Liqui Moly

18. 06. 2020
|
Kategorie VÝROBCI

Země původu: Německo (Ulm)
Rok založení: 1957
Web: www.liqui-moly.cz
Nabízený sortiment: Liqui Moly

 

Liqui Moly je výrobce motorových olejů, aditiv a autokosmetiky, s níž získal za dobu svého působení významné postavení na evropském trhu. Zpočátku se jednalo pouze o výrobu aditiv do paliva a motorových olejů, v nichž zabraňovala tvorbě usazenin a kalu, což byl ještě v druhé polovině 20. století velký problém vozů s karburátorem. Obrovský úspěch vysloužil firmě Liqui Moly vedoucí postavení a později vedl k rozšíření produkce o maziva a autokosmetiku, s níž dnes pokrývá velkou část motorizací osobních, užitkových i nákladních vozů a motocyklů.

Co je viskozita olejů?

Při výběru oleje je zcela zásadní jeho viskozita, která udává konzistenci, respektive tekutost maziva. Obecně platí, že minerální oleje jsou řidší a vhodné pro méně výkonné motory, zatímco syntetické nabízí nejúčinnější ochranu a obsahují aditiva, která efektivně čistí motor, snižují výfukové plyny apod. Nelze ho ovšem použít do každého motoru – vždy je nutné postupovat dle doporučení výrobce, který určil vhodná maziva. Pokud byste například do výkonného motoru nalili řídký minerální, nebyl by dostatečně promazáván a velmi rychle by mohlo dojít k jeho zadření.

Motorové oleje Liqui Moly

Motorové oleje Liqui Moly vychází z desítek let tradice a zkušeností. Právě produkty této značky patří k průkopníkům v oblasti maziv, která obsahovala už z výroby aditiva snižující opotřebení motoru. Pro velký zájem rozšiřovala firma produkci olejů natolik, že dnes pokrývá tisíce motorizací ne evropském i zahraničním trhu. V nabídce jsou jak plně syntetické oleje pro moderní vozy, tak polosyntetické s vyladěnou viskozitou, a minerální pro starší a lehká užitková vozidla. Zastoupení mají přitom různé viskozity, výkonnostní i cenové třídy. Vybrané motorové oleje pomáhají výrobcům aut plnit nejpřísnější emisní normy, včetně EURO V a EUR VI, což dokládá i certifikace kvality dle ISO 9001.

  • Minerální oleje jsou typicky řídké a nabízí dostatečnou ochranu méně výkonného motoru. Využití nachází ve starších osobních i užitkových vozech, a v motorkách, kde nedochází k příliš velkým zátěžím.
  • Plně syntetické oleje mají hustou strukturu a poskytují nejlepší možnou ochranu, jakou vyžadují zejména moderní vozy. Kromě mazacích vlastností mají také řadu aditiv, která motor čistí, snižují spotřebu a redukují emise.
  • Polosyntetické oleje kombinují vlastnosti obou výše zmíněných druhů. Nabízí perfektní viskozitu a univerzálnější použití, kdy vedle mazání zajišťují například i čištění motoru - celkově však obsahují aditiv méně a jsou středně husté.

Motorové oleje Liqui Moly pro osobní auta

Motorové oleje Liqui Moly pro osobní auta jsou vyráběny jak pro starší i moderní čtyřdobé motory. V nabídce jsou univerzální pro benzinové a naftové, ale také pro auta s pohonem na LPG / CNG, a zvláštní skupinu tvoří maziva pro veterány. Liqui Moly vyrábí motorové oleje s důrazem na efektivitu, kdy snižují mechanické opotřebení a spotřebu paliva, a naopak zvyšují odvod tepla. U moderních motorů jsou významnou složkou aditiva, která motor pročišťují a optimalizují jeho celkový chod. Jejich testování probíhá ve výkonných motorech s turbodmychadly a katalyzátory.

