Země původu: Německo
Rok Založení: 1887
Web: https://www.goetzeparts.in/
Nabízený sortiment: Goetze

 

Goetze – přední výrobce pístních kroužků

Goetze patří mezi uznávané výrobce pístních kroužků, které si získaly věhlas po celém světě. Jejich předností je vysoká kvalita a životnost při zachování atraktivní ceny. Kvalita dnešních výrobků těží z poměrně dlouhé historie, která se píše už od roku 1887. Goetze nejdříve dodávalo pístní kroužky pro automobilový průmysl v Evropě, kde si rychle získalo zájem velkých i menších automobilek, později pak rozšířilo svůj vliv i na ostatní kontinenty. Pístní kroužky Goetze jsou nejenom v osobních, ale také v nákladních vozidlech, lodích a těžkých strojích. Vedle pístních kroužků se v nachází v portfoliu Goetze také těsnění motorů a vložky válců.

Všechny výrobky jsou používány v prvovýrobě ve značkové kvalitě, stejně jako na aftermarketu v distribuci Federal-Mogul. Portfolio čítá kolem 2 500 druhů pístních kroužků a vložek válců, které lze použít do více jak 11 tisících motorů. Tím je Goetze největším producentem těchto dílů v oblasti značkových autodílů pro evropský a americký trh. Pístní kroužky jsou využívány například ve vozidlech Volkswagen, Mercedes-Benz, Ford, Seat, Alfa Romeo, nebo Mitsubishi.

Vysoká kvalita pístních kroužků Goetze

Těsnění mezi pístem a stěnou válce musí být maximálně efektivní a houževnaté, aby vydrželo vysoký tlak i teplotní změny, a zároveň dokázalo správně roztírat olej. Pístní kroužky Goetze jsou vyráběny ze speciální slitiny oceli, díky čemuž nabízí až neobvyklou výdrž a nezbytnou pružnost. Kvalitní těsnění přispívá ke snížení spotřeby oleje a celkově vyšší efektivitě komponentů. Pístní kroužky Goetze jsou 100% funkční i při extrémní zátěži v dieselových motorech s několika válci. V důsledku zvyšování nároků spolupracuje Goetze s jednotlivými výrobci, aby jeho pístní kroužky odpovídaly současným potřebám. Na vývoji se podílí nejenom výrobci vozidel a motorů (hnacích jednotek), ale také výrobci jednotlivých komponentů.

Společně dokáží sladit všechny součásti tak, aby byla snížena míra mechanického opotřebení při zachování potřebného výkonu. To je extrémně důležité zejména pro automobilky v Evropské unii, která vydává každoročně přísnější emisní opatření. V důsledku přistupují automobilky k downsizingu motorů, tedy jejich zmenšování. Současně však musí z motorů dostat stejný – nebo vyšší – výkon, ne ho snižovat. Všechny díly v hnací soupravě proto musí vydržet podstatně vyšší zátěže, tlaky i teplotní výkyvy. A právě pístní kroužky, respektive těsnění mezi pístem a válcem, musí být maximálně spolehlivé.

Výroba pístních kroužků Goetze je vysoce automatizovaná a obsahuje několik procesů detailní kontroly, díky čemuž se může výrobce pochlubit téměř 0 ppm (téměř 0 vadných dílů z každého milionu). Ke zhotovení jsou využívány speciálně upravené kovy, které mohou mít například chromový, plazmový, ale i dvouvrstvý povlak. Spojením nejlepších materiálů a know-how vznikají těsnění pro motory, jejichž životnost je běžně 20 – 30 let.

