Země původu: Itálie
Rok založení: 1991
Web: http://www.japanparts.it/
Nabízený sortiment: Japanparts

Japanparts | Kvalitní díly pro asijská auta

Japanparts patří celosvětově mezi největší distributory náhradních dílů pro asijské (Japonsko, Jižní Korea, Čína, Indie) a některé evropské i americké vozy. Zastupuje několik výrobců a její portfolio čítá zhruba 40 000 položek, dle plánů z roku 2019 však zdaleka není konečné. Sortiment je proto velmi obsáhlý a vedle "hlavních komponentů" se v něm nachází i ty méně žádané. Jedná se například o kotoučové a bubnové brzdy, ramena zavěšení a čepy, díly klimatizace, motoru, žhavícího systému, o všechny druhy filtrů atp. Ačkoliv Japanparts vystupuje jako distributor, nechává si produkty vyrábět ve vybraných továrnách, z jejichž sortimentu volí zařazuje položky, které splňují vysoké standardy kvality a funkčnosti.

Funguje tak zároveň jako kontrolor kvality, čímž si získal uznání zákazníků zejména v Asii a Evropě, kde má nejvýznamnější postavení. S tím pomáhají i vlastní vývojová centra Japanparts, která mnohdy spolupracují se samotnými automobilkami. V portfoliu má také značky Ashika a Japko, de facto dceřiné společnosti pro distribuci náhradních dílů pro asijská, nebo pouze auta ze země vycházejícího slunce. Dle názvu by se mohlo zdát, že jde o japonskou firmu, ve skutečnosti však pochází z Itálie. S řadou japonských automobilek i výrobních center náhradních dílů však úzce spolupracuje.

Brzdové komponenty Japanparts

Brzdové díly Japanparts zahrnují většinu "hlavních komponentů" i jednotlivých součástek a opravných sad. Jedná se o brzdové kotouče, destičky, čelisti, bubny, písty brzdového třmenu nebo tažná lanka, komplety těsnění atd. Nabídku tvoří pouze ověřené a testované náhradní díly, aby byla efektivita brzd srovnatelná s původním stavem. Protože si řada výrobců náhradních dílů vyvíjí vlastní materiály a postupy, mohou získat i starší vozy třeba efektivnější kotoučové brzdy než z výroby. Cenově jsou přitom jednotlivé části nesrovnatelně levnější oproti původním a Japanparts udržuje v nabídce brzdových systémů i ty pro starší vozidla, na něž výrobci aut už ani originální nemají.

Kotoučové brzdy Japanparts

Kotoučové brzdy Japanparts jsou vyráběny v několika provedeních, od základních hladkých až po vrtané a drážkované s různými úpravami. Takové využívají vedle kvalitní oceli rovněž příměsi uhlíku, který snižuje jejich hmotnost a zlepšuje tepelnou vodivost. Speciální povrchová úprava pak zajišťuje perfektní odolnost vůči korozi a nepříznivým vlivům. Jako bonus pak mírně snižují produkci CO2, ať je používáte u "běžného" nebo sportovního typu automobilu.

Brzdové destičky Japanparts

Brzdové destičky Japanparts snoubí efektivní výkon s dlouhou životností, ať používáte jakékoliv druhy kotoučů. O to se zasluhuje neustálý vývoj a správně vybrané materiály, jakož i spolupráce s předními výrobci brzdových komponentů. Výsledkem jsou brzdové destičky srovnatelné s originály v běžných vozech, ale pokud chcete kvalitu, nabízí se třeba Brembo, které vyvíjí destičky pro běžná i závodní vozidla, a spolupracuje například s Magneti Marelli.

Bubnové brzdy a čelisti Japanparts

Bubnové brzdy a čelisti Japanparts mají stále své místo u starších i novějších vozidel, u nichž jsou využívány na zadní nápravě i jako parkovací brzda. Ačkoliv se jedná o starší technologii, dochází k neustálému vývoji, což obnáší zejména využití nových materiálů. Bubnové brzdy i čelisti Japanparts tak poskytují efektivnější brzdění i starším vozidlům, v jejichž době vzniku tak pokročilé technologie neexistovaly. Cenově jsou jednotlivé komponenty velmi levné a jedná se o dlouhodobou investici s vynikajícím poměrem ceny a výkonu.

