Hlavní stránka CS GERMANY

Země původu: Německo
Rok Založení: 80. léta 20. století
Web: https://www.csgermany.de/
Nabízený sortiment: CS Germany

CS Germany | Kvalitní vinuté pružiny pro auta

CS Germany je specialistou na vinuté pružiny pro osobní i nákladní automobily, které se vyskytují na evropském trhu. Portfolio zahrnuje zhruba 3 000 produktů, a jejich číslo neustále roste pro nové i starší modely vozů. Vinuté pružiny od CS Germany vynikají opravdu vysokou kvalitou, za níž ručí nadstandardní 10letou zárukou. Paradoxně však nabízí i skvělý poměr mezi cenou a výkonem, takže vychází mnohdy levněji než prémioví konkurenti. Společnost zaujímá významné postavení a neustále roste, její spirálové i listové pružiny si nachází uznání odborníků i samotných motoristů.

Vinuté pružiny CS Germany

Vinuté pružiny CS Germany se vyznačují bez přehánění velmi vysokou kvalitou a stále příznivou cenou. Tvoří většinu sortimentu a jedná se o hlavní zaměření firmy, která dnes vyrábí prakticky všechny využívané typy pružin jako jsou válcové, s bočním zařízením, nebo tvarem C. Celkově jich má CS Germany v nabídce více jak 3 000 druhů a oproti konkurenci mají až 3krát delší životnost, za což vděčí chromvanadové oceli a fosfátování zinkem. Kromě mechanického zatížení s pevností tahu až 2 100 MPa perfektně odolávají teplotním extrémům a jiným vnějším vlivům.

Spirálové vinuté pružiny CS Germany

Spirálové vinuté pružiny CS Germany jsou vyráběny v klasických a mini velikostech, přičemž v obou případech zajišťuje progresivní charakteristika skvělé jízdní vlastnosti. Jejich výhodou jsou malé rozměry, takže se vejdou i do nižších konstrukcí. Verze miniblok už se dnes do nových generací vozidel neinstaluje, neboť má v praxi poměrně krátkou životnost. Nabídka CS Germany však stále obsahuje spirálové pružiny pro starší vozy, stejně jako pro ty nové.

Optimalizované spirálové pružiny CS Germany

Optimalizované spirálové pružiny CS Germany jsou de facto vylepšením výše uvedených, oproti nimž dosahují až 3krát delší životnosti. O to se zasluhuje válcová pružinová ocel, která je houževnatá a snáze odolává stlačení. Oproti klasickým mají optimalizované pružiny nepatrně větší rozměry, tvar, výšku i tloušťku drátu, což ale nemá vliv na instalaci do podvozku.

Pružiny s bočním zatížením CS Germany

Pružiny s bočním zatížením CS Germany jsou využívány ve specifických aplikacích, kde tato přídavná síla prodlužuje životnost tlumiče a zlepšuje odpružení. Posádce vozidla se tak dostává komfortu i při jízdě v náročném terénu. K výrobě těchto pružin se užívá speciální oceli s příměsí křemíku a chromu, což jí zajišťuje vysoký stupeň houževnatosti. Povrchová úprava pomocí fosfátování zajišťuje odolnost vůči korozi a působení vnějších vlivů.

C pružiny CS Germany

C pružiny CS Germany nachází uplatnění na zadních nápravách, u nichž může dojít k vychýlení obloukem a ztrátě stability. Hodně zatěžované automobily tak získají lepší ovladatelnost v zatáčkách i na nerovné vozovce, za což vděčí chrom-křemíkové oceli s pevností tahu až 2 100 MPa. Fosfátování zinkem pak zajišťuje ochranu integrity materiálu, čímž přechází poškození vnějšími vlivy.

Válcové pružiny CS Germany

Válcové pružiny CS Germany patří mezi klasické druhy, jichž se často využívá v systémech s dvojitým trojúhelníkovým zavěšením kol. Různé vzdálenosti vinutí umožňují nastavit progresivní charakteristiku a uzpůsobit tak válcové pružiny CS Germany konkrétním aplikacím. I tady se využívá kvalitní chrom-křemíkové oceli s úpravou povrchu brokováním. Během procesu dochází k tepelnému namáhání, což prodlužuje jejich životnost.

