Země původu: USA
Rok Založení: 1991
Web: https://www.delphiautoparts.com/
Nabízený sortiment: Delphi

 

Delphi – efektivní autodíly s přidanou hodnotou

Delphi je americký výrobce automobilových dílů, který byl původně založen automobilkou General Motors (GM). Od počátku se zabývá výrobou komponentů všeho druhu - jak mechanických, tak elektronických – jedná se například o světlomety, snímače polohy, brzdové kotouče, a řadu dalších auto-moto dílů. Delphi však vyrábí i komplexnější komponenty, jako jednotky řízení motoru, audio systémy, zabezpečení vozidel, celé brzdové systémy, nebo systémy bezpečnosti jízdy. Jedná se o OE výrobce, takže jsou veškeré díly ve značkové kvalitě dodávány rovnou do prvovýroby.

Všechny náhradní díly i další výrobky Delphi máme skladem v České republice. Pokud by došlo k výpadku skladových zásob, objednáme je z evropských velkoskladů s doručením do 48 hodin.

Co všechno Delphi vyrábí

Postupem času Delphi zvyšovalo svůj vliv v oblasti automobilového průmyslu, až přerostlo v jednoho z jenvýznamnějších výrobců, který dnes vyrábí mechanické komponenty i sofistikovaná softwarová řešení. V nabídce Delphi najdete rovněž benzínové a naftové palivové systémy, řídící jednotky motorů, součásti podvozku, a nesčetné množství elektronických součástek. Cílem Delphi je poskytovat natolik kvalitní komponenty, aby vydržely co možná nejdéle, a v případě opravy umožnily jejich snadnou výměnu.

Brzdy Delphi

Brzdy Delphi patří k nejlepším na světě, ať už posuzujete jejich účinnost nebo životnost. Ačkoliv se také jedná o součást podvozku, věnovali jsme brzdám Delphi rozsáhlejší sekci. V oblasti brzdových systémů je totiž Delphi opravdovým průkopníkem, který vyrábí vysoce kvalitní brzdové kotouče, desky, brzdové čelisti klasické i parkovací, ale také kompletní brzdové sestavy. Přidáním elektronických prvků je Delphi učinilo ještě efektivnější a chytřejší, díky čemuž už nejde pouze o "rychlé zastavení", ale také o chování auta a jeho ovladatelnost.

Kotoučové brzdy

Kotoučové brzdy Delphi si získaly respekt u milionů řidičů po celém světě. Nejčastěji jsou montovány na přední nápravu, v některých případech se však objevují tak na zadní. Kromě standardních kovových kotoučových brzdy vyrábí Delphi rovněž efektivnější s příměsí hliníku, které jsou využívány v luxusních vozech jako Porsche. Díky neustálému vývoji jsou kotoučové brzdy Delphi maximálně efektivní za jakýchkoliv podmínek – ať už je teplo nebo zima, sucho nebo mokro.

Brzdové destičky Delphi

Brzdové destičky Delphi jsou nedílnou součástí kotoučových brzd, a nejúčinnější jsou s originálními disky stejného výrobce. Delphi navrhuje brzdové destičky s ohledem na funkčnost, bezpečí a životnost, díky čemuž celý systém efektivně slouží i po letech užívání. V nabídce jsou jak standardní brzdové desky, tak i měkčí a agresivnější užívané u závodních vozidel.

Brzdové kotouče Delphi

Brzdové kotouče Delphi, nebo také rotory, jsou nejčastěji vyráběny z kovu, ktery má dobré třecí vlastnosti a rychle se ochlazuje. Také v tomto segmentu má Delphi velké jméno založené na kvalitě, efektivitě, a cenové dostupnosti. U luxusních vozidel mohou být i s příměsí hliníku, takové se montují například do brzdového systému Porsche.

Delphi kotoučové brzdy

Bubnové brzdy Delphi

I bubnové brzdy mohou být efektivní, což dokládá právě Delphi. I dnes, kdy jsou do vozů stále častěji instalovány kotoučové brzdy, Delphi stále vyvíjí i starší bubnové. A to jako celek, i jednotlivé části zvlášť.

Bubnové válce Delphi

Bubnové válce Delphi přispívají k bezpečnosti vozidel i celkového provozu. Díky neustálému vývoji jsou stále efektivnější a při sešlapávání pedálu lépe reagují. Tlak vyvíjený v brzdové soustavě je tak s brzdovými válci Delphi mnohem lépe regulovaný a pozvolný, nedochází ke skokovým změnám. Reakce řidiče tak mohou být zcela kontrolované a stálé – i po dlouhém nájezdu zůstávají bubnové brzdy Delphi stále slouží.

Delphi bubnové brzdy

Pakny Delphi

Pakny Delphi jsou ruku v ruce s brzdovými válci, s nimiž vytváří efektivní brzdový mechanismus. Využívané jsou jak u starších vozů, které ještě nemají kotoučové brzdy, tak třeba u ruční brzdy. Brzdové pakny Delphi jsou vyráběny tak, aby vydržely i velkou zátěž, a nedocházelo k rychlému mechanickému opotřebení.

