Země původu: Itálie / Německo
Rok Založení: 1932
Web: https://www.corteco.com/
Nabízený sortiment: Corteco

Corteco | Největší výrobce olejových těsnění

Corteco patří mezi největší výrobce náhradních dílů pro aftermarket, respektive trh s náhradními díly pro koncové zákazníky. V 60 zemích světa prodává více než 26 000 druhů komponentů, z nichž jsou stěžejní těsnění a součásti podvozku. Společnost se stala uznávaným výrobcem a svůj úspěch ještě umocnila, když se připojila k celosvětově největší skupině Freudenberg pro výrobu a distribuci náhradních dílů v OEM kvalitě. Dnes je největším výrobcem olejových těsnění, která dodává automobilkám do prvovýroby i jako náhradní díly. Corteco autoparts jsou oblíbené u mechaniků i samotných motoristů díky ceně a vysoké kvalitě, jakou lze srovnávat s originálními autodíly.

Těsnění Corteco

Corteco je největším výrobcem olejových těsnění na světě, v nabídce má však i jiné druhy. Ta se ve vozech nachází na mnoha místech a vždy vyžadují 100% účinnost, jakou nabízí právě Corteco. Portfolio tvoří přes 7 000 druhů těsnění a více než 6 500 hřídelových těsnících kroužků pro osobní, užitková a nákladní auta, autobusy a zemědělskou techniku. Jedná se například o těsnění hlavy válců, olejové hlavy, rozvodového ústrojí nebo těsnění sacího potrubí.

Těsnění Corteco

  • Těsnění hlavy válců je sevřeno mezi blokem motoru a hlavou, kde udržuje olej, a zároveň zabraňuje mísení s chladicí kapalinou.
  • Těsnění olejové vany pomáhá uchovávat olej v místě, kde ho je nejvíce, a zabraňuje jeho ztrátě.
  • Těsnění klikového hřídele má tvar kolečka, známého také jako gufero. Utěsňuje klikovou hřídel v hlavě válce motoru a zabraňuje tak vytěkání oleje a ztrátě tlaku.
  • Těsnění ventilů patří mezi nejvíce namáhané a je proto nanejvýš nutné, aby vydrželo i vysoké tlaky a zamezilo ztrátě kapaliny.
  • Těsnění dříku ventilu pomáhá správně regulovat průtok oleje ventilem a zamezuje jeho unikání.

Nabídka firmy Corteco obsahuje celou řadu dalších těsnění pro automobily a také gumové (elastické) komponenty jako jsou brzdové hadice a manžety na čepy, nebo kovové olejové zátky.

Čepy, táhla a díly podvozku Corteco

Čepy jsou nedílnou součástí podvozku, zejména mechanismu zatáčení a posilovače řízení. Corteco vyrábí jak celé komplety, tak i jednotlivé součástky, jimiž pokrývá přes 27 500 vozů. Všechny jsou v OEM kvalitě a tedy srovnatelné s originálními, čímž Corteco vytváří plnohodnotnou náhradu pro starší i nové vozy, u nichž vychází nové čepy táhla i řízení příliš draze.

Corteco hlava příčného táhla řízení

  • Kulový čep / kloub je vystavován největšímu opotřebení v důsledku mechanického tření a tepelné vodivosti. Corteco je vyrábí v originální kvalitě a vždy pro konkrétní typ automobilu.
  • Rameno zavěšení spojuje podvozek, kolo a tlumič, díky čemuž se kola efektivně otáčí a náprava je zbavena vibrací.
  • Táhlo kol je napojené na volant, z něhož "přijímá signály" pro zatáčení. Správný výběr materiálů zajišťuje přesné reakce a minimum vibrací.

Řemenice klikového hřídele Corteco

Řemenice zajišťuje přenos energie z rotující hřídele na řemen, který ji "posílá" na jiný hřídel. Společnost Corteco vyrábí řemenice pro více než 300 nejběžnějších automobilů a nabídku stále rozšiřuje. K dostání jsou jak samotná "kolečka", tak kompletní sady včetně potřebných šroubů. Řemenice Corteco jsou navrženy tak, aby minimalizovaly opotřebení řemene a udržovaly vysoký komfort při řízení.