Listové pružiny CS Germany

Listové pružiny CS Germany dnes nevystupují pod stejnou značkou jako ostatní, ačkoliv právě na nich si firma vybudovala svou reputaci. V nabídce je tak má zařazené pod značkou LS Germany a dosahují stejných standardů kvality jako ostatní výrobky. Nabídka je velmi obsáhlá, neboť zahrnuje přes 4 000 druhů listových pružin pro užitková a nákladní vozidla. Jedná se jak o listové, tak o parabolické zhotovené u oceli nebo plastu vyztuženého skleněnými vlákny.

Konvenční listové pružiny CS Germany

Konvenční listové pružiny CS Germany jsou úplným základem, který by využíván u starých vozidel, a dnes poslouží jako levné odpružení kol nákladních aut nebo dodávek. Konstrukci tvoří několik stejně tlustých plátů v různých délkách, jejichž navrstvením vzniká tzv. balíček. Výhodou listových pružin CS Germany je také současné tlumení vibrací, takže u některých starších vozidel zastupují tlumiče. Dnes však z nabídky stále více ustupují a jsou nahrazovány jinými typy a materiály.

Parabolické listové pružiny CS Germany

Parabolické listové pružiny CS Germany vychází z těch klasických, jednotlivé kovové pláty se však směrem ke krajům ztenčují po vzoru čtvercové paraboly. Ve výsledku tak získává každý z nich stejnou pevnost a vzniká mezi nimi vzduchová mezera. Ta udržuje povrchovou úpravu jednotlivých částí celistvou, zlepšuje ladnost odpružení a tlumí hluk. Parabolické listové pružiny CS Germany jsou zhruba o 35 % lehčí než klasické a mají navíc v jednotlivých vrstvách stejnou délku, takže umožňují dvoustupňové zavěšení pod hlavní pružinou.

Kompozitní listové pružiny CS Germany

Kompozitní listové pružiny CS Germany jsou patentovanou technologií německého výrobce, který zkombinoval plast a skleněná vlákna. Výsledkem je materiál mnohem pevnější a pružnější než ocel, což dává konstruktérům vozidel nové možnosti. Listové pružiny přitom odolají i teplotním extrémům a nepříznivým vlivům. CS Germany je dlouhodobě dodává do prvovýroby dodávek Mercedes a Volkswagen. V těch nahrazuje původní ocelové o hmotnosti 25 kg a snižuje tak váhu o 80 %. Vozidlo tak může být více zatěžováno nákladem a zároveň dochází ke snížení spotřeby paliva.

Historie pružin pro auta CS Germany

Společnost CS Germany byla založena před více než 40 lety jako výrobce listových pružin pro nákladní vozidla, jimž zároveň poskytoval servis a instalaci. S vysokou kvalitou zájem zákazníků stoupal a firma se rozrůstala o další zaměstnance, což vedlo k průběžnému rozšiřování výroby. Zprvu klasické vinuté pružiny rychle doplnily další druhy v reakci na vývoj automobilového trhu. CS Germany při své dnešní velikosti dodává výrobky na evropský a asijský trh náhradních dílů.



Máte zájem o sortiment značky CS Germany? Můžete ho nalézt pomocí hledácího pole na našem e-shopu.

Autor článku
Jaroslav Peremský
Jsem manažer prodeje a marketingu s mnohaletou praxí v různých firmách a odvětvích. V roce 2016 jsem se rozhodl plně zaměřit svoji pozornost na automobilový průmysl a prodej autodílů. Využil jsem svých zkušeností, které jsem spojil se svými zájmy a koníčky. Mým cílem je posunout laťku v oblasti prodeje autodílů na vyšší úroveň. V praxi jsem více jak 7 let a své nově nabyté znalosti v oblasti prodeje autodílů a spotřebního zboží pro auto-moto mohu díky blogu publikovat a sdílet s Vámi.
AKČNÍ NABÍDKA DUBEN 2024 ATE, SKV, ABS, BREMBO, AUTOROZVODY
KOMPRESORY VALEO AKCE AUTOROZVODY
POKLICE KOL, NOVINKA V NABÍDCE, AUTOROZVODY
VYHODNA DOPRAVA PPL CENA AUTOROZVODY
ČIŠTĚNÍ DPF! BEZ MECHANICKÉHO ZÁSAHU, ŠETRNĚ, EKOLOGICKY! DPFHOLICE