Země původu: Itálie
Rok založení: 1965
Web: www.mafra.com
Nabízený sortiment: Ma-fra

Ma-fra | Prémiová autokosmetika a čističe

Ma-fra je výrobce autokosmetiky a čistících prostředků pro automobilový průmysl se zaměřením na automobily a autoservisy. Na trh vstoupil s vysoce účinným čističem skvrn od barvy a oleje, a rychle si vybudoval dominantní postavení. Dnes vyrábí celou řadu prostředku pro různé fáze mytí vozů a motorek, detailing (voskování, leštění apod.), a značnou část nabídky tvoří také čistička průmyslová. Ma-fra mj. spolupracuje řadu let s největšími automobilkami jako hlavní dodavatel těchto produktů, je držitelem několika prestižních ocenění, a zastává ekologické způsoby výroby, používání i recyklace svých produktů.

Autokosmetika Ma-fra

Autokosmetika Ma-fra představuje velmi obsáhlou nabídku různých přípravků pro péči o auto. Ať se jedná o základní mycí šampony, změkčovadla není pěnící prostředky, tak o leštící mléka, vosky a jiné detailingové přípravky k ochraně laku a dodání zářivého lesku. V nabídce autokosmetiky Ma-fra jsou speciální prostředky pro každou část vozu – karoserii, okna, ráfky kol, interiér.

Detailing exteriéru Ma-fra

Detailing exteriéru Ma-fra zahrnuje celou řadu produktů péče o zevnějšek i vnitřek vozu. Jedná se například o vosky a odstraňovače nečistot z povrchu vozu, které jsou šetrné ke všem druhům autolaků. V nabídce nechybí ani nástřiky na podvozek vozu nebo čističe speciálně vyvinuté pro odstranění špíny z motoru. Vlastní skupinu pak tvoří čistící prostředky interiéru, které obnovují původní vzhled sedaček nebo palubní desky, dělají skla průzračně čistými apod.

LAST TOUCH EXPRESS - tekutý vosk 500ml MA-FRA

Přípravky Ma-fra pro mytí auta

Přípravky Ma-fra mají v automotive světě velké jméno u automechaniků, provozovatelů mycích linek, ale i samotných výrobců aut a koncových zákazníků. Vyznačují se vysokou účinností, díky níž z vozu odstraníte nejenom zaschlé nečistoty, ale také mikroskopické částice, mastnotu apod. Jiné prostředky zase poskytnou autu ochranu před chytáním nečistot a dokonalý lesk. Ma-fra má v nabídce desítky produktů pro mytí vozu zvenčí i zevnitř, které jsou k dostání buď ve velkých kanystrech (nejčastěji výhodně po 40 litrech), nebo pro koncové zákazníky po litrových a případně také ve sprejích.

Shampoo Power 1000ml MA-FRA

Přípravky předmytí a změkčovadla Ma-fra

Přípravky předmytí Ma-fra byly speciálně navrženy k odstranění "největších nečistot" jako je tuk, smog, hmyz, nafta atd. Vybrané jsou vhodné speciálně pro usazenou špínu na těžkých nákladních vozidlech a zemědělských strojích. Podobně působí také změkčovadla Ma-fra, jejichž výhodou je, že obsažené detergenční látky nepůsobí na hliníkové ani plastové lišty, a lze je tedy použít plošně na celou karoserii vozu.

Pěnící prostředky a šampony Ma-fra

Pěnící prostředky a šampony Ma-fra jsou určeny k odstranění malých i velkých nečistot, zatímco lak vozu bude maximálně chráněn. Hustá pěna poslouží jako "kluzná vrstva", takže nedojde k tak drsnému kontaktu kartáčů s karoserií. Po umytí stačí pěnící prostředek nebo šampon opláchnout vodou a pro zvýšení ochrany lak navoskovat. Pěna se ihned po spláchnutí rozpustí a do odpadu tak odteče pouze voda. Ma-fra má v nabídce pěnící prostředky pro mytí v automatické i ruční myčce.

Vosky a leštidla Ma-fra

Vosky Ma-fra slouží k ochraně povrchu karoserie, která snáze odpuzuje nečistoty, hmyz i mastnotu, a zároveň odstraní jemné vlásečnicové škrábance. Například vosk Step 5 Nanotech zároveň zvyšuje aerodynamiku vozu, zatímco Silver Wax je účinný pro odpuzování vody a rychlé usušení povrchu bez zanechání šmouh a kapek. Leštidla Ma-fra zase zajistí vysoký lesk, odstranění mikroškrábanců a druhou vrstvu ochrany vůči nečistotám. V nabídce jsou přípravky pro automatické i ruční myčky, v nichž jsou často využívány univerzální produkty, které obsahují několik efektů v jednom.