Motorové díly Japanparts

Motorové díly Japanparts jsou extrémně obsáhlým segmentem, který zahrnuje desítky druhů autodílů jako hlavy motoru, klikové a vačkové hřídele, ložiska, olejová čerpadla, rozvody včetně řemenů a řetězů, sací potrubí, písty a mnoho jiného. Protože se v některých případech jedná o často měněné díly, klade Japanparts důraz na jejich zpracování a dlouhou životnost, ale zároveň udržuje příznivou cenu. Řada z nich je přitom navrhována s důrazem na snížení spotřeby paliva a životní prostředí, pro nějž platí zejména v EU přísná pravidla. Jednotliví výrobci neustále modernizují výrobní procesy, technologie a používané materiály pro nová vozidla, z nichž následně těží i starší modely. Díky tomu je možné do vozidel instalovat komponenty srovnatelné s originálem a někdy poskytnout dokonce účinnější řešení.

Hlavy válců Japanparts

Hlavy válců Japanparts představují spolehlivost a jistotu pramenící z moderních postupů výroby. V nabídce jich má více než 200 druhů a pokrývá tak přes 70 % asijských i evropských vozidel na silnicích EU. Aby měli automechanici práci maximálně usnadněnou, lze hlavy válců Japanparts zakoupit včetně namontovaného příslušenství, i když k dostání jsou i samotné.

Vačkové a klikové hřídele Japanparts

Vačkové a klikové hřídele Japanparts nabízí stejné pokrytí jako hlavy a pochází ze stejných továren, kde jsou současně testovány. Díky zvoleným materiálům dochází k minimalizaci tření a zajištění efektivní práce i po letech náročné služby. S pokrytím více než 70 % trhu patří japonský distributor také v tomto směru mezi větší hráče na trhu s náhradními díly.

Homokinetické klouby Japanparts

Homokinetické klouby Japanparts se zasluhují o perfektní přenos rychlosti z hnací hřídele při zachování konstantní rychlosti. Pro velkou oblibu a plnění velmi vysokých nároků ze strany automobilek nabízí Japanparts jedno z největších pokrytí v tomto segmentu. Homokinetické klouby nabízí pro více než 93 % evropských a asijských automobilů, jimž se dostává prémiové kvality s vlastnostmi originálních dílů. Ačkoliv jsou mazány sulfidovým mazivem, dokáží v případě poškození fungovat i bez něj, avšak pouze po omezenou dobu.

Ostatní náhradní díly motoru Japanparts

Ostatní náhradní díly Japanparts dosahují stejné kvality a zastoupení jako vačky nebo hlavy, neboť jsou vyráběny zároveň a rovnou podrobeny testování. To platí pro písty, kroužky a další těsnění, která s komponenty motoru souvisí. Díky pokročilým materiálům a speciálně navrženým směsím dochází k perfektnímu utěsnění, skrze nějž neunikne tlak ani kapalina. Standardy kvality se vztahují jak na celé mechanismy, tak na jejich jednotlivé součásti jako jsou ojnice, sací ventily, olejové pumpy, nebo šrouby k uchycení.

Výfukové komponenty Japanparts

Výfukové díly Japanparts mají menší zastoupení, v portfoliu se nachází zejména turbodmychadla, EGR ventily a lambdasondy. Ty splňují nejpřísnější legislativní nařízení i požadavky automobilek, což platí zejména pro vozidla evropské distribuce. Například turbodmychadlo do značné míry nahrazuje výkon, který motor ztratil v důsledku downsizingu, zatímco EGR ventil efektivně snižuje množství emisí, když vrací část výfukových plynů zpět do motoru. V tomto ohledu klade Japanparts důraz nejenom na životnost náhradních dílů pro auta, ale zároveň na získané certifikace a plnění ISO norem. Spousta výrobců se věnuje vývoji komponentů ve spolupráci s automobilkami, takže nabízí nejmodernější technologie, jaké jsou v současnosti dostupné.

EGR ventily Japanparts

EGR ventily Japanparts pomáhají plnit přísné emisní normy, jimiž jsou výrobci vozů omezováni po celém světě. Japonský distributor proto často spolupracuje s automobilkami a pomáhá jim vyvíjet řešení účinnější, než jsou v současnosti vyžadována. Jeho EGR ventily tak kromě náhradních dílů na aftermarket proudí i jako originální komponenty do prvovýroby, což šetří výrobcům vozidel značné náklady na jejich dlouhodobý vývoj. Emise jsou sníženy, výkon motoru přitom neztrácí, a spotřeba paliva je optimalizovaná dle standardů a požadavků jednotlivých automobilek. S pokrytím přes 40 % trhu nabízí Japanparts 150+ variant EGR ventilů včetně veškerého příslušenství.

