Země původu:
Rok založení:
Web:
http://www.total.cz/
Nabízený sortiment: Total

 

Total | Kvalitní oleje a maziva s historií

Total patří celosvětově mezi největší výrobce olejů a maziv, které prodává pod několika značkami. Nejvýznamnější z nich je Elf, velké zastoupení však mají i produkty pod samotným názvem Total. Oleje i další výrobky společnosti se vyznačují vysokou kvalitou odrážející desítky let zkušeností a neustálý vývoj. K dostání jsou nejenom pro osobní auta, ale také pro motorky, závodní supersporty a užitková i nákladní vozidla. U těch zlepšuje chod motoru, když zvyšuje odvod tepla a snižuje mechanické opotřebení, stejně jako spotřebu paliva. Další část výroby pak tvoří oleje pro letecký průmysl, speciální kapaliny a těžba plynu. Společnost Total má poměrně velký rozsah, jedná se totiž o jednu z největších firem pro zpracování ropy - výrobky pak prodává pod vlastními značkami, v síti svých čerpacích stanic, a vyváží je prakticky do celého světa.

Oleje Total snižují opotřebení i spotřebu paliva

Hlavním cílem olejů Total je zajistit bezproblémový chod motoru a snížit tření i spotřebu paliva na minimum. Jejich kvalitu sice vyžadují mezinárodní normy a certifikace, společnost Total nicméně vyvinula celou řadu účinnějších a prémiových maziv, která jsou stále dostupná za velmi dobrou cenu. Že jsou tyto oleje opravdu účinné dokazuje i řada získaných ocenění nebo partnerství se závodními tymy Formule 1, rallye, rally Dakar, Renault, MotoGP atd., jejichž úspěchy závisely do jisté míry právě na perfektním chodu motoru, který zajistily oleje a kapaliny Total.

Motorové oleje Total pro osobní auta

Motorové oleje Total pro osobní auta patří mezi nejuznávanější maziva jak výrobci aut, tak koncovými spotřebiteli. Ačkoliv už v současnosti poskytují perfektní ochranu, Total neustále pracuje na jejich zlepšování. Díky tomu překonávají požadavky automobilek, než aby je „pouze splňovaly“. Motorové oleje Total prokazatelně zlepšují chod a snižují spotřebu paliva, udržují ho čistý a zabraňují jeho přehřívání.

  • Minerální oleje Total jsou vhodné pro starší osobní automobily a slabší motory. Nabízí pro ně ideální viskozitu a potřebnou ochranu za nízkou cenu.
  • Plně syntetické oleje Total zajistí nejlepší možnou protekci před mechanickým opotřebením a přehřátím. Typicky se užívají v silných motorech a moderních vozech s motory po downsizingu.
  • Polosyntetické oleje Total kombinují vlastnosti výše zmíněných druhů. Mají optimální viskozitu pro většinu motorů, ať už starších nebo nových.

Oleje Total Quartz

Oleje Total Quartz představují dosud nejúčinnější řadu maziv pro osobní vozy. Vznikla v reakci na poptávku náročných zákazníků, kteří očekávají nadstandardní ochranu jak pro běžné osobní automobily, tak pro vozy luxusních značek. Jejich vývoj vychází z testování při závodech, díky čemuž poskytují motoru v běžném provozu výrazně lepší ochranu než jiné oleje. Oproti základní řadě navíc ještě více optimalizují spotřebu paliva a vytváří konstantní olejový film, který ochrání komponenty při studeném startu i ve vysokých otáčkách.

  • Oleje Total Quartz jsou základním produktem společnosti, který optimálně chrání motor v městských podmínkách. Vybrané druhy jsou navrženy pro dlouhý interval výměny a zvláště stabilní výkon po celou dobu užívání. Zvládají jak pomalou jízdu, tak náhlé změny otáček a starty za studena.
  • Oleje Total Quartz Future byly navržena pro snížení spotřeby paliva v benzinových i naftových motorech. Vůbec nejúčinnější je v tomto směru Future EcoB, který dle testu ACEA snižuje spotřebu o 3,55 %. Do extrémních podmínek při vysokých zátěžích a teplotě byl zase vyvinutý olej Quartz Future NFC vhodný zvláště pro motory s turbodmychadlem a přímým vstřikováním.
  • Oleje Total Quartz Racing nabízí nejlepší ochranu jak pro benzinové, tak naftové závodní supersporty. Kombinuje extrémní odolnost při vysokých teplotách, skvělou ochranu proti mechanickému opotřebení a nadstandardní odolnost vůči oxidaci.
  • Oleje Total Quartz INEO jsou vůbec nejúčinnější maziva, která se používají k minimalizaci emisí pro všechny naftové i benzinové motory. Jejich součástí je také technologie Fuel Eco, díky níž výrazně klesá spotřeba paliva a množství produkovaných emisí. Splňují nejpřísnější normy - včetně EURO V a VI - a dle typu jsou optimalizovány pro konkrétní případy. Například Quartz INEO Long Life byl navržen pro podporu činnosti filtru pevných částic, zatímco Quartz INEO First zajistí dlouhou životnost všech částí motoru za jakýchkoliv podmínek.
  • Oleje Total Quartz Energy jsou 100% syntetické a navržené pro extrémní výkony naftových i benzinových motorů. S viskozitou 0W perfektně zvládají studené starty, nízké otáčky, ale i extrémní zátěže.

