Země původu: USA (El Dorado)
Rok založení: 1971
Web: https://www.bgprod.com/
Nabízený sortiment: BG

 

BG – expert na dekarbonizaci č. 1


BG nabízí primárně produkty pro tzv. dekarbonizaci. Americká firma, která je v oboru odstraňování pevných uhlíkových úsad chemickou cestou skutečnou špičkou, funguje na světových trzích téměř 50 let. Seznamte se s profilem tohoto významného výrobce a distributora automobilové chemie a přečtěte si, proč by výrobky, které najdete v jeho široké nabídce, měly vyhovovat právě vašemu vozu.
 

7 statečných z bájného města


Firma BG Products, Inc., držitel značky BG, vznikla v roce 1971 v USA ve městě, které nese slavné jméno: El Dorado. Za jejím zrodem stálo šest amerických válečných veteránů - John Thompson, Sam Parks, Don Walton, OJ Connell, QT Williams a Don Broadbent. K těmto odvážným mužům se záhy přidal ještě Roy Leslie, držitel dvou titulů z mistrovství v motoristické kategorii RMMRA (Rocky Mountain Midget Racing Association). Zakladatelé nově vzniklé společnosti se mohli pochlubit bohatými zkušenosti z automobilového průmyslu, o němž byli přesvědčeni, že se může brzy proměnit ve vytoužený zlatý důl.
Od počátku bylo vizí společnosti nabídnout zákazníkům široké spektrum služeb a přinášet jim ty nejkvalitnější produkty vycházející z vlastní výzkumné činnosti. Erudovaní specialisté a inženýři zaměstnaní v BG mohou v současnosti využívat zázemí inovačního centra a koncernových laboratoří, které jsou vybaveny moderními technologiemi.
Své výrobky, zejména chemicko-technologické provozní kapaliny pro palivové systémy, pro motory, převodovky, brzdy, pro posilovače řízení, baterie, pohonné linky, dále pak prostředky určené pro chlazení či systémy klimatizace dnes značka BG dodává prostřednictvím husté sítě distributorů do řady zemí celého světa. BG spolupracuje s předními světovými automobilkami a v nabídce jejich služeb samozřejmě nechybí ani široká zákaznická podpora včetně kompletního servisu. 
 

Portfolio BG


Velkou část produkce společnosti BG představují oleje a maziva a vše, co s nimi souvisí. V nabídce najdeme např. syntetický převodový olej se speciálním aditivním balíčkem pro manuální převodovky a diferenciály, dále pak vodě, prachu a soli odolné plastické mazivo, sprej na mazání řetězů, kondicionér motorového oleje, multispektrální aditivum motorových olejů pro zážehové (benzinové) motory aj.
Zapomenout nesmíme ani na speciální kapaliny. Můžeme zmínit např. specializované přípravky pro kompletní dekarbonizaci motoru, pro odstranění vody z paliva, kapalinu určenou pro výplach a regeneraci převodovky a diferenciálu, unikátní přípravek do benzínu a paliva s obsahem etanolu (E85) a mnohé další.
Výrobky jsou určeny profesionálům, aplikovat by je tedy měl odborný servis, nikoli koncový spotřebitel.
 