S Delphi od motoru po výfuk

Delphi se zabývá také ústrojím spalovacím a výfukovým, které vyžaduje – stejně jako zbytek vozu – kvalitní díly. Díky tomu, že se výrobce Delphi angažuje v mnoha oblastech, může neustále zdokonalovat nejenom jednotlivé součástky, ale i celá ústrojí a procesy. Delphi je známé svým ohledem k životnímu prostředí a neustálou inovací, díky níž automobilky snáze plní legislativní změny a stále se zhoršující podmínky pro spalovací i zážehové motory.

Zapalovací cívky, svíčky a generátory impulzů Delphi

Zapalovací cívky Delphi jsou vyráběny jak pro starší systémy s rozdělovačem, kdy je využívána jedna pro celý motor, tak pro elektronicky řízené systémy, kde je cívka samostatná pro každý válec. Delphi vyrábí léty prověřené zapalovací cívky, které vytváří na svíčkách ve válcích stabilní vysoké napětí. Právě cívka přispívá ve velké míře ke spolehlivému zapalování, a tím k účinnému a klidnému chodu motoru.

Delphi zapalovací cívka

Pro dosažení nejlepších výsledků vyrábí Delphi rovněž svíčky, které efektivně spolupracují s cívkami. Ke správné funkčnosti zapalovacího ústrojí napomáhá generátor impulsů klikového hřídele Delphi. Na základě naměřených hodnot pak řídící jednotka hodnotí výpočet správného časování zapalování, a kontroluje dobu vstřikování i vstřikovací časování motoru.

Čerpadla Delphi

Delphi je světovým leaderem v oblasti palivových čerpadel, která si udržují 100% efektivitu i po více než 240 tisících km. Výrobce je držitelem 150 patentů a 30 inovací, které využívá během výroby současných palivových čerpadel a při vývoji nových. Produkcí palivových čerpadel se Delphi věnuje více jak 80 let, během nichž je dodalo do desítek milionů automobilů různých značek.

Váha vzduchu, vstřikovače a lambdasonda Delphi

Zatímco váha vzduchu Delphi určuje, v jakém poměru se má vzduch smíchat s palivem proudícím do spalovacího motoru, ve výfukovém potrubí pracuje lambdasonda Delphi. Ta zase posílá zjištěné hodnoty do řídící jednotky, která určí správný směšovací poměr paliva a vzduchu. Pokud je potřeba, zapracují více vstřikovače Delphi, nebo naopak váha vzduchu.

Delphi lambda sonda

Chladiče Delphi

Chladiče Delphi jsou velmi efektivní součástí systému, který udržuje provozní teplotu motoru v požadované hodnotě. Díky kvalitním materiálům a zúročeným zkušenostem bez problémů uchladí i extrémně zatěžovaný motor v létě, kdy je auto rozpalováno jak zevnitř, tak zvenčí. Delphi se rovněž zabývá výrobou chladičů turba, které zabraňují přehřátí a podporují jeho činnost. Ve spoluoráci s výrobci aut neustále zvyšuje efektivitu chladičů, aby uspokojilo požadavky zákazníků i neustálé legislativní změny.

Kompresory a kondenzátory klimatizace Delphi

Kompresory Delphi mají velké zastoupení v klimatizačním systému automobilů. Vyznačují se dlouhou životností a vysokou efektivitou i během extrémního horka. Protože chce Delphi dosahovat co nejlepších výsledků, vyvíjí rovněž účinné kondenzátory klimatizace. Díky tomu jsou jednotlivé části maximálně kompatibilní a podávají skvělé výsledky.

Delphi kompresor klimatizace

Vysoušeče klimatizace Delphi

Vysoušeče klimatizace Delphi zajišťují kromě odvádění vlhkosti z klimatizačního okruhu také jeho filtraci. S tou jsou ruku v ruce vzduchové filtry Delphi, které tak zajišťuje kompletní proces i v tomto případě. Vysoušeče Delphi vydrží vysoké zátěže i během letního období. Použití kvalitních dílů a správná konstrukce pak šetří ostatní části okruhu, zejména kompresor.

Filtry Delphi

Filtry Delphi jsou ve vozidlech využívány na více místech. Největší uplatnění mají jako palivové filtry, najdete je však také v klimatizačním okruhu jako filtry vzduchové, kdy zajišťují „poslední fázi filtrace“ před tím, než projde vzduch do kabiny auta. Palivové filtry Delphi jsou při zachytávání pevných nečistot a usazenin maximálně efektivní, motor i celá soustava díky nim zůstávají hezky čisté.

Delphi palivovy filtr

Podvozek s Delphi

Komponenty Delphi najdete také v některých místech podvozku, které jako první přichází do kontaktu s vozovkou, a přímo ovlivňují výdrž dalších částí auta. Typicky se jedná o oblast kol, pro níž Delphi kromě výše zmíněných brzd vyvíjí také závěsná ramena, silentbloky nebo čepy táhla. Díky kvalitním materiálům odolají tyto díly mechanickému opotřebení mnohem déle než jiné, čímž zároveň prodlužují životnost dalších návazných komponentů podvozku.