V portfoliu společnosti Total jsou motorové oleje pro všechny druhy vozidel. Ať se jedná o benzinové se slabším městským motorem, nebo o moderní naftový vůz s přeplňováním. Pokud by ovšem oleje Total nebyly pro některý vůz vhodný, doplňují nabídku oleje Elf, které dnes spadají pod stejnou firmu, ale udržují si vlastní receptury a postupy výroby.

MOTOROVÝ OLEJ TOTAL QUARZT 7000 10W40 5L - Viskózní třída 10W-40 TOTAL

Motorové oleje Total pro nákladní auta

Motorové oleje Total pro nákladní auta jsou navrženy tak, aby zvládaly extrémní zátěže a dlouhý provoz bez přestávky. Vyznačují se vysokou účinností, snížením nechanického opotřebení, prodloužením intervalu výměny a snížením spotřeby paliva, která je při dlouhých nájezdech zásadní. Speciální třídu pak tvoří oleje pro dieselové motory tahačů Mercedes, MAN, DAF a Scania, pro něž vytváří Total oleje optimalizované na míru konkrétním motorům.

  • Minerální oleje mají dnes stále uplatnění u starších vozidel, která vyžadují řidší mazivo. I přes nízkou viskozitu dokázal Total vyvinout takové oleje, které poskytují motoru optimální ochranu.
  • Plně syntetické oleje jsou navrženy pro moderní motory a hnací jednotky s extrémním výkonem. Těm zásadně snižují mechanické opotřebení i spotřebu paliva, zajišťují dokonalý odvod tepla a přidaná aditiva čistí motor i navazující součásti.
  • Polosyntetické oleje mají vyladěnou viskozitu a skvělé vlastnosti pro starší i novější motory s průměrným výkonem. Nabízí nejenom dobrou ochranu při vysokých otáčkách a optimální odvod tepla, ale také snižují spotřebu a čistí motor díky přidaným aditivům.

Oleje Total Rubia pro nákladní vozy

Oleje Total Rubia byly navrženy pro hodně a často zatěžované motory nákladních vozidel, který musí zvládat i velmi dlouhé nájezdy. Oleje Rubia podporují optimální chod motoru při snížení mechanického opotřebení a spotřeby paliva, a zároveň prodlužují interval výměny. V nabídce jsou jak minerální oleje pro starší motory, tak polosyntetické s vyváženou viskozitou, nebo plně syntetické poskytující maximální ochranu u extrémně zatěžovaných motorů.

  • Oleje Rubia TIR tvoří většinu nabídky olejů Total pro nákladní vozy. Jsou vyrobeny v několika provedeních a mají výhradně syntetickou podobu s přidanými aditivy k optimalizaci funkce motoru - dle typu jsou pak přizpůsobeny konkrétním potřebám. Například Tir 8900 FE 10W30 zásadně prodlužuje interval výměny oleje při požadované ochraně po celou dobu užívání, a hodí se zvláštně pro silně namáhané motory s filtrem pevných částic. Olej Tir 7900 10W-30 byl zase navržen pro ještě větší snížení spotřeby paliva a hodí se zejména pro motory s EGR ventilem, které splňují emisní normu EURO V.
  • Olej Rubia S představuje jednostupňový motorový olej pro starší nákladní i terénní vozy, které často nejsou vybaveny EGR ventilem. Zajišťuje dobré provozní vlastnosti a požadovanou ochranu motoru po všech stránkách.
MOTOROVÝ OLEJ TOTAL RUBIA TIR 7400 15W40 5L - Viskózní třída 15W-40 TOTAL

Motocyklové oleje Total

Total má v nabídce také oleje pro motorky a skútry, které produkuje pod vyhlášenou značkou Elf. S těmi pokrývá jak dvoutaktní, tak čtyřtaktní motory bez ohledu na stáří nebo výkon. Poskytují vysokou ochranu ve vysokých otáčkách, ale i během startu za studena, a 100% účinnost si udržují při krátkých i dlouhých cestách.

  • Oleje Moto TECH je navržen pro ochranu běžných i závodních motocyklů v nejextrémnějších podmínkách a pro kompletní čištění motoru díky přidaným aditivům.
  • Oleje Scooter 2 STREET zase snižují u skútrů množství škodlivých látek ve výfukových plynech na minimum, což je pro jízdu ve městě ideální.
  • Oleje 2 Self Mix mají minerální bázi a poskytují ochranu slabším dvoutaktním motorům a skútrům. Podobné vlastnosti mají oleje Scooter 2 Street, mají však syntetickou strukturu.
  • Oleje 2 Race poskytují nejvyšší ochranu vycházející z produktů pro závodní motorky, které dosahují extrémně vysokých zátěží. Vhodné jsou jsou pro dvoutaktní motory, jimž zajišťují nízké opotřebení třecích částí, spolehlivou činnost spojky a snížení spotřeby paliva. Oleje 4 Race pak zajišťují nejvyšší možnou ochranu závodních strojů, u nichž zachovávají 100% čistý motor.
  • Oleje 4 Road poskytují perfektní mazání a snížení mechanického poškozování i při horších podmínkách, a zároveň zajišťují dobrý odvod tepla. Jejich podstatnou součástí je protiskluzová technologie spojky.
  • Oleje Off Road mají optimalizovanou viskozitu a perfektní tepelnou stabilitu i při vysokých otáčkách. Byly navrženy pro lepší ochranu motoru a snížení produkovaných emisí.

