Země původu: Polsko (Gdaňsk)
Rok založení: 1992
Web: https://as-pl.com/
Nabízený sortiment: AS-PL

AS-PL | Kvalitní alternátory, startéry a autodíly

AS-PL se řadí celosvětově mezi největší výrobce alternátorů a startérů, které jsou využívány v automobilech, ale také v průmyslovém, zemědělském a námořním odvětví. Základem každého výrobku jsou získané zkušenosti převedené na vysokou kvalitu, která podléhá detailnímu testování. Díky tomu AS-PL splňuje světové normy i nejvyšší technické požadavky, jaké jsou potřeba pro efektivní fungování a dlouhou životnost. Výrobce nabízí na aftermarketu kompletní součásti, ale i jednotlivé komponenty, aby nebylo nutné měnit jinak fungující díl. Zejména alternátory a startéry AS-PL prochází neustálým vývojem, čímž je dosahováno stále vyšší efektivity při nižším opotřebení.

Společnost svou výrobu neustále modernizuje a zavádí nové procesy, čímž výrazně přispívá k šetření životního prostředí. To dokazuje i splnění normy ISO 9001:2015, kterou splňují všechny produkty AS-PL .Výrobce se rovněž angažuje v oblasti ložisek, těsnění, zapalování, a méně pak v několika dalších. Mezi největší odběratele patří firmy jako BOSCH, Valeo, nebo Magneti Marelli, nebo automobilky jako Ford, Volvo, MAN atd.

Výrobky AS-PL ve třech kvalitách

Aby AS-PL uspokojilo poptávku různě náročných zákazníků, vyrábí své produkty v e třech různých kvalitách. Vrcholem kvality je označení Premium, které si žádají výrobci automobilů, ale i zemědělských strojů, pevných konstrukcí apod. Na trhu s náhradními díly je velmi rozšířená kvalita Standard, jejíž produkty mají skvělý poměr mezi cenou a výkonem, resp. kvalitou. Kdo chce ušetřit, nebo zkrátka nechce investovat do starého stroje více, než je nutné, může zvolit produkty AS-PL v kvalitě Economy, které jsou funkční a za nízkou cenu.

AS-PL alternátory

Alternátory AS-PL jsou velmi oblíbené pro vysokou kvalitu při zachování příznivé ceny, jakož i pro širokou nabídku, která obsahuje přes 3 200 druhů pro různé motory. Největší využití mají v automobilovém průmyslu, kde zajišťují nabíjení baterie ve vozidlech se spalovacím motorem. Slouží v podstatě jako zdroj elektrické energie, a jejich smyslem je převádět energii mechanickou na elektrickou, respektive na střídavý proud. Alternátor je během startování i v průběhu jízdy vystavován neustálé zátěži, a čím nižší má motor otáčky, tím více je zahříván. AS-PL při výrobě využívá pouze kvalitní komponenty, které takovou zátěž vydrží, a nedochází tak k rychlému opotřebení jednotlivých částí.

AS-PL alternátor

Vedle automobilů jsou alternátory AS-PL používány také v mnohem náročnějších provozech, jako jsou třeba vodní a větrné elektrárny, pro něž jsou typické vzduchem chlazené alternátory vyniklými póly rotoru. Mnohem výkonnější pak AS-PL dodává například pro tepelné a jaderné elektrárny, zemědělské stroje, nebo plovoucí jednotky, kde jsou využívány alternátory s hladkým rotorem poháněné parní turbínou. V automobilech zůstávají nejrozšířenější alternátory s rotorem s permanentními magnety, a s rotorem buzeným stejnosměrným proudem.

Součástí alternátorů AS-PL

Alternátor může časem vypovědět službu, a to z části, nebo úplně. Pokud se v nějakém směru poškodí, je možné vyměnit pouze nefunkční část, a ušetřit tak za výměnu kompletního kusu. Výrobce AS-PL nabízí pro trh s náhradními díly usměrňovače, regulátory, čerpadla, řemenice, ale i kryty nebo držáky kartáčů.

AS-PL náhradní díly alternátoru

AS-PL startéry

Startéry AS-PL se vyznačují vysokou kvalitou a nízkou poruchovostí i při častém užívání, čímž si získaly respekt nejenom v automobilovém průmyslu. Jejich úkolem je spouštění spalovacího motoru, respektive otáčení klikovou hřídelí motoru, který sám nevytváří počáteční točivý moment. Startéry AS-PL jsou navrženy tak, aby nadměrně nezatěžovaly akumulátor vozu, čímž šetří jeho energii i opotřebení napojených komponentů.

