DPF

Čerpadla AdBlue Kamoka

Čerpadla AdBlue Kamoka jsou vysoce odolná proti amoniaku a spolehlivě redukují škodlivé oxidy. Výrobou z ověřených materiálů plní svou funkci stejně dobře jako originální kusy, cenově jsou však mnohem dostupnější.

Kamoka filtry pevných částic DPF

Díly směsování a sání paliva Kamoka

Směsování a sání paliva Kamoka bere stejně vážně jako ostatní segmenty, a vyrábí proto jednotlivé komponenty tak, aby co nejvíce odpovídaly originálním dílům. V některých případech není na kompromisy prostor, i když Kamoka stále udržuje příznivé ceny. V nabídce se nachází několik vybraných dílů jako váhy vzduchu, snímače kyslíků, regulační ventily apod. V každém případě se jedná o výrobu po vzoru originálů, aby byla zajištěna maximální shoda.

Snímače množství nasávaného vzduchu Kamoka

Snímače množství nasávaného vzduchu Kamoka nabízí nový design, který umožňuje přesnější měření, lepší ochranu před nečistotami, a prodloužení celkové životnosti tohoto komponentu. V praxi tak získáte adekvátní náhradu za originální díl, ať potřebuje váhu vzduchu Kamoka pro benzinový nebo naftový motor. Senzory MAF s nimi mají srovnatelné výsledky a posílají centrální jednotce velmi přesné údaje o spotřebě vzduchu na jednu otáčku.

Regulační ventily volnoběhu Kamoka

Regulační ventily volnoběhu Kamoka jsou vyráběny z odolných materiálů, což zajišťuje jejich funkčnost i po letech služby. Po výměně zajišťují konstantní volnoběžné otáčky, aniž by došlo k zablokování motoru nebo jiným potížím. Portfolio obsahuje tyto ventily pro naftové i benzinové agregáty a v obou typech plní svou funkci po vzoru standardů automobilek.

Senzory kyslíku Kamoka

Senzory kyslíku Kamoka zvládají přesné měření, které dosahuje téměř stejných hodnot jako originální díly. Zejména pro starší vozidla je tak dobrým kompromisem ceny a výkonu. V nabídce se nachází senzory pro směsování paliva a vzduchu (pre-cat) a senzory pro emisí ve vzduchu. Oba druhy jsou v továrnách Kamoka vyráběny po vzoru původních komponentů, což zajišťuje 100% kompatibilitu s ostatními částmi.

Těla škrtících klapek Kamoka

Těla škrtících klapek Kamoka jsou vyráběna z pevných materiálů, což jim zajišťuje dlouhou životnost a odolnost vůči mechanickému poškození. Vzduch je do motoru nasáván s přesností originálních dílů a po sešlápnutí pedálu jsou reakce okamžité. Design těla škrtící klapky je navržen tak, aby nikterak nebránil průchodu vzduchu a naopak umožnil jeho maximální proudění. Kamoka nabízí jak mechanické konstrukce, tak elektricky řízené.

Přepínače Kamoka

Přepínače Kamoka zahrnují jen několik málo komponentů, kterým se tento výrobce věnuje spíše okrajově. Jde například o tepelné spínače, jejichž funkcí je vypínání a zapínání chladícího ventilátoru, aby byla udržena správná provozní teplota vozidla. Dalším druhem jsou spínače zpětných světel, nebo přepínače na palubní desce k ovládání centrálního zamykání, tempomatu, oken nebo světel. V nabídce Kamoka pak dominují přepínače na sloupku řízení, dodávány jako kompletní sestava k ovládání většího množství funkcí. Obsahují pákové spínače, ovládání osvětlení, stěračů nebo tempomatu. Všechny komponenty jsou vyráběny pro konkrétní vozidlo, nejedná o univerzální náhradní díly.

Kamoka přepínače

Lišty stěračů Kamoka

Lišty stěračů Kamoka jsou vyráběny pro přední i zadní okna osobních, užitkových a nákladních automobilů. V portfoliu jsou buď klasické s "přesnou shodou" na konkrétní rameno, nebo speciální lišty se šesti namontovanými adaptéry, díky nimž je lze uchytit k k různým druhům ramen. Jelikož je vhodné měnit oba stěrače najednou, nabízí Kamoka cenově výhodnější sady lišt pro konkrétní auta. To zaručuje jednoduchou instalaci a stabilní uchycení po celou dobu užívání.

Kamoka sady stěračů

Na zadní skla jsou lišty vždy v přesné shodě dle parametrů výrobce vozidla, a vedle klasických lišt pro kloubové stěrače nabízí Kamoka lišty s plochou konstrukcí, jejichž předností je snížení odporu vzduchu nebo delší životnost. Snáze totiž odolávají působení okolních vlivů, včetně mrazů, které jsou jinak pro gumové povrchy devastující. Tvar plochých lišt umožňuje rovnoměrné rozložení síly a nedochází tak k nadměrnému opotřebení pouze v některých částech.

Hybridní stěrače Kamoka

Hybridní stěrače Kamoka představují alternativu ke klasickým kloubovým, které jsou sice standardem, ale obvykle také pouhým minimem. Oproti nim mají unikátní konstrukci, v níž je rameno stěrače usazeno v nízkoprofilovém krytu s výrazně lepší aerodynamikou. Vedle moderního vzhledu získává konstrukce zvýšenou odolnost proti mechanickému poškození i přírodním jevům (déšť, mráz, krupobití ani vítr materiál tolik neponičí). Zajištěna je také lepší přilnavost k povrchu skla a velmi tichý chod díky grafitové směsi použité na kontaktní plochu.

Kamoka hybridní stěrače

Senzory Kamoka

Senzory Kamoka zahrnují celou řadu snímačů, které zajišťují správné směsování vzduchu s palivem, pomáhají s přesným zapalováním, kontrolují polohu vačkového a klikového hřídele, kol nebo tlaku oleje, měří teplotu vody, výfukových plynů atp. Nabídka skýtá rovněž senzory opotřebení brzdových destiček, snímače ABS nebo vibrací motoru. Aby došlo k zajištění co nejlepší alternativy, vyrábí Kamoka senzory po vzoru originálních dílů. Tím je zajištěna 100% součinnost s ostatními systémy, zejména pak s řídící jednotkou.

Kamoka senzor polohy škrtící klapky

Máte zájem o sortiment značky Kamoka? Můžete ho nalézt pomocí hledácího pole na našem e-shopu.

Autor článku
Jaroslav Peremský
Jsem manažer prodeje a marketingu s mnohaletou praxí v různých firmách a odvětvích. V roce 2016 jsem se rozhodl plně zaměřit svoji pozornost na automobilový průmysl a prodej autodílů. Využil jsem svých zkušeností, které jsem spojil se svými zájmy a koníčky. Mým cílem je posunout laťku v oblasti prodeje autodílů na vyšší úroveň. V praxi jsem více jak 7 let a své nově nabyté znalosti v oblasti prodeje autodílů a spotřebního zboží pro auto-moto mohu díky blogu publikovat a sdílet s Vámi.
AKČNÍ NABÍDKA DUBEN 2024 ATE, SKV, ABS, BREMBO, AUTOROZVODY
KOMPRESORY VALEO AKCE AUTOROZVODY
POKLICE KOL, NOVINKA V NABÍDCE, AUTOROZVODY
VYHODNA DOPRAVA PPL CENA AUTOROZVODY
ČIŠTĚNÍ DPF! BEZ MECHANICKÉHO ZÁSAHU, ŠETRNĚ, EKOLOGICKY! DPFHOLICE