Země původu: Velká Británie (Brighouse)
Rok založení: 1887
Web: www.millersoils.co.uk
Nabízený sortiment: Millers Oils

 

Millers Oils | Kvalitní oleje, maziva a aditiva

Millers Oils patří k předním výrobcům olejů a maziv pro auta, motorky i průmyslové stroje. Ve svých výrobcích odráží přes 120 let zkušeností a neustálý vývoj, díky němuž jsou oleje Millers Oils tolik efektivní. V motorech osobních i nákladních vozů prokazatelně snižují mechanické opotřebení, spotřebu paliva i množství nečistot, a naopak zvyšují tepelnou vodivost a odolnost proti oxidaci. Se svými oleji vyhrála firma řadu prestižních ocenění, na jejich efektivitě však neustále pracuje a posouvá hranice nemožného.

Millers Oils vyrábí maziva "pro každého"

V nabídce Millers Oils he zastoupena velká spousta maziv pro různé oblasti průmyslu. Zásadní zastoupení má automobilový, do něhož dodává oleje motorové, převodové i další pro osobní, užitková a nákladní vozidla, nechybí však ani veterány, motorky, nebo maziva pro závodní supersporty. Další zásadní oblast tvoří zemědělství a výrobní průmysl, v nichž se nachází řada výrobních robotů a těžké techniky.

Co je viskozita olejů?

Každý olej je jinak viskózní, což udává, pro jaký motor je vhodný. Viskozita znamená zjednodušeně tekutost, kdy jsou obecně nejúčinnější vysoce viskózní, vhodné však pouze pro výkonné agregáty - pro starší a méně výkonné se používají oleje s nižší viskozitou. Při výběru oleje se vždy řiďte dle pokynů výrobce, ten přímo udává, jaké oleje s jakou viskozitou jsou pro vaše vozidlo vhodné. Užití nesprávného by znamenalo rychlé opotřebení komponentů nebo ucpání motoru.

Motorové oleje Millers Oils zlepšují výkon motoru

Motorové oleje Millers Oils jsou navrhovány s důrazem na snížení mechanického tření jednotlivých komponentů, což nejenom prodlužuje životnost agregátu, ale také snižuje spotřebu paliva a množství emisí vypouštěných do ovzduší. Řada motorových olejů Millers Oils obsahuje nanočástice, které dělají mazací vlastnosti ještě efektivnějšími. V nabídce jsou maziva pro osobní, užitkové i nákladní vozy, veterány a motorky.

Motorové oleje Millers Oils pro osobní auta

Motorové oleje Millers Oils pro osobní auta vychází z prémiových maziv, jaká se používají v závodních supersportech, z ní nichž přebírají ty nejlepší vlastnosti. Ty fungují v běžném provozu ještě lépe a chrání komponenty před mechanickým opotřebením, snižují spotřebu paliva a množství škodlivin. Oleje Millers Oils jsou navrženy pro různá provedení dieselových i benzínových motorů - některé z nich jsou přitom účinnější pro konkrétní značky automobilů jako je FIAT, BMW nebo Volkswagen. V nabídce jsou jak plně syntetické oleje, které se vyznačují vysokou účinností, tak minerální pro starší motory a polosyntetické, což je kombinace obou předchozích.

  • Minerální oleje jsou stále užívány ve starších vozech se slabšími motory, jimž poskytují dostatečnou ochranu.
  • Plně syntetické oleje mají obecně nejvyšší účinnost a obsahují řadu aditiv, která pomáhají snižovat spotřebu i emise, čistí motor od usazenin.
  • Polosyntetické oleje přebírají vlastnosti obou výše uvedených a vyznačují se hlavně perfektní viskozitou.

Oleje EE Longlife od Millers Oils

Oleje EE Longlife značně prodlužují životnost motorů díky obsazené technologii Nanodrive. Ta snižuje mechanické opotřebení v průměru o 32 % a šetří palivo u nových i starších automobilů. V důsledku dochází k nižší produkci emisí a celkovému snížení provozních nákladů. Maziva jsou podporují funkci katalyzátoru i filtru pevných částic, vybrané jsou vhodné pro konkrétní značky vozů jako FIAT, BMW nebo Volkswagen.

MOTOROVÝ OLEJ MILLERS OILS PREMIUM EE LONGLIFE ECO 5W30 5L

Oleje XF a XF Longlife od Millers Oils

Oleje XF Longlife jsou navrženy pro zvýšenou ochranu motoru v náročných podmínkách při zachování perfektní viskozity. Usnadňují studené starty až při -35 °C a skvěle zvládají i extrémně vysoké teploty. Pomocí přidaných aditiv dochází také ke snížení spotřeby paliva, čištění motoru a prodloužení intervalu výměny. Vybrané oleje XF Longlife jsou určeny pro konkrétní značky jako Mercedes-Benz, BMW nebo FIAT.