Synthoil Longtime / Synthoil Energy / Synthoil Tech

Motorové oleje Synthoil jsou plně nebo polosyntetické a patří obecně k nejúčinnějším z nabídky Liqui Moly. Podle potřeb jsou pak obohaceny o vybrané složky, které zajišťují například delší interval výměny oleje, nižší spotřebu paliva, nebo lepší pročišťování motoru.

  • Synthoil Tech je vhodný pro vysoce výkonné motory v náročných podmínkách. Poskytují zvýšenou ochranu proti mechanickému opotřebení a tepelnou stabilitu za všech podmínek. Dle vlastností se dále dělí například na High Tech a Race Tech, což udává jejich vlastnosti pro konkrétní případy.
  • Synthoil Energy má vyladěnou viskozitu, díky níž je promazávání motoru rychlejší a efektivnější i za studených startů. Oproti "klasickým" snižuje opotřebení mechanických částí a šetří palivo, stejně jako množství vypouštěných emisí. Vhodný je zejména pro městské vozy na krátkou vzdálenost a časté startování.
  • Synthtoil Longtime byl navržen speciálně pro delší interval výměny oleje. Oproti jiným je odolnější vůči oxidaci oleje, lépe zabraňuje ukládání usazenin a snižuje ztráty třením mechanických částí.

Motorové oleje Liqui Moly Leichtlauf

Motorové oleje Leichtlauf splňují vysoké nároky motoristů i výrobců aut. Mají buď plně syntetickou nebo polosyntetickou strukturu, čímž zajišťují perfektní promazávání motoru a snižují mechanické tření. Tepelná stabilita je velmi dobrá i při vysokém zatěžování, a vhodné jsou jak pro vozidla s tradičním benzinovým a dieselovým pohonem, tak pro ta na LPG / CNG.

MOTOROVÝ OLEJ LIQUI MOLY LEICHTLAUF SPECIAL LL 5W30 5 L - Viskózní třída 5W-30

Motorové oleje Liqui Moly Touring High Tech

Motorové oleje Touring High Tech se hodí pro vozidla, která jsou využívána na dlouhé trasy. Složení mají minerální a obvykle obsahují řadu aditiv, která pročišťují motor a zasluhují se o sníženou spotřebu paliva. Nabízí poměrně stabilní viskozitu i dobrý odvod tepla, čímž dlouhodobě optimalizuje funkci motoru.

MOTOROVÝ OLEJ LIQUI MOLY TOURING HIGH TECH 15W40 5 L - Viskózní třída 15W-40

Motorové oleje Liqui Moly Tec / Top Tec / Special Tec

Motorové oleje Tec jsou prémiové oleje z nabídky Liqui Moly. Vyráběny jsou jak pro benzinové, tak naftové motory, u nichž výrazně snižují mechanické opotřebení i spotřebu paliva, a redukují množství sazí. Řada z těchto olejů je vyráběny pro úzkou skupinu vozů jednotlivých výrobců, jejichž výrobci mají přísné nároky.

MOTOROVÝ OLEJ LIQUI MOLY TOP TEC 4500 5W30 5 L - Viskózní třída 5W-30
  • Top Tec je označení velmi účinných olejů, které snižují mechanické tření komponentů i spotřebu paliva, krásně odvádí teplo z motoru i během vysokých zátěží, a obsahují minimum popelovin. Vybrané jsou specifické pro evropská vozidla, jejichž výrobci požadují velmi striktní dodržení správného typu maziva pro efektivní chod motoru i výfukové soustavy - to platí zejména u vozů s DPF.
  • Special Tec představuje prémiové oleje vyvinuté speciálně pro americká a asijská auta, jejichž požadavky jsou částečně odlišné od těch evropských. Kombinace nejmodernějších technologií a několika syntetických olejů vytváří extrémně účinné mazivo, které snižuje mechanické opotřebení, spotřebu oleje a paliva, a čistí vnitřek motoru od usazenin.
MOTOROVÝ OLEJ LIQUI MOLY SPECIAL TEC F ECO 5W20 5L - Viskózní třída 5W-20

