Země původu: Spojené státy americké (Denver v Coloradu)
Rok Založení: 1911
Web: https://www.gates.com/
Nabízený sortiment: Gates

Gates | Kvalitní rozvodové řemeny a rozvody

Gates je specialista a přední výrobce rozvodových řemenů pro automobilový průmysl, v němž si získal jméno zejména díky kvalitě produktů. V převodu mechanické energie je průkopníkem – právě její zakladatel před více než 100 lety vymyslel řemen klínový, který je dnes základem pro ostatní typy převodových řemenů a pásů. Autodíly Gates jsou vyráběny v OE kvalitě a navrhovány tak, aby překračovaly výkonové požadavky vozidel, čímž zajišťují 100% funkčnost i v extrémních podmínkách. Zákazníci si tak na trhu s náhradními mohou dopřát prémiové rozvodové řemeny Gates za rozumnou cenu.

Gates vyrábí stovky komponentů pro auta

V nabídce společnosti jsou i další výrobky, jako sady rozvodových řemenů, vodní čerpadla (pumpy), víčka nádrží, kladky, termostaty a řada dalších. Mimo automotive pak dopraní pásy a řemeny pro zemědělské a průmyslové stroje. Všechny autodíly Gates jsou důkladně testovány a podrobovány zkouškám, při nichž jsou simulovány reálné i extrémní situace. Díky tomu zvládají vše, co se může na cestách přihodit – některé produkty navíc získaly odolnost, díky níž přežijí i zbytek vozu.

Termostaty Gates

Termostaty Gates splňují řadu teplotních nároků a konstrukcí, takže je lze použít pro různá vozidla. Ačkoliv je zásadní funkcí termostatu regulace provozní teploty motoru, přidává Gates něco navíc. Kromě OE kvality srovnatelné s originálními díly, snižují opotřebení motoru, spotřeby paliva a produkovaných emisí, stejně jako umožňují rychlejší zahřátí motoru i během tuhých mrazů. Termostaty Gates zajišťují optimální regulaci teploty v motoru během nízkých otáče i vysokých zátěží, což mj. zlepšuje celkový výkon systému chlazení.

GATES termostat

Rozvodové řemeny Gates

Rozvodové řemeny Gates se pyšní prémiovou kvalitou a extrémní odolností, což z nich dělá volbu číslo jedna mnohých mechaniků i koncových zákazníků. Ačkoliv je jejich cena o něco vyšší než u nejlevnějších produktů, v dlouhodobém měřítku vychází pořízení rozvodového řemene Gates podstatně levněji. Tím nejenom odpadá starost s jeho výměnou, zároveň šetříte životní prostředí. Řemeny pro automobilový průmysl jsou označovány jako PowerGrip a jsou dodávány buď samostatně, nebo v sadách s kladkami a šrouby, případně také s vodním čerpadlem.

GATES rozvodový řemen

Klínové řemeny Gates

Klínové řemeny Gates za sebou mají více než 100letou historii, během níž jsou dodávány jak pro osobní, tak užitková a lehká nákladní vozidla. Vyvíjeny jsou s důrazem na bezúdržbový provoz, díky čemuž je nemusíte mazat ani opětovně napínat. Toho výrobce docílil správnou volbu materiálů i precizním systémem uchycení a napínací kladky, které rovněž pochází z dílny Gates. Klínové řemeny se vyznačují vysokou odolností proti mechanickému poškození, korozi i teplu, můžete se na ně tak spolehnout za každé situace.

GATES rozvodový řemen, převodový řemen, klínový řemen

Ozubené řemeny Gates

Ozubené řemeny Gates vznikly v reakci na stále výkonnější motory, kterým už zkrátka nestačila "stará řešení". Vynikají vysokou spolehlivostí a překvapivou odolností vůči mechanickému opotřebení i tepelným výkyvům, díky čemuž motoru zajišťují tichý chod jak při volnoběhu, tak při vysokých otáčkách. Použity byly takové materiály a konstrukce, aby řemeny Gates spolehlivě fungovaly i při vysoké teplotě, rychlosti, a zvládly bez problémů i dlouhé vzdálenosti. Výhodou je rovněž vysoká odolnost proti korozi a roztažnosti, což dělá z ozubených řemenů tohoto výrobce jedny z nejlepších ve svém oboru. Kromě klasických existují například lisované ozubené řemeny Gates, které jsou určeny pro osobní a lehké užitkové vozy. Vyznačují se extrémně vysokou tažností jednotlivých zubů a příčnou stabilitou, jakož i odolností proti oleji, mechanickému opotřebení a ohni.

