Hlavní stránka CHAMPION

Země původu: USA (Boston v Massachusetts)
Rok založení: 1907
Stránky: https://www.championautoparts.com/
Nabízený sortiment: Champion

Champion – kvalitní autosvíčky a filtry

Champion je vyhlášený výrobce automobilových dílů, zejména zapalovacích a žhavících svíček, za něž sklidil řadu prestižních ocenění. Zároveň se ale angažuje v dalších oblastech. Například ve výrobě řídících jednotek žhavení, indukčních cívek, ale i celých sad vodičů, díky čemuž umí vytvořit maximálně účinné díly. Svíčky Champion výrazně prodlužují životnost celého ústrojí, přispívají ke stabilnímu chodu motoru, a snižují spotřebu paliva. Kromě benzinových motorů vyrábí také části zapalovacího ústrojí pro motory dieselové. Na jeho výrobky se spoléhají firmy po celém světě při výrobě automobilů, závodních vozů, powersportů, ale i lodí a některé těžké techniky.

Svíčky Champion snižují spotřebu paliva i emise

Svíčky Champion patří celosvětově k nejspolehlivějším a jsou považovány za vrchol kvality i efektivity. Ať už se bavíme o svíčkách pro spalovací a zážehové motory automobilů, lodí, sportovních vozidel, nebo nákladních vozidel. Champion ukazuje, že neustálý vývoj se vyplácí, a dokonce i takto malá součást motoru (nicméně velmi důležitá) dokáže výrazně ovlivňovat fungování vozu a šetřit náklady na jeho provozí. Champion má v portfoliu svíčky z iridia, platiny i dvojité mědi, stejně jako z unikátního materiálu Eon Titan s tepelnou konturou a technologií Poly-V. Každá z těchto vysoce kvalitních svíček je navržena tak, aby optimalizovala výkon motoru, odolávala erozím, a minimalizovala opotřebení.

Zapalovací svíčky champion

 

Top produkt společnosti Champion je svíčka Eon Titan, která je výkonnější a díky keramickému tělu zajišťuje vyšší ochranu proti vzplanutí. Konstrukce zapalovacího těsnění FISS pak udržuje konstantní napětí svíčky pro plynulý volnoběh, takže i při nízkých otáčkách nebo chodu "za studena" je motor se svíčkou Champion v optimálním chodu bez výkyvů. Měděná středová vrstva je totiž v konstrukci svíčky posunuta výše, díky čemuž dochází k zahřívání i při nízkém zatížení motor. S tím souvisí i nižší znečišťování svíčky a naopak se zvyšuje odvod tepla při vysokých otáčkách.

Zapalovací svíčka EON TITAN CHAMPION CET6

Ať se jedná o svíčky pro spalovací nebo zážehový motor, jsou oproti konkurenčním výrobcům odolnější vůči znečištění a mají zvýšený účinek chlazení jádra. Uzemňovací elektroda je vyrobena z titanu, díky níž stačí svíčce nižší napětí, je více spolehlivá a odolná proti korozi. Svíčky Champion - zejména pak Eon Titan - neztrácí výkon ani po letech služby a vysokého zatěžování. V dlouhodobém měřítku snižuje spotřebu paliva a emise. Stroj je tak provozován nejenom levněji, ale také ekologičtěji, za což sklízí výrobce Champion několik dalších ocenění.

Filtry Champion

Už v roce 1907 vyhrál Champion ocenění za efektivitu filtrů. Své prvenství od té doby každoročně obhajuje s náskokem nad konkurencí. V nabídce Champion jsou jak kabinové filtry, tak i vzduchové a olejové. Jejich filtrační vlastnosti jsou celosvětově uznávány u výrobců aut, automechaniků, i koncových zákazníků.

Olejové filtry Champion s 99 % efektivitou

Olejové filtry Champion si zakládají na velmi dlouhé životnosti a maximální efektivitě filtrování, která dosahuje až 99 %. Ani po dlouhém užívání a velkém zatěžování nedochází k nahromadění usazenin. Všechny znečišťující látky jsou včas zachyceny a odvedeny z "toku oleje", který díky tomu zůstává krásně čistý. Olejové filtry Champion jsou navrhovány tak, aby vydržely co nejdéle, a proto jsou konstruovány s kovovými koncovkami a ocelovými středovými trubicemi, které jim dodávají pevnou strukturu jádra. Ani pod vysokým tlakem se nebudou prohýbat, a v extrémním případě ucpání nedojde k jejich deformaci či jinému poškození. Většina olejových filtrů Champion vydrží za použití syntetického oleje při plné efektivitě téměř 19 500 km v náročných podmínkách (například při ježdění místy s prachem, pískem apod.).

Olejový filtr Champion

Vzduchové filtry Champion

Vzduchové filtry Champion jsou propracované po všech stránkách, díky čemuž odstraňují prémiová média až 99 % veškerých nečistot, které se pohybují ve vzduchu. V běžném i náročném prostředí vydrží vzduchové filtry Champion nezvykle dlouho, a i při velkém znečištění zachovávají filtrační vlastnosti na maximu. Konstrukce filtrů je speciálně optimalizována pro bezproblémový průtok vzduchu a filtraci bez jakéhokoliv omezení. Champion klade vysoký důraz na vývoj i samotnou výrobu, díky čemuž jeho vzduchové filtry přispívají k dosahování vysokého výkonu auta, aniž by docházelo k přehřívání.

Vzduchový filtr Champion

Kabinové filtry Champion

Kabinové filtry Champion se postarají o čistotu vzduchu, který proudí do kabiny vozu. Díky aktivnímu uhlí umí zachytit až 99 % všech nečistot, a to včetně výfukových plynů i dalších zápachů. Zevnitř vozu tak bude vzduch výrazně čistější než venku, i když budete projíždět znečištěnou oblastí "se zápachem", například kolem kravína nebo kafilérie. Díky síle aktivního uhlí jsou kabinové filtry Champion výrazně efektivnější než ty běžné "za pár korun". Investicí do kvalitního vzduchového filtru si znatelně zpříjemníte cestování.

Kabinový filtr Champion



Máte zájem o sortiment značky Champion? Můžete ho nalézt pomocí hledácího pole na našem e-shopu.

Autor článku
Jaroslav Peremský
Jsem manažer prodeje a marketingu s mnohaletou praxí v různých firmách a odvětvích. V roce 2016 jsem se rozhodl plně zaměřit svoji pozornost na automobilový průmysl a prodej autodílů. Využil jsem svých zkušeností, které jsem spojil se svými zájmy a koníčky. Mým cílem je posunout laťku v oblasti prodeje autodílů na vyšší úroveň. V praxi jsem více jak 7 let a své nově nabyté znalosti v oblasti prodeje autodílů a spotřebního zboží pro auto-moto mohu díky blogu publikovat a sdílet s Vámi.
AKČNÍ NABÍDKA DUBEN 2024 ATE, SKV, ABS, BREMBO, AUTOROZVODY
KOMPRESORY VALEO AKCE AUTOROZVODY
POKLICE KOL, NOVINKA V NABÍDCE, AUTOROZVODY
VYHODNA DOPRAVA PPL CENA AUTOROZVODY
ČIŠTĚNÍ DPF! BEZ MECHANICKÉHO ZÁSAHU, ŠETRNĚ, EKOLOGICKY! DPFHOLICE