Produkty pro dekarbonizaci


Problémy spojené se vznikem karbonových usazenin často řeší zejména majitelé vozů se vznětovými (dieselovými) motory, které jsou vybaveny technologií přímého vstřikování paliva. Tento velmi účinný mechanismus umožňuje, aby palivová směs šla nikoliv do sacího potrubí, ale přímo do spalovacích prostorů. Tato technologie dokáže podstatným způsobem zvýšit výkon motoru a snížit celkovou spotřebu paliva, na druhé straně je však příčinou tvorby velkého množství sazí a karcinogenních pevných prachových mikročástic. 
Současné velmi přísné emisní normy (nejnovější jsou Euro 6c a 6d) se tento lidskému zdraví nebezpečný fenomén snaží eliminovat pomocí montáže filtrů pevných částic. 
Dieselové motory jím musí být povinně vybavovány od září roku 2009, benzinové od září 2018. Částicový filtr pro zážehové motory má zkratku GPF (z angl. Gasoline Particulate Filter), filtr pevných částic pro vznětové motory se označuje jako DPF (z angl. Diesel Particulate Filter).
Kromě emisí prachových částic je systém přímého vstřiku paliva spojen ještě s jedním negativním jevem – s karbonizací. Její příčinou je nedokonalé odvětrávání klikové skříně v kombinaci s funkcí EGR ventilu, který pomáhá s recirkulací spalin. Jde vlastně o přichycování zbytků spáleného a nespáleného paliva a olejových mikročástic na povrchu sání či v sacích ventilech u tohoto moderního typu motoru. Karbonizace v pozdějším stádiu se objevuje i na povrchu pístu: v takové situaci dochází ke značnému opotřebení vstřikovačů, stěn válce i vodítek ventilů, což v konečném důsledku vede ke změnám kompresního poměru motoru. Úsadami zanesený vstřikovač pak není schopen efektivně rozprášit palivo. Stejně tak se více zanáší i filtr pevných částic.
Karbonové usazeniny u obou typů motoru znamenají snížení výkonu i vyšší podíl škodlivých emisí vypouštěných do ovzduší. O motor je tudíž nezbytné adekvátně pečovat. Dnes již kvůli odstranění nežádoucích usazenin není nutné rozebírat celý motor a zbavovat se jich mechanickou cestou, v dobrém stavu jej napomáhají udržovat právě unikátní přípravky značky BG. 
BG má ve své nabídce speciální sady určené na dekarbonizaci olejového a spalovacího systému, které obsahují vše potřebné:
  • přípravek pro profesionální regenerační výplach motoru,
  • přípravek pro servis olejového systému, pístních kroužků a kompresních tlaků,
  • výrobek pro servis motorového oleje,
  • výrobek pro servis ventilů, vstřikování a spalovacího systému.
 

KIT KOMPLETNÍ DEKARBONIZACE – nafta BG BG6575


Některé z produktů značky BG lze používat i preventivně: dokážou předcházet nízkému výkonu motoru, špatným startům, celkové degradaci paliva a celé řadě dalších problémů,
které se mohou objevit jak u vznětových, tak u zážehových motorů.
 

Servis řízení


V laboratořích koncernu BG rovněž vznikly produkty schopné odstranit starou hydraulickou kapalinu, která se nachází v prostoru posilovače řízení a slouží k přenosu tlaku.
Tento tlak, jehož zdrojem je čerpadlo, slouží k snadnému a komfortnímu ovládání řízení. Neboli snižuje sílu potřebnou pro ovládání volantu a tlumí nárazy od předních kol.
Hydraulická kapalina (většinou jde o polosyntetickou nebo syntetickou kapalinu či minerální olej) však postupem času ztrácí své původní vlastnosti a degraduje. Problémy s posilovačem řízení se mohou projevovat jeho hlučností, nepravidelným chodem, přeskakováním, škubáním nebo dokonce únikem kapaliny. Použitím specializované automobilové chemie značky BG lze právě všechna tato rizika účinně eliminovat; tyto výrobky navíc dokážou prodloužit celkovou životnost nové kapaliny a částečně zabránit tvorbě úsad.
 

