Hlavní stránka Blog SLUŽBY čištění DPF

NABÍZÍME SLUŽBU ČIŠTĚNÍ DPF! BEZ MECHANICKÉHO ZÁSAHU, ŠETRNĚ, EKOLOGICKY!


Hydrodynamické čištění fitrů pevných částic - DPF


Používáme patentovanou italskou technologii, která pracuje na bázi hydrodynamického procesu čištění. Tato technologie umožňuje čištění s účinností pohybující se kolem hodnoty 98% oproti novému filtru DPF. Tento způsob čištění bez jakéhokoli invazivního zásahu je zcela šetrný a ekologický.
Umíme odstranit veškerý olej a rezidua PM10, tedy saze, popílek a u FAP filtru také Cerium.

Tato metoda čištění umožňuje bez jakéhokoli poškození kapilární struktury DPF filtru  obnovit stav srovnatelný s novým filtrem DPF.
 

Využijte služby PROFESIONÁLNÍHO ODBORNÉHO VYČIŠTĚNÍ DPF filtru u nás a ušetřete tisíce korun za nákup nového filtru pevných částic!

 
příklady poškození filtru pevných částic - DPF čištění dpf_dpfholice

Jak probíhá proces čištění filtru DPF?

  • Nejdříve zkontrolujeme stav čištěného filtru vizuálně a následně speciální kamerou, tak abychom včas zjistili případné poškození filtru DPF před započetím čištění a provedeme fotodokumentaci.
  • Následně zaslepíme všechny otvory na čidla a upneme DPF filtr pomocí speciálního pneumatického systému, který zamezuje jakémukoliv mechanickému poškození všech částí.
  • Další krok je suchý test průchodnosti filtru tlakem vzduchu imitujícím funkci motoru.
  • Před započetím vlastního čištění aplikujeme speciální chemický roztok pomáhající odstranit veškeré usazené nečistoty včetně oleje a sazí.
  • Následně probíhá čtyřfázové čištění DPF filtru.
  • Dalším krokem je mokrý test průchodnosti filtru ze strany motoru a v případě obnovení účinnosti filtru nižší než 95% opakujeme celý proces hydrodynamického čištění znovu až do chvíle, kdy docílíme hodnoty účinnosti vyšší jak 95%.
  • Předposledním krokem je úplné vysušení filtru horkým vzduchem a finální suchý test tlakem vzduchu imitujícím funkci motoru.
  • Finálně proběhne demontáž záslepek z otvorů na čidla, opětovná vizuální kontrola endoskopem s fotodokumentací a tisk protokolu o stavu filtru před a po čištění.
  • Poté už pouze vytiskneme dokumenty a kompletní zakázka je připravena k expedici zákazníkovi.

Velmi důležitá je ale i prevence!


Včasný preventivní servis DPF a katalyzátorů pomůže významným způsobem zamezit zvyšování provozních nákladů!

Je naprosto zřejmé, že úplně každý filtr se postupem času zanese nečistotami. Každé filtry se musí čas od času vyčistit. Jinak tomu není ani v případě filtrů pevných částic nebo katalyzátorů. U vozidel, která mají instalovaný filtr pevných částic, existuje zřejmá spojitost mezi zaneseným DPF a celkovou funkčností motoru. Zvýšení tlaku v systému je jedním z nejčastějších důvodů poškození turbodmychadla - a následného zanesení filtru DPF olejem. Zvýšené teploty vedou k prasknutí jádra filtru, což vede k jeho úplnému zničení. Investice do pořízení nového filtru DPF je po té několikánásobně vyšší, nežli jeho včasné, preventivní vyčištění. Z vlasních zkušeností můžeme více než doporučit provedení včasného, preventivního vyčištění.

Takovýto preventivní servis se vám nákladově vyplatí - zamezí nechtěným výdajům na velmi drahé opravy!
 

Výhody čištění filtru pevných částic a katalyzátorů:

  • Zlepší jízdní vlastnosti vozidla - zlepšení tahu vozidla
  • Sníží náklady na spotřebu paliva
  • Zajistí vám neustálou provozuschopnost vašeho vozidla
  • Prodlužuje životnost a funkčnost DPF
  • Eliminuje rizika spojená s poškozením dalších dílů motoru
  • Zamezí vysokým nákladům spojeným s nákupem nového filtru pevných částic
 
Doporučené intervaly prevence čištění DPF dpfholice  

Ceník služeb čištění DPF

 

Srovnání technologií čištění



 
Autor článku
Jaroslav Peremský
Jsem manažer prodeje a marketingu s mnohaletou praxí v různých firmách a odvětvích. V roce 2016 jsem se rozhodl plně zaměřit svoji pozornost na automobilový průmysl a prodej autodílů. Využil jsem svých zkušeností, které jsem spojil se svými zájmy a koníčky. Mým cílem je posunout laťku v oblasti prodeje autodílů na vyšší úroveň. V praxi jsem více jak 7 let a své nově nabyté znalosti v oblasti prodeje autodílů a spotřebního zboží pro auto-moto mohu díky blogu publikovat a sdílet s Vámi.
AKČNÍ NABÍDKA DUBEN 2024 ATE, SKV, ABS, BREMBO, AUTOROZVODY
KOMPRESORY VALEO AKCE AUTOROZVODY
POKLICE KOL, NOVINKA V NABÍDCE, AUTOROZVODY
VYHODNA DOPRAVA PPL CENA AUTOROZVODY
ČIŠTĚNÍ DPF! BEZ MECHANICKÉHO ZÁSAHU, ŠETRNĚ, EKOLOGICKY! DPFHOLICE