Motorové oleje Liqui Moly pro nákladní auta

Motorové oleje Liqui Moly pro nákladní auta pokrývají jak vysoce moderní motorizace, tak i ty desítky let staré. V nabídce jsou maziva plně i polosyntetická, ale nechybí ani minerální, které stále využívá řada užitkových vozů. Motorové oleje Liqui Moly jsou vyráběny s ohledem na vysoké zatěžování motorů v nákladních vozech, kterým snižují opotřebení a šetří palivo, což je při dlouhých vzdálenostech znatelná úspora. Některé jsou pak vyráběny s vyšším důrazem na redukci emisí, tepelnou stabilitu, a jiné zase nabízí prodloužený interval výměny oleje. Testování maziv Liqui Moly probíhá ve vysoce výkonných motorech, které nic neodpouští.

Motorové oleje Liqui Moly Top Tec

Motorové oleje Top Tec tvoří největší nabídku maziv pro nákladní vozy. Některé jsou univerzální a poslouží pro širokou škálu motorizací s různými výkony, jiné obsahují aditiva pro snížení výfukových plynů, spotřeby paliva, nebo k lepší optimalizaci motoru.

Motorové oleje Liqui Moly Langzeit / Langzeit Truck

Motorové oleje Langzeit jsou navrženy pro těžké nákladní vozy, některé jsou přitom vhodné pro konkrétní značky. Navrženy jsou s důrazem na optimalizaci chodu motoru při nízkých i vysokých otáčkách, což šetří palivo a snižuje mechanické opotřebení. Oproti jiným mají prodloužený interval výměny oleje, stejně jako splňují přísné emisní normy EURO II a EURO III.

Motorové oleje Liqui Moly Touring High Tech

Motorové oleje Touring High Tech zajišťují stabilní mazání ve všech provozních podmínkách. Využití nachází jak v benzinových, tak v dieselových motorech, ať už turbodmychadlo mají nebo ne.

Motorové oleje Liqui Moly pro motorky

Motorové oleje Liqui Moly pro motorky jsou vhodné pro starší i moderní stroje, které využívají vodou i vzduchem chlazené motory. Při vývoji byl kladen důraz na optimalizaci chodu hnací jednotky, což zajišťuje správná viskozita za jakkoliv zatíženého motoru. V důsledku klesá mechanické opotřebení, zatímco přidaná aditiva pročišťují motor a snižují množství výfukových plynů. Zásadní zastoupení mají maziva pro čtyřtaktní motory a skútry.

Oleje Street / Street Race do motoru motocyklů

Oleje Street představují skupinu nejúčinnějších maziv v nabídce Liqui Moly. Navrženy jsou s důrazem na optimalizaci motoru v náročných podmínkách, snížení spotřeby paliva a mechanického opotřebení. Přidaná aditiva se pak zasluhují o dokonalou čistotu motoru a redukci výfukových plynů. Jejich testování probíhá v závodních motorkách a jsou využívány například při závodech Moto2 / Moto3. Základní prémiové oleje nesou označení Street, ty nejúčinnější pak Street Race.

MOTOROVÝ OLEJ LIQUI MOLY MOTORBIKE 4T 10W40 STREET 1L - Viskózní třída 10W-40

Oleje Offroad / Basic Offroad / Ofrroad Race do motoru motocyklů

Motorové oleje Offroad jsou uzpůsobeny speciálně pro motokrosové motorky, čtyřkolky a další terénní jednostopá vozidla bez ohledu, jestli mají vodou či vzduchem chlazený motor. Nabízí vynikající mazání při jakkoliv vysokém zatížení, krásně čistý motor a hodí se jak pro suchou, tak pro mokrou spojku. Základním produktem je Offroad, nejlepší vlastnosti pak nabízí Offroad Race navržený pro vysoce výkonné moderní motory.

