Textar - brzdové destičky a obložení od špičky v oboru

Země původu: Německo
Rok založení: 1913
Web: https://textar.com/
Nabízený sortiment: Textar

Textar | Prémiové brzdy pro automobily

Textar je přední výrobce brzdových systémů pro osobní a užitkové automobily známých značek, s nimiž spolupracuje jako dodavatel prémiových brzd. Jejich kvalita vychází z více než 100leté tradice, která odráží dnešní moderní technologie používané při výrobě. Společnost Textar nabízí více než 4 000 originálních brzdových dílů, ať se jedná o obložení kotoučových brzd, brzdové kotouče, čelisti, ale také bubny nebo celé sady. Všechny produkty spojuje vysoká kvalita a maximální účinnost, která je důkladně testována v laboratořích i závodních vozech.

Obložení brzdových destiček Textar ePad

Obložení brzdových destiček Textar ePad je top produktem pro osobní automobily, který přebírá vlastnosti originálních komponentů. Vyznačují se vysokou kvalitou a prémiovým provedením, což zajišťuje minimální hlučnost, vyšší brzdný efekt, nebo zachovávání čistoty bez usazování prachu, který vzniká v důsledku tření. Brzdové obložení ePad Textar je často vyvíjeno v přímé spolupráci s výrobci brzdových kotoučů, a to zejména při využití pro závodní a luxusní vozy. Obložení vyrábí Textar jak pro osobní, tak pro užitková vozidla, a v obou případech dosahuje skvělých úspěchů. K největším výhodám přitom patří:

  • Mechanická odolnost, kdy dochází k minimálnímu usazování prachu na discích, které tak mohou stále fungovat efektivně bez jakéhokoliv omezení.
  • Nízká hlučnost díky speciální povrchové úpravě, která zároveň zamezuje vzniku koroze.
  • Vysoký výkon zajištěný důmyslnou konstrukcí i prémiovými materiály. Ty zvyšují brzdnou účinnost, lépe snáší teplotní extrémy a rychleji se ochlazují.
  • Dlouhá životnost znamená spolehlivý brzdový systém na nejméně několik let, aniž by v průběhu docházelo k výraznému poklesu efektivity. Mechanické opotřebení je díky správným materiálům malé i při nestandardním užívání.

Textar brzdové destičky ePad

Obložení brzdových destiček Textar pro nákladní vozy

Obložení brzdových destiček Textar je rovněž vyráběno pro užitkové vozy, v nichž dochází k ještě většímu zatěžování brzdového systému. Společnost Textar dodává své obložení výrobcům originálních i EO komponentů a je k vidění u "náklaďáků", tahačů i celých kamionů. Výhody produktů Textar začínají hmotností, která je oproti standardnímu obložení podstatně nižší, a například u nákladního vozu se 6 nápravami (kamion) ušetří 7,5 kg, rozměry obložení přitom zůstávají stejné. Použitím správných odlehčených materiálů rovněž stoupá účinnost brzdícího systému, zkracuje se brzdná dráha a klesá spotřeba paliva i množství CO2 vypouštěného do ovzduší.

Brzdové kotouče Textar

Brzdové kotouče Textar jsou vyráběny pomocí nejmodernějších technologií, díky nimž splňují přísné požadavky automobilek, Evropské unie i samotných řidičů. Jejich kvalita vychází z více než 100leté tradice, během níž navázal spolupráce s řadou výrobců aut i mechaniky a udělal si dobré jméno. Při vývoji nových brzdových kotoučů se Textar soustředí na jejich účinnost, dlouhou životnost a maximální komfort spojený s bezpečností.

Proto vyrábí všechny kotouče přesně na míru danému vozidlu a dodává je v OE kvalitě. Společnost Textar má ve své nabídce bezmála 1 700 druhů kotoučových brzd, čímž pokrývá téměř 100 % evropského trhu s osobními vozidly. Portfolio tvoří jak základní kotouče, tak potažené, dvoudílné, prémiové hliníkové a rovněž kotouče s technologií TMD Friction a obsahem keramických částic.

Základní brzdové kotouče Textar

Základní brzdové kotouče Textar mají integrované ložisko kola a jsou oblíbené zejména u francouzských výrobců vozů jako je Citroen nebo Peugeot. Vyznačují se výborným poměrem mezi cenou a výkonem při zachování potřebných vlastností. Díky jednoduché konstrukci není potřeba měnit ložisko a montáž je velmi jednoduchá, navíc při ní zabraňují chybnému usazení při stlačení ložiska. Základní brzdový kotouč Textar je opatřen antikorozní povrchovou úpravou, díky níž odolá korozi i jiným nepříznivým vlivům.