Ostatní řemeny Gates

Gates má ve své nabídce desítky a desítky druhů převodových řemenů jak pro automobily, tak pro průmyslové stroje, zemědělskou techniku a další. Jedná se například o sekačky na trávu nebo sněhové frézy, které pro svou činnost získávají zcela klíčový díl nejvyšší kvality. Pásy Gates jsou k vidění také v průmyslových aplikacích a v podstatě kdekoliv, kde je potřeba převádět mechanickou energii pomocí řemene.

Sady rozvodů Gates

Sady rozvodů Gates jsou navrženy s ohledem na jednoduchou instalaci, snížení nákladů a dlouhou životnost. Vedle rozvodového řemene obsahují také kladky, řemenice, šrouby a vše podstatné pro správnou funkčnost. Při výměně řemene je obvykle vhodné měnit i samotné rozvody, čímž ušetříte nejenom práci, ale také čas a peníze. Pokud navíc použijete sadu rozvodů Gates, získáte tím 100% kompatibilitu komponentů. V nabídce výrobce jsou jak základní sady s řemenem a kladkami, tak rozsáhlejší s vodním čerpadlem, které je doporučeno měnit současně s rozvodovým řemenem. Pro výkonná a závodní vozidla pak Gates dodává sady rozvodů Racing s technologií Racing Performance Muscle s ještě vyšší odolností vůči mechanickému opotřebení a zajištění optimálního chodu motoru i ve vysokých otáčkách.

GATES rozvody, sada rozvodů

Vodní čerpadla Gates

Vodní čerpadla Gates jsou vyráběna jak pro osobní automobily, tak pro užitkové a nákladní vozy v mechanické a elektrické verzi. Mezi zákazníky jsou uznávány pro mimořádnou výdrž, která i násobně překonává některé konkurenční výrobky. Portfolio Gates tvoří vodní pumpy pro spalovací, zážehové a hybridní, v menší míře pak pro velmi stará vozidla z řad veteránů. Všechny produkty jsou testovány a vypouštěny do oběhu poté, co jsou provedeny zkoušky na 100% těsnost a účinné fungování.

GATES vodní pumpa

Historie Gates, předního výrobce rozvodových řemenů

Gates je společnost s více než 100letou historií, během níž dosáhla řady úspěchů. Když její zakladatel vynalezl klínový řemen, další inovace v přenosu energie přicházely prakticky samy. Během následujících let až do dnešní doby dal Gates světu stovky souvisejících komponentů, od rozvodů pro vodní pumpy. Začátek firmy se přitom datuje do roku 1911, kdy začínala jako továrna na zpracování kůže. Až o 6 let později vynalezl John Gates, bratr zakladatele Charlese Gatese, řemen vyrobený kompletně z gumy. Ten velmi rychle nahradil dosud užívaná konopná lana a společnost tak dosáhla prvenství ve výrobě klínových řemenů, které si drží dodnes. V témže roce si také změnila název na International Rubber Company, a o dva roky později na Gates Rubber Company.

Poptávka po gumových řemenech rapidně vzrůstala, což vedlo k zakládání dalších továren a najímání tisíců pracovníků pro celých státech. Do mezinárodní expanze se firma pustila teprve v druhé polovině 20. století, když roku 1954 postavila první zahraniční továrnu v Kanadě. O několik let později už stála další továrna v Mexiku, a 1963 vyrostla také v Evropě, konkrétně v Belgii. Během 80. let Gates pohltil firmu Uniroyal Power Transmission, a stala se tak s dominantním postavením největším výrobcem rozvodových řemenů na světě. O několik později proběhla rozsáhlá expanze do Asie a prodej britské strojírenské společnosti Tomkins. Název firmy byl změněn na The Gates Corporation z důvodu rostoucí nabídky automobilových dílů.



Máte zájem o sortiment značky Gates? Můžete ho nalézt pomocí hledácího pole na našem e-shopu.

Autor článku
Jaroslav Peremský
Jsem manažer prodeje a marketingu s mnohaletou praxí v různých firmách a odvětvích. V roce 2016 jsem se rozhodl plně zaměřit svoji pozornost na automobilový průmysl a prodej autodílů. Využil jsem svých zkušeností, které jsem spojil se svými zájmy a koníčky. Mým cílem je posunout laťku v oblasti prodeje autodílů na vyšší úroveň. V praxi jsem více jak 7 let a své nově nabyté znalosti v oblasti prodeje autodílů a spotřebního zboží pro auto-moto mohu díky blogu publikovat a sdílet s Vámi.
AKČNÍ NABÍDKA DUBEN 2024 ATE, SKV, ABS, BREMBO, AUTOROZVODY
KOMPRESORY VALEO AKCE AUTOROZVODY
POKLICE KOL, NOVINKA V NABÍDCE, AUTOROZVODY
VYHODNA DOPRAVA PPL CENA AUTOROZVODY
ČIŠTĚNÍ DPF! BEZ MECHANICKÉHO ZÁSAHU, ŠETRNĚ, EKOLOGICKY! DPFHOLICE