Hlavní stránka ZIMMERMANN

Země původu: Německo
Rok založení: 
Web:
http://www.otto-zimmermann.de/
Nabízený sortiment: Zimmermann

Zimmermann - Kotoučové brzdy OE kvality

Zimmermann je přední výrobce náhradních dílů, respektive brzd, pro automobily. Svou výrobu zaměřuje na komponenty pro osobní vozy, díky čemuž může nabízet brzdy v OE kvalitě, která je srovnatelná s originálními. Vedle stále aktuálních bubnových brzd tvoří portfolio Zimmermann brzdové kotouče vyráběné v několika provedeních. Klasické hladké kotouče jsou naprostým základem, účinnější a stále cenově dostupné jsou pak vrtané kotouče. Top produktem firmy jsou pak sportovní drážkované kotouče Black Z speciálně vyvinuté pro závodní okruhy. Brzdy Zimmermann jsou až 2krát účinnější než standardní produkty, a dokonce i ty nejlevnější brzdové kotouče jsou opatřeny speciální antikorozním povrchem.

Brzdy Zimmermann plně nahradí ty originální

Brzdy Zimmermann jsou velmi kvalitní výrobky v OE kvalitě, kterou si získaly uznání mnohých řidičů i automechaniků. Vyrábění jsou s důrazem na funkčnost a odolnost vůči mechanickému opotřebení, díky čemuž jsou plnohodnotnou náhradou za původní, respektive originální brzdy. Zimmermann vyrábí brzdy z neopracovaných odlitků grafitové slitiny, do níž přidává další materiály k dosažení požadovaných vlastností. Například u základních kotoučů se pracuje s uhlíkem, zatímco u prémiových brzd také s titanem. A právě přídavky dalších materiálů umožňují použít brzdy Zimmermann u různých modelů vozidel.

Investice do originálních brzd může být příliš vysoká zejména u starých aut, pročež zvolí většina řidičů neoriginální. Někteří sice vsadí na OE kvalitu, bohužel se ale stává, že jsou vyrobeny z jiného materiálu než původní komponenty. Ve výsledku tak mohou mít horší vlastnosti, a zejména může dojít k rychlejšímu opotřebení nebo dokonce prasknutí kotoučů. Společnost Otto Zimmermann investuje každoročně obrovské částky do testování různých součástí brzd i kompletních sad, aby mohla na trh dodávat stále kvalitnější brzdy, které budou srovnatelné s původními (originálními) kotoučy různých vozů.

Ačkoliv jsou hlavním produktem firmy zejména brzdy kotoučové, pro starší modely aut vyrábí také bubnové. Ve všech případech jsou vyráběny v Německu v souladu s normami DIN EN ISO 9001:2008 a DIN ISO TS 16949, což jenom podporuje jejich vysokou kvalitu na úrovni originálních dílů. Brzdy Zimmermann se vyznačují spolehlivostí a nízkým mechanickým opotřebením, které je podstatně nižší než u neoriginálních výrobků. Technologie i materiály si výrobce vyvíjí sám a průběžně je testuje, což z nich dělá skvělou volbu za dobrou cenu.

Kotoučové brzdy Zimmermann

Kotoučové brzdy Zimmermann patří k velmi vyhledávaným dílům v OE kvalitě na trhu s automobilovými díly. Nabízí nejenom dlouhou životnost, ale také maximální účinnost. Výrobce dnes opatřuje všechny kotouče speciálním povlakem "Z", který obsahuje antikorozní látky zlepšuje brzdící výkon, a je vyroben v souladu s ekologickými trendy. Výhodou jsou také různé barevné variace, takže jdou kotoučové brzdy hezky sladit se zbytkem vozu.