Pístní kroužky Goetze LKZ jako vysoký standard

Pístní kroužky Goetze LKZ jsou nejžádanějšími z portfolia tohoto výrobce. Pro své vlastnosti a nevídaně dlouhou výdrž získaly v roce 2011 prestižní ocenění v soutěži Automotive News PACE. Pístní kroužky Goetze LKZ snižují spotřebu oleje o polovinu, zatímco tření o dalších 15 % ve srovnání s běžnými kroužky. Díky tomu klesá produkce škodlivého CO2 a snižuje se opotřebení některých komponentů. Povrch je možné upravit dle potřeby na CKS (chromovaný keramický), GDC (Geotze Diamond Coating), nebo PVD (Physical Vapor Deposition), aby chránil samotný obvod pístního kroužku, a minimalizoval tak jeho opotřebení.

Pístní kroužky Goetze LKZ

Pístní kroužky Goetze GDC pro snížení spotřeby oleje

Pístní kroužky Goezce GDC jsou naprostou špičkou v nabídce výrobce. Povrch je potažený nanočásticemi diamantu, což zvyšuje jeho tvrdost, pročež dochází ke snížení mechanického opotřebení. Při tvorbě povrchu vznikají miniaturní „kapsy“ pro zachytávání oleje, aby tak docházelo ke snížení jeho spotřeby a snadnějšímu tření mezi válcem a pístem. Jedná se o patentovanou technologii, kterou Goetze výrazně přispělo k vývoji trhu ve svém segmentu. Na trh dodává set pístních kroužků Gold-GDC, kdy má vrchní kroužek povrch s diamantem ke zvýšení jeho tvrdosti, zatímco druhý je zúžený pro lepší stírání oleje.

Pístní kroužky Goetze GDC

Pístní kroužky Goetze Elastothermic s tvrzeným povrchem

Pístní kroužky Goetze Flastothermic jsou určeny pro nejnovější benzínové motory po downsiizngu, v nichž dochází k podstatně vyšším tlakům a teplotním výkyvům než u starších a větších hnacích jednotek. Díky technologii Flastothermic jsou pístní kroužky Goetze lépe chlazené, díky čemuž má pístová korunka o 30 °C nižší teplotu, zatímco drážka kroužku až o 50 °C. V důsledku dochází ke snížení ukládaného uhlíku, spotřeby oleje, a opotřebení drážky, což naopak prodlužuje životnost pístního kroužku. Dík technologii Flastothermic mohou výrobci i nadále zvyšovat kompresní poměry v benzinových motorech, aniž by se museli obávat, že pístní kroužky takovou zátěž nevydrží.

 

Pístní kroužky Goetze nabízí vysokou tvrdost a nižší spotřebu oleje o 50 %. Kvalitní pístní kroužky Goetze LKZ s diamantovonu úpravou.



Máte zájem o sortiment značky Goetze? Můžete ho nalézt pomocí hledácího pole na našem e-shopu.

Autor článku
Jaroslav Peremský
Jsem manažer prodeje a marketingu s mnohaletou praxí v různých firmách a odvětvích. V roce 2016 jsem se rozhodl plně zaměřit svoji pozornost na automobilový průmysl a prodej autodílů. Využil jsem svých zkušeností, které jsem spojil se svými zájmy a koníčky. Mým cílem je posunout laťku v oblasti prodeje autodílů na vyšší úroveň. V praxi jsem více jak 7 let a své nově nabyté znalosti v oblasti prodeje autodílů a spotřebního zboží pro auto-moto mohu díky blogu publikovat a sdílet s Vámi.
AKČNÍ NABÍDKA KVĚTEN 2024 ATE, SKV, ABS, BREMBO, AUTOROZVODY ARSERVICE
PROVOZNÍ DOBA STÁTNÍ SVÁTEK KVĚTEN AUTOROZVODY - ARSERVICE
KOMPRESORY VALEO AKCE AUTOROZVODY
POKLICE KOL, NOVINKA V NABÍDCE, AUTOROZVODY
VYHODNA DOPRAVA PPL CENA AUTOROZVODY
ČIŠTĚNÍ DPF! BEZ MECHANICKÉHO ZÁSAHU, ŠETRNĚ, EKOLOGICKY! DPFHOLICE