MOTOROVÝ OLEJ LIQUI MOLY MOTORBIKE 4T SYNTH 10W50 OFFROAD RACE 1L - Viskózní třída 10W-50

Oleje Scooter do motoru motocyklů

Motorové oleje Scooter jsou navrženy speciálně pro skútry, u nichž dochází k relativně rychlé akceleraci a časté změně výkonu. V provozu ve městě i mimo zajišťují optimální mazání a nízké mechanické opotřebení, stejně jako redukci výfukových plynů a pročišťování motoru.

Oleje Formula do motoru motocyklů

Oleje Formula jsou z velké části univerzální a vhodné pro motory chlazené vzduchem i vodou. Nabízí optimální viskozitu, která zajišťuje nízké tření a klidný chod motoru i během vysokého zatěžování.

Převodové oleje Liqui Moly

Převodové oleje Liqui Moly jsou dostupné pro automobily, motorky, veterány i traktory všech motorizací a výkonnostních tříd. Výrobce klade důraz na efektivitu a ochranu převodovky vůči mechanickému opotřebení. Vybrané oleje s přidanými aditivy zároveň snižují spotřebu pohonných hmot a omezují tak množství emisí vypouštěných do ovzduší. V portfoliu jsou převodové oleje pro manuální i automatické převodovky.

Převodové oleje Liqui Moly Top Tec

Převodové oleje Top Tec patří k nejúčinnějším produktům Liuqil Moly. Jsou vhodné pro moderní stroje s manuálním i automatickým řazením, kdy mechanismus chrání při klidné jízdě i během častého řazení za vysokých otáček. Oleje Top Tec nabízí příležitost ke znatelné úspoře paliva, mají skvělé tepelné vlastnosti a zvyšují komfort při řízení. Například Top Tec MTF 5100 75W je určen pro dvouspojkové převodovky S tronic a DSG, zatímco Top Tec ATF 1600 odstraňuje problémy s řazením a prodlužuje životnost převodovky.

PŘEVODOVÝ OLEJ LIQUI MOLYTOP TEC MTF 5100 75W 1L - Viskózní třída 75W

Převodové oleje Liqui Moly SAE / LS SAE

Převodové oleje SAE a LS SAE jsou navrženy pro univerzální použití ve vozech i zemědělských strojích a zvládají vysoké zatížení v převodovém systému. Kromě zvýšené odolnosti mají dobré viskózní vlastnosti a vyšší odolnost vůči stárnutí. Vybrané převodové oleje SAE jsou vhodné pro konkrétní značky vozidel, například BMW, Toyota nebo Hyundai.

PŘEVODOVÝ OLEJ LIQUI MOLY SAE 75W80 1L - Viskózní třída 75W-80

Převodové oleje Liqui Moly Truck

Převodové oleje Truck mají vysokou odolnost vůči mechanickému opotřebení v extrémně zatěžovaných strojích a nákladních autech. Díky přidaným aditivům zajišťují dokonalé mazání za všech podmínek, dokonce i v případě, kdy převodovka vykazovala potíže při řazení. Oleje Truck jsou zároveň navrhovány s důrazem na prodloužený interval výměny, který je až dvojnásobný – ty nejlepší nabízí interval až 320 000 km.

Převodové oleje Liqui Moly Motorbike

Převodové oleje Motorbike jsou (už podle názvu) vhodné pro jednostopá vozidla. Některé jsou navrženy pro motorky konkrétního výrobce, jiné nabízí univerzální použití v různých typech motorů s univerzální tlakovou zátěží. Oleje Liqui Moly poskytují převodovce dobrou ochranu vůči tření a podporují optimální chod motoru při dobré tepelné vodivosti, čímž zároveň snižují spotřebu paliva. V nabídce výrobce nechybí ani převodové oleje určené přímo pro skútry.

