Země původu: Polsko
Rok založení: 2003
Web: https://www.yato.cz/
Nabízený sortiment: Yato

 

Yato | Profesionální nářadí a ochranné pomůcky

Yato patří mezi velké výrobce profesionálního nářadí, které nachází uplatnění u automechaniků, nástrojařů, klempířů, elektrikářů, instalatérů a řady dalších profesí. Vyznačuje se vysokou odolností a houževnatostí, i po letech užívání jsou stále bez větších známek užívání. Tomu vděčí jak moderním procesům výroby, tak ověřeným materiálům jako je ocel, uhlíková ocel nebo chromvanadová ocel. Cenově zůstává všechno nářadí i pracovní oděvy Yato dostupné živnostníkům, firmám i běžným lidem. Protože je veškeré nářadí této značky navrženo pro každodenní práci, mají jednotlivé nástroje ergonomické rukojeti a vybrané druhy i zvláštní mechanismy, které ušetří vynakládanou sílu. Vedle ručních šroubováků, kleští, klíčů nebo kladiv obsahuje portfolio výrobce elektrické nářadí jako vrtačky, pily, brusky a řadu dalších.

 

Kleště Yato

Kleště Yato nabízí velmi obsáhlý sortiment profesionálních nástrojů pro různé profese z řad dělníků i řemeslníků, mechaniků, instalatérů atd. Zastoupeny jsou jak klasické kleště, tak specializované na konkrétní činnost. Značka Yato je kvalitou svých kleští velmi známá, vedle kvality se vyznačují dlouhou životností, houževnatostí a příznivou cenou. Většina je zhotovena z kvalitní oceli a vybrané druhy kleští Yato splňují přísné certifikace.

 

Kombinované kleště Yato

Kombinované kleště Yato jsou základním druhem, který by neměl chybět ve výbavě žádného mechanika ani domácnosti. Vyznačují se robustní konstrukcí a univerzálním použitím, díky němuž lze pomocí kleští uchopit např. hřebíky a vruty, přeštípnout drát, a případně je využít i jako kladivo. Nabídka Yato zahrnuje klasické ve velikosti 16 - 20 cm, mini kombinačky kolem 11 cm, i kombinované kleště s VDE certifikací na izolaci proti elektrickému proudu.

Kleště kombinované 200 mm CrV YATO YT-1942

 

Štípací kleště Yato

Štípací kleště Yato využívají pákového efektu, který usnadňuje sevření zhruba o 50 %. Umožňují tak přeštípnout i tlustší dráty, plechy, nebo štípat i dlouho v kuse, aniž by došlo k únavě paží a otlačení dlaní. Portfolio zahrnuje několik druhů, přičemž je každý vhodný pro jiné činnosti. Kromě klasických čelních a bočních nabízí Yato dlouhé pákové štípací kleště, konektorové nebo ráčnové, které umožňují obsluhu i jednou rukou.

Kleště štípací ráčnové, pr. 240mm2, 300mm YATO YT-18600

 

Prodloužené kleště Yato

Prodloužené kleště Yato nachází uplatnění při práci s plechem, dráty a jinými měkkým kovem, který je potřeba tvarovat a štípat, případně podržet ve správné poloze. Konstrukčně vychází z kombinaček, mají však delší čelisti různých tvarů, například kulaté, půlkulaté, ohnuté, ale i rovné. Vybrané druhy opět nesou certifikaci VDE, která je zárukou bezpečné práce s vodiči pod proudem do napětí 1 kV.

Kleště prodloužené rovné 200mm VDE (1000V) Yato YT-21155

 

Siko kleště Yato

Siko kleště Yato patří mezi nejoblíbenější, protože jsou do značné míry univerzální a de facto nahrazují řadu jiných druhů. Jejich předností je rovněž úspora síly, díky pákovému efektu stačí zhruba 50 % oproti klasickým. Využití nachází mezi automechaniky, instalatéry i stavaři nebo elektrikáři. Nabídka Yato obsahuje jak klasické siko kleště z oceli vyhotovené v několika velikostech a rozpětích, tak elektrikářské se zdvojenou izolací, která nese certifikaci VDE. Ta umožňuje práci pod proudem do max. napětí 1 kV, aniž by došlo k zásahu elektrickým proudem.

Kleště siko 250 mm CrV YATO YT-2090

 

Ostatní a klempířské kleště Yato

Sortiment Yato obsahuje i několik speciálních kleští, které jsou určeny pro úzce specializované činnosti. Jedná se například o karosářské kleště s otočnou hlavou pro vytváření otvorů před svářením, nebo o klempířské kleště Yato určené ke spojování profilů, tvarování, ohýbání plechu apod. Nechybí však ani tzv. samosvorné kleště Yato vhodné pro svářeče, klempíře i zámečníky, kteří mohou vybírat z typů WR, CD, C i klasických.

