Země původu: Belgie (Saint-Truiden)
Rok Založení: 1963
Web: http://www.monroe.com
Nabízený sortiment: MONROE

MONROE | Největší výrobce tlumičů

Monroe patří mezi největší výrobce tlumičů pro automobilový průmysl, v němž si vydobyla místo kvalitou svých produktů. Od počátku své existence navázala přímé spolupráce s řadou automobilek, díky čemuž má dnes s náskokem vedoucí postavení v dodávkách tlumičů do prvovýroby. Svůj úspěch chtěla nicméně zúročit ještě o něco více a vydala se na trh s náhradními díly, kde patří nejenom tlumiče Monroe k žádaným a uznávaným komponentům. Vedle nich soustředí výrobu na další části podvozku jako jsou pružiny, silentbloky (uložení), a okrajově pak vyrábí nářadí vhodné zejména pro automechaniky.

Tlumiče Monroe pro automobily

V nabídce Monroe jsou tlumiče pro osobní i nákladní automobily s různými nároky. Výrobce je rozděluje dle produktových řad Oespectrum, Reflex, Monro-Matic Plus, Gas-Magnum, Max-Air, a zvláštní skupinu pak tvoří elektronické jednotky. Společnými vlastnostmi je konstrukce pro skvělý odvod tepla a mimořádně hladkou jízdou i v nerovném terénu, a zároveň udržuje pneumatiky ve stálém kontaktu s vozovkou.

Tlumiče Monroe Oespectrum

Tlumiče Monroe Oespectrum tvoří základní nabídku společnosti, jíž pokrývají jak osobní, tak některé nákladní vozy.

  • Tlumiče Oespectrum pro osobní automobily jsou mimořádně přesné a účinné, kromě perfektního odpružení zajišťují minimalizaci hluku a vibrací. Zkonstruovány dle nejnovějších technologií a vždy pro konkrétní model evropských, asijských i amerických vozidel. Monroe nabízí na tento druh tlumičů omezenou doživotní záruku.
  • Tlumiče Oespectrum pro lehké nákladní vozy a SUV se vyznačují velmi dobrým vyrovnáváním tvrdosti, ani větší nerovnosti tak nejsou příliš cítit. Vůz je díky moderním technologiím zbaven vibrací a velmi dobře potlačuje hluk. Vyráběny jsou vždy pro konkrétní druh vozidla dle specifikací výrobce, a dostupné jsou pro evropské, asijské a severoamerické lehké nákladní automobily a SUV. Rovněž nabízí omezenou doživotní záruku.
  • Tlumiče Oespectrum Monotube jsou určeny pro vozidla, která byla původně vybavena jednorázovými tlumiči. Velmi dobře vyrovnávají i velké výmoly a pohlcují vibrace, čímž zvyšují jízdní komfort i výkon. Navrhovány jsou pro evropská, asijská a severoamerická vozidla, samozřejmě vždy pro konkrétní model. I tady platí omezená doživotní záruka.

Tlumiče MONROE Oespectrum

Tlumiče Monroe Reflex

Tlumiče Monroe Reflex doplňují nabídku společnosti pro větší lehká nákladní vozidla a SUV, případně i jiná auta s vysokým těžištěm.

  • Tlumiče Reflex pro nákladní vozy velmi dobře absorbují nárazy, otřesy a vibrace, čímž udržují vysoký komfort řízení. Vyznačují se zvýšenou stabilitou i při rychlých změnách nerovnosti vozovky, díky vysokotlaké náplni mají přesnou konzistentní reakci. Navrženy jsou vždy pro konkrétní model, žádné univerzální nenajdete.
  • Tlumiče Reflex Monotube vznikly jako náhrada u vozidel, která byla původně vybavena pouze jednorázovými tlumiči. Mají zvýšenou stabilitu, hydraulické blokování pro tlumení nárazů, když je odpružení vozu zcela vysunuté, a součástí je také vysokotlaká plynová náplň, která pomáhá absorbovat nerovnosti. Také v tomto případě jsou tlumiče Monroe Reflex navrhovány speciálně pro každý model nákladních vozidel a SUV.
  • Vzpěry podvozku Reflex automaticky vyrovnávají tvrdý náraz na silnici a zachovávají tak ovladatelnost vozu. Navrženy jsou extra pro každý model lehkých nákladních vozů a SUV.

