Země původu: Česká republika
Rok založení: 1992
Web: https://www.vyfuky-tyll.cz
Nabízený sortiment: Tyll

Tyll | Kvalitní české výfuky

Tyll je ryze český výrobce výfuků, katalyzátorů, filtrů pevných částic a příslušenství pro vybrané značky automobilů. Historie sahá do minulého století, kdy reagovala na nedostatek náhradních dílů pro tehdejší vozidla dovážená do Československa. Od svého založení prošla firma rozsáhlou modernizací, díky čemuž jsou výrobní procesy certifikovány normami ČSN EN ISO 9001:2009, ČSN EN ISO 14001:2005 a OHSAS 18001:2008. V sortimentu má i nadále výfuky výhradně pro vozy Škoda, ve spolupráci s italskou firmou MTS však zajišťuje distribuci dílů i pro jiné značky.

Výfuky Tyll

Výfuky Tyll jsou vyráběny pouze pro automobily značky Škoda, ať se jedná o starší roky výroby nebo ty nejnovější. Kromě jednotlivých částí produkuje Tyll i kompletní systémy například pro Favorit, Felicii, Octavii, Superb nebo Citigo. K jejich zhotovování využívá moderních technologií za použití minimálního počtu svárů, a pro zvýšení odolnosti vůči rezivění jsou všechny vybaveny dvouplášťovým tlumičem z hliníku, jehož součástí jsou tvrzená koncová víčka a vzpěry. K minimalizaci hluku využívá Tyll u svých tlumičů adsorpční zvukové komory vyplněné skleněnými vlákny, která jsou nejenom odolná vůči mechanickému poškození, ale zároveň nehořlavá, díky čemuž tlumiče zvládají i extrémní tepelné zatěžování.

Tyll - výfuky na vozy Škoda

Nabídku tvoří převážně standardní výfuky pro sériové vozy, Tyll se však zabývá rovněž výrobou sportovních. Pro ty jsou často užívány nerezové materiály a jiné konstrukce včetně zdvojené koncovky, aby docházelo k efektivnějšímu odvodu tepla a zplodin, které vznikají ve výkonnějším motoru. Další součástí nabídky je zakázková výroba, v jejímž rámci Tyll poskytuje své produkty pro téměř všechny značky. Realizoval například výfuky pro vozy Audi nebo Mercedes, a rovněž vytvořil unikátní konstrukci pro Škodu 120, která prošla zásadním tunningem. V některých případech zajišťuje návrh a výrobu výfuků také pro nákladní a závodní vozidla, u nichž mají zákazníci specifické požadavky, nebo už na ně nelze sehnat díly.

Tyll - výfuky

Historie Tyll, českého výrobce výfuků

Společnost Tyll byla založena v roce 1992 v reakci na nedostatek náhradních dílů pro importovaná vozidla do Československa po roce 1989. Úspěch a stále častější využívání náhradních výfuků Tyll vedl k rozšíření výroby a její modernizaci, velkou část tou dobou tvořily výfuky na Škoda Favorit. Velmi rychle byly vyráběny výfuky také pro ostatní modely, a společnost rychle pokryla většinu jezdících modelů. V rámci rozšiřování byla postaveno nové distribuční a montážní centrum v Praze a docházelo ke stále častějšímu zavádění procesů ISO.

Později došlo ke zřízení nástrojárny, díky čemuž mohl Tyll spustit zakázkovou výrobu. Další růst si vyžádal výstavbu nové výrobní haly, jejíž součástí se stala zámečnická dílna se specializací na výrobu ocelových konstrukcí, truhlárna a betonárna. S automobilovým průmyslem to sice nesouviselo, firma si však jako jedna z mála postavila budovu svépomocí. Po úspěšném růstu byla uzavřena spolupráce s italským výrobcem MTS, který produkuje výfuky pro vozidla všech značek na evropském trhu, který také z velké většiny pokrývá.

Tyll se stává jejím výhradním distributorem pro český a slovenský trh, čímž zásadně rozšiřuje svůj vliv a možnosti zakázkové výroby. Největší odbyt představují výfuková ústrojí pro automobily Škoda, zbytek zakázek pak představuje výroba na vybrané zahraniční vozy a sportovní výfuky určené k exportu do EU. Některé společnosti oslovují Tyll také s požadavky na výrobu výfuků pro průmyslové stroje, a například české Škodě dodává i části výfukových systémů do prvovýroby.



Máte zájem o sortiment značky Tyll? Můžete ho nalézt pomocí hledácího pole na našem e-shopu.

Autor článku
Jaroslav Peremský
Jsem manažer prodeje a marketingu s mnohaletou praxí v různých firmách a odvětvích. V roce 2016 jsem se rozhodl plně zaměřit svoji pozornost na automobilový průmysl a prodej autodílů. Využil jsem svých zkušeností, které jsem spojil se svými zájmy a koníčky. Mým cílem je posunout laťku v oblasti prodeje autodílů na vyšší úroveň. V praxi jsem více jak 7 let a své nově nabyté znalosti v oblasti prodeje autodílů a spotřebního zboží pro auto-moto mohu díky blogu publikovat a sdílet s Vámi.
AKČNÍ NABÍDKA DUBEN 2024 ATE, SKV, ABS, BREMBO, AUTOROZVODY
KOMPRESORY VALEO AKCE AUTOROZVODY
POKLICE KOL, NOVINKA V NABÍDCE, AUTOROZVODY
VYHODNA DOPRAVA PPL CENA AUTOROZVODY
ČIŠTĚNÍ DPF! BEZ MECHANICKÉHO ZÁSAHU, ŠETRNĚ, EKOLOGICKY! DPFHOLICE