Kleště samosvorné 240 mm WR type YATO YT-2153

 

Klíče Yato

Klíče Yato byly vytvořeny pro všechny známé velikosti šroubů, matek a trubek s odpovídajícím tvarem. S využitím odolných materiálů vydrží některé klíče zhruba o 60 % vyšší kroutící moment než vyžaduje norma DIN. K výrobě klíčů využívá Yato často chrom-vanadiovou ocel nebo její slitinu, která se řadí mezi nejodolnější nástrojové materiály. Pestrá nabídka obsahuje jak klíče ploché, tak očkové, očkoploché, rázové, s ráčnou, nástrčné, trubkové a řadu dalších, a mj. jsou také v malých i velkých sadách.

 

Ploché klíče Yato

Ploché klíče Yato jsou základem ve výbavě každé dílny, v níž mají různorodé využití. Někdy jsou známé jako stranové, protože umožňují povolení / utažení závitů zleva doprava či naopak. Vyráběny v přesných velikostech s velmi pevné chromvanadiové slitiny oceli a leštěny do vysokého lesku.

Klíč plochý 13x17 mm YATO YT-0333

 

Očkové klíče Yato

Očkové klíče Yato umožňují pohodlnější povolování zrezlých šroubů i dotahování nových, aniž by došlo k poškození jejich hlavice. Všechny jsou vybaveny systémem AS-Drive, tedy dvanáctihranem, který přenáší kontakt na styčné plochy šestihranu a nikoliv na ostré hrany, takže předchází jejich stržení. Oproti klasickým plochým klíčům umožňují dočasně vyvinout větší tlak a pořádně tak šrouby / matice dotáhnout. Nabídka Yato obsahuje také specializované obloukové klíče typu C, které nachází využití ve špatně přístupných místech jako jsou automobilové alternátory a startéry.

Klíč očkový ohnutý 21x23mm YATO YT-0391

 

Očkoploché klíče Yato

Očkoploché klíče Yato kombinují klasický stranový a očkovým, takže je možné šroub nebo matici povolit i demontovat pomocí jednoho nástroje. To zásadně zefektivní pracovní proces zejména v případě, kdy musíte (de)montovat i několik stejných šroubů najednou. Neustálá výměna klíčů by vše zpomalovala, což není žádoucí. V nabídce nechybí ani očkoploché klíče s ráčnou, s níž je možné provést celý proces šroubování mnohem rychleji a bez nutnosti neustálého sundávání a opětovného nasazování klíče.

Klíč očkový ráčnový typu c 10x11mm YATO YT-0283

 

Momentové klíče Yato

Momentové klíče Yato vynikají svou odolností a přesností, která má minimální toleranci u hranice -4 až +4 %. Velké využití má zejména mezi automechaniky, eventuálně ve strojírenství, kde je důležité utahovat šrouby pouze do požadované síly, nikdy silněji. Mohlo by totiž dojít k přetažení nebo ztržení, například šrouby u kol si pak musí během jízdy mírně "sednout". Yato vyrábí některé momentové klíče z chrom-vanadiové oceli, která patří mezi nejpevnější a nejodolnější nástrojové materiály.

Klíč momentový 1/2 40-210 Nm CrV YATO YT-0761

 

Rázové klíče Yato

Rázové klíče Yato usnadňují povolování i dotahování šroubů, resp. závitů, ať se jedná o nové nebo zrezivělé kusy. Využití nachází například u automechaniků při demontování kol, ale i závěsných ramen nebo kloubů, a stejně tak je využijí dělníci na stavbách. Na rozdíl od klasických klíčů přenáší kontakt přímo na hrany šestihranu (hlavičky šroubu, matky atd.), čímž předchází jeho stržení. Pomocí rázového klíče Yato je proto možné vyvinout až o desítky procent vyšší sílu, aniž by došlo ke stržení šestihranu. V nabídce jsou klíče ploché i očkové, které mají dvanáctihran pro efektivnější přenos síly. Výrobce je nejčastěji zhotovuje z kvalitní kované CrV oceli, díky níž vydrží i časté zatěžování.

Klíč maticový očkový rázový 32 mm YATO YT-1604

 

Nástrčné klíče Yato

Nástrčné klíče Yato zastupují ty klasické ve špatně přístupných místech. V portfoliu jsou jak klasické nástrčné ve stylu šroubováku, tak kombinované s nasazovacím klíčem. Nechybí však ani nástrčné klíče tvaru L v různých velikostech, stejně jako typ T pro efektivnější dotahování / povolování závitů. To zajišťuje mj. systém AS-Drive, kdy dochází ke kontaktu s plochami šestihranů, nikoliv se samotnými hranami. Velmi často je s nástrčnými klíči Yato možné povolit již poničené nebo zrezivělé šrouby. Na výrobu využívá Yato výhradně ocel CrV, která je tvrdá a houževnatá.

Klíč nástrčný 9 mm s rukojetí typ T YATO YT-1553

 

Trubkové klíče Yato

Trubkové klíče Yato využívají nejčastěji automechanici i motoristé při výměně kol, kdy je možné povolit šrouby i s menší silou. Tyto nástroje využívají pákového efektu, který snižuje potřebný tlak zhruba o 50 %. Nabídka Yato obsahuje nejběžnější velikosti i příslušenství v podobě tyček / trubek, které je třeba prostrčit skrze trubku a vytvořit tak páku.