Multispektrální aditivum kapaliny posilovače řízení BG BG330

 

Produkty pro údržbu chladicího systému


U moderních motorů je chlazení zajištěno cirkulací chladicí kapaliny. Ta protéká motorem, chladí jej a koluje v chladicím okruhu vozu prostřednictvím oběhového vodního čerpadla. Bohužel ani ta nejkvalitnější chladicí kapalina není natolik bezúdržbová, aby ji majitel vozu nemusel nikdy měnit. Časem se účinnost i u té nejdražší chladicí kapaliny vytrácí: dochází k usazování nečistot, k její oxidaci a k poklesu jejího pH. To vše se většinou projeví na měděné části chladiče. Dále roste riziko vzniku děrové koroze v bloku motoru, která může v konečném důsledku vést až k úniku chladicí kapaliny a k následnému přehřívání chladicího systému.
Odborníci doporučují provádět výměnu chladicí kapaliny v ideálním případě každé dva roky, naopak 5 let je maximální doba, během níž bude chladicí kapalina ještě plně funkční.
Právě pro tyto případy má BG ve svém sortimentu kondicionér chladicí kapaliny, jenž lze použít pro všechny typy chladicích kapalin. Tento výrobek účinně zpomaluje působení chemických reakcí, které neustále probíhají v chladicí kapalině a které negativně ovlivňují její správné fungování. Kondicionér chladicí kapaliny prodlužuje její životnost a funguje jako prevence před poškození korozí.
Dalším produktem BG, který souvisí s chlazením motoru, je přípravek pro utěsnění chladicího systému.
 

Kondicionér chladící kapaliny BG BG546

 

Produkty určené pro servis klimatizace


Zásadní problém pro klimatizaci automobilu představuje oxidace, která stojí za vytvářením úsad a postupnou degradací oleje. V případě jeho úbytku dochází ke snížení mazací schopnosti mechanismu a klimatizace ztrácí výkon. V tom nejhorším případě může dojít až k poškození kompresoru. Výrobky BG jsou mj. zaměřeny na prodloužení oxidační stability. Jedním z nich je přípravek pro servis klimatizace, který jednak slouží k doplnění systému chladivem a mazivem, jednak snižuje hrozbu úniku chladivového oleje.
 

Speciální přípravky


Speciální přípravky pod značkou BG jsou určeny například k mazání či k povolení zkorodovaných součástí a zarezlých spojovacích komponentů. Mají penetrační účinek a snadno s nimi vyřešíte kupříkladu obtěžující pískání brzdových destiček. Jsou rovněž určeny k odstraňování povrchových nečistot či k vytvoření povrchového ochranného filmu proti korozi. Všechny tyto prostředky vykazují především mimořádnou účinnost v duchu filosofie BG, která se zaměřuje na výkon a na vysokou kvalitu.
 

Stop pískání brzd STOP SQUEAL 29 ml BG BG860

 

Máte zájem o sortiment značky BG? Můžete ho nalézt pomocí hledácího pole na našem e-shopu.

Autor článku
Jaroslav Peremský
Jsem manažer prodeje a marketingu s mnohaletou praxí v různých firmách a odvětvích. V roce 2016 jsem se rozhodl plně zaměřit svoji pozornost na automobilový průmysl a prodej autodílů. Využil jsem svých zkušeností, které jsem spojil se svými zájmy a koníčky. Mým cílem je posunout laťku v oblasti prodeje autodílů na vyšší úroveň. V praxi jsem více jak 7 let a své nově nabyté znalosti v oblasti prodeje autodílů a spotřebního zboží pro auto-moto mohu díky blogu publikovat a sdílet s Vámi.
AKČNÍ NABÍDKA KVĚTEN 2024 ATE, SKV, ABS, BREMBO, AUTOROZVODY ARSERVICE
PROVOZNÍ DOBA STÁTNÍ SVÁTEK KVĚTEN AUTOROZVODY - ARSERVICE
KOMPRESORY VALEO AKCE AUTOROZVODY
POKLICE KOL, NOVINKA V NABÍDCE, AUTOROZVODY
VYHODNA DOPRAVA PPL CENA AUTOROZVODY
ČIŠTĚNÍ DPF! BEZ MECHANICKÉHO ZÁSAHU, ŠETRNĚ, EKOLOGICKY! DPFHOLICE