Výrobce má v nabídce více jak 2 500 druhů startérů pro motory využívané v různých konstrukcích pro jinak silné hnací jednotky. Velmi často jsou instalovány do zemědělských strojů, plovoucích konstrukcí, nebo v nehybných průmyslových aplikacích. Díky tomu, že si AS-PL vyrábí všechny součásti startéru, může je neustále zdokonalovat, a vytvářet tak stále efektivnější jednotky.

AS-PL startér

Info: Elektrický startér je dnes standardem, který nahradil klikový mechanismus. Poprvé byl použit v roce 1896 v anglickém voze Arnold, velký rozmach měl pak mezi lety 1903 a 1911. Jeho vynálezcem je Karol Franklin Kettering narozen roku 1876 v Loundonville ve Spojených státech amerických.

Součásti startérů AS-PL

Pokud se startér AS-PL poškodí, je možné vyměnit pouze jeho zasaženou část, a ušetřit tak za výměnu kompletní jednotky. Nabídka komponentů pro aftermarket je opravdu pestrá. Zahrnuje jak rotory, komutátory, hlavy, bendixy, automaty, tak i pouzdra a kryty, nebo kompletní motory startéru.

AS-PL náhradní díly startéru

Ložiska a těsnění AS-PL

AS-PL využívá své zkušenosti při zpracování kovů a angažuje se rovněž ve výrobě ložisek, těsnění, o kroužků apod. Největší zastoupení mají ložiska kuličková, respektive valivá, které AS-PL vyrábí z kovu se speciální povrchovou úpravou pro snížení tření. V nabídce výrobce jsou ložiska radiální využívaná například v řemenici, která pomocí řemene přenáší energii z jednoho hřídele na druhý; nebo axiální, které se nejčastěji objevuje jako spojkové ložisko, případně jako součást horního uložení předních tlumičů.

AS-PL ložiska

Z historie výrobce automobilových dílů AS-PL

Dnešní společnost AS-PL nesla původně název Auto Starter (z toho dnešní AS) a byla založena v roce 1992. Zpočátku se zaměřovala čistě na distribuci náhradních dílů v Polsku, v roce 2004 však rozšířila sortiment o vlastní značku AS a začala prorážet na zbytku evropského trhu. Současně se nabídka firmy rozrostla o alternátory a startéry, v jejichž oblasti je dnes AS-PL největším dodavatelem v Polsku, a jedním z největších v Evropě. Výrobky společnosti jsou nicméně vyváženy do více než 80 zemí světa, mimo Evropu je největším odběratelem jihovýchodní Asie.

O rostoucí oblibě produktů polského výrobce automobilových dílů AS-PL svědčí i řada získaných ocenění, zejména těch ekonomických. Společnost dosáhla nejvyššího průměrného čistého zisku za poslední tři roky, stejně jako nejvyššího nárůstu čistého zisku. V roce 2018 patřil rovněž mezi finalisty v kategorii Export Leader pro střední a velké podniky, kterým dodává AS-PL stále častěji startéry, alternátory, i ostatní díly pro automobily a průmyslové stroje.



Máte zájem o sortiment značky AS-PL? Můžete ho nalézt pomocí hledácího pole na našem e-shopu.

Autor článku
Jaroslav Peremský
Jsem manažer prodeje a marketingu s mnohaletou praxí v různých firmách a odvětvích. V roce 2016 jsem se rozhodl plně zaměřit svoji pozornost na automobilový průmysl a prodej autodílů. Využil jsem svých zkušeností, které jsem spojil se svými zájmy a koníčky. Mým cílem je posunout laťku v oblasti prodeje autodílů na vyšší úroveň. V praxi jsem více jak 7 let a své nově nabyté znalosti v oblasti prodeje autodílů a spotřebního zboží pro auto-moto mohu díky blogu publikovat a sdílet s Vámi.
AKČNÍ NABÍDKA DUBEN 2024 ATE, SKV, ABS, BREMBO, AUTOROZVODY
KOMPRESORY VALEO AKCE AUTOROZVODY
POKLICE KOL, NOVINKA V NABÍDCE, AUTOROZVODY
VYHODNA DOPRAVA PPL CENA AUTOROZVODY
ČIŠTĚNÍ DPF! BEZ MECHANICKÉHO ZÁSAHU, ŠETRNĚ, EKOLOGICKY! DPFHOLICE