Přípravky pro mytí vozu bez vody

Nemáte-li možnost zajet s autem do myčky, případně potřebujete udržovat například vozy vystavené v showroomu, vyvinula Ma-fra vysoce efektivní mycí prostředky, které nevyžadují vodu. To ušetří čas, práci i životní prostředí, když je standardně na umytí auta použito asi 200 litrů vody. Prostředky Ma-fra obsahují vysoce účinné detergentní látky, díky nimž z vozu odstraníte jakékoliv nečistoty, šmouhy i zaschlou špínu. Využít je lze nejenom na karoserii, respektive lak, ale rovněž na ráfky vozu, jiné chromované oblasti a plastové části.

Odstraňovače vosku Ma-fra

Odstraňovače vosku Ma-fra se používají k očištění od smogu a železnaté a oxidové vrstvy, která se na autech vytvoří při přepravě po železnici nebo v případě, že často parkujete u kolejí a v blízkosti továren na zpracování kovu. Ma-fra má v nabídce odstraňovače vosku pro ruční užití, jimiž stačí potřít požadovaná místa, případně rozpustné v páře, která odstraní zbytky vosku z karoserie vozu bez přítomnosti lidského pracovníka. Po aplikování stačí vozidlo opláchnout bez dalšího mytí, a lze nanášet novou vrstvu vosku.

Přípravky Ma-fra pro péči o ráfky a pneumatiky

Pro údržbu kovových a chromovaných ploch vyvinula společnost Ma-fra speciální přípravky, které lze využít jakýkoliv neplastový a nelakovaný díl. Typicky se jedná o bočnice, hliníkové přívěsy, cisterny a nákladní vozidla. Zároveň odstraňují z ráfků černé tečky vznikající třením brzdových destiček. Správnou péči si zaslouží i pneumatiky, ať už se jedná o zcela nové, nebo ojeté. Přípravky Ma-fra dodají gumovému plášti lesk a účinnou ochranu proti atmosférickým vlivům – odpuzuje prach, vodu i přímé sluneční paprsky.

FAST & BLACK 500 ml leští a ochraňuje pneu - sprej MA-FRA

Přípravky Ma-fra pro mytí a péči o exteriér vozu

Zvláštní skupinu tvoří produkty z řad tzv. Detailingu, které jsou určeny pro univerzální mytí karoserie i ostatních částí vozu. Lze je použít pro rozpuštění všech druhů nečistot, včetně odolné a zaschlé špíny, včetně tuku a oleje. Všechny přípravky jsou ekologicky šetrné a neobsahují žádná agresivní rozpouštědla. Do skupiny externího mytí patří také přípravky, které eliminují prach a otisky prstů na laku vozu, nebo spreje pro ochranu podvozku před korozí, solí i vodou.

PULIRESINA/ Resin off, 250 ml odstraňuje pryskyřici a soli - sprej MA-FRA

Přípravky Ma-fra pro mytí a péči o interiér vozu

Také interiér vozu si zaslouží náležitou péči, jakou mu dopřávají výrobky Ma-fra z řad Detailingu. Ty pomohou interiér nejenom vyčistit, ale také ho udržet čistý. Vybrané čistící prostředky Ma-fra odstraní i staré nečistoty, pachy, bakterie a plísně, a zároveň předchází vzniku nových. Speciální péče patří rovněž potahům sedaček a oken z vnitřní strany, zejména v případě čelního skla. A zmiňme také prostředky pro udržování přístrojové desky a plastového obložení.

Čističe ve sprejích a rozprašovačích Ma-fra

Pro řidiče, kteří se starají pouze o své auto, nabízí Ma-fra celou řadu čistících a ochranných prostředků ve spreji a rozprašovačích. Jedná se jak o speciální kapaliny, tak o pěny a mléka – některé jsou univerzální, jiné jsou určeny přímo pro konkrétní použití.

  • Čistící pěny Ma-fra odstraňují silně „zažrané“ nečistoty a udržují povrch čistý.
  • Odmašťovače Ma-fra zbaví okna i jiné hladké plochy mastnoty, aniž by zanechaly šmouhy.
  • Mléka Ma-fra jsou typicky pečujícím přípravkem, který laku vrátí lesk, zakryje vlásečnicové škrábance a vytvoří vodoodpudivou vrstvu. Jiné druhy jsou zase určeny k péči o interiér, například o kožené potahy sedaček nebo na povrch palubní desky.