Základní brzdové kotouče Zimmermann

Základní brzdové kotouče Zimmermann mají hladký povrch a jsou adekvátní náhradou za originální, které už dosluhují. Vychází z víc než 50leté tradice německého strojírenství, a jsou vyvíjeny speciálně pro osobní automobily. Nabízí nejenom stejnou kvalitu zpracování, ale rovněž totožné materiály, díky čemuž jsou ve 100% souladu s destičkami a zbytkem brzdícího ústrojí. Zejména správné materiály předchází nadměrné deformaci, což jinak bývá častým neduhem neznačkových kotoučů. Základní kotouče Zimmermann patří mezi nejoblíbenější v Evropě díky vysoké kvalitě za skvělou cenu, a to jak u automechaniků, tak u samotných řidičů. I tato "nejnižší" třída je přitom opatřena antikorozním "Z" povrchem, který výrazně prodlužuje životnost kotoučů.

Zimmermann základní brzdové kotouče

Sportovní brzdové kotouče Zimmermann

Sportovní kotouče Zimmermann jsou velmi odolné vůči mechanickému poškození a účinné za každé situace. Díky dodatečně opracované kontaktní (bezdné) ploše reagují okamžitě a mají výrazně kratší brzdnou dráhu než klasické hladké kotouče. Sport řada kotoučových brzd Zimmermann se v zásadě dělí na vrtané kotouče a drážkované kotouče, přičemž oba druhy zvyšují odvod tepla, a zvyšují tak brzdný efekt kotoučů.

Vrtané brzdové kotouče Zimmermann

Vrtané kotouče Zimmermann jsou vysokým, avšak dostupným standardem pro každého řidiče, který chce zvýšit bezpečnost svého vozu. Vyvinuty byly na základě kotoučů v sériově vyráběných vozech, kde jsou obvykle využívány hladké, ovšem nepříliš odolné. Pokud budou potřeba vyměnit, nahradí původní mnohem lépe vrtané kotouče, které jsou oproti nim efektivnější, lépe odvádí teplo, a mají kratší brzdnou dráhu. To platí na suché vozovce, ale i při dešti nebo sněhu, kdy kotouče Zimmermann díky vývrtům lépe odvádí vodu a prach z kontaktní plochy.

Povrch je pak potažen výše zmíněnou "Z vrstvou", která zlepšuje vlastnosti kotouče a zabraňuje korozi. Za každého počasí tak zůstává zachována citlivost mechanismu během brzdění, aniž byste museli například v dešti brzdu více sešlapávat. Velikostí odpovídají brzdové kotouče Zimmermann z řady Sport originálním dílům, které nahradí ve stejné kvalitě, a umožňují stejně jednoduchou montáž. Ačkoliv se jedná o sportovní provedení, jsou kotouče německého výrobce cenově velmi dostupné.

Brzdové kotouče FusionZ

Brzdové kotouče FusionZ spojují několik konstrukcí do jednoho komponentu, který přebírá ty nejlepší technologie ze třech jiných kotoučů. Hlavním rozdílem je nižší hmotnost a tvarování vývrtů i chladících žeber do "položené vrtule", díky čemuž je z brzdového kotouče mnohem lépe odváděno teplo a voda. Díky ocelovému náboji a litému třecímu kroužku jsou navíc mechanicky ještě odolnější než klasické vrtané kotouče. Povrch je opět opatřen antikorozním "Z" pláštěm, který odolává nepříznivým vlivům.

Zimmermann brzdové kotouče FusionZ

Drážkované brzdové kotouče Zimmermann

Drážkované kotouče Zimmermann jsou top produktem, jaký je využíván v supersportech na závodních okruzích. Z vnějších stran jsou typické drážky "Black Z", které ještě zlepšují vlastnosti kotouče a výrazně zkracují brzdnou dráhu vozidla. Tento tvar drážek je chráněn patentem společnosti Zimmermann, takže vám ho žádný jiný výrobce nenabídne. Jedná se o velmi účinné kotouče vyvinuté primárně na závodní dráhu, pro maximální bezpečnost je ovšem lze použít také v běžných vozech.

Vyrobeny jsou z unikátní slitiny, která nabízí vysokou odolnost vůči mechanickému opotřebení i vnějším vlivům, jako je mráz nebo solná voda v zimě. Povrchovou úpravu zajišťuje antikorozní vrstva "Z+", která předchází vyblednutí brzd a nabízí řadu barevných variací, aby šly kotouče sladit s různými barvami aut. V případě výměny za originální se nemusíte bát komplikací, rozměrově jsou kotouče Zimmermann shodné - díky designu Z drážek však zajišťují lepší přilnavost a rychlejší odezvu brzd.