Klíč trubkový 24x26 mm YATO YT-4923

 

Nastavitelné klíče Yato

Nastavitelné klíče Yato jsou vhodné pro případy, kdy nemáte po ruce správně velký klíč, nebo ho ani z důvodu úspory místa nenosíte s sebou. Ačkoliv jsou poměrně robustní, nachází velké uplatnění spíše u instalatérů a stavařů, než-li u mechaniků. Yato je vyrábí ze slitiny chromvanadové oceli CrV nebo z uhlíkové oceli.

Klíč nastavitelný 250 mm CrV YATO YT-2172

 

Prstencové klíče Yato

Prstencové klíče Yato jsou vhodné zejména na převlečné matice, s nimiž se často setkávají automechanici u brzdových a hydraulických systémů. Výrobce je zhotovuje z kvalitní chromvanadiové slitiny oceli, která je zárukou odolnosti proti sedření.

Klíč prstencový polootevřený 19x21 mm YATO YT-0139

 

Sady klíčů Yato

Sady klíčů Yato obsahují 10 až 25 kusů nástrojů v různých velikostech. Nejčastěji se jedná o klasické ploché (stranové) klíče, očkové nebo kombinované očkoploché. Kromě přesně odstupňovaných velikostí plochých a očkových klíčů jsou v portfoliu také kombinované očkoploché klíče Yato. Výhodou těchto sad je značná úspora peněz, než kdybyste kupovali každý nástroj zvlášť.

Sada klíčů očkových 12ks 6-32 mm ohnuté YATO YT-0398

 

Gola sady a příslušenství Yato

Gola sady Yato patří mezi řemeslníky mezi oblíbené, protože poskytují vysokou kvalitu, příznivou cenu a velmi slušnou výbavu. K jejich výrobě je užíváno ověřených materiálů, které se nestrhnou ani při velké zátěži. Výrobce nabízí jak samotné ráčny a jednotlivé nástavce, tak obsáhlé gola sady Yato, které mají kolem 30 nástavců a více než 20 bitů. Ty lze nasadit na ráčnu, T-vratidlo nebo šroubovák, kdy je v závislosti na rozsahu sady součástí jeden až tři nástroje, na něž lze nástavce nasazovat. Největší sady pak obsahují také klasické klíče, imbusové klíče, kleště, klasické šroubováky apod.

Gola sada 1/2, 1/4 + příslušenství 94 ks YATO YT-12681

 

Šroubováky, bity a imbusy Yato

Šroubováky, bity a imbusy Yato jsou houževnaté nástroje, které nachází využití v práci i domácnosti. Výrobce má velkou nabídku jednotlivých nástrojů, nástavců, i celých sad, ať se jedná o klasické ploché nebo křížové šroubováky, imbusy, torxy, nebo třeba o šroubováky s úderným koncem. Yato produkuje nástroje všech velikostí, od úplně malých do dlaně o velikosti 8 cm, přes klasické s délkou 15 - 20 cm, až po prodloužené kolem 40 cm.

Šroubovák úderový kovový s příslušenstvím 7 ks box kovový YATO YT-2801

 

Kladiva, dláta a sekáče Yato

Kladiva, dláta a sekáče Yato zahrnují jak klasická, tak specializovaná pro jednotlivá odvětví. Na své si přijde například klempíř se sadou malých kladívek, zedník s kladivem typu R nebo odmítací sekerou, ale i tesař, zámečník a další. Nabídku doplňuje řada sekáčů, které je možné využít například při vysekávání zdiva nebo tlustých kabelů, páčidla k rozpojení částí, a to jak jednotlivě, tak v sadách.

Palička kovová 2 kg YATO YT-4553

 

Nářadí pro (auto)elektrikáře Yato

Nářadí pro elektrikáře Yato nachází velké uplatnění v autoservisech a samozřejmě při jakékoliv práci s kabely a elektřinou. Portfolio tohoto výrobce zahrnuje řadu štípaček a speciálních kleští, jako jsou odizolovací, konektorové, lisovací na koncovky kabelů atd. Většina z nich nabízí mechanické provedení, vybrané druhy jsou však automatické.

Kleště konektorové 230mm, 22-8(AWG), 1,5-10,00mm2 YATO YT-2297

 

Nářadí pro vrtání, řezání a pilování Yato

Nářadí pro vrtání, řezání a pilování Yato zahrnuje stovky produktů pro různé profese, počínaje automechanikem, karosářem, elektromechanikem, zahrnujíc stavaře, nástrojaře, obráběče kovů, končíc u truhlářů, klempířů a dalších. Segment zahrnuje kupříkladu vrtáky, sekáče, řezací diamantové kotouče, pily na dřevo, nůžky na plech, řezací nože, závitníký, brusné papíry a pásy, drátěné kartáče atd. Yato myslí na užitečnost a trvanlivost také u těch nejmenších nástrojů, které bývají stejně důležité jako velké.