Brzdové kotouče Textar s ložiskem a věncem ABS

Brzdové kotouče Textar s ložiskem kola a věncem ABS senzoru jsou vhodné pro systémy ABS senzorů s ozubeným nebo magnetickým věncem. I v tomto případě je konstrukce navržena tak, aby byla montáž jednoduchá a nedocházelo při ní ke stlačení ložiska. Nechybí ani antikorozní úprava prodlužující životnost kotouče.

Brzdové kotouče Textar s ložiskem a věncem ABS

Potažené dvoudílné brzdové kotouče Textar

Potažené dvoudílné brzdové kotouče Textar jsou navrženy pro vyšší efektivitu i vizuální efekt, který zlepšuje světle stříbrný nátěr. Konstrukce sestává ze dvou dílů, což zvyšuje odvod tepla vznikajícího během brzdění a zároveň efektivitu systému. Aby nedocházelo k oxidaci uvnitř ani zvenčí, opatřil Textar své brzdové kotouče speciální pláštěm, který odolá vnějším vlivům. I v tomto případě je montáž usnadněna, protože není potřeba odstraňovat ochranný olej.

Potažené dvoudílné brzdové kotouče Textar

Prémiové brzdové kotouče Textar Pro+ s uhlíkem

Brzdové kotouče Textar Pro+ s obsahem uhlíku jsou prémiovým produktem, který nabízí vysokou efektivitu, komfort i odolnost vůči degradaci. Příměsí uhlíku bylo dosaženo možnosti vyššího tepelného zatížení a rovnoměrného rozložení tepla v důsledku lepší tepelné vodivosti, takže brzdové kotouče Textar s uhlíkem zvládnou i extrémní zátěže. Reakce brzdy je optimalizovaná pro ještě lepší reakce a minimalizaci chvění brzd, díky čemuž zároveň klesá vydávaný hluk téměř na nulu. Speciální plášť má antikorozní účinky a dodává kotoučům lepší vzhled. Montáž je usnadněna díky montážní pomůcce a v budoucnu budou dodávány s upevňovacími šrouby.

Brzdové kotouče Textar Pro+

Dvoudílné kompozitní brzdové kotouče Textar

Dvoudílné kompozitní brzdové kotouče Textar jsou dalším prémiovým produktem této společnosti, která je tvořen z cylindru a třecího kroužku spojených nýty. Vynikají velmi vysokou kvalitou, mechanickou odolností a skvělými vlastnostmi, které dělají jízdu bezpečnější. Vyrobeny jsou z litiny s příměsí hliníků, čímž lépe odvádí teplo a zvládají i extrémní zatěžování. Textar vyvinul kompozitní brzdové kotouče se sníženou hlučností, což zvyšuje komfort řidiče. Velkým plusem je rovněž úspora pohonných hmot a tím i snížení CO2 vypouštěného do ovzduší.

Dvoudílné kompozitní brzdové kotouče Textar

Brzdové čelisti Textar

Brzdové čelisti Textar překračují standardy nařizované Evropskou unií, a dopřávají tak řidiči prémiové vlastnosti za skvělou cenu. Společnost Textar dodává brzdové čelisti i v dnešní době pro téměř celý evropský trh, od starších vozů po úplně moderní. Vyráběny jsou z odolných materiálů se zvláštním složením, díky němuž se a nich tak zásadní měrou nepodepisuje mechanické opotřebení a zároveň dobře odvádí teplo i při vysokých zátěžích.

Brzdové čelisti Textar

Brzdové sady Textar

Brzdové sady Textar obsahují vše potřebné k montáži a typicky také komponenty v páru. Jedná se například o sadu brzdových destiček, které je třeba měnit na obou stranách současně, aby kotoučová brzda reagovala stejně nalevo i napravo. Koupí sady ušetříte čas i úsilí při shánění každého dílu zvlášť a získáte jistotu, že budou 100% kompatibilní.

Brzdové destičky Textar

Brzdové destičky Textar se vyznačují vysokou efektivitou a prémiovým zpracováním v originální kvalitě. Jedná se o jednu z vůbec nejdůležitějších součástí mechanismu, která do značné míry ovlivňuje reakce při brzdění. Společnost Textar vyrábí brzdové destičky polokovové, organické, keramické i z lehké oceli a pokrývá přes 1 600 vozů na evropském trhu. Nabídkou se tedy řadí k největším výrobcům, v segmentu originálních brzdových dílů má postavení ještě o něco významnější. Brzdové destičky Textar jsou k vidění jak u běžných osobních vozů, tak u těch luxusnějších, včetně výkonných SUV.