Zimmermann drážkované brzdové kotouče

Brzdové kotouče Zimmermann Formula:F

V nabídce Zimmermann jsou rovněž speciální nýtované kotouče, které začalo BMW užívat v roce 2017. Vzhledově se de facto jedná o vylepšení těch základních, mají však několik výhod. Kupříkladu hmotnost byla snížena o slušných 15 % a došlo ke zvýšení tepelné vodivosti díky vysokému obsahu uhlíku ve slitině kotouče. Ten je pak pomocí nýtů přichycen k hliníkovému náboji. Nechybí "Z" plášť proti korozi a celkově vyšší odolnosti, a jako bonus snižují brzdové kotouče Zimmermann Formula:F produkci CO2. I přes nespočet výhod oproti základním (byť originálním) kotoučům zůstává tato verze cenově velmi dostupná.

Zimmermann brzdové kotouče FormulaF

Brzdové destičky Zimmermann rd:z

Brzdové destičky Zimmermann rd:z byly navrženy k optimalizaci brzdného výkonu a prodloužení životnosti, která je téměř 2krát delší než u běžných destiček. Vyrobeny jsou z materiálu s příměsí organických vláken, díky čemuž vzniká mezi kotoučem a destičkami speciální vrstva. Ta zajišťuje, že brzdy lépe reagují, a dochází k výrazně nižšímu znečišťování ráfku. Brzdové destičky Zimmermann rd:z mají zvýšený odpor tření, takže lépe reagují na sešlápnutí pedálu a zkracují brzdnou dráhu.

Bubnové brzdy Zimmermann

Bubnové brzdy Zimmermann spojují nejnovější technologie a odolné materiály v jedno, díky čemuž vznikají účinná řešení pro nové i starší vozy. I dnes jsou totiž bubnové brzdy hojně instalovány na zadní nápravu automobilů všech značek. Zimmermann proto vyvinul adekvátní náhradu, která je opatřena antikorozní "Z" vrstvou pro zachování perfektního vzhledu a vlastností. I po letech užívání a působení nepříznivých vlivů tak zůstanou bubny Zimmermann krásně čisté a bez známek opotřebení.

Brzdové čelisti Zimmermann

Brzdové čelisti Zimmermann jsou nedílnou součástí bubnové brzdy - ať už pro brždění v provozu, nebo při parkování. Německý výrobce pracuje také na jejich vývoji a nachází stále nové způsoby, jak je vylepšit. Obvykle jsou dodávány včetně brzdových válců, seřizovacího zařízení, maziva a dalšího příslušenství. Práškové lakování lepených spojů pak zajišťuje efektivní ochranu proti korozi.



Máte zájem o sortiment značky Zimmermann? Můžete ho nalézt pomocí hledácího pole na našem e-shopu.

Autor článku
Jaroslav Peremský
Jsem manažer prodeje a marketingu s mnohaletou praxí v různých firmách a odvětvích. V roce 2016 jsem se rozhodl plně zaměřit svoji pozornost na automobilový průmysl a prodej autodílů. Využil jsem svých zkušeností, které jsem spojil se svými zájmy a koníčky. Mým cílem je posunout laťku v oblasti prodeje autodílů na vyšší úroveň. V praxi jsem více jak 7 let a své nově nabyté znalosti v oblasti prodeje autodílů a spotřebního zboží pro auto-moto mohu díky blogu publikovat a sdílet s Vámi.
AKČNÍ NABÍDKA DUBEN 2024 ATE, SKV, ABS, BREMBO, AUTOROZVODY
KOMPRESORY VALEO AKCE AUTOROZVODY
POKLICE KOL, NOVINKA V NABÍDCE, AUTOROZVODY
VYHODNA DOPRAVA PPL CENA AUTOROZVODY
ČIŠTĚNÍ DPF! BEZ MECHANICKÉHO ZÁSAHU, ŠETRNĚ, EKOLOGICKY! DPFHOLICE