Souprava závitníků 56ks, M3, M4, M5, M6, M8, M10, M12 YATO YT-2979

 

Pneumatické nářadí Yato

Pneumatické nářadí Yato představuje výkonné nástroje poháněné kompresorem. Vedle základních pistolí na huštění kol obsahuje portfolio výrobce například vzduchový ráčnový utahovák vhodný pro montáže v obtížné přístupných místech, pneumatickou sešívačku, nebo pneumatický rázový utahovák s kroutícím momentem 3 200 Nm. Všechny tyto nástroje jsou zhotoveny po vzoru vysokého standardu, který je zárukou dlouhé životnosti a odolnosti.

Utahovák pneumatický 1/2 1150Nm YATO YT-09540

 

Dílenské vybavení a přípravky Yato

Dílenské vybavení Yato nabízí každé profesi něco. Velmi oblíbené je u automechaniků, kteří využívají například ocelové dílenské skříňky, sady nářadí, příslušenství k výměně oleje apod. Vedle kvality nabízí výrobce právě kompletní sety a nástroje pro konkrétní profese a činnosti na jednom místě. Cenově jsou velmi dostupné takřka všem profesím, v nichž řemeslníci preferují kvalitu před nejnižší cenou. Yato má v nabídce vybavení z kvalitních materiálů, které už byly mnohokrát prověřeny pracovníky po celém světě.

 

Dílenské skříňky na nářadí Yato

Dílenské skříňky na nářadí Yato jsou dostupné v různých provedeních. Například do dílen automechaniků a nástrojařů jsou nabízeny velké pojízdné skříňky se zásuvkami, závěsnou plochou, i odkládacím stolem. Lze je pohodlně převážet a mít tak všechny nástroje blízko pracovišti. K přenosu těch nejdůležitějších, třeba pokud se chystáte na výjezd, slouží zase kovové boxy Yato na nářadí. V nabídce však nechybí ani pojízdné vozíky nebo vložky do zásuvek (na klíče, kleště, šroubováky apod.).

Skříňka dílenská pojízdná 6 zásuvek +zavírací skříň červená YATO YT-09002

 

Nářadí a sady do dílen Yato

Nářadí do dílen Yato využívají ve velké míře mechanici, ať už opravují auta, letadla, lodě či cokoliv jiného. Výrobce některé dodává jednotlivě, ostatní pak v kompletních sadách, které zahrnují např. několik velikostí klíčů, různé nástavce apod. Jedná se o soupravu na opravu alternátorů, sada klíčů Yato na autosvíčky, sadu blokování rozvodových kol, univerzální sadu pro nastavení spojky, soupravu k diagnostice chladiče, nebo třeba o sadu k demontáži čalounění. Nechybí však ani sada na montáž kotoučových brzd nebo samotných čelistí, křížové klíče ani speciální kleště na spony manžet kloubu, kleště na spojky palivového systému atd.

Souprava na opravu alternátorů YATO YT-04211

 

Nabíječky akumulátorů Yato

Nabíječky akumulátorů Yato, někdy známé jako nabíječky autobaterií, nachází uplatnění u automechaniků i samotných motoristů. Některé nástroje jsou určeny převážně pro časté používání a vybrané slouží i jako startovací stanice. Například 25A nabíječka s výkonným transformátorem a možností přepínání nabíjecího proudu, díky čemuž se hodí pro osobní, užitkové i nákladní vozy.

Nabíječka 8A 6/12V gel/procesor YATO YT-8301

 

Hydraulické nástroje Yato

Hydraulické nástroje Yato zahrnují maznice a pumpy, které jsou využívány k aplikaci maziv. Nabídka zahrnuje nejčastěji pákové a lze je obsloužit jednou rukou.

Maznice páková 800cm3 YATO YT-07043

 

Elektrické nářadí Yato

Elektrické nářadí Yato ukazuje, že i nástroje jako vrtačka, bruska nebo kotoučová pila, mohou vydržet věčnost, aniž by docházelo ke snížení kvality nebo výkonu. To oceňují nejenom řemeslníci, ale také firmy po celém, protože se mohou spolehnout na vysoký standard. Všechny nástroje jsou ergonomicky tvarovány a opatřeny protiskluzovými prvky, což udržuje komfort za jakýchkoliv podmínek. Obvykle kompaktní rozměry elektrického nářadí Yato usnadňují skladování i přenášení a lze je také zavěsit za opasek nebo na zeď.

 

Vrtačky Yato

Vrtačky Yato nachází uplatnění napříč profesemi i svou základnu uživatelů si našli také v domácnostech. Portfolio zahrnuje vrtačky na baterii (aku vrtačky) i elektrické, a to jak příklepové do zdi, tak klasické do dřeva, železa apod. Nechybí ani elektrické šroubováky Yato "na těžkou techniku" nebo vrtací kladiva Yato, která lze využít i pro sekání, každý z nástrojů má přitom jinou sílu a je vhodný pro jiné činnosti. Výkonné motory a pevné materiály znamenají dlouhou životnost i po letech užívání v extrémních podmínkách.