Ostatní čistící přípravky Ma-fra pro automotive

V nabídce Ma-fra nechybí ani další čistící prostředky, které slouží automechanikům, provozovatelům mycích stanic, údržbářům apod. Jedná se o výrobky k údržbě provozoven, kartáčů, přilehlých ploch a odpadních vod. Ma-fra poskytuje ekologicky co možná nejšetrnější prostředky, které životní prostředí zbytečně nezatěžují.

Prémiový čistič a odmašťovač Super Mafrasol

Super Mafrasol je velmi účinné chemické čistidlo, které na trhu těžko nachází konkurenci. Díky unikátnímu složení neodstraňuje nečistoty pouze povrchově, ale až z pórů materiálu – poradí si s olejem i zapečenou špínou. Nejčastější uplatnění má proto přímo v autoservisech, kde ho mechanici užívají k čištění motoru, výfuku, podvozku a dalších částí. Silné složení dokáže obnovit i původní vzhled, někdy však za použití autokosmetiky. Super Mafrasol je dodáván jako silný chemický koncentrát určený k dalšímu ředění v poměru 1 litr koncentrátu do 70 litrů vody.

SUPERMAFRASOL 900 ml univerzální čistič - superkoncentrát MA-FRA

Historie Ma-fra, výrobce autokosmetiky

Historie společnosti Ma-fra do roku 1965, kdy vstoupila na trh s velmi silnými čističi, které odstranily zaschlou barvu, olej a další nečistoty v dílnách autoservisů. O deset let později představila legendární prostředek Diamantplast k mytí a ošetřování plastové palubní desky, který si vysloužil prestižní ocenění Apollo d'Oro. Od té doby byla firma poměrně známou v celé západní Evropě a začala výrazně rozšiřovat svou nabídku o další druhy čistících prostředků.

Po roce 1980 navázala Ma-fra s italskou pobočkou Peugeotu, Peugeot Italia, jíž dodávala všechny profesionální čističe a autokosmetiku do autorizovaných i smluvních servisů. Prosperující spolupráce znamenala poprvé v historii vydávání katalogů s čisticími výrobky samotnou automobilkou. Ma-fra se také v následujících letech stala prvním výrobcem v automobilovém průmyslu, který začal vyrábět spreje bez chlorofluorocarbonu, což je plyn, který poškozuje ozonovou vrstvu planety Země.

V "zelené strategii" firma pokračovala i nadále a dělala stále více produktů šetrných k životnímu prostředí, byť pomocí chemie, která je k odstraňování skvrn v automotive nepostradatelná. Po dalších ekologických inovacích navázala Ma-fra, jakožto výrobce prémiové autokosmetiky, spolupráci s japonskou Toyotou a tehdejším korejským Daewoo. Od roku 2000 je stále častěji vidět jako sponzor na závodech a upevňuje svou pozici i díky získané certifikaci ISO9001. Úspěch Ma-fra stále pokračuje s výrobce posouvá hranice v oblasti čistících prostředků i autokosmetiky.



Máte zájem o sortiment značky Ma-fra? Můžete ho nalézt pomocí hledácího pole na našem e-shopu.

Autor článku
Jaroslav Peremský
Jsem manažer prodeje a marketingu s mnohaletou praxí v různých firmách a odvětvích. V roce 2016 jsem se rozhodl plně zaměřit svoji pozornost na automobilový průmysl a prodej autodílů. Využil jsem svých zkušeností, které jsem spojil se svými zájmy a koníčky. Mým cílem je posunout laťku v oblasti prodeje autodílů na vyšší úroveň. V praxi jsem více jak 7 let a své nově nabyté znalosti v oblasti prodeje autodílů a spotřebního zboží pro auto-moto mohu díky blogu publikovat a sdílet s Vámi.
AKČNÍ NABÍDKA KVĚTEN 2024 ATE, SKV, ABS, BREMBO, AUTOROZVODY ARSERVICE
PROVOZNÍ DOBA STÁTNÍ SVÁTEK KVĚTEN AUTOROZVODY - ARSERVICE
KOMPRESORY VALEO AKCE AUTOROZVODY
POKLICE KOL, NOVINKA V NABÍDCE, AUTOROZVODY
VYHODNA DOPRAVA PPL CENA AUTOROZVODY
ČIŠTĚNÍ DPF! BEZ MECHANICKÉHO ZÁSAHU, ŠETRNĚ, EKOLOGICKY! DPFHOLICE