Země původu: Německo
Rok založení: 2005
Web: http://www.behrhellaservice.com/
Nabízený sortiment: Behr Hella

 

Behr Hella - účinný způsob, jak si zachovat chladnou hlavu


Firma Behr Hella Service vznikla jako joint venture dvou společností Behr a HELLA v listopadu 2005. V současnosti tento nadnárodní výrobce, v němž každý ze zakládajících členů drží 50% podíl, zaujímá významnou pozici na trhu s klimatizacemi, ventilátory, vodními čerpadly a systémy určenými pro větrání a chlazení motoru vozidel. Značka Behr Hella Service aktuálně pokrývá 20 produktových řad. S portfoliem obsahujícím více než 6 000 produktů patří ke špičce na aftermarketovém trhu v Evropě. Mezi referenční značky prvovýroby můžeme uvést například Audi, BMW, Mercedes-Benz, Seat, VW i tuzemskou Škodu.
 

Pestrý sortiment + kvalitní servis = spokojení zákazníci


Ve své produkci se Behr Hella Service, zaměřuje jednak na prvovýrobu autodílů fungujících v systémech termo-managementu, jednak na produkci alternativ pro starší modely vozů. Společný podnik účinně využívá hustou obchodní sít mateřské společnosti Hella, což mu umožňuje rychlou distribuci výrobků do řady zemí.
Behr Hella Service nabízí dvě produktové řady. Standardní výrobní program čítá cca 3 000 položek, zatímco tzv. Premium Line zahrnuje přibližně 4 500 výrobků. Podle tohoto označení lze snadno poznat, zda jde právě o prémiový produkt. Ten je schopen poskytovat chladicí výkon i za extrémních podmínek. Rozdíl prémiové řady a standardní série také spočívá v delší životnosti produktu. Ta je v případě Premium Line dimenzována po dobu celé životnosti automobilu.

 

Chladiče – klid a nohy v teple


Chladiče tvoří jednu z nejdůležitějších produktových skupin značky Behr Hella Service. Představují zásadní součást celého chladicího modulu. Skládají se z chladicího bloku a z vodní komory se všemi potřebnými přípojkami a upevňovacími prvky. V současné době se tyto chladiče vyrábějí většinou z hliníkové slitiny, která má pro tento účel optimální vlastnosti (mj. je odolná vůči častému střídání teplot).
Velkou část této produktové řady Behr Hella Service představují chladiče stlačeného vzduchu. Použití chladičů stlačeného vzduchu u chlazení spalovacího vzduchu skýtá mnoho výhod. S jejich pomocí lze zajistit nižší spotřebu paliva i dosahovat vyššího výkonu, aniž by motor musel podstupovat výrazné teplotní namáhání. Významný pozitivní vliv má používání chladičů na snížení hodnot emisí, které automobily produkují.
Primární funkcí kondenzátoru je ochlazení chladiva. To přichází do kondenzátoru v plynné podobě, po ochlazení pak dolním vývodem kondenzátoru odchází ve stavu zkapalnělém.

 



Olejové chladiče, které jsou také nedílnou součástí nabídky německého konsorcia, se starají o chlazení převodového i motorového oleje. Olejové chladiče jsou určeny k tomu, aby zamezily přehřátí oleje. Absence chladiče motorového oleje by mohla způsobit zadření motoru. V případě chybějícího chladiče převodového oleje by opět došlo ke vzniku nadměrného tření, což v konečném důsledku vedlo ke značnému opotřebení důležitých součástí převodové skříně.
 

Kompresory a kondenzátory klimatizace automobilu - aby se vám dýchalo lépe


Přestože se kompresory klimatizací svou konstrukcí navzájem napříč jednotlivými typy částečně liší, obecně vždy slouží k čerpání chladiva v systému. Načerpají jej v plynném skupenství o nízké teplotě. Kompresor předává chladivo dále do kondenzátoru, a to již ve skupenství kapalném a o teplotě vyšší. I kondenzátory chladicího prostředku patří do bohatého portfolia dnes již nadnárodního koncernu.
Další části klimatizačního systému auta jsou výparník, vysoušeč, expanzní ventil, hadice a trubky. Pohon samotného kompresoru je pak zajištěn motorem skrze klínový řemen.

 



Mezi nejnovější produkty, které Hella v poslední době uvedla na trh a které jsou důkazem její technologické převahy, můžeme zařadit např. elektricky poháněné kompresory pro hybridní a elektrická vozidla.
Je známé, že Behr Hella Service vychází všemožně vstříc svým zákazníkům. Mimo jiné i tím, že jim nabízí možnost vstoupit do programu Garance Plus, který prostřednictvím intenzivních odborných školení významně snižuje počet reklamací kompresorů.
 

Behr Hella Service nezapomíná ani na důležité doplňky


Silnou pozici na světovém trhu s autodíly si společnost Behr Hella Service vydobyla rovněž v produkci dalších dílů souvisejících s chlazením a větráním. Je technologickým lídrem ve výrobě spojek větráků chladiče, kondenzátorů, expanzních ventilů a výparníků. Za zmínku stojí i další kvalitní autodíly jako jsou tlakové spínače, ventilátory, vysoušeče, O-kroužky, fitinky, hadice, diagnostické přístroje, které slouží pro kontrolu a výměnu kapalin. Část produkce tvoří přímo samotné provozní kapaliny a oleje prémiové kvality.
 

 



Máte zájem o sortiment značky Behr Hella? Můžete ho nalézt pomocí hledácího pole na našem e-shopu.

Autor článku
Jaroslav Peremský
Jsem manažer prodeje a marketingu s mnohaletou praxí v různých firmách a odvětvích. V roce 2016 jsem se rozhodl plně zaměřit svoji pozornost na automobilový průmysl a prodej autodílů. Využil jsem svých zkušeností, které jsem spojil se svými zájmy a koníčky. Mým cílem je posunout laťku v oblasti prodeje autodílů na vyšší úroveň. V praxi jsem více jak 7 let a své nově nabyté znalosti v oblasti prodeje autodílů a spotřebního zboží pro auto-moto mohu díky blogu publikovat a sdílet s Vámi.
AKČNÍ NABÍDKA KVĚTEN 2024 ATE, SKV, ABS, BREMBO, AUTOROZVODY ARSERVICE
PROVOZNÍ DOBA STÁTNÍ SVÁTEK KVĚTEN AUTOROZVODY - ARSERVICE
KOMPRESORY VALEO AKCE AUTOROZVODY
POKLICE KOL, NOVINKA V NABÍDCE, AUTOROZVODY
VYHODNA DOPRAVA PPL CENA AUTOROZVODY
ČIŠTĚNÍ DPF! BEZ MECHANICKÉHO ZÁSAHU, ŠETRNĚ, EKOLOGICKY! DPFHOLICE