Ostatní oleje a kapaliny Total

Nabídka firmy Total je velmi pestrá, a kromě olejů motorových nabízí také převodové a hydraulické, stejně jako řadu speciálních kapalin k zajištění efektivního chodu auta, letadel, nebo průmyslových strojů. Kromě maziv se jedná o rozpouštědla a palivo všeho druhu prakticky pro všechny stroje s mechanickým pohybem. Takto velký rozsah má Total zejména proto, že drží u svých výrobků vysoký standard kvality a nepolevuje v inovacích, aby poskytoval stále účinnější maziva a kapaliny.

PŘEVODOVÝ OLEJ TOTAL TRANSMISSION GEAR 8 75W80 1L - Viskózní třída 75W-80 TOTAL

Historie Total, předního výrobce olejů a maziv

Total patří k poměrně starým firmám, která vznikla ve Francii v roce 1924, krátce po První světové válce, a spojuje dnes několik známých značek. Zprvu bylo jejím zaměřením zpracování ropy jakožto životně důležité suroviny pro Francii, později však přerostla v jednu ze sedmi největších společností světa ve svém oboru, která dnes působí ve více jak 130 zemích. Ve výrobě paliva byla velmi úspěšná i díky podpoře státu, čímž získávala poměrně velké zdroje pro hledání nových příležitostí a ložisek ropy. Stálým rozšiřováním působnosti získala firma Total zásadní postavení nejdříve ve Francii, a později ve střední Evropě a Africe, kde ropu nejenom těžila a vyráběla z ní, ale také prodávala palivo v síti svých benzinových stanic Total.

Právě Total vznikla nejdříve jako značka benzínu, kterou bylo možné tankovat na 350 "pumpách" ve 20 státech. Za desítky let působení rozšířila firma svou působnost také do Severní Ameriky a dále do Afriky, kde získávala vedoucí postavení v mnoha oblastech. Jenom v USA a Kanadě provozovala do roku 1993 na 2 600 prodejen a čerpacích stanic pod značkami Total, Vickers, Apco a Road Runner. V roce 93 nicméně změnila název všech "brandů" na Total a sjednotila je tak pod jediný název. V roce 1999 se pak spojila s belgickou Petrofina a změnila název na Total Fina, a o rok později proběhla fúze s Elf, výrobcem prémiových olejů a maziv. Ani tentokrát se neobešlo spojení beze změny jmen, a tak vznikla TotalFinaElf.

Ještě téhož roku změnila firma název zpět na Total, který si udržela dodnes. Produkty pod značkou Elf nicméně nesou své jméno dodnes kvůli silné historii a jménu, jaký si získaly ve světě. V průběhu rozšiřování svých zájmů se Total pustil do výroby vlastních olejů a maziv, jimiž konkuruje jak levnějším, tak prémiovým výrobcům maziv. V polovině roku 2017 odkoupila firmu Maersk Oil a posunula se tak na největšího těžaře ropy v Severním moři. Své působení rozšiřuje i nadále, mnohem více než výrobě olejů se však věnuje těžbě a zpracování ropy a zemního plynu.



Máte zájem o sortiment značky Total? Můžete ho nalézt pomocí hledácího pole na našem e-shopu.

Autor článku
Jaroslav Peremský
Jsem manažer prodeje a marketingu s mnohaletou praxí v různých firmách a odvětvích. V roce 2016 jsem se rozhodl plně zaměřit svoji pozornost na automobilový průmysl a prodej autodílů. Využil jsem svých zkušeností, které jsem spojil se svými zájmy a koníčky. Mým cílem je posunout laťku v oblasti prodeje autodílů na vyšší úroveň. V praxi jsem více jak 7 let a své nově nabyté znalosti v oblasti prodeje autodílů a spotřebního zboží pro auto-moto mohu díky blogu publikovat a sdílet s Vámi.
AKČNÍ NABÍDKA DUBEN 2024 ATE, SKV, ABS, BREMBO, AUTOROZVODY
KOMPRESORY VALEO AKCE AUTOROZVODY
POKLICE KOL, NOVINKA V NABÍDCE, AUTOROZVODY
VYHODNA DOPRAVA PPL CENA AUTOROZVODY
ČIŠTĚNÍ DPF! BEZ MECHANICKÉHO ZÁSAHU, ŠETRNĚ, EKOLOGICKY! DPFHOLICE