Hlavní stránka LEMFORDER

LEMFORDER

Země původu: Německo (Lemförde)
Rok založení: 1947
Web: www.lemfoerder.com
Nabízený sortiment: LEMFÖRDER

 

Společnost Lemförder vznikla v severoněmeckém městečku Lemförde nedaleko Osnabrücku v roce 1947 nejprve jako rodinný podnik s názvem Lemförder Metallwaren Gesellschaft mbH. Malou firmu zpočátku vedl její duchovní otec Wilhelm Ulderup se svým synem Jürgenem, později (v roce 1963) se firma proměnila v akciovou společnost.

Společnost překročila hranice Německa a vstoupila na mezinárodní trh v roce 1968, když v argentinském Buenos Aires otevírá nový závod s názvem Lemförder Metall Argentina SRL. Značka Lemförder sílí její továrny nabírají nové pracovní síly: na konci roku 1972 v nich pracuje více než 2 200 zaměstnanců.

I oni se roku 1984 stávají trvalou součástí koncernu ZF Friedrichshafen AG, která v Lemförderu získává majoritní podíl. Celá skupina ZF mj. také sdružuje značky SACHS, BOGE, ZF Lenksysteme a ZF Parts. Trvalým odkazem zakladatele firmy dnes zůstává silueta sovy a tři táhla ve znaku firmy. Na vysvětlenou: slovo Ule, familiární zkratka příjmení Ulderup, je v dolnoněmeckém nářečí výrazem pro sovu.

 

Společnost Lemförder dominuje dnešnímu trhu s automobilovými součástkami. Její specializací jsou díly zavěšení a řízení. Spolupracuje s automobilkami předních světových značek jako např. Audi, BMW, Lamborghini, Mercedes-Benz nebo Volkswagen Group. Své výrobky exportuje aktuálně do 110 zemí a její zastoupení nemůže chybět ani v České republice.

Hlavní předností tohoto respektovaného, dynamicky se rozvíjejícího výrobce je především vývoj vlastních řešení a jejich náročné testování. V této oblasti udává rychlost i směr a právem patří k lídrům trhu. Není divu, že je držitelem široké škály světově uznávaných patentů. Portfolio značky Lemförder v současné době zahrnuje zhruba 13 000 produktů. V nabídce této značky byste našli díly řízení a zavěšení, čepy, ramena, tyčky, silentbloky, uložení, manžety. Uplatnění najdou jak v osobních, tak i v užitkových vozidlech.

Nejmodernější technologie, pečlivé zpracování a použití prvotřídního materiálu jsou předpokladem dlouhé životnosti součástek značky Lemförder. Špičková kvalita nabízených výrobků je opakovaně kontrolována během skutečných jízdních testů.

I tyto náročné zkoušky přispěly k tomu, že německá společnost získala řadu ocenění.

Veškeré autodíly firmy Lemförder vznikají na stejné výrobní lince, ať už jsou určeny pro aftermarket, nebo se jedná o OE díly pro prvovýrobu. Jediné, v čem se tyto produkty liší, je jejich objednací číslo. Všechny tyto komponenty se umí spolehlivě postarat o vaši vysoký jízdní komfort, předvídatelné chování a maximální dynamiku vašeho vozu.

Lemförder je zárukou mimořádného zážitku a potěšení z jízdy, nadstandardní bezpečnosti a především spokojenosti mnoha řidičů. Proto věříme, že si součástky s touto značkou v našem e-shopu vyberete i Vy.

Kulové čepy řízení, pouzdra a manžety Lemförder

Základní funkcí kulového čepu je přenos síly řízení v okamžiku, kdy tlumiče se pohybují horizontálně nahoru či dolů, zatímco kola auta současně zatáčejí vpravo nebo vlevo.

Pro výrobu čepu se nejčastěji používá kvalitní ocel, jež je opatřena povrchovou úpravou s vysokou tvrdostí. Kulové čepy jsou usazeny v pouzdře neboli v pánvi čepu, obvykle vyrobené z plastu (např. polyamidu). Lemförder nabízí i další řešení proti vniknutí nečistot a vlhkosti tím, že pouzdra jsou přímo zavulkanizována do pryže.