MOTOROVÝ OLEJ MILLERS OILS PREMIUM XF LONGLIFE 5W30 5L

Oleje Trident / Trident Longlife od Millers Oils

Oleje Trident byly navrženy do extrémních provozních podmínek, takže efektivně chrání motor během studeného startu až v -25 °C, ale i v opačném extrémním případě. Vyladěná a hlavně stabilní viskozita dělá z olejů Trident Millers Oils vhodnou volbou pro zimní a letní období. Prodaná aditiva se pak zasluhují o průběžné čištění motoru a snižování spotřeby paliva.

MOTOROVÝ OLEJ MILLERS OILS TRIDENT LONGLIFE V 5W30 5L - Viskózní třída 5W-30

Oleje ZFS od Millers Oils

Oleje ZFS jsou určeny pro motorky, potažmo dvoudobé a čtyřdobé hnací jednotky, u nichž snižují mechanické opotřebení a podporují optimální chod. Většina z nich obsahuje technologii pro snížení spotřeby paliva a kouřivosti, takže jsou vhodné pro použití ve městě.

MOTOROVÝ OLEJ MILLERS OILS ZFS 10w50 4T

Oleje a maziva Millers Oils pro starší auta

Oleje a jiná maziva Millers Oils pro veterány a auta starší 20 let tvoří vlastní skupinu speciálních maziv, která lépe pracují s agregáty vyrobenými v minulém století. V nabídce jsou oleje pro auta z konce 90. let, ale i pro pro starší z přelomu století. Zastoupení mají nejenom oleje motorové, ale rovněž převodové, hydraulické a jiná maziva, například k udržování tukových částí.

Oleje Classic Sport pro závodní veterány

Oleje Classic Sport od výrobce Millers Oils jsou určeny závodním autům jako je Ferrari, Jaguar, Aston Martin nebo Lotus. Unikátní složení moaziv je přizpůsobeno potřebám starých agregátů, které získávají až o 38 % vyšší odolnost vůči mechanickému opotřebení. Například olej SAE 20w50 patří celosvětově k nejlepším olejům svého druhu - využívá technologii NanoDrive, díky níž je tření mnohem nižší a zvládá lépe také odvod tepla.

Oleje Vintage Millerol pro veterány

Oleje Vintage Millerol od výrobce Millers Oils jsou navrženy po vzoru dřívějších receptur, které neobsahovaly detergenty. Navrženo speciálně pro veterány s filtry nebo jednoduchými filtračními systémy. Motoru poskytují účinnou ochranu proti tření, oxidaci oleje a korozi. Oleje Vintage Millerol lze použít také v některých převodovkách veteránů.

Oleje Pistoneeze pro veterány s filtračním systémem

Oleje Classic Pistoneeze od výrobce Millers Oils byly navrženy zvláště pro stará auta, a rovněž pro veterány s moderním filtračním systémem. Maziva se vyznačují stabilní viskozitou a vysokou ochranou proti mechanickému opotřebení, stejně jako čisticími účinky a antioxidační ochranou, za což se zasluhují přidaná aditiva.

Motorové oleje Millers Oils pro nákladní auta

Motorové oleje Millers Oils pro nákladní a užitková auta jsou navrženy speciálně pro zatěžované agregáty, jejichž výkon každým rokem narůstá. Moderní dieselové motory vyžadují perfektní maziva, jaká dodává právě Millers Oils. Navržena jsou s cílem minimalizovat mechanické tření a snížit spotřebu paliva i množství škodlivin vypouštěných do ovzduší. Zároveň si velmi dobře udržují tepelnou stabilitu při klidné jízdě i během vysokých zátěži při jízdě do kopce. Velmi účinná maziva Millers Oils tsk v dlouhodobém měřítku snižují náklady na provoz v řádech vyšších procent.

Oleje Truckmaster pro vysoce výkonné motory

Motorové oleje Truckmaster Millers Oils pro nákladní vozidla kombinují syntetická maziva, speciální základové oleje a řadu aditiv, což z nich dělá velmi účinná řešení pro dieselové motory. Zásadní měrou snižují mechanické opotřebení i množství sazí a optimalizují spotřebu pohonných hmot. Dle požadavků se motorové oleje Truckmaster objevují v podobách LD, CJ, DX, FE a XPFE, kdy každá nabízí účinnější složení v konkrétním směru.