Vrtačka AKU MABUCHI 18V LI-ION, 440-1650 ot/min, kufr Yato YT-82782

 

Pily a hoblíky Yato

Pily a hoblíky Yato jsou vhodné prakticky pro všechny stavařské práce, ať už se jedná o zpracování dřeva, deskových materiálů nebo hliníkových profilů. Například kotoučové pily Yato dosahují až 5 000 otáček za minutu s výkonem 2 000 W, zatímco přímočaré pily Yato až 3 000 otáček / minuta s výkonem 750 W. Nabídka zahrnuje jak elektrické, tak AKU nářadí. Nechybí pak ani speciální pila ocaska k provádění výřezů ve špatně přístupných místech, a rovněž se hodí pro ořezávání větví stromů. K opracování povrchů dohladka nabízí Yato elektrický hoblík s max. 16 tisíci otáček za minutu a výkonem 1 050 W.

Pila ocaska AKU 18V s baterií a nabíječkou YATO YT-82814

 

Úhlové brusky Yato

Úhlové brusky Yato představují spolehlivé nástroje, jejichž velký výkon oceňují řemeslníci při řezání železa, betonu i kamene, a samozřejmě také při zbrušování ostrých hran. V nabídce je elektrická bruska Yato s výkonem 850 W a 11 000 otáčkami za minutu, stejně jako AKU brusky pro vyšší pohodlí a snadnější práci v místech, kde ještě není natažená elektřina. Dosahují sice max. 10 tisíc otáček, ovšem přesto jsou velmi účinné. Yato vyrábí brusky pro rozměr kotouče 125 mm a všechny vybavuje systémem pozvolného rozběhu.

Bruska úhlová AKU 125 mm 18V 10000 ot. Yato YT-82826

 

Ostatní elektrické nářadí Yato

Ostatní elektrické nářadí Yato obsahuje zejména příslušenství jako baterie do AKU nástrojů, ale i průmyslový vysavač, startovací zdroj (powerbanku) pro autobaterie, nebo elektrickou leštičku karoserie.

Baterie náhradní 18V Li-Ion 4,0 AH (YT-82782, YT-82788,YT-82826, YT-82804) YATO YT-82844

 

Měřidla Yato

Měřidla Yato zahrnují velkou škálu pomůcek pro stavební dělníky, truhláře, automechaniky i další profese. Jedná se o velmi kvalitní produkty z ověřených materiálů, s nimiž jsou dlouhodobě spokojení dělníci i samotné firmy. Cenově jsou přitom tyto nástroje dostupné téměř každému, kdo hledá vodováhu, svinovací metr, pásmo nebo třeba truhlářské měřící latě na dlouhá léta. Yato se dlouhodobě řadí k předním výrobcům a získalo si nejenom svými měřidly respekt řemeslníků po celém světě.

 

Vodováhy Yato

Vodováhy Yato mají velké zastoupení mají a těší se oblibě napříč profesemi. Mají odlehčenou hliníkovou konstrukci, většinou se dvěma libelami, a nejkratší z nich měří 40 mm, zatímco nejdelší 1,2 metru. Segment doplňují magnetické vodováhy Yato, které usnadňují vyrovnávání kovových konstrukcí bez nutnosti jejich přidržování. O výrobce nechybí ani vodováha trapézová, sofistikovanější digitální s laserem, nebo dokonce křížový samonivelační laser.

Vodováha digitální 610 mm s laserem YATO YT-30400

 

Zednické latě Yato

Zednické latě mají v segmentu měřidel rovněž velké zastoupení, a všechny jsou konstrukčně rovné. Každá má zabudované dvě libely, diagonální a vertikální, takže umožňují určení i pravého úhlu. Yato vyrábí zednické latě v délkách od 1,5 do 3 metrů, přičemž jsou některé „čisté“ a jiné s madly. Do této kategorie lze zařadit i hliníkové měřící latě, které však mají mnohem pestřejší využití.

 

Truhlářské měřící latě a úhelníky Yato

Truhlářské měřící latě a úhelníky Yato doplňují nabídku měřidel pro řemeslníky, kteří potřebují přesnost a pravé úhly při zpracování dřeva. Truhláři mohou použít jak úhelníky s délkou 250 – 350 mm, které jsou vhodné k měření ve výškách, tak tenké s délkou až 0,5 metru, které jsou vhodné k měření položením.

 

Měrky na spáry Yato

Měrky na spáry Yato jsou důležitou pomůckou zedníků, resp. obkladačů, kteří potřebují měřit mezery mezi kachličkami. Portfolio výrobce zahrnuje nástroje s tloušťkou měřidel odstupňovaných po desetinách i setinách milimetrů. Zhotoveny jsou vždy z pružinové a snadno otíratelné oceli.

 

Svinovací metry Yato

Svinovací metry Yato jsou nepostradatelnou výbavou každého řemeslníka, ať se jedná o stavaře, instalatéra, zedníka nebo automechanika. Výrobce je nabízí v různých šířkách i délkách, přičemž nejkratší má 3 metry, zatímco nejdelší 8; široké jsou od 16 do 25 mm. Ocelový pásek a robustní konstrukce metrů Yato zajišťuje jejich dlouhou životnost, kterou nezkrátí ani pády z výšek.

Metr svinovací 5 m x 25 mm autostop YATO YT-7111

 

Měřící pásma Yato

Měřící pásma Yato umožňují změřit i delší vzdálenosti, nebo je použít například k nastavení délky běžecké dráhy. Nabízena jsou se skleněným vláknem nebo ocelovým páskem v konstrukci do V nebo O.

