Hlavní stránka BILSTEIN

BILSTEIN

Tlumiče Bilstein - špičkové tlumiče pérování pro Váš vůz

 

Země původu: Německo
Rok založení: 1873
Web: https://www2.bilstein.com/

 

Celosvětově uznávaný výrobce plynokapalinových tlumičů, patentovaný výrobce jednotrubkového plynokapalinového tlumiče. O vynikající kvalitě značky svědčí fakt, že BILSTEIN dodává více než 70% svojí produkce do prvovýroby. Nabízí široký sortiment zahrnující tlumiče od sériového provedení až po supersportovní verze.

Tlumiče Bilstein můžete již nyní objednat přímo na našem e-shopu, nebo prostřednictvím emailu. K dispozici je Vám i kontaktní formulář.

Rádi bychom Vám o těchto kvalitních tlumičích řekli více informací, pojďme se tedy podívat na jejich základní rozdělení:

Prachovky a dorazy

Každý tlumič je tak dobrý, jak dobré je příslušenství, které se mění spolu s ním. Takže pokud měníte tlumiče, výměna dorazů a prachovek je absolutní nutností a toto originální příslušenství vyhovuje do posledního detailu. Všechny originální servisní díly a příslušenství Bilstein mají vysokou úroveň kvality, která se od nich očekává.

Olejové tlumiče

Řada B2, jsou olejové tlumiče, které mají nižší výrobní náklady a jsou tím pádem vhodnou alternativou pro včasné a efektivní opravy. Svoje zákazníky si najdou tam kde cena je na prvním místě, přes to nabízejí kvalitu na nejvyšší úrovni.

Pružiny

Pružiny pérování Bilstein jsou vyrobeny z vysoce kvalitní chom-vanadiové oceli, nebo z chrom-silikonové oceli pro extrémě vysokou úroveň pohlcování nárazů a nerovností.

Plynokapalinové tlumiče

Řada B4, pod kterou se nabízejí špičkové dvouplášťové plynokapalinové tlumiče pérování, se dá jednoduše definovat jako špičkové tlumiče v originální kvalitě, tedy přesně v takové kvalitě, v jaké jsou montovány tlumiče při výrobě vozu (kam také Bilstein nezřídka své tlumiče dodává). Bilstein, jakožto vynálezce prvního sériově vyráběného tlumiče pérování, dokáže nabídnout špičkovou kvalitu, kterou právě u řady B4 navíc kombinuje s velmi příjemnou cenou.

Sportovní tlumiče

Pod označením B6 naleznete dokonalé jednoplášťové plynokapalinové tlumiče pérování s technologií "upside-down". Tlumiče řady B6 nabízí optimální jízdní vlastnosti, vylepšenou stabilizaci vozidla, rychlejší odezvy a špičkovou tlumící sílu, to vše při zachování původní světlé výšky vozu a hlavně původního jízdního komfortu. B6 je jasnou volbou pro ty řidiče, kteří mají rádi sportovnější svezení v běžném provozu, nebo také pro ty, kteří zkrátka chtějí tlumič, na který se mohou spolehnout v každé, i té nejkritičtější, situaci. Tyto tlumiče by se daly definovat jako "vlk v rouše beránčím", navenek nejsou nijak znát, ale poskytují špičkové svezení i při agresivnějším stylu jízdy, jsou tedy vhodné pro ty, kteří nepotřebují ukazovat ostatním, že mají něco lepšího, pro ty, kterým zkrátka stačí vědět, že to mají a že se na to mohou spolehnout. Tlumiče řady B6 jsou odladěné testovacími jízdami na Nurburgringu.

Sportovní zkrácené tlumiče

Řada tlumičů B8 je zjednodušeně řečeno řada tlumičů B6, ovšem ve zkrácené délce, tedy přizpůsobená pro výkonné sportovní vozy se sníženou světlou výškou. Jedná se tedy stejně jako u řady B6 o jednoplášťové plynokapalinové tlumiče nejvyšší kvality s technologií "upside-down", ovšem vyladěné pro optimální kompatibilitu se sníženými pružinami pérování. Tlumiče B8 umožní Vašemu vozu nejen vypadat skvěle díky nižší světlé výšce, ale také mu propůjčí vynikající jízdní vlastnosti a přinesou skvělý zážitek z každé jízdy, dokáží totiž skvěle reagovat na náhlé změny směru jízdy ve vysokých rychlostech, stejně jako "žehlit" příčné nerovnosti na vozovce.

