Země původu: Španělsko
Rok založení: 1972
Web: https://ajusa.es
Nabízený sortiment: Ajusa

 

Ajusa | Těsnění a olejové trubky

Ajusa patří mezi největší výrobce těsnění a motorových dílů na světě. V portfoliu společnosti najdete kupříkladu části karburátoru, olejová potrubí, vany, vložky válců, zdvihátka, těsnění pro jednotlivé komponenty, ale i úplné sady. V katalogu má Ajusa více jak 100 000 produktů, u nichž nabízí velmi dobrý poměr ceny a kvality, která vychází z originálních dílů. To podtrhuje i certifikace ISO/TS 16949, díky níž může výrobce dodávat přímo do prvovýroby. významných automobilech napříč kontinenty. Na aftermarketu je Ajusa známa zejména díky prémiové kvalitě olejového potrubí a těsnění, kdy má v tomto segmentu jednu z nejširších nabídek na světě.

sada těsnění  AJUSA

Největší nabídku má Ajusa v těsnění motorových částí

Tento výrobce patří právem mezi největší ve svém segmentu, jelikož produkuje jak nejčastěji měněná těsnění, tak i ta méně běžná. Zdaleka nejobsáhlejší má přitom nabídku pro motorové komponenty, kde najde třeba kompletní sadu těsnění Ajusa, montážní sadu pro turbodmychadlo, radiální těsnící kroužky, těsnění chladící soustavy nebo například AGR ventilu, stejně jako těsnění sacího potrubí, sběrného výfukového potrubí, či olejového čerpadla. Veškeré těsnění Ajusa na aftermarketu přitom splňuje nejvyšší standardy srovnatelné s originálními díly,, z nichž také vychází.

montážní sada pro turbodmychadlo AJUSA

To automobilky si kladou stále vyšší cíle, aby zákazníkům nabízely nejvyšší kvalitu, a zároveň dokázaly splnit stále přísnější nařízení a normy. Řada z náhradních dílů je proto vyráběna na stejných strojích jako ty pro prvovýrobu, a kromě jiného označení jsou tak de facto srovnatelné. Nezáleží přitom, jestli si z nabídky Ajusa vyberete těsnění pro chladič oleje, klikové skříně, rozvodového mechanismu, nebo jen těsnící kroužek na olejovou vypouštěcí zátku. Výrobce nabízí vysoké standardy za dobrou cenu v každém náhradním dílů, který na aftermarket dodává.

Ostatní náhradní těsnění Ajusa pro automobily

Díky širokému produktovému portfoliu nabízí společnost automechanikům i koncovým zákazníkům i méně užívaná těsnění, k jejichž výměně obvykle dochází s velkým odstupem času. Jedná se například o sadu těsnění převodovky, nebo i samostatný kroužek pro její hřídel, těsnění držáku trysky pro přívod paliva, vstřikovacího a palivového čerpadla, případně o těsnění hydraulického čerpadla. V nabídce jsou jak kompletní opravené sety, tak samostatná náhradní těsnění Ajusa, která odpovídají standardům automobilových výrobců.

sada těsnění  AJUSA

Ajusa je známá kvalitou (nejen) olejového potrubí

Významné postavení zaujímá výrobce rovněž v oblasti potrubí, přičemž tím vůbec nejdůležitějším je v nabídce společnosti olejové. Mnohokrát se ukázalo, že hadičky a trubky Ajusa snáší i nejextrémnější tlaky, a díky materiálu z vlastní unikátní směsi odolávají i vnějším vlivům a stárnutí. Jako náhradní díly pro automobily jsou tak přinejmenším srovnatelné s originály, a v některých případech je dokonce překonávají. Typicky se jedná o levnější vozy, jimž dokáže Ajusa za přijatelnou cenu nabídnout kvalitu vyšší, než měly původní komponenty.

olejové potrubí  AJUSA

Další náhradní díly Ajusa pro vozidla všech značek

Nabídka tohoto výrobce je velmi pestrá a zasahuje do různých oblastí automobilů, ačkoliv nemá zdaleka takové pokrytí jako v případě motorových komponentů. K dispozici jsou například těsnící kroužky pro celou chladící soustavu, samotné potrubí chladiva či termostatu, nebo sada těsnění pro hydraulické čerpadlo řízení. Poměrně velké zastoupení má Ajusa v oblasti těsnění turbodmychadel, kde nabízí více jak 1 000 montážních sad pro většinu hlavních světových výrobců.

