Země původu: Polsko
Rok Založení: 2004
Web: http://www.fa1.pl/
Nabízený sortiment: FA1

FA1 | Těsnění a spojovací materiál pro výfuk a motor

FA1 se specializuje na výrobu spojovacího materiálu pro výfukové ústrojí a těsnění pro různé oblasti automobilů, například turbodmychadla, chladící soustavu, sací potrubí, termostaty nebo olejové vany. V portfoliu jsou komponenty jako šroubky, spony, svorky, těsnící kroužky, podložky, gumové hadičky, ochranné krytky a mnoho dalšího. Důraz je kladen na co největší shodu s originálními produkty, což podtrhuje i plnění kvalitativní normy ISO 9001 nebo DIN. Některé náhradní díly jsou dodávány samostatně, jiní nabízí Fischer Automotive (FA1) v praktických sadách, takže je možné vyměnit například těsnění a spojku tlumiče najednou. Firma pokrývá svým sortimentem vozidla evropského a asijského původu, ať se jedná o osobní nebo nákladní auta.

Upevňovací prvky pro výfukový systém FA1

Upevňovací prvky pro výfukové systémy FA1 zahrnují de facto spojovací materiál jako trubky, pevné i pružné spojky, jednoduché i pokročilé svorky, závitová pouzdra, podložky nebo šrouby. Z dílny výrobce pochází také různé montážní příslušenství, potrubní armatury, opravné a tuningové sady. Značka FA1 je oblíbeným dodavatelem upevňovacích prvků pro výfukový systém, ať se jedná o nahrazení poškozených komponentů nebo úpravu dle vlastních specifikací.

FA1 upevňovací prvky výfukového systému

Upevňovací prvky pro turbodmychadla FA1

Upevňovací prvky pro turbodmychadla FA1 se pyšní mimořádnou pevností a odolností vůči vysokým teplotám, vibracím i působení vnějších vlivů. Výrobce je navrhuje s ohledem na prodloužení životnosti jak jednotlivých komponentů, tak celého turbodmychadla. K tomu přejímá některé technologie a materiály od originálních producentů, které následně aplikuje dle vlastních výrobních procesů. Portfolio FA1 zahrnuje upevňovací prvky jako duté šrouby a těsnění pro regeneraci, která většinou nabízí v komplexních montážních sadách. Není tak nutné dokupovat každé zvlášť a ztrácet čas výběrem jednotlivých druhů.

FA1 upevňovací prvky turbodmychadla

Těsnění motorových dílů FA1

Těsnění motorových dílů FA1 tvoří obsáhlou nabídku pro jednotlivé systémy schované pod kapotou osobních i užitkových vozidel. Jde například o těsnění hlavy válců, turbodmychadla, sacího potrubí, chladící soustavy, termostatu, EGR ventilu, trysek nebo olejového čerpadla. Materiály jsou pečlivě zvoleny tak, aby odolávaly působení agresivních látek, vysokému tlaku i tepelným zátěžím, takže těsnění motorových dílů od výrobce FA1 plní svou funkci na 100 % během normálních i extrémních výkonů. V portfoliu se nachází také těsnění pro navazující komponenty jako jsou těsnící kroužky sběrného výfukového potrubí, turbodmychadla nebo lambda sondy.

FA1 těsnění motoru

Olejové vypouštěcí zátky FA1

Olejové vypouštěcí zátky FA1 jsou vhodnou náhradou za původní, které jsou buď mechanicky poškozené, zkorodované, nebo došlo k jejich ztrátě. V nabídce se nachází jak šroubky a zátky, tak podložky z hliníku, mědi, kovových vláken nebo polyamidu, podložky KFC a odolné proti teplu. Aby mazivo nikde neunikalo, nechybí těsnění k jednotlivým druhům zátek. Všechny komponenty jsou v továrnách FA1 navrhovány dle originálních dílů a splňují standardy kvality nastavované automobilkami i úřady.

FA1 olejové vypouštěcí zátky

Těsnící o-kroužky do klimatizace FA1

Těsnící o-kroužky do klimatizace FA1 jsou prodávány jednotlivě i v celých sadách, které jsou vhodné pro servisy. Dostupná jsou těsnění kompresoru, klimatizačního potrubí, kondenzátoru a expanzního ventilu, včetně úzce specializovaných jako těsnění hlavy nebo válce kompresoru. V nabídce nechybí ani o-kroužky HNBR vytvořené z nitrilového kaučuku, jejichž vlastnosti lépe odolávají agresivním látkám. Těsnění FA1 pro komponenty klimatizace jsou vyráběny z vysokou přesností a plní kvalitativní standardy, takže jsou adekvátní náhradou za originální díly.

FA1 těsnící O kroužky klimatizace

Těsnění a jiné výrobky podle DIN

Těsnění a jiné výrobky podle DIN splňují velmi přísné nároky Deutches Institut für Normung, německého ústavu pro průmyslovou normalizaci. Vznikl v roce 1917 k ustálení standardů výroby a kvality, a od roku 1951 je také členem mezinárodní organizace ISO. Tyto výrobky jsou zárukou top kvality, která je v souladu s mezinárodním ujednáním. Dostupné jsou primárně pro automobily původem z Německa, stejně tak se ale vyrábí pro jiné značky, které jsou ve vedlejší zemi vyráběny. Komponenty splňující normu DIN v podstatě odpovídají originálním dílům, řada z nich je ostatně dodávána i do prvovýroby.

FA1 těsnění dle DIN

Máte zájem o sortiment značky FA1? Můžete ho nalézt pomocí hledácího pole na našem e-shopu.

Autor článku
Jaroslav Peremský
Jsem manažer prodeje a marketingu s mnohaletou praxí v různých firmách a odvětvích. V roce 2016 jsem se rozhodl plně zaměřit svoji pozornost na automobilový průmysl a prodej autodílů. Využil jsem svých zkušeností, které jsem spojil se svými zájmy a koníčky. Mým cílem je posunout laťku v oblasti prodeje autodílů na vyšší úroveň. V praxi jsem více jak 7 let a své nově nabyté znalosti v oblasti prodeje autodílů a spotřebního zboží pro auto-moto mohu díky blogu publikovat a sdílet s Vámi.
AKČNÍ NABÍDKA DUBEN 2024 ATE, SKV, ABS, BREMBO, AUTOROZVODY
KOMPRESORY VALEO AKCE AUTOROZVODY
POKLICE KOL, NOVINKA V NABÍDCE, AUTOROZVODY
VYHODNA DOPRAVA PPL CENA AUTOROZVODY
ČIŠTĚNÍ DPF! BEZ MECHANICKÉHO ZÁSAHU, ŠETRNĚ, EKOLOGICKY! DPFHOLICE