Ramena, silentbloky, manžety a čepy táhla Delphi

Pro zavěšení kol vyvíjí Delphi ramena z velmi pevných materiálů, která jsou důkladně testována, aby nezklamala ani v náročném terénu, a nevznikala u nich vůle. Pro bezpečné a pohodlné řízení vyrábí Delphi také čepy táhla a silentbloky, které mj. přispívají k tlumení hluku z podvozku.

Díky osvědčeným metodám a kvalitním materiálům budou kola, respektive podvozek, a tím pádem i celé vozidlo, maximálně stabilní i po dlouhých a náročných nájezdech. Některé výrobky Delphi jsou pak zaměřeny na samotnou ochranu mechanických částí. Jedná se třeba o manžety, které Delphi vyrábí pro tyče řízení, i hnací hřídele.

Tlumiče a pružiny Delphi

Tlumiče Delphi zajišťují efektivní odpružení v jakémkoliv terénu, což řidiči oceňují nejenom na českých silnicích. Aby bylo odpružení od Delphi co nejlepší, vyrábí si samo také pružiny z velmi pevných – ale pružných – materiálů. Ty navíc opatřuje speciálním kataforetickým nástřikem s antikorozními látkami, aby tlumiče Delphi odolaly nepříznivým podmínkám. Jejich efektivita je testována při teplotě od -40 °C do 120 °C a také jsou vystaveny 720 hodinám nepřetržitého působení solného postřiku. Delphi se rovněž angažuje ve výrobě pneumatických pružin, známých také jako vzpěry, pro zadní dveře. Ty po otevření drží zvednuté, aby bylo možné kufr jednoduše obsloužit.

Tyčky stabilizátoru Delphi

Tyčky stabilizátoru Delphi snižují náklon karoserie při projíždění zatáčkou a vydrží podstatně větší tlak vyvíjený vysokou rychlostí během projíždění prudkých zatáček. Delphi vyrábí tyčky stabilizátorů pro přední i zadní nápravu tak, aby efektivně koordinovala se zkrutnou tyčí a nápravou.

Snímače a čidla Delphi

Snímače a čidla Delphi de facto měří různé hodnoty – ať už počet otáček kol, nebo reakce ve vzduchovém, motorovém a výfukovém ústrojí. Například k efektivnímu využití ABS přispívá snímač počtu otáček kol od Delphi, zatímco ve výfukovém ústrojí najdete čidlo teploty výfukových plynů Delphi. To zase pomáhá se správnou funkčností katalyzátoru. Pokud by byla teplota v katalyzátoru příliš vysoká, sníží se tím jeho životnost, zatímco příliš nízká zase zabraňuje správné tvorbě chemických reakcí. Čidlo Delphi tyto hodnoty hlídá a posílá řídící jednotce, která je zavčasu vyhodnocuje. Na stejném principu pak funguje například snímač teploty chladiva.

Delphi snímač otáček kol

Spojkové válce Delphi

Spojka patří k nejzatěžovanějším částem auta, pročež vyžaduje maximálně kvalitní komponenty. Z portfolia Delphi se jedná o spojkové válce, které mohou s přehledem přežít zbytek vozu i při extrémním a nesprávném používání spojky. Spojkový válec Delphi je velmi odolný vůči vznikání prasklin i opotřebení těsnění, díky čemuž v něm zůstává stálý tlak.

 



Máte zájem o sortiment značky Delphi? Můžete ho nalézt pomocí hledácího pole na našem e-shopu.

Autor článku
Jaroslav Peremský
Jsem manažer prodeje a marketingu s mnohaletou praxí v různých firmách a odvětvích. V roce 2016 jsem se rozhodl plně zaměřit svoji pozornost na automobilový průmysl a prodej autodílů. Využil jsem svých zkušeností, které jsem spojil se svými zájmy a koníčky. Mým cílem je posunout laťku v oblasti prodeje autodílů na vyšší úroveň. V praxi jsem více jak 7 let a své nově nabyté znalosti v oblasti prodeje autodílů a spotřebního zboží pro auto-moto mohu díky blogu publikovat a sdílet s Vámi.
 
AKČNÍ NABÍDKA KVĚTEN 2024 ATE, SKV, ABS, BREMBO, AUTOROZVODY ARSERVICE
PROVOZNÍ DOBA STÁTNÍ SVÁTEK KVĚTEN AUTOROZVODY - ARSERVICE
KOMPRESORY VALEO AKCE AUTOROZVODY
POKLICE KOL, NOVINKA V NABÍDCE, AUTOROZVODY
VYHODNA DOPRAVA PPL CENA AUTOROZVODY
ČIŠTĚNÍ DPF! BEZ MECHANICKÉHO ZÁSAHU, ŠETRNĚ, EKOLOGICKY! DPFHOLICE