těsnění oleje AJUSA

Vedle těsnění, jímž je Ajusa zřejmě nejznámější po celém světě, se věnuje také produkci hydraulických zdvihátek, která jsou po dobu celého výrobního procesu ověřována mikronovou tolerancí se 100% přesností. A zapomenout nelze ani na vačkové hřídele, jejichž kvalitu dokládá užívání tyčí z lité oceli a následná modeláž (obrábění) na moderních, počítači řízených centrech. Tím se Ajusa vyvaruje lidské chybě a všechny komponenty pro auta jsou 100% precizně zpracované.

zdvihátka AJUSA

Nutno podotknout, že náhradní díly Ajusa nepolevují na kvalitě, ani když se jedná o méně vyráběné komponenty. Jelikož společnost dodává své díly také do prvovýroby, má k dispozici pokročilé technologie, s nimiž je schopna produkovat těsnění i jiné části v kvalitě odpovídající standardům výrobců vozidel. Jedná se tedy o adekvátní alternativu s dobrou cenou, ať vybíráte náhradní díly pro osobní, užitková nebo nákladní vozidla.

šrouby hlavy válce AJUSA

Historie Ajusa, výrobce náhradních dílů

Kořeny společnosti sahají desítky let zpět až do roku 1872, kdy byla otevřena malá dílna na výrobu těsnění pro hlavy válců. Firma však tehdy neměla k dispozici příliš pokročilé technologie, a tak vytvořila svá úplně první těsnění ručně, přičemž na jedno byly potřeba 3 hodiny času. Kvalitou tak však byly komponenty dostačující a velmi rychle se dostaly do povědomí automechaniků i samotných automobilek, což vedlo k brzkému rozšíření výroby a účasti na mezinárodních veletrzích.

Za nějakou dobu, respektive v roce 1980, získala Ajusa první významnou referenci, když vytvořila těsnění hlavy válců pro francouzskou automobilku Renault. Tou dobou už byla navíc Ajusa známá jak doma, tak v zahraničí, a měla celkově přes 600 referencí od menších i větších autoservisů. Firmě se dařilo a díky stoupajícímu zájmu navyšovala výrobu, rozšířila své prostory, a otevřela dokonce výzkumné a testovací centrum aby mohla provádět 100% kontrolu kvality všech komponentů.

Vedle těsnění se Ajusa pustila do výroby šroubů pro hlavy válců, hydraulických zdvihátek a vačkových hřídel, u nichž dnes nabízí pokrytí pro vozidla evropské, asijské i americké výroby. A expanze pokračovala nejenom na domácím kontinentu, Ajusa otevřela mezi lety 2000 a 2010 výrobní haly v Anglii, Rusku, Mexiku a Brazílii, a navázala spolupráci se strategickými partnery po celém světě. Následně si Ajusa postavila i vlastní technologický park se stejnojmenným názvem.

Rok 2014 přinesl další rozšíření výroby, tentokrát o olejové trubky pro mazání turbodmychadel, s nimiž udělala Ajusa "díru do světa", jelikož dnes patří mezi nejuznávanější ve své kategorii. Současně byl také spuštěn katalog komponentů turba s jedním z největších počtů referencí z celosvětového trhu. Expanze španělské společnosti pokračuje i nadále, a vedle dodávek do prvovýroby se silně zaměřuje na aftermarket, pro něhož tvoří i vlastní produktové sady.

těsnění hlavy válcu AJUSA



Máte zájem o sortiment značky Ajusa? Můžete ho nalézt pomocí hledácího pole na našem e-shopu.

Autor článku
Jaroslav Peremský
Jsem manažer prodeje a marketingu s mnohaletou praxí v různých firmách a odvětvích. V roce 2016 jsem se rozhodl plně zaměřit svoji pozornost na automobilový průmysl a prodej autodílů. Využil jsem svých zkušeností, které jsem spojil se svými zájmy a koníčky. Mým cílem je posunout laťku v oblasti prodeje autodílů na vyšší úroveň. V praxi jsem více jak 7 let a své nově nabyté znalosti v oblasti prodeje autodílů a spotřebního zboží pro auto-moto mohu díky blogu publikovat a sdílet s Vámi.
AKČNÍ NABÍDKA DUBEN 2024 ATE, SKV, ABS, BREMBO, AUTOROZVODY
KOMPRESORY VALEO AKCE AUTOROZVODY
POKLICE KOL, NOVINKA V NABÍDCE, AUTOROZVODY
VYHODNA DOPRAVA PPL CENA AUTOROZVODY
ČIŠTĚNÍ DPF! BEZ MECHANICKÉHO ZÁSAHU, ŠETRNĚ, EKOLOGICKY! DPFHOLICE