Autokosmetika Liqui Moly

Autokosmetika Liquil Moly zahrnuje přípravky na komplexní péči o interiér i exteriér vozů a motocyklů. Velmi kvalitní prostředky obnoví původní lesk komponentů a zakryjí například škrábance v laku. Výrobce nabízí speciální autokosmetiku pro údržbu karoserie (chápaje laku), skel, pneumatik, ale i chromových částí, plastových a gumových, takže se každé součásti vozidla dostane nejlepší možné péče. Liqui Moly nabízí i takové produkty jako je postřik na ochranu motoru proti hlodavcům, kteří mohou překousat dráty a hadice, nebo speciální roztok pro konzervaci motoru.

Aditiva Liqui Moly pro lepší chod motoru

V nabídce Liqui Moly se nachází také celá řada aditiv, která v podstatě firmu proslavila po celé Evropě a byly řadu let jejími stěžejními produkty. Jedná se například o přísady snižující kouřivost z výfuků, aditiva do oleje k pročištění motoru, nebo o čističe dieselových systémů, které získávají optimální vlastnosti hned po prvním použití. Portfolio Liqui Moly je pestré a zahrnuje přísady jak pro stará vozidla s méně výkonnými motory, tak pro moderní a vysoce výkonné hnací jednotky, u nichž bývají aditiva nezbytná například pro splnění emisních norem.

Aditiva / přísady do oleje

Aditiva Liquil Moly do oleje se zásadní měrou podílí na zlepšení vlastností oleje. Kromě optimálního promazávání a lépe přizpůsobené viskozity zvyšují odolnost vůči teplotním extrémům, čistí motor od usazenin, snižují spotřebu paliva a zamezují ztrátě oleje. Liqui Moly vyrábí přísady pro osobní i nákladní auta a také pro motorky.

Liqui Moly Přísada do oleje 300 ml

Aditiva / přísady do benzinu

Aditiva Liqui Moly do benzínu podporují efektivnější fungování motoru, kterému mohou zvýšit akceleraci, snížit spotřebu paliva, optimalizovat spalování, pročistit vstřikování, rozvody, ventily, nebo třeba zamezit stárnutí paliva. V nabídce jsou přísady pro osobní i nákladní automobily a motocykly většiny známých značek.

LIQUI MOLY BENZIN-SYSTEM-PFLEG- ÚDRŽBA BENZINOVÉHO SYSTÉMU 300 ml

Aditiva / přísady do nafty

Aditiva Liqui Moly do nafty jsou vhodná pro vozidla s i bez filtru pevných částic, kterým zajišťují efektivnější fungování agregátu a zlepšení ekologických dopadů. Pomáhají zvýšit zrychlení i při nízkých otáčkách, čistí motor od usazenin a zabraňují tvorbě nových, nebo třeba eliminují kouřivost, což snižuje množství emisí vypouštěných do ovzduší. Přísady do nafty jsou dostupné jak pro osobní, tak nákladní auta.

LIQUI MOLY PRO-LINE SUPER DIESEL ADD.- PŘÍSADA DO NAFTY SUPER 1 l

Aditiva / přísady do chladiče

Aditiva Liqui Moly do chladiče pomáhají s údržbou celého chladícího systému, který patří obecně k nejporuchovějším. Vnitřní údržba je nezbytná pro správné fungování a dlouhou životnost všech komponentů, z nichž aditiva Liqui Moly odstraňují usazeniny a postarají se o ideální provozní teplotu a správný tlak v celém systému.

LIQUI MOLY KÜHLERDICHTER- UTĚSŇOVAČ CHLADIČE 250 ml

Aditiva / přísady do LPG a CNG motorů

Aditiva Liqui Moly pro vozidla s LPG a CNG pohonem obsahují kombinaci účinných látek pro ochranu motoru před usazeninami a korozí, stejně jako zabraňují přehřátí v oblasti hlavy válců.