  • Oleje XPFE zjednodušují startování, obsahují antioxidační látky a udržují skvělou teplotní a viskózní stabilitu, čímž usnadňují provoz výkonným nákladním vozům v extrémních podmínkách.
  • Oleje LD v sobě kombinují syntetická maziva, speciální základní oleje a řadu aditiv, což zásadně snižuje množství sazí a prodlužuje životnost naftového motoru. Oleje Millers Oils dělají jednotlivé komponenty spolehlivějšími, prodlužují interval výměny a optimalizují spotřebu paliva.
  • Oleje FE jsou navrženy v souladu s nejpřísnějšími emisními normami EURO VI a EURO V, kdy výrazně redukují množství emisí vypouštěných do ovzduší - snižují tření i spotřebu paliva, a mají antikorozní a čisticí účinky.
  • Oleje CJ byly schváleny řadou výrobců nákladních vozů jako OEM maziva s perfektní výkonností. Snižují spotřebu, tření a zanášení filtru, díky unikátnímu složení navíc pomáhají plnit emisní normy EURO VI a EURO V.
  • Oleje DX jsou jakýmsi základním produktem, který se hodí pro starší a méně výkonné nákladní vozy. Poskytuje ochranu při vysokém zatížení, zvýšené intervaly výměny oleje, a byl schválen OEM výrobci.
MOTOROVÝ OLEJ MILLERS OILS Truckmaster LE 10w40

Oleje Trucksynth pro výkonné motory

Motorové oleje Trucksynth Millers Oils pro nákladní vozidla jsou plně syntetické a navržené pro nejvýkonnější benzinové i naftové motory. Vyznačují se vysokou viskózní a tepelnou stabilitou i při extrémních výkonech, znatelně snižují opotřebení mechanických částí a ušetří více jak 1 % paliva, což je u nákladních aut znatelné. Přidaná aditiva umožňují delší interval pro výměnu oleje, pohodlné studené starty a chrání filtr pevných částic. Prodloužená životnost motoru je v dlouhodobém měřítku úctyhodná, vybrané druhy jsou navíc navrženy pro plnění emisních norem EURO VI.

Oleje Multifleet pro vysoké zatížení

Oleje Multifleet od Millers Oils pro nákladní vozidla jsou navrženy pro vysoké zatížení. Obsahují řadi aditiv, která udržují motor čistý a bez oxidace, stejně jako si zachovává optimální viskozitu při nízkých i vysokých otáčkách. Velkým plusem je odolnost olejů Multifleet, protože poskytují velkou rezervu za doporučeným intervalem výměny.

Oleje Maxifleet pro čistý motor

Oleje Maxifleet od Millers Oils pro nákladní vozidla kombinují minerální a syntetická maziva obohacená o aditiva pro vyladění viskozity a dokonale čistý motor. Spotřeba oleje je naprosto minimální a splněny jsou normy EURO III. Olej je vhodný pro lehké nákladní automobily a užitkových vozech.

Oleje Superfleet pro vozy do roku 1979

Oleje Superfleet od Millers Oils pro nákladní auta odpovídají specifikacím API CC a SE a jsou doporučeny přednostně pro naftové motory vyrobené před rokem 1979. Přimíchaná aditiva však zaručují čistotu sacího ústrojí i v motorech benzinových.

Motorové oleje Millers Oils pro závodní vozy

V nabídce Millers Oils nechybí ani prémiová maziva pro závodní auta – nesou označení CFS a CSS a jsou navrženy speciálně pro agregáty, v nichž dochází k častým změnám a extrémním tlakům. Zvládat takové podmínky pomáhá použitá technologie NanoDrive, která udržuje konstantní olejovou vrstvu i při extrémních teplotách. Obdobou těchto maziv je také řada Ginetta navržená speciálně pro luxusní závodní vozy Ginetta původem z Velké Británie.

MOTOROVÝ OLEJ MILLERS OILS CFS 0w20 NT 1l

Motorové oleje Millers Oils pro motorky

Motorové oleje Miller Oils pro motorky mají poměrně malé zastoupení, jsou však velmi účinné. Výrobce zohledňuje jak nároky agregátů, tak potřeby okolí – maziva jsou proto navržena tak, aby snižovala mechanické opotřebení, čistila ústrojí, a napomáhala ke snížení spotřeby paliva.

Oleje ZFS

Oleje ZFS od výrobce Millers Oils se vyznačují nízkou kouřivostí a silnými čisticími účinky, díky čemuž zůstává motor dokonale čistý. Zároveň zlepšují těsnící vlastnosti pístních kroužků, válců a samotných pístů k dosažení vyššího výkonu. Nechybí složky pro zvýšenou ochranu vůči mechanickému opotřebení a snížení spotřeby paliva v důsledku nižšího tření.