Dmychadla Japanparts

Dmychadla Japanparts se vyznačují velmi kvalitním provedením při použití vybraných materiálů, které lépe odolávají mechanickému opotřebení a vysokým teplotám. Pro asijské i některé evropské vozy se často jedná o nejlepší možnou variantu, neboť jsou navrhována ve spolupráci s automobilkami. Od těch přebírají řadu vlastností i technologie, ačkoliv výrobní postupy se mohou mírně lišit. Pokrytí má Japanparts v tomto segmentu menší, stále ho však rozšiřuje, aby je nabízelo pro nejméně 90 % evropských a asijských aut.

Díly chlazení a klimatizace Japanparts

Díly chlazení a klimatizace Japanparts obsahují řadu komponentů, které se vyznačují nadstandardní životností a spolehlivým fungováním. O to se zasluhují přední výrobci, jejichž vývojová centra mnohdy spolupracují se samotnými automobilkami už při navrhování nových vozů. Nabídka distributora obsahuje kupříkladu vodní čerpadla, termostaty, snímače teploty chladiče, kondenzátory, kompresory nebo větráky chladiče, a spoustu dalšího. Také v této oblasti se dostávají do nabídky Japanparts pouze díly, které jsou testovány a zákazníci s nimi mají dlouhodobě dobré zkušenosti. Některé komponenty spolu opět souvisí, takže v mnoha případech pochází od stejného výrobce.

Komponenty zapalování a žhavení Japanparts

Díly zapalování a žhavení Japanparts zahrnují vedle samotných svíček také související komponenty jako generátory impulsů klikového hřídele, rotory, snímače polohy vačkového hřídele, a samozřejmě také zapalovací kabely a žhavící cívky. S ohledem na snižování spotřeby pohonných hmot a optimalizaci hnací jednotky dochází k neustálému vývoji, jehož přínos spočívá třeba v přesněji řízeném zapalování u "benzínu", nebo rychlejším nažhavením svíček u dieselových motorů, které tak mohou vyjet bez nutnosti zahřívání na volnoběh. Z inovací a moderních technologií těží i starší modely, jimž chce Japanparts dodávat kvalitní díly také v oblasti zapalování a žhavení.

Žhavící svíčky Japanparts

Žhavící svíčky Japanparts určené pro dieselová auta jsou nabízeny v několika provedeních dle možností motorizace i požadavků zákazníků. Díky značnému pokrytí lze pro asijské i evropské vozy vybrat standardní žhavící svíčky, které se během 20 - 25 vteřin zahřejí až na 800 °C, rychlé s rychlostí zahřátí za 15 - 20 sekund, typ QGS, kdy se žhavící svíčka během 10 vteřin rozpálí až na 900 °C, nebo typ S.Q., kde probíhá zahřátí na až 800 °C rovněž do 10 sekund.

Kabely zapalování Japanparts

Kabely zapalování Japanparts mají velmi přesné reakce, díky čemuž pracuje motor optimálně a bez zbytečné ztráty energie a vynechávání. Nabídka pokrývá více než 81 % automobilů evropských i asijských výrobců aut, k čemuž dopomáhá kombinace Japanparts, Ashika a Japko. Všechny jsou navrhovány s důrazem na maximální životnost a využívají pokročilé technologie výroby. Při těch je do zapalovacích kabelů aplikován například silikonový kaučuk namísto PVC, který nejenom méně praská, ale zároveň snáší i vysoké teploty u hranice 220 °C, odolává benzínu, oleji a ostatním látkám. Nejvyšší tepelnou třídu potvrzuje ISO 3808, přísná mezinárodní norma, jaká se uděluje pouze nejlepším produktům.

Díly řízení Japanparts

Komponenty řízení Japanparts jsou k dostání výhradně po splnění přísného testování, v němž se prokáže kvalita materiálů i přesnost a fungování po desítkách tisíc kilometrů v náročném terénu. V portfoliu se nachází např. příčná táhla řízení a jejich hlavy, axiální klouby, zavěšení a tlumiče řízení, páky a další. Jednotliví výrobci musí pochopitelně splňovat vysoké standardy automobilek, aby nedošlo k narušení bezpečnosti řízení ani komfortu v honbě za nejnižší cenou. Oproti originálním dílům (které už po několika letech nemusí být dostupné) však zůstávají jednotlivé komponenty v nabídce Japanparts nesrovnatelně levnější, přičemž vlastnostmi dotahují ty, co se používají v prvovýrobě.