Tlumiče MONROE REFLEX

Tlumiče Monroe Matic Plus

Tlumiče Monroe Matic Plus jsou jakýmsi odlehčeným modelem výše zmíněných "sourozenců". Jejich předností je nižší cena, stále však zachovávají pohodlí posádky vozu.

  • Tlumiče Matic Plus pro osobní automobily vytváří správnou rovnováhu mezi pohodlím a ovládáním vozu v jakémkoliv terénu. Jedná se o ekonomickou alternativu k originálním dílům, což ocení zejména majitelé starších vozů. Konstrukce využívá technologii VVRP, díky čemuž tlumič snáze pohlcuje nárazy a vibrace.
  • Tlumiče Matic Plus pro nákladní vozidla jsou rovněž ekonomickou variantou za původní komponenty a najde uplatnění nejenom ve starším vozovém parku. Založena je na stlačování plynového dusíku a nechybí jí technologie VVRP pro lepší vyrovnávání otřesů.
  • Vzpěry Matic Plus nabízí efektivní vyrovnávání nárazů za nízkou cenu při zachování jistého standardu. Stejně jako ostatní z této skupiny má konstrukci s plynovým dusíkem a disponuje technologií VVRP.

Tlumiče MONROE MATIC PLUS

Tlumiče Monroe Gas-Magnum

Tlumiče Monroe Gas-Magnum jsou určeny nákladním vozidlům, u nichž zajišťují skvělou ovladatelnost vozu na jakkoliv nerovné vozovce. Mají rozšířenou trubku, do níž se vejde více oleje, a také ventily nabízí mnohem větší rozsah pro efektivnější tlumení nárazů. Díky dusíku pak pneumatiky snáze udržují kontakt s vozovkou. Tlumiče jsou navrženy pro konkrétní modely středně těžkých a těžkých nákladních vozidel.

Tlumiče MONROE GAS MAGNUM

Nastavitelné tlumiče Monroe Max-Air

Tlumiče Monroe Max-Air byly vyvinuty pro udržování vozidla v rovině bez ohledu na to, v jaké úrovni jsou jednotlivá kola. Dle potřeby se proto mohou "nafouknout" nebo naopak "vypustit" v rozmezí 20 a 150 psi při plně naloženém vozidlu. Tento druh tlumičů je možné přizpůsobit pro většinu vozidel vybavených automatickými nivelačními systémy a hodí se zejména pro vozidla, která přepravují těžké náklady.

Tlumiče MONROE MAX AIR

Elektronické vzpěry Monroe Oespectrum

Elektronické vzpěry Monroe Oespectrum jsou kvalitní náhradou pro vozy vybavenými elektronickým odpružením. Navrženy jsou dle standardů výrobců aut, což zaručuje 100% kompatibilitu a stejnou výšku podvozku jako z výroby. Využívány jsou v osobních automobilech, lehkých nákladních vozech a v SUV.

Spirálové pružiny Monroe Magnum

Pružiny Monroe Magnum jsou speciálně navrženy pro lehké nákladní vozy a nejlépe pracují v těch, které náklad tahají nebo vlečou. Typicky se jedná o pickupy, ty však nejsou na evropském trhu tolik rozšířené jako na americkém. U automobilů pomáhají obnovit původní výšku podvozku a jízdní komfort, čímž jsou plnohodnotnou náhradou za původní komponenty. Výrobce je vždy navrhuje pro konkrétní aplikaci vozu a zahrnuje v nich moderní technologie, jaké jsou využívány u originálních dílů.

Pružiny MONROE

Spirálové pružiny Monroe Quick

Spirálové pružiny Monroe Quick byly vytvořeny jak pro osobní, tak pro lehké nákladní automobily a SUV, u nichž představují adekvátní náhradu za originální komponenty. Díky úzké spolupráci s výrobci aut mohou být pružiny navrhovány konkrétnímu modelu na míru, k čemuž má Monroe k dispozici nejmodernější technologie a vlastní vývojové středisko. Po instalaci pomáhají pružiny Quick obnovit původní výšku správně odpruženého podvozku a navrací jízdní komfort.

  • Válcové tlačné pružiny Monroe, rovněž nazývané jako lineární, jsou základním typem, jakého hojně využívají výrobci automobilů. Poskytuje dostatečnou sílu a flexibilitu využití v různých aplikacích.
  • Kuželové tlačné pružiny Monroe jsou nazývány také jako progresivní a umožňují podvozku klesnout o něco více než pružiny válcové. S jejich stoupající deformací, resp. stlačením, stoupá zároveň tuhost, tedy odpor. Využívají se v místech, kde není dostatek prostoru.
  • Soudkové pružiny Monroe s bočním zatížením mají mírně ohnutou konstrukci do strany, čímž zvyšují efektivitu tlumičů. Odpružení je měkčí a snižuje se opotřebení pístů.

Příslušenství Monroe

Příslušenství Monroe obsahuje některé doplňkové prvky pro montáž vzpěr a pružin, jejichž uchycení a uložení by mělo být měněno současně s nimi. Jedině tak budou fungovat efektivně a zároveň vyměněným komponentům poskytnou správnou ochranu. Vyráběny jsou vždy v souladu s jednotlivými druhy dílů v OE kvalitě.

Montážní sady Monroe

Montážní sady Monroe Strut-Mate jsou určeny vzpěrám a pružinám, a při jejich instalaci by vždy měly být využívány nové. Jsou navrženy pro snížení hluku a vibrací během jízdy, čímž zásadně zvyšují jízdní komfort. Vhodné jsou jak pro nejnovější, tak pro starší modely, na které už nelze sehnat originální díly. K jejich zhotovení jsou využity pouze kvalitní materiály a výsledek tak odpovídá OE kvalitě. Portfolio je natolik rozsáhlé, že pokrývá více jak 98 % vzpěr značky Monroe.

Montážní sada MONROE STRUT-MATE

Ochranné sady Monroe

Ochranné sady Monroe obsahují manžety, které jsou navrženy speciálně pro každou vzpěru, kde fungují jako těsnění i ochrana před mechanickým poškozením. Manžety značky Monroe zvládají i prudké změny a efektivně chrání povrch komponentů.



Máte zájem o sortiment značky MONROE? Můžete ho nalézt pomocí hledácího pole na našem e-shopu.

Autor článku
Jaroslav Peremský
Jsem manažer prodeje a marketingu s mnohaletou praxí v různých firmách a odvětvích. V roce 2016 jsem se rozhodl plně zaměřit svoji pozornost na automobilový průmysl a prodej autodílů. Využil jsem svých zkušeností, které jsem spojil se svými zájmy a koníčky. Mým cílem je posunout laťku v oblasti prodeje autodílů na vyšší úroveň. V praxi jsem více jak 7 let a své nově nabyté znalosti v oblasti prodeje autodílů a spotřebního zboží pro auto-moto mohu díky blogu publikovat a sdílet s Vámi.
AKČNÍ NABÍDKA DUBEN 2024 ATE, SKV, ABS, BREMBO, AUTOROZVODY
KOMPRESORY VALEO AKCE AUTOROZVODY
POKLICE KOL, NOVINKA V NABÍDCE, AUTOROZVODY
VYHODNA DOPRAVA PPL CENA AUTOROZVODY
ČIŠTĚNÍ DPF! BEZ MECHANICKÉHO ZÁSAHU, ŠETRNĚ, EKOLOGICKY! DPFHOLICE