 

Posuvná měřítka (šuplery) Yato

Posuvná měřítka známá také jako šuplery nabízí precizní změření v řádech desetin až setin milimetr. Nabídka Yato skýtá nástroje s mechanickým ukazatelem, tak pokročilejší s digitálním displejem. Hliníková konstrukce zajišťuje odolnost a lehkost, aby práce se šuplerou nikterak neomezovala.

Měřítko posuvné 150 x 0,03 mm elektronické YATO YT-7201

 

Mikrometry Yato

Mikrometry Yato slouží ke zjištění vnější délky, tloušťky nebo průměru v oblastech, které vyžadují velmi jemné měření na setiny milimetru. K dostání je jak menší po měření těles od 0 do 25 mm, tak větší k měření od 50 do 75 mm.

 

Testery Yato

Testery Yato jsou pouhým doplňkem sortimentu, v němž představují vysoce profesionální nástroje pro automechaniky, elektrikáře i stavaře. Například tester brzdové kapaliny rychle zjistí, v jakém stavu tekutina je a zda-li potřebuje výměnu. Laserový měřic vzdálenosti je zase alternativou ke klasickému metru, oproti němuž umožní změřit i tři vzdálenosti najednou (výšku, délku a šířku) z jednoho místa. Digitální detektor vodičů pod napětím pak nachází uplatnění u stavařů a elektrikářů, kteří jednoduše rozpoznají, zda-li je elektřina v požadovaném místě vypnutá, či nikoliv.

 

Ochranné pomůcky Yato

Ochranné pomůcky Yato zahrnují jak praktické oblečení z pevného materiálu, tak pracovní obuv s tlustou podrážkou a vyztuženou konstrukcí, rukavice, chrániče sluchu, kolen a zraku. Řemeslníci a různé dělnické profese tak získají skvělou ochranu na vysoké úrovni. Veškeré pracovní oblečení a pomůcky Yato jsou léty prověřené produkty, jaké se využívají po celém světě. Nejedná se přitom o předraženou značku, naopak je cenově velmi dostupná i malým podnikatelům, kteří si nemohou každý měsíc kupovat nové, a hledají proto kvalitu i na dlouhé roky.

 

Ochrana zraku Yato

Ochrana zraku Yato zahrnuje jak svářečskou samostmívací kuklu, tak řadu konstrukčně odlišných brýlí. Některé jsou jednoduché a chrání oči výhradně proti kolmému nárazu štěpin, prachu a dalších pevných částic, čímž se hodí třeba na řezání pomocí cirkulárky, k práci s bruskou apod. Jiné chrání oči i ze strany a lépe přiléhají k obličeji zejména seshora, k čemuž pomáhá speciální oblouk. V nabídce Yato ovšem nechybí ani brýle s úplným utěsněním kolem očí, takže do nich nepronikne prach, pevné částice ani kapaliny. Ty jsou vhodné zejména pro automechaniky a do extrémně prašného prostředí.

Ochranné brýle s páskem typ SG60 YATO YT-7382

 

Ochrana sluchu Yato

Ochrana sluchu od Yato představuje jak jednoduché špunty do uší, jakých se užívá například ve výrobních závodech, tak mušlové chrániče přes uši. V závislosti na zvoleném typu utlumí chrániče sluchu Yato hluk o síle zhruba 22 - 33 dB, čímž jsou vhodné také do lesnictví, zemědělství, na stavbu a kamkoliv jinam, kde je velký hluk, který by mohl v dlouhodobém měřítku sluch poškodit. Špuntové chrániče jsou vyrobeny z protihlukové pěny nebo elastického silikonu, zatímco mušlové chrániče přes hlavu z plastového zevnějšku, který vyplňuje protihluková pěna potažená syntetickou kůží.

 

Ochrana končetin Yato

Ochrana končetin v podání Yato zahrnuje pracovní rukavice, které jsou vyráběny z různých materiálů. Základním typem jsou nylono-polyurethanové, jichž je užíváno například ve strojírenství. Na stavbu, do dílny i na zahradu jsou pak vhodnější pracovní rukavice Yato z bavlny, které mají spodní kontaktní plochu politou latexem. Jako alternativa slouží rukavice kombinující nylon a polyurethan nebo nylon s nitirlem. Tato ochranná vrstva je nepromokavá a natolik silná, že zabrání odření ruky i propíchnutí měkkými předměty, například trnem růže. V oborech, kde řemeslník často klečí nebo se pohybuje po čtyřech, vyvinulo Yato velmi pohodlné nákoleníky s gelovou složkou, takže klečení nebo zapření se koleny nebolí ani po delší době.

Rukavice pracovní nylon/nitril vel. 10 YATO YT-7474

 

Ochrana dýchacích cest Yato

Ochrana dýchacích cest Yato zahrnuje respirátory vhodné pro různé dělnické profese jako jsou stavaři, malíři, lakýrníci, ale i zemědělci nebo lesníci. Nabídka obsahuje například respirátor s ventilem třídy FFP1, nebo respirátor bez ventilu s ochrannou třídou FFP2. Yato nabízí pomůcky k ochranně dýchacích cest s pevnou konstrukcí dokulata, nebo s měkkou, která se lépe přizpůsobí jakémukoliv obličeji.