Komponenty zavěšení kol Japanparts

Komponenty zavěšení kol Japanparts splňují kvalitativní standardy výrobců aut, ať se jedná o často nebo sporadicky měněné části. Do portfolia se dostaly prakticky všechny náhradní díly jako ramena, čepy, silent bloky, stabilizátory a jejich tyče, ložiska a náboje kol, uložení tlumiče, zavěšení pružin atd. Zejména pro nové modely aut je dodávají renomovaní výrobci, s nimiž automobilky spolupracují při navrhování nového vozu. Z toho následně těží i všechny starší modely, neboť dostávají technologie a materiály, jaké v době jejich vzniku ani neexistovaly. Jednotlivé komponenty zavěšení kol v nabídce Japanparts jsou samozřejmě uzpůsobeny evropským poměrům a kvalitě silničních komunikací, takže může pohodlně jezdit i nižší "sporťák".

Tlumiče nárazů Japanparts

Tlumiče nárazů Japanparts nabízí velmi dobré fungování na (ne)rovných silnicích a zajišťují tak komfortní jízdu. Vedle klasických se v portfoliu nachází nový druh vzduchových a elektronicky nastavitelných tlumičů s pneumatickými pružinami, který vzešel z vývojových laboratoří Japanparts. K výrobě byly použity například kompozity plastů a vulkanizovaného kaučuku, které umožňují v souladu s originálními díly zlepšit slabiny kritických bodů. Tlumiče nárazů tak reálně vydrží déle než originální, přičemž si stále udržují dobrou cenu.

Spirálové pružiny Japanparts

Spirálové pružiny Japanparts vychází z originálních produktů, které splňují nejvyšší standard komfortu a kvality. S důrazem na dlouhou životnost a efektivní odpružení jsou vyráběny ze speciální oceli a kalené olejem, který ještě zlepšuje vlastnosti materiálu. Díky efektivním postupům výroby je zatížení pružiny rozloženo rovnoměrně, aby se využil její potenciál, zatímco práškovaný povrch odolá všem nepříznivým vlivům. V nabídce se nachází jak klasické pružiny, tak miniblokové, s bočním zatížením, progresivní nebo lineární pro osobní a užitková vozidla.

Rozvody motoru Japanparts

Rozvody motoru Japanparts zahrnují všechny komponenty jednotlivě nebo v sadách, takže je možné vyměnit vše najednou (což je také doporučeno). Ani v tomto případě není v portfoliu každý, Japanparts vybírá pouze takové výrobce, co mají obsáhlou nabídku a splňují kvalitativní testy při zachování dobré ceny. Od Japanparts lze pořídit kladky, řemenice, napínáky, klínové řemeny a rozvodové řetězy, tlumiče vibrací nebo vodní čerpadla. Například pumpy nemá v nabídce každý a odebírají se od specializovaných výrobců, někteří však mezi sebou úzce spolupracují a doplňují se. Výsledky jejich práce pak spojuje právě Japanparts a předává je zákazníkům, kteří vždy dostanou 100% funkční komponenty rozvodů motoru.

Filtry Japanparts

Filtry Japanparts tvoří všechny druhy filtrů do aut, jako jsou vzduchové, olejové, palivové, kabinové nebo hydraulické do automatické převodovky. S ohledem na požadavky zákazníků jsou zastoupeny jak základní, tak pokročilé a prémiové filtry, jejichž vlastnosti přispívají k navýšení výkonu hnací jednotky a snížení spotřeby paliva. Většina velkých výrobců si vyvíjí vlastní filtrační média, která u top produktů (a někdy také u "střední třídy") obohatí například o skleněná vlákna, aktivní uhlí, nebo speciální olej. Nabídka pokrývá nejenom osobní, ale také užitková a nákladní asijská vozidla.

Ložiska Japanparts

Ložiska Japanparts jsou k dostání pro všechny části vozu a pokrývají více než 92 % automobilů asijských a evropských značek, méně pak amerických. Některé z nich pochází od sub-brandů Ashika a Japko, kvalitativně jsou však na stejně vysoké úrovni. I standardní ložiska jsou vyráběna výhradně z chrom-uhlíkové oceli a zdokonalena kalením nebo indukcí, Tím dosahuje Japanparts u svých náhradních dílů mimořádné odolnosti vůči mechanickému tření a dlouhé životnosti, která je oproti některým konkurentům nejméně o desítky procent vyšší.