Přesto, že většinou jde o výrobky s vysokou životností, časem se kulové čepy vozu nebo jejich pouzdra při vysokém dynamickém namáhání opotřebují a v řízení se začne projevovat vůle. Charakteristickým projevem je cvakání, které lze slyšet, když kloub poskakuje v uložení.

Jiným problémem je zatuhnutí kulových čepů, což se opět negativně projeví na řízení: jde ztuha a chování vozu je méně čitelné.

Na opotřebení i zatuhnutí čepu řízení má podstatný vliv to, jakým způsobem je čep uložený v pouzdře chráněn před vnějšími podmínkami. Každá nečistota, špína, sníh, voda, bláto či zrnka písku jsou nežádoucími elementy, před nimiž je nutné čep a pouzdro chránit. Tu funkci spolehlivě plní pryžová manžeta. Její poškození se velmi brzy projeví na kvalitě řízení a komfortu jízdy.

Ve fázi vývoje, výroby a montáže konstruktéři firmy Lemförder počítají s tím, že tyto permanentně namáhané díly budou splňovat vysoké nároky na ně kladené dnešními řidiči. Proto veškeré prvky řízení a podvozku podléhají mimořádné kontrole a náročnému testování a za všech jízdních situací a provozních podmínek zaručují maximální bezpečnost.

Silentbloky ramen a náprav Lemförder

Sloučením dvou anglických slov silent (tichý) a block (zajistit) vznikl často používaný automobilový termín silentblok. Je to označení součástky vyrobené z kovu a speciální gumové směsi, popř. polyuretanu. Kov tvoří obal a slouží pro uchycení silentbloku k ramenům náprav, motoru, stabilizátorů nebo převodovky. Pryžová část silentbloku je pružná a má velmi dobré tlumící schopnosti. Pohlcuje vibrace a rázy, které při jízdě po nerovném pohybu vznikají. Silentbloky byly navržené tak, aby fungovaly dlouhodobě bez mazání a častých servisních zásahů.

Vzhledem k tomu, že nejmodernější modely vozů mohou obsahovat až několik desítek těchto užitečných součástek, jejich vliv na bezpečné a pohodlné cestování je naprosto klíčový. Silentbloky se nejčastěji uplatní při uložení pomocných rámů nebo náprav; rovněž bývají tradiční součástí ramen, tyček stabilizátorů aj.

V sortimentu společnosti Lemförder nesmějí chybět ani další části podvozku jako jsou příčná i podélná ramena náprav, opravné sady ramen nápravy, díly stabilizátorů, spojovací tyče řízení a další kvalitní výrobky.

To vše a ještě mnohem víc nakoupíte z pohodlí domova v našem e-shopu. Vyberte si osvědčenou německou značku Lemförder a vyhněte se tak častým, drahým a zdlouhavým servisním zásahům.

 



Máte zájem o sortiment značky LEMFÖRDER? Můžete ho nalézt pomocí hledácího pole na našem e-shopu.

Autor článku
Jaroslav Peremský
Jsem manažer prodeje a marketingu s mnohaletou praxí v různých firmách a odvětvích. V roce 2016 jsem se rozhodl plně zaměřit svoji pozornost na automobilový průmysl a prodej autodílů. Využil jsem svých zkušeností, které jsem spojil se svými zájmy a koníčky. Mým cílem je posunout laťku v oblasti prodeje autodílů na vyšší úroveň. V praxi jsem více jak 7 let a své nově nabyté znalosti v oblasti prodeje autodílů a spotřebního zboží pro auto-moto mohu díky blogu publikovat a sdílet s Vámi.
AKČNÍ NABÍDKA DUBEN 2024 ATE, SKV, ABS, BREMBO, AUTOROZVODY
KOMPRESORY VALEO AKCE AUTOROZVODY
POKLICE KOL, NOVINKA V NABÍDCE, AUTOROZVODY
VYHODNA DOPRAVA PPL CENA AUTOROZVODY
ČIŠTĚNÍ DPF! BEZ MECHANICKÉHO ZÁSAHU, ŠETRNĚ, EKOLOGICKY! DPFHOLICE