  • Respirátory FFP1 je vhodné používat v prostředí, kde není výskyt toxických, fibrogenních ani aerosolních látek, odfiltrují nejméně 80 % pevných částic do velikosti 0,6 μm. V praxi ochrání proti hrubému prachu a velkým částicím, v extrémně znečištěném prostoru může docházet k podráždění dýchacích cest nebo k většímu propuštění zápachu.
  • Respirátory FFP2 ochrání proti prachu, aerosolním látkám i kouři, stále však hrozí, že v extrémních podmínkách dojde k podráždění dýchacích cest. Odfiltrují minimálně 94 % pevných částic do velikosti 0,6 μm a jsou tak výrazně účinnější než FFP1. Vhodné jsou pro hornictví, kovoprůmysl, svářečství, stavby, metalurgii nebo pro práci s některými chemikáliemi.
 

Pracovní bundy a vesty Yato

Pracovní bundy a vesty Yato jsou oblíbené zejména pro pevnost materiálů a ochranu, jakou nabízí. Využití najde například na stavbách, v dílnách automechaniků nebo ve výrobě, kde dochází k manipulaci se žhavými nebo ostrými předměty. Často namáhaná místa jsou navíc speciálně vyztužena, aby nedošlo k rychlému opotřebení. Spousta bund Yato pochází z řady Duero, k níž náleží níže zmíněné kalhoty. Vyráběny jsou z odolného materiálu na bázi bavlny a polyesteru, takže je zároveň prodyšný a odolný proti vlhkosti. Některé modely mají odnímatelné rukávy, na jaře nebo na podzim však dělníci volí raději vesty Yato, které lépe větrají, nechávají volnější ruce (i když nechráněné), a zachovávají si praktičnost v podobě kapes a vyztužených kritických míst.

 

Pracovní kalhoty a montérky Yato

Pracovní kalhoty a montérky Yato znamenají vysoký komfort a praktičnost pro jakoukoliv profesi. Jejich kvalitu zaručuje odolný materiál z bavlny a polyesteru, přičemž má většina modelů zesílení na kolenou. Nechybí řada velkých i malých kapes, vybrané modely mají rovněž silné poutko na zavěšení kladiva. Nejoblíbenější jsou pracovní kalhoty Duero, které nabízí moderní vzhled, komfort i dlouhou životnost. Upevnění kolem pasu řeší stahovací guma, některým řemeslníkům však více vyhovují laclové kalhoty Yato s uchycením přes ramena. Kdo preferuje menší počet kapes, může využít základní "montérky", které jsou rovněž zhotoveny z výše popsaného materiálu. Na léto pak Yato nabízí krátké kalhoty, resp. kraťasy, s nohavicemi nad nebo pod kolena.

 

Pracovní obuv Yato

Pracovní obuv Yato zahrnuje několik druhů a materiálových provedení, z nichž jsou některé vhodné na léto, jiné na zimu, a některé k celoročnímu použití. Největší zastoupení mají kotníkové boty typu Trat, Twer a Tezu s robustní konstrukcí, která poskytuje velmi dobrou ochranu ze všech stran. Velmi zmírňuje následky upuštěných předmětů na nohu (dle druhu mají ochranu proti nárazům s energií cca 200 J), zabraňuje propíchnutí, vydrží polití chemikáliemi, vniknutí ohně i vody. Vyráběny jsou ze syntetických materiálů, přičemž podrážku tvoří polyuretan. Yato má v nabídce také boty ze semiše a přírodní kůže typu Tenda, nebo nízké pod kotníky. Většina pracovní obuvi tohoto výrobce splňuje bezpečností kategorii S1 nebo S1P.

 

Brašny a kapsáře Yato

Brašny a kapsáře Yato umožňují nosit nejdůležitější nářadí hned po ruce - typicky se jedná o šroubováky, kleště, metr nebo kladivo. Některé sofistikovanější závěsné kapsy umožňují nosit i drobné díly jako hřebíky, šroubky a matky, což ocení zejména dělníci na stavbách. Vedle těchto malých kapsářů má Yato v nabídce také středně velké a velké tašky na nářadí z polyesteru, který lze různě ohnout, aniž by došlo k jeho poškození. Unikátní jsou pak tašky na nářadí kombinující tvar kufru s polyesterovým pláštěm, což umožňuje přenášet i těžší předměty a lépe je organizovat.

Opasek na nářadí 120 cm 5 kapes YATO YT-7400

 

Zámky Yato

Zámky Yato jsou určeny zejména na stavbu, kde je potřeba zabezpečit provizorní konstrukce i majetek stavební firmy. Jedná se o visací zámky s robustní konstrukcí a několika klíči, které Yato vyrábí z čisté mosazi nebo ji kombinuje s ocelí. Jedná se o jednoduché zámky o velikosti 30 až 80 mm, takže ideální k zajištění různě tlustých řetězů.