Těsnění Japanparts

Těsnění Japanparts skýtá množství komponentů z různých částí vozidel, zejména se přitom jedná o motor. Nabídka obsahuje třeba těsnění hlavy motoru, klikové hřídele a skříně, těsnění pro hlavu válců, pod víko ventilu, pístní kroužky atd. S ohledem na vysokou kvalitu a 100% součinnost jsou obvykle vyráběny pod stejnou značkou jako jednotlivé díly. Automechanici tak mohou mít při instalaci jistotu, že budou těsnění Japanparts správně držet tlak i provozní kapaliny, aniž by po správné instalaci docházelo k úniku.

Ostatní díly Japanparts

Ostatní díly Japanparts zahrnují prakticky desítky mechanických i elektronických komponentů ze všech oblastí vozidel. Jejich výčet je však opravdu velký, pročež zmiňujeme pouze některé základní. Nabídka se navíc průběžně rozrůstá nejenom s cílem pokrývat ještě více aut v daných segmentech, ale prorážet také do nových, až bude Japanparts postupně distribuovat všechny náhradní díly.

Plynové vzpěry Japanparts

Plynové vzpěry Japanparts přímo kopírují vlastnosti originálních, takže odvedou stejnou službu u dveří kufru i kapoty. Výrobou z ověřených materiálů je zajištěna dlouhá životnost a bezchybná funkčnost i po letech užívání. Rozsahem pokrývají plynové vzpěry Japanparts více než 80 % českého trhu, a menší procento mají i na evropském. S více než 1 300 druhy tak patří mezi největší distributory těchto komponentů.

Brzdové hadice Japanparts

Brzdové hadice Japanparts využívají pokročilých materiálů, které zlepšují odolnost vůči tlaku i působení agresivních látek a přírodních vlivů. Vyráběny jsou v naprostém souladu s ostatními komponenty, a to po vzoru originálního vybavení. Pokrytím zasahuje Japanparts do zhruba 3/4 vozového parku na území Evropy, ať se jedná o evropské nebo asijské značky vozů, v menší míře pak americké.

Snímače ABS Japanparts

Snímače ABS Japanparts plní důležitou funkci měření velmi spolehlivě a posílají do řídící jednotky přesné informacemi, díky nimž funguje ABS efektivně a s ohledem na komfort cestujících. V nabídce se nachází komponenty pro zhruba 90 % automobilů asijského i evropského původu, některé přitom produkuje Ashika a Japko. Vlastnostmi se přibližují originálním komponentům a zvládají tak zároveň odolat extrémním teplotám od -40 do +125 °C.

Ostatní snímače Japanparts

Ostatní snímače Japanparts zahrnují celou řadu náhradní dílů pro osobní a užitková auta. Jedná se například o generátory impulsů klikového hřídele, měřiče množství vzduchu, snímače teploty, polohy, tlaku oleje atp. Jejich vývoj si obvykle zajišťuje sama společnost Japanparts ve spolupráci s továrnami, kde je využíváno pokročilých materiálů a moderních technologií.



Máte zájem o sortiment značky Japanparts? Můžete ho nalézt pomocí hledácího pole na našem e-shopu.

Autor článku
Jaroslav Peremský
Jsem manažer prodeje a marketingu s mnohaletou praxí v různých firmách a odvětvích. V roce 2016 jsem se rozhodl plně zaměřit svoji pozornost na automobilový průmysl a prodej autodílů. Využil jsem svých zkušeností, které jsem spojil se svými zájmy a koníčky. Mým cílem je posunout laťku v oblasti prodeje autodílů na vyšší úroveň. V praxi jsem více jak 7 let a své nově nabyté znalosti v oblasti prodeje autodílů a spotřebního zboží pro auto-moto mohu díky blogu publikovat a sdílet s Vámi.
AKČNÍ NABÍDKA DUBEN 2024 ATE, SKV, ABS, BREMBO, AUTOROZVODY
KOMPRESORY VALEO AKCE AUTOROZVODY
POKLICE KOL, NOVINKA V NABÍDCE, AUTOROZVODY
VYHODNA DOPRAVA PPL CENA AUTOROZVODY
ČIŠTĚNÍ DPF! BEZ MECHANICKÉHO ZÁSAHU, ŠETRNĚ, EKOLOGICKY! DPFHOLICE