Hlavní stránka POLMOSTROW

Země původu: Polsko
Rok založení: 1975
Web: http://www.polmostrow.pl/
Nabízený sortiment: Polmostrów

Polmostrów – výfuky a výfukové systémy pro auta

Polmostrów je specializovaný výrobce výfuků, jimiž si získal dobré jméno u předních výrobců automobilů na evropském kontinentu. Vedle kompletních výfuků určených primárně do prvovýroby dodává rovněž na aftermarket jednotlivé částí výfukového ústrojí, jako jsou tlumiče výfuku, potrubí, katalyzátory, nebo samotné výfukové trubky. Všechny komponenty splňují nařízení EU, včetně homologace a účinnosti filtrace. Polmostrów vyrábí výfuky pro osobní, užitkové i nákladní automobily, pro něž má v nabídce přes 3 500 komponentů. Ke zhotovení používá výhradně kvalitní ocel a další materiály od známých výrobců, což je zárukou spolehlivosti i odolnosti proti opotřebení. Vnější vrstvy jsou navíc speciálně ošetřovány, aby odolaly vnějším vlivům, včetně vody a soli během zimního období.

Svou velikostí je Polmostrów de facto největším výrobcem výfuků ve střední a východní Evropě, a velké zastoupení má také na německém trhu. Právě tam a dále na západ se střetává asi s největším konkurentem, americkou firmou Walker. Její mateřská Federal-Mogul skupovala ve velkém evropské podniky z auto-moto prostředí, čímž zásadně rozšířila své působení za hranice USA. Polský Polmostów však expanzi hrdě odolává a upevňuje své postavení u automobilek i dalších zákazníků.

Výfuky Polmostrów mají homologaci a certifikace

Všechny součásti výfukového potrubí Polmostrów splňují velmi přísná nařízení Evropské unie, Jedná se zejména o jejich účinnost při filtraci zplodin, které vznikají spalováním / zažeháváním paliva v motorech. Stejně tak musí splňovat normy ISO a další nařízení o účinnosti a nezávadnosti pro životní prostředí. Mezi ně patří například certifikát jakosti ISO9001:2000, německý certifikát TÜV, a evropské homologace E2, E3 a E8, i splněné podmínky pro EURO IV a novější. Díky tomu si mohou být automobilky i jiní zákazníci jistí, že výfuky Polmostrów splňují všechna nařízení a nepropouští skrze výfukové plyny nadměrné množství škodlivých emisí.

Polmostrów udržuje vysoký standard výfuků

V naprosté většině případů jsou výfuky Polmostrów vyráběny z oboustranně pohliníkovaného plechnu s tloušťkou 1,5 mm tvářeného za studena, čímž dochází ke zpevnění materiálu. Výfuky polského výrobce jsou velmi oblíbené na celém evropském trhu – jak u automobilek, tak u koncových zákazníků a automechaniků. Vyznačují se velmi vysokou kvalitou za překvapivě příznivé ceny, za což vděčí zejména robotizované výrobě. Díky ní jsou výfuky Polmostrów 100% bezchybné a denně sjíždí z linek kolem 8 – 10 tisíc kusů komponentů.

POLMOSTRÓW - díly výfuku

Výfuky Polmostrów splňují přísná nařízení EU

Mezi produkované výrobky patří vše od sběrného potrubí až po konec výfuku, díky čemuž může Polmostrów vyrábět efektivní výfukové ústrojí jako komplet, který na sebe dokonale navazuje. Pokud by tedy vznikla jakákoliv chyba, může ji výrobce okamžitě odstranit, aniž by musel komunikovat s řadou dalších firem. Vysoký důraz je kladen hlavně na katalyzátor výfukových plynů, který zásadně snižuje množství škodlivin vypouštěných do ovzduší. Nejčastější je tzv. trojcestný (nebo také trojčinný) katalyzátor používaný u zážehových motorů, jehož funkcí je provádět oxidaci tři látek. Stále přísnější nařízení ze strany Evropské unie si však vyžádaly vývoj účinnějšího katalyzátoru pro motory vznětové, což se firmě Polmostrów také podařilo, a její výfuky tak splňují normy EURO IV a novější.

Výkonnější katalyzátor funguje jako selektivní katalytická redukce, díky ní dochází k recirkulaci spalin, respektive opětovnému využívání části produkovaných zplodin, které se vrací zpět do motoru. Pokud přijde od EU další zpřísnění, bude prostor pro jejich splnění právě v této části výfuku. Další komponenty jako svody a jiné potrubí jsou z velmi odolné ocele, která bezpečně vydrží i velký tlak vznikající při vyfukování. Střední a zadní tlumiče pak mírní zvuk motoru, když pohlcují vibrace. I tyto části vyrábí Polmostrów pro osobní a užitkové automobily s nejrůznější motorizací.



Máte zájem o sortiment značky Polmostrów? Můžete ho nalézt pomocí hledácího pole na našem e-shopu.

Autor článku
Jaroslav Peremský
Jsem manažer prodeje a marketingu s mnohaletou praxí v různých firmách a odvětvích. V roce 2016 jsem se rozhodl plně zaměřit svoji pozornost na automobilový průmysl a prodej autodílů. Využil jsem svých zkušeností, které jsem spojil se svými zájmy a koníčky. Mým cílem je posunout laťku v oblasti prodeje autodílů na vyšší úroveň. V praxi jsem více jak 7 let a své nově nabyté znalosti v oblasti prodeje autodílů a spotřebního zboží pro auto-moto mohu díky blogu publikovat a sdílet s Vámi.
AKČNÍ NABÍDKA DUBEN 2024 ATE, SKV, ABS, BREMBO, AUTOROZVODY
KOMPRESORY VALEO AKCE AUTOROZVODY
POKLICE KOL, NOVINKA V NABÍDCE, AUTOROZVODY
VYHODNA DOPRAVA PPL CENA AUTOROZVODY
ČIŠTĚNÍ DPF! BEZ MECHANICKÉHO ZÁSAHU, ŠETRNĚ, EKOLOGICKY! DPFHOLICE