 

Elektro Yato

Segment elektra značky Yato nabízí řadu profesionálních pomůcek k práci, které ocení zejména automechanici, instalatéři, stavitelé i další nejenom řemeslnické profese. V nabídce je řada přenosných svítidel, resp. lamp a příručních baterek, s vysokou svítivostí, díky níž krásně osvětlí i větší prostory. Nechybí ani montážní lampy, čelovky nebo reflektory. Yato nabízí v odvětví elektro také prodlužovací kabely se zvýšenou gumovou izolací, prodlužovací bubny, měniče napětí atd. Kvalita je patrná na použitých materiálech i funkčností jednotlivých produktů, jejichž cena je však stále příznivá a představuje investici na dlouhé roky.

 

Montážní lampy a dílenské svítilny Yato

Montážní lampy a dílenské svítilny Yato představují praktické příruční osvětlení, které se vejde i do malých prostor. Díky silným LED diodám zajišťují jasné osvětlení a odhalí každý detail, který by mohl zůstat na žlutém světle skrytý. Některé jsou na výměnné baterie, jiné lze dobíjet pomocí kabelu nebo stanice. V závislosti na typu umožňují montážní lampy zavěšení, postavení nebo zapření mezi dva body, abyste je nemuseli držet v ruce.

Lampa montážní 8+1 LED, hák+magnet YATO YT-08513

 

Reflektory Yato

Reflektory Yato lze využít jako samovolně stojící osvětlení, nebo je přimontovat na zeď i s detektorem pohybu. U přenosných modelů je svítivost nejčastěji mezi 700 a 1 400 lm, což je na vzdálenost i více metrů perfektní osvětlení. Reflektory Yato na zeď jsou pak výrazně silnější, obvykle nabízí sílu 2 100 - 3 500 lm a pro venkovní použití jim nechybí ani ochrana IP44 nebo IP65 (odolné proti vniknutí prachu a proti stříkající vodě, takže obstojí i během deště).

Lampa pracovní 12LED se stojanem, 12W, 1020lm, IP54 YATO YT-81795

 

Prodlužovací kabely Yato

Prodlužovací kabely Yato jsou navrženy do náročných podmínek jako jsou dílny, stavby a různé provozovny. V nabídce jsou jak základní prodlužovačky s robustní koncovkou a PVC izolací, tak pokročilé s izolací gumovou, která lépe zabraňuje poškození vnitřních kabelů a poskytuje přirozené uzemnění. Pokud plánujete prodlužovačku Yato často přenášet, poslouží ta na bubnovém navijáku, který nabízí buď kabel do klasické 220V zásuvky, nebo na třífázový proud.

 

Historie Yato, značky nářadí a oděvů

K založení značky Yato došlo v roce 2003, kdy rozšířila už tak obsáhlou nabídku polské společnosti TOYA, která vznikla roku 1990. Od počátku se orientovala na výrobu ručního nářadí pod různými značkami a velmi rychle si získávala zákazníky z řad firem, podnikatelů i jednotlivců. Vysoká kvalita a cenová dostupnost poháněla prodej v dobách prosperity i krize, kdy firma Toya jako jedna z mála neustále zvyšovala svůj podíl na trhu. Dnes stojí Yato po boku dalších značek jako FALA, FLO, POWER UP, VOREL nebo STHOR, které pochází od stejného výrobce TOYA.

Portfolio společnosti se rozrůstalo z klasických nástrojů na specializované, čímž došlo k oslovení různých profesí po celém světě. Neustálé zlepšování designu, komfortu při užívání, i procesů výroby, dovedlo nejenom značku Yato mezi největší svého druhu na světě. K ručním nástrojům se přidaly také elektrické, AKU nebo pneumatické. Využití mají jak u automechaniků, tak mezi instalatéry, elektrikáři, stavaři, klempíři, zahradníky apod. Společnost TOYA otevřela řadu moderních výrobních závodů a do značné míry automatizovala výrobu, díky čemuž je schopna držet v logistických centrech na 40 000 palet různého nářadí.



Máte zájem o sortiment značky Yato? Můžete ho nalézt pomocí hledácího pole na našem e-shopu.

Autor článku
Jaroslav Peremský
Jsem manažer prodeje a marketingu s mnohaletou praxí v různých firmách a odvětvích. V roce 2016 jsem se rozhodl plně zaměřit svoji pozornost na automobilový průmysl a prodej autodílů. Využil jsem svých zkušeností, které jsem spojil se svými zájmy a koníčky. Mým cílem je posunout laťku v oblasti prodeje autodílů na vyšší úroveň. V praxi jsem více jak 7 let a své nově nabyté znalosti v oblasti prodeje autodílů a spotřebního zboží pro auto-moto mohu díky blogu publikovat a sdílet s Vámi.
AKČNÍ NABÍDKA DUBEN 2024 ATE, SKV, ABS, BREMBO, AUTOROZVODY
KOMPRESORY VALEO AKCE AUTOROZVODY
POKLICE KOL, NOVINKA V NABÍDCE, AUTOROZVODY
VYHODNA DOPRAVA PPL CENA AUTOROZVODY
ČIŠTĚNÍ DPF! BEZ MECHANICKÉHO ZÁSAHU, ŠETRNĚ, EKOLOGICKY! DPFHOLICE