Plynokapalinové podvozky

Řada tlumičů B8 je zjednodušeně řečeno řada tlumičů B6, ovšem ve zkrácené délce, tedy přizpůsobená pro výkonné sportovní vozy se sníženou světlou výškou. Jedná se tedy stejně jako u řady B6 o jednoplášťové plynokapalinové tlumiče nejvyšší kvality s technologií "upside-down", ovšem vyladěné pro optimální kompatibilitu se sníženými pružinami pérování. Tlumiče B8 umožní Vašemu vozu nejen vypadat skvěle díky nižší světlé výšce, ale také mu propůjčí vynikající jízdní vlastnosti a přinesou skvělý zážitek z každé jízdy, dokážou totiž skvěle reagovat na náhlé změny směru jízdy ve vysokých rychlostech, stejně jako "žehlit" příčné nerovnosti na vozovce.

Sportovní podvozky

Kompletní podvozek skládající se ze 4 vysoce výkonných sportovních tlumičů s pružinami, to vše od jednoho výrobce. Vzorec pro čistou radost z jízdy s podvozkem B12 je naprosto jednoduchý: 4x jednoplášťový plynokapalinový tlumič B8 + 4x špičková zkrácená pružina Bilstein = podvozek B12 TuningKit. Podvozkový set B12 propůjčí díky snížení světlé výšky (25-30mm dle typu vozu) Vašemu vozu agresivnější vzhled a navíc přidaná dokonalé jízdní vlastnosti, které přináší jednoplášťové tlumiče se zkrácenou pístnicí, to vše za bezkonkurenční cenu celého podvozku. Podvozkové sety B12 jsou odladěné jízdami na Nurburgringu.

Stavitelné podvozky

Výškově stavitelný podvozek kombinující špičkové jednoplášťové tlumiče a sportovní pružiny s možností nastavení světlé výšky vozu. Ideální volba pro každého, kdo chce maximálně splynout se svým vozem. Řada podvozků B14 nabízí 4x jednoplášťový plynokapalinový tlumič se zkrácenou pístnicí a 4x vysoce výkonnou pružinu pérování, to vše odladěné na Nurburgringu a prakticky otestované v motorsportu. Tento podvozek nejen zlepší vzhled díky snížení světlé výšky vozu přesně do té míry, do které snižovat chcete, ale také nabídne výrazně lepší jízdní vlastnosti, které umožní naplno využít výkon Vašeho vozu.

Stavitelné podvozky

Výškově a tuhostně stavitelný podvozek kombinující špičkové jednoplášťové tlumiče a sportovní pružiny s možností nastavení světlé výšky vozu a síly tlumení. Jedinečná volba pro řidiče, který touží po tom, že si nastaví svůj vůz přesně tak, jak si představuje. Počínaje světlou výškou vozu a konče tuhostí pérování, vše je ve Vašich rukou. Devět/deset různých stupňů tuhosti odpružení můžete kdykoliv nastavit pouhými pár pohyby rukou, to vše přímo na Vašem voze bez nutnosti demontáže podvozku. Pro velmi náročné klienty se vyrábí také v provedení Ride Control, kdy je možné sílu tlumení regulovat na dálku elektronicky přímo z kabiny vozu. Agresivní vzhled vozu ve spojení s vysokým výkonem podvozku Vám přinese přesně to, po čem toužíte – nádherný a především skvěle fungující a bezpečný vůz, za kterým se každý otočí.

Autor článku
Jaroslav Peremský
Jsem manažer prodeje a marketingu s mnohaletou praxí v různých firmách a odvětvích. V roce 2016 jsem se rozhodl plně zaměřit svoji pozornost na automobilový průmysl a prodej autodílů. Využil jsem svých zkušeností, které jsem spojil se svými zájmy a koníčky. Mým cílem je posunout laťku v oblasti prodeje autodílů na vyšší úroveň. V praxi jsem více jak 7 let a své nově nabyté znalosti v oblasti prodeje autodílů a spotřebního zboží pro auto-moto mohu díky blogu publikovat a sdílet s Vámi.
AKČNÍ NABÍDKA DUBEN 2024 ATE, SKV, ABS, BREMBO, AUTOROZVODY
KOMPRESORY VALEO AKCE AUTOROZVODY
POKLICE KOL, NOVINKA V NABÍDCE, AUTOROZVODY
VYHODNA DOPRAVA PPL CENA AUTOROZVODY
ČIŠTĚNÍ DPF! BEZ MECHANICKÉHO ZÁSAHU, ŠETRNĚ, EKOLOGICKY! DPFHOLICE