Hydraulické oleje Liqui Moly

Hydraulické oleje Liqui Moly zajišťují správné odpružení podvozku, které je pro pohodlnou jízdu nezbytné. Některé kapaliny jsou přímo navrženy pro konkrétní systém, zatímco jiné lze použít univerzálně v tlumičích, řídících mechanismech, hydropneumatickém odpružení apod. V nabídce Liqui Moly jsou hydraulické oleje pro osobní, užitková i nákladná auta, u nichž zlepšují vlastnosti hydraulických komponentů, prodlužují jejich životnost a zajišťují korektní fungování při nízkých i vysokých teplotách.

H2: Historie Liqui Moly, výrobce aditiv a olejů

Historie Liqui Moly, výrobce aditiv a olejů

Liqui Moly za sebou má desítky let existence, během nichž si vybudovala vedoucí postavení na trhu s mazivy a aditivy. Název nese po svém prvním produktu, kterým byl zkapalněný disulfid molybdenu, do té doby používaný výhradně jako tuhé mazivo. Udělený patent k výrobě jeho tekuté podoby dal v roce 1957 vzniknout společnosti Liqui Moly, jejíž produkty se proslavily po celé Evropě. Sulfid byl už dříve využíván v letectví jako příměs do oleje, v němž zajišťoval mazání i v případě, kdy docházelo ke ztrátám oleje. Právě toho se rozhodl německý výrobce využít a vytvořit kapalnou příměs do oleje, která by vyřešila tehdy celkem běžné úniky oleje v automobilech.

Netrvalo dlouho a Liqui Moly rozšířila svou nabídku o aditiva do benzinu, která zabraňovala tvorbě usazenin a ucpávání motoru. To bylo u vozů s karburátorem poměrně časté a do jisté míry neřešitelné – právě přísady do benzínu však pomáhaly dopady "nečistého" benzínu znatelně snížit. Díky tomu si firma vybudovala jednoznačně vedoucí postavení na evropském i zahraničním trhu s aditivy do paliva. Až o roky později začal Liqui Moly vyrábět také oleje a další maziva pro osobní automobily, následovaly užitkové a nákladní, motocykly a jakékoliv nářadí s motorem (pila, sekačka apod.).

Své zkušenosti výrobce velmi rychle zúročil a stal se prakticky průkopníkem ve vývoji maziv, jimiž dnes pokrývá velkou spoustu dostupných motorizací. S velkým rozsahem však přichází i zodpovědnost, k čemuž se Liqui Moly staví čelem. Na účinnosti svých olejů neustále pracuje a posouvá hranice mazacích vlastností, které musí být při současných nárocích perfektní. Za svou existenci získal výrobce řadu certifikací i exkluzivních spoluprací, a sponzoroval řadu předních světových závodů.



Máte zájem o sortiment značky Liqui Moly? Můžete ho nalézt pomocí hledácího pole na našem e-shopu.

Autor článku
Jaroslav Peremský
Jsem manažer prodeje a marketingu s mnohaletou praxí v různých firmách a odvětvích. V roce 2016 jsem se rozhodl plně zaměřit svoji pozornost na automobilový průmysl a prodej autodílů. Využil jsem svých zkušeností, které jsem spojil se svými zájmy a koníčky. Mým cílem je posunout laťku v oblasti prodeje autodílů na vyšší úroveň. V praxi jsem více jak 7 let a své nově nabyté znalosti v oblasti prodeje autodílů a spotřebního zboží pro auto-moto mohu díky blogu publikovat a sdílet s Vámi.
AKČNÍ NABÍDKA KVĚTEN 2024 ATE, SKV, ABS, BREMBO, AUTOROZVODY ARSERVICE
PROVOZNÍ DOBA STÁTNÍ SVÁTEK KVĚTEN AUTOROZVODY - ARSERVICE
KOMPRESORY VALEO AKCE AUTOROZVODY
POKLICE KOL, NOVINKA V NABÍDCE, AUTOROZVODY
VYHODNA DOPRAVA PPL CENA AUTOROZVODY
ČIŠTĚNÍ DPF! BEZ MECHANICKÉHO ZÁSAHU, ŠETRNĚ, EKOLOGICKY! DPFHOLICE