Oleje ZSS

Oleje ZSS od výrobce Millers Oils jsou navrženy pro čtyřtaktní motory, speciálně pak pro vysokoobjemové a konstrukci V-twin. Vyznačují se spolehlivostí a skvělým výkonem i při vysokých otáčkách, díky přidaným aditivům je vhodný zejména na dlouhé vzdálenosti. Umožňuje prodloužený interval výměny oleje a poskytuje zvláštní ochranu mokrým spojkám. Protože snižují kouřivost, jsou rovněž velmi dobré pro jízdu ve městech a pro motocykly se systémem stop / start.

Převodové oleje Millers Oils

Převodové oleje Millers Oils zajišťují optimální chod a snižují mechanické opotřebení v tomto náročném ústrojí. V portfoliu výrobce jsou maziva pro manuální i automatické převodovky různého typu, vybrané oleje jsou však vhodné pro mechanismus v konkrétních značkách jako je FIAT, BMW nebo Mercedes-Benz. Převodové oleje Millers Oils přitom prokazatelně snižují tření o polovinu a snižují opotřebení až o 63 %, což je oproti běžným mazivům obrovský rozdíl. Prémiové oleje s označením EE, EP nebo TRX využívají technologii NanoDrive s mikročásticemi, které se zasluhují o perfektní ochranu systému.

Aditiva Millers Oils

Aditiva Millers Oils jsou nejčastěji vyráběna pro palivový a olejový systém, který čistí od usazenin a snižují spotřebu provozních kapalin. V nabídce jsou přísady pro moderní vozy, a stejně tak pro starší, které ještě využívají karburátor. Vedle čisticích účinků poskytují ochranu proti korozi a snížení spotřeby. Aditiva Millers Oils do paliva jsou vyvinuta pro dnešní již obohacené palivo, ale vybrané druhy je možné použít i pro olovnatý a okysličený benzín.

Premium Petrol Power EcoMax, aditivace benzínu 500 ml MILLERS OILS

Historie Millers Oils, výrobce olejů a maziv

Historie společnosti Millers Oils se datuje až do roku 1887, kdy John Watson Miller zakoupil již existující minifirmu na výrobu maziv. V businessu se nejednalo o nováčka, rodina Millerových podnikala celé generace. O dva roky později přejmenoval firmu na současné Millers Oils a ujistil své zákazníky, že u svých produktů bude dodržován přísně kontrolovaný standard kvality. Roku 1900 vytvořil vůbec první převodový olej, a to pro americký Ford, a současně také první olej pro nákladní vozidla s prodlouženým intervalem výměny.

Naprosto stěžejní byl rok 1920, kdy Millers Oils představil svou vlajkovou loď Pistoneeze. Jednalo se o vysoce účinnou třídu olejů pro osobní i nákladní vozy, s níž doslova dobýval evropský i americký trh. Firma své zkušenosti využívala pro stálé širší spektrum činností, a tak začala v roce 1950 vyrábět průmyslové oleje s cílem snížit spotřebu energie, což se dařilo.

V následujícím období docházelo k velkému rozšiřování závodu a navyšování produkce, stejně jako k tvorbě efektivnějších maziv na syntetické bázi. Další významný úspěch byl zaznamenán až v novém tisíciletí, kdy společnost vyhrála ocenění "Nanodrive" s třídou olejů, která díky obsaženým nanočásticím zásadní měrou snižovala opotřebení převodovky. V roce 2011 firma Millers Oils vybudovala speciální výzkumné centrum, kde vznikají rok od roku účinnější maziva.



Máte zájem o sortiment značky Millers Oils? Můžete ho nalézt pomocí hledácího pole na našem e-shopu.

Autor článku
Jaroslav Peremský
Jsem manažer prodeje a marketingu s mnohaletou praxí v různých firmách a odvětvích. V roce 2016 jsem se rozhodl plně zaměřit svoji pozornost na automobilový průmysl a prodej autodílů. Využil jsem svých zkušeností, které jsem spojil se svými zájmy a koníčky. Mým cílem je posunout laťku v oblasti prodeje autodílů na vyšší úroveň. V praxi jsem více jak 7 let a své nově nabyté znalosti v oblasti prodeje autodílů a spotřebního zboží pro auto-moto mohu díky blogu publikovat a sdílet s Vámi.
AKČNÍ NABÍDKA KVĚTEN 2024 ATE, SKV, ABS, BREMBO, AUTOROZVODY ARSERVICE
PROVOZNÍ DOBA STÁTNÍ SVÁTEK KVĚTEN AUTOROZVODY - ARSERVICE
KOMPRESORY VALEO AKCE AUTOROZVODY
POKLICE KOL, NOVINKA V NABÍDCE, AUTOROZVODY
VYHODNA DOPRAVA PPL CENA AUTOROZVODY
ČIŠTĚNÍ DPF! BEZ MECHANICKÉHO ZÁSAHU, ŠETRNĚ, EKOLOGICKY! DPFHOLICE