Corteco řemenice klikové hřídele

Pohlcovače vibrací Corteco

Pohlcovače vibrací Corteco mohou být samostatné díly, ale i součásti větších celků. Jejich kvalita je stejně tak důležitá jako například u čepů, táhel či těsnění. Pohlcují totiž vibrace a zabraňují tak nadměrnému ničení komponentů. Zároveň zvyšují i komfort, protože vibrování není na voze cítit a je stabilní, což se nejlépe pozná na řízení. V nabídce Corteco jsou tisíce produktů, které odpovídají originálnímu provedení co se materiálů, kvality a účinnosti týče, jsou však o poznání levnější.

  • Uložení čepu pomáhá snižovat vibrace i namáhání systému odpružení, a zároveň zajišťuje správné reakce kol, čímž zvyšuje komfort při řízení.
  • Torzní tlumič vibrací eliminuje nepravidelné otáčení klikového hřídele a pohlcuje vibrace, čímž zabraňuje jejich přenosu na ostatní komponenty.
  • Pružná spojka hřídele je alternativou ke klasickému kloubu, oproti němuž je výrazně levnější, podobně výkonná, a dostatečně pohlcuje vibrace díky druhé gumové dráze.

Filtry Corteco

Filtry Corteco mají menší zastoupení, ukazují se však jako účinná filtrační média zejména pro osobní vozy. Obsažená technologie micronAir u filtrů motoru zajišťuje perfektní čištění nasávaného vzduchu při zachování propustnosti. Motoru se tak dostává lepšímu chlazení, což posiluje jeho výkon, životnost i ochranu, a naopak snižuje spotřebu paliva a tím i CO2 vypouštěných do ovzduší. Použité médium se dobře vypořádává se změnami tlaku a neprotrhne se ani při největších zátěžích. V nabídce Corteco jsou také kabinové filtry se stejnou technologií micronAir, která zachytává prach i pyl a prodlužuje životnost systému klimatizace.

Historie náhradních autodílů Corteco

Historie Corteco sahá do roku 1957, kdy byla založena jako značka německé společnosti Freudenberg Group, jejíž vznik se datuje na konec 50. let 19. století, kdy provozovala koželužny. Později vstoupila na trh jako výrobce těsnění a nejvíce se prosadila v automobilovém průmyslu. Od roku 1957 se rovněž angažuje v oblasti řízení vozu, respektive podvozku, pro nějž vyvinula pohlcovače vibrací typu pouzdra kulových kloubů.

Ve stejném roce navázala německá firma Freundenberg spolupráci s italským výrobcem těsnění Corte & Cosso, kterýžto je původcem dnešního jména Corteco. Tuto obchodní značku využívá od roku 1996 dodnes k distribuci náhradních dílů v OE kvalitě. Působnost má celosvětovou, více než 19 000 produktů dodává do téměř 20 zemí s výrobními závody v Evropě, severní Americe a Asii. Například v oblasti olejových těsnění si získala vedoucí postavení na všech kontinentech.



Máte zájem o sortiment značky Corteco? Můžete ho nalézt pomocí hledácího pole na našem e-shopu.

Autor článku
Jaroslav Peremský
Jsem manažer prodeje a marketingu s mnohaletou praxí v různých firmách a odvětvích. V roce 2016 jsem se rozhodl plně zaměřit svoji pozornost na automobilový průmysl a prodej autodílů. Využil jsem svých zkušeností, které jsem spojil se svými zájmy a koníčky. Mým cílem je posunout laťku v oblasti prodeje autodílů na vyšší úroveň. V praxi jsem více jak 7 let a své nově nabyté znalosti v oblasti prodeje autodílů a spotřebního zboží pro auto-moto mohu díky blogu publikovat a sdílet s Vámi.
AKČNÍ NABÍDKA DUBEN 2024 ATE, SKV, ABS, BREMBO, AUTOROZVODY
KOMPRESORY VALEO AKCE AUTOROZVODY
POKLICE KOL, NOVINKA V NABÍDCE, AUTOROZVODY
VYHODNA DOPRAVA PPL CENA AUTOROZVODY
ČIŠTĚNÍ DPF! BEZ MECHANICKÉHO ZÁSAHU, ŠETRNĚ, EKOLOGICKY! DPFHOLICE