Brzdové destičky Textar

Brzdové bubny Textar

Brzdové bubny Textar jsou stále využívány v některých starších vozech a typicky na zadní nápravě jako parkovací brzda. V tomto případě je tento typ brzdy stále účinný a cenově velmi dostupný, Textar navíc vyrábí všechny bubnové brzdy v OE kvalitě a vždy dle specifikací konkrétního vozu. Pro jejich zhotovení je využívána vysoce kvalitní litina, díky níž jsou bubny maximálně odolné proti teplu i mechanickému poškození. Svou výdrží se v tomto případě řadí mezi nejlepší na světě, a to stále za přijatelnou cenu.

Brzdové bubny Textar

Speciální kapaliny Textar

Textar má ve své nabídce rovněž produkty související s brzdovými systémy, jejichž kvalita je stejně tak vysoká. Jedná se například o prémiovou brzdovou kapalinu Textar ve třídách DOT 3, 4, 5 a DOT 4 LV, která zvyšuje efektivitu brzdového systému, jeho reakce a odezvu brzdového pedálu. Dále je v nabídce čistič brzd Textar pro odstranění oleje, mastnoty a nečistot, nebo různé maziva Hydra Tec a Cera Tec k údržbě a ochraně brzdového mechanismu.

 

Historie Textar, výrobce brzdových dílů

Historie Textar sahá až do roku 1913, kdy byla založena jako distribuční společnost. Později však spustila vlastní výrobu brzdových komponentů a rychle se dostávala do povědomí trhu Velké úspěchy slavila značka například v 50. letech, kdy brzdy Textar pomáhaly vyhrávat závody s legendárním Mercedese zvaným stříbrný šíp. Své jméno si tak udělaly nejenom na závodním okruhu Nürnburgring v rámci závodu Grand Prix, ale rovněž v Itálii a zámořském Buenos Aires.

První díly dodával Textar v roce 1915 americkému Fordu, později italskému Alfa Romeo a francouzskému Buggati. Postupně navazoval spolupráce s dalšími výrobci vozů v Evropě, a to například s Peugeotem, Volkswagenem, BMW, Aston Martin apod. Kromě běžných aut byly brzdové komponenty Textar instalovány také do luxusních vozů značek Jaguar, Maserati, závodních Toyot, Mercedesů, Corvette, Ferrari a řady dalších.

Brzdové obložení Textar je v sekci High Performance jednou z nejlepších kombinací s karbon-keramickými kotouči, které jsou zejména v luxusních a závodních vozech. Dnešní nabídka Textar patří k největším na světě a pokrývá téměř 100 % evropského trhu s osobními automobily. Brzdové obložení je často vyvíjeno ve spolupráci s výrobci kotoučů, díky čemuž dosahují perfektní kooperace a vysoké účinnosti.

 



Máte zájem o sortiment značky Textar? Můžete ho nalézt pomocí hledácího pole na našem e-shopu.

Autor článku
Jaroslav Peremský
Jsem manažer prodeje a marketingu s mnohaletou praxí v různých firmách a odvětvích. V roce 2016 jsem se rozhodl plně zaměřit svoji pozornost na automobilový průmysl a prodej autodílů. Využil jsem svých zkušeností, které jsem spojil se svými zájmy a koníčky. Mým cílem je posunout laťku v oblasti prodeje autodílů na vyšší úroveň. V praxi jsem více jak 7 let a své nově nabyté znalosti v oblasti prodeje autodílů a spotřebního zboží pro auto-moto mohu díky blogu publikovat a sdílet s Vámi.
AKČNÍ NABÍDKA KVĚTEN 2024 ATE, SKV, ABS, BREMBO, AUTOROZVODY ARSERVICE
PROVOZNÍ DOBA STÁTNÍ SVÁTEK KVĚTEN AUTOROZVODY - ARSERVICE
KOMPRESORY VALEO AKCE AUTOROZVODY
POKLICE KOL, NOVINKA V NABÍDCE, AUTOROZVODY
VYHODNA DOPRAVA PPL CENA AUTOROZVODY
ČIŠTĚNÍ DPF! BEZ MECHANICKÉHO ZÁSAHU, ŠETRNĚ